bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sladký život opatrovateľky

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sladký život opatrovateľky

Mladosť, krása, úspech... Ešte donedávna si Angie myslela, že tým všetkým oplýva, až kým jedného dňa nepríde o prácu a nezistí, že pre pracovný trh už ako štyridsiatnička nie je zaujímavá a prebudí sa. Vezme si preto príklad z tisícov slovenských žien, ktoré už údajne objavili spoľahlivú cestu, čím sa živiť a stať sa popritom milionárkami. Rozhodne sa vycestovať do Rakúska a pracovať ako opatrovateľka. A tak sa začína jej vzrušujúca cesta – postupne spoznáva zvyky v jednej z najbohatších krajín sveta, nazerá do karát sprostredkovateľských agentúr, do cudzích domácností i do duší pacientov, ktorí nie vždy spĺňajú jej počiatočné predstavy. Osamelá, ale nebezpečná manželka zemského radcu, najškaredšia starenka na svete, či roztúžený deduško dajú Angie poriadne zabrať. Musí však myslieť aj na vlastnú rodinu, usporiadať si manželstvo a dokonca odolať pokušeniu v podobe exotického Assema...
Autorka sleduje konanie postáv s jej vlastným láskavým prístupom, ktorý vyvoláva raz smiech cez slzy, inokedy len slzy a kde-tu sa napriek háklivým okolnostiam priam nepatrične, ale zato od srdca rozosmejeme...

Detaily o knihe

Názov: Sladký život opatrovateľky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

sviežo úprimné (Gabriela, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Sladký život opatrovateliek v skutočnosti nie je taký sladký. Tie ženy to vôbec nemajú také ľahké, ako si mnohí myslia. Tento pútavý ,sviežo napísaný príbeh nám opisuje všetku tú trpkosť, bolesť, oduševnenie, lásku a aj poctivý prístup k práci, a to všetko nám predkladá hlavná hrdinka Angie. Aj v mojom blízkom okolí sú ženy, ktoré robia rovnakú prácu, starajú sa o starších ľudí, od ktorích sa im nie vždy dostane uznania. Cez túto knihu som pochopila,že im niekedy nie je čo závidieť, skôr majú môj obdiv. Stačí len spomenúť to úmorné cestovanie, alebo keď sa príbuzní babičiek a deduškov k ním správajú ako k niekomu menejcennému. Táto kniha by mohla slúžiť aj ako príručka, návod ako ten život v zahraničí vydržať a nezblázniť sa.

Konečne sme sa dočkali! (Hrončeková, 23.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala jedným dychom,lebo podobné zážitky s opatrovaním mám aj ja a možno aj horšie.Autorka ju napísala veľmi odľahčeným štýlom,dúfam,že sa dočkáme aj nejakých iných príbehov.Bolo by dobré,keby ju bolo možné preložiť do nemeckého jazyka,aby sa v nej našli aj tí,ktorí si o nás myslia,že sme podradní niktoší,odkázaní na ich láskavosť a možu si ku nám dovoliť čokoľvek.Želám autorke veľa šťastia,úspechov a odvahy.

Pravdivá, smutná a vtipná... (Anita Cs., 12.4.2011) Odpovedať

0
Málokto má takú odvahu, ako autorka tejto knihy. Nič neskrýva, nič neretušuje, a pritom píše tak pútavo. Búra mýty o práci opatrovateliek a vrelo s nimi súcíti. Odporúčam všetkým ženám, ktorých dcéry, netere, sesternice, mamy, babičky, priateľky, susedy... si chodia do Rakúska privyrábať touto prácou. Okrem faktov poskytuje táto kniha aj dobrý, zaujímavý zážitok - má všetkých 5P, lebo autorka sa nevyhýba ani láske a erotike :)Konečne niečo skutočné!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x