bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pútnické a posvätné miesta - Obrazový atlas

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pútnické a posvätné miesta - Obrazový atlas

K základným potrebám človeka zrejme patrí, aby hľadal a pomenoval prejavy síl , ktoré mu nie sú vecne (reálne) zrozumiteľné. Začalo sa to sakralizáciou ohniska a ohňa, pokračovalo magickými predstavami o božských ochrancoch domu a vyvrcholilo areálmi venovanými výhradne božským bytostiam, ako sú háje, jaskyne alebo vrcholy končiarov a na ich uctievanie vybudovaným svätyniam, vežiam alebo posmrtným miestam podľa vlastného usudzovania svätých vecí, podľa ktorého aj bohovia potrebujú svoje príbytky. A do žiadnej inej činnosti nevynaložili ľudia toľko umeleckej a poetickej energie ako do pamätníkov (pomníkov), postavených ich viere.

Od vyhynutých kultúr raného veku a staroveku cez staroamerické národy až po päť najväčších svetových náboženstiev súčasnosti nám táto prekrásne ilustrovaná kniha s množstvom vynikajúcich farebných fotografií, prehľadných a detailných máp, informatívnych textov o pozadiach udalostí dáva možnosť pozrieť sa na jedinečné a fascinujúce mystické a duchovné miesta tohto sveta. Po krátkom náčrte o pôvode a dejinách veľkých kultov a náboženstiev nám predstavuje slovom a obrazom ich najdôležitejšie sakrálne stavby a svätyne – od Stonehenge až po Múr nárekov, od Ríma až po Mekku. Pútavá a zaujímavá cesta ku koreňom viery.

Z nemeckého originálu Friedemann Bedürftig: Bildatlas Pilgerstätten und heilige Orte, vydaného vydavateľstvom Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH preložila Judita Melcerová.

Detaily o knihe

Názov: Pútnické a posvätné miesta - Obrazový atlas

Originálny názov: Bildatlas Pilgerstatten

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pútnické miesta (Jana Komadová, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu som dostala od dcéry na vianoce je tu više450fotografií a máp ku všetkému je stručný popis,je to velký okruh kultúr a náboženstiev od prehistorických megalických stavieb,starý egypt,grécko-rímska antika až po dnešné svetové náboženstvá.Ponorte sa do hlbín minulosti z ktorých dýcha duch dávných čias.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Táto prekrásne ilustrovaná kniha nám dáva možnosť nazrieť do fascinujúceho bohatstva mystických a duchovných miest a svätýň ľudstva – od zaniknutých raných a starovekých kultúr cez staroamerické národy až po päť veľkých svetových náboženstiev súčasnosti.

Po krátkom náčrte o pôvode a dejinách veľkých kultov a náboženstiev vám chceme slovom a obrazom predstaviť ich najdôležitejšie sakrálne stavby a svätyne. Vďaka početným vynikajúcim farebným fotografiám, prehľadným mapám a informatívnym textom sa toto nádherné výpravné dielo stane pútavou cestou ku koreňom viery a je zárukou nielen príťažlivého čítania, ale i vzdelávania.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x