bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Denník nočného motýľa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Denník nočného motýľa

Denník nočného motýľa odhaľuje dušu dospievajúceho dievčaťa, ktoré sa po otcovej samovražde ocitne v internátnej škole, v kruhu vekom seberovných, ale povahou takých odlišných, často povrchných spolužiačok, postarších vychovávateliek a učiteliek. Na množstvo nezodpovedaných otázok len ťažko hľadá odpovede.
Pomáhajú jej knihy, nové priateľstvo s Lucy a predovšetkým denník. Doň odkladá drobné i väčšie bôle, túžby, spomienky. Jemu sa zdôverí aj s podozrením, že Ernessa je upírka. Jej zistenie zodpovedá všetkým poučkám, ktoré si našla v literatúre, i tomu, čím sa pred koncom života zaoberal jej otec. A kradne jej to najcennejšie, čo má – najdrahšiu priateľku.
Podarí sa jej Lucy zachrániť? Nájdu opäť spoločnú reč? Čoho sa má chopiť, aby odohnala chmúrne hrozby, keď nikto z okolia neverí jej podozreniam a všetci ich považujú za posadnutosť? Musí sa spoľahnúť sama na seba.

Z anglického originálu The Moth Diaries (A Division of Simon & Schuster) preložila Zdenka Hudáková.
Verše preložil Milan Richter.

Detaily o knihe

Názov: Denník nočného motýľa

Originálny názov: The Moth Diaries

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Martina, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala už predslovom a nepustila som ju z rúk až kým som ju nedočítala. A to ráno o 4 :)

Kniha (Veronika Pilarčíková, 31.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu môžem len a len odporučiť. Neočakávala som, že ma dej až takto pohltí. Od knihy som sa nevedela odtrhnúť až kým som ju nedočítala celú.

motyl (Zuzana, 11.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Zaujímavý dej aj pohľad do duše dospievajúceho dievčaťa..aj keď musím skonštatovať,že niečo neurčité mi na tejto knihe vadilo. Určite to nie je typická kniha o upíroch, ani ľahké čítanie..aj keď opisy zmýšľania hlavnej hrdinky sú zaujímavé..

Zaujímavé (Romana Blechová, 5.4.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som kúpila vo výpredaji s tým, že to bude ľahké teens čítanie o upíroch na dlhé večery, bola som však príjemne prekvapená a pohľad na svet očami dievčaťa s obsedantno-kompulzívnou poruchou bol neuveriteľný. Dej ma strhol a knihu môžem len odporúčať :)

Super (Veronika, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma úplne vtiahla do svojho deja. Mala som pocit, akoby som to zažívala ja. Čítala som ju nepretržite celý Silvester. Bola písaná iným spôsobom na aký som zvyknutá a to sa mi na nej najviac páčilo. Odporúčam každému si ju prečítať.

Kniha... (Yasemin, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som prahla už dlho a keď som si ju kúpila, bola som príjemne prekvapená :) Kniha je písaná inak a to je zaujímavé. Mne osobne sa čítala ľahko, bola s peknými opismi postrehmi a spríjemnila som si ňou dlhé večery. Určite ju odpočúčam.

:-) (Klaudia, 2.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Tuto knihu som kupila vo výpredaji. Kedže mam rada knihy, ktoré sa týkaju upírov, knihu som si hned kupila. Na zaciatku ma kniha vtiahla do deja, pretože bola napísaná inak ako ostatné knihy. Ked som sa začítala do života dievčata v internáte, pácilo sa mi ako opisovala jednotlivé pocity, postrehy. Knihu odporúčam ludom, ktorý majú radi netypicke knihy.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vyčíňa v Brangwynskom parku upír alebo vznikol len vo fantázii dospievajúceho dievčaťa?
Dievčatá internátnej školy prežívajú svoj každodenný život v budovách niekdajšieho hotela. Všetky z nich z nejakého dôvodu odložili z domovov na internát. Aj bezmennú rozprávačku sem matka poslala po otcovej samovražde. Studené múry, popraskané steny a strohé ovzdušie so sivovlasými vychovávateľkami a prísnym režimom.
Dievčaťu chýba otec, jeho láskavá ochranná ruka, duchaplné rozhovory, spoločné prechádzky, knihy. Žije s ňou otec ďalej? Nové prostredie, priateľky, školu i nezodpovedané otázky si ukladá do denníka. V ňom navždy zostane jej vysnívaná priateľka Lucy, dievčatá z internátu i nenávidená Ernessa, ktorú podozrieva z upírstva. V ňom zostanú jej túžby, hľadanie rozdielov medzi snom a realitou, medzi potrebou a povinnosťou, hľadanie hranice medzi životom a smrťou.
Ako sa vyrovná so stratami a čím nahradí to, čo sa jej dnes zdá najdôležitejšie?

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x