bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odkaz kameňov Stonehenge

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odkaz kameňov Stonehenge

Anglické slovo henge (čítaj hendž) znamená kruhovú stavbu, megalitický monument určený na rituálne účely, spojený s uctievaním Slnka najmä počas dní slnovratov. Medzi najznámejšie takéto objekty patrí záhadný anglický Stonehenge, ku ktorému dosiaľ prúdia davy turistov a vyznávačov starých pohanských kultov.
Sam Christer však nerieši záhadu tejto stavby, ale jeho vernej podzemnej kópie, ktorá je posvätným miesto fanatickej náboženskej sekty. Sekta vychádza z uctievania kameňov, z ktorých je postavený Stonehenge, a ešte aj v 21. storočí pokračuje v drastických rituáloch s ľudskými obeťami. Do tohto rámca vkladá autor napínavý príbeh o únose dcéry amerického viceprezidenta a o ďalších zločinoch súvisiacich s uctievačmi kameňov – učeníkmi Najsvätejších, ktorí nahrádzajú svoje občianske mená názvami súhvezdí. Dynamicky opisuje svoju „fantazijnú fikciu“, ktorá však nie je iba dramatickým čítaním založeným na kódoch, symboloch a archeoastronómii, ale je aj obrazom britských bezpečnostných zložiek –tajomné spoločenstvo má totiž svojich členov aj v policajnom aparáte, armáde a v spoločenskom živote, čo sťažuje vyšetrovanie. Autorov strohý štýl nenásilne vťahuje čitateľa do deja a drží ho v napätí až do konca knihy.

Z anglického originálu The Stonehenge Legacy (Sphere, London 2011) preložil Jozef Kot.

Detaily o knihe

Názov: Odkaz kameňov Stonehenge

Originálny názov: Stonehenge legacy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odkaz (Jan Schmidt, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jako název by stačilo pouze "Odkaz". V knize jich je totiž hnedka několik, ne jenom Odkaz Stonehenge, ale také odkaz otce hlavního hrdiny, který se zabije za podivných okoloností. Mladý hrdina, brzy zjišťuje že jeho otec nebyl blázen ve všem co tvrdil o Stonehenge, a že je to více než jenom pár kamenů, náhodně uspořádaných do kruhu, stejně jako více než pouhý obětní kult. I po mnoha tisíciletích tak ale slouží, pro Sektu, která nehledí na nic, jen na to, aby byl dodržen pradávný rituál, rituál oběti.

recenzia (Majka, 29.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem tuto knihu!!!Stále ma zujímalo ako vlastne ľudia v sekte zmyšľajú aký su tomu oddaní a ako tomu veria a proste všetko okolo toho.Preto som si aj túto knihu kúpila.V tejto knihe ma sekta chrániť Stonehenge.Autor opísal kto ma ake postavenie v sekte,dokonále opísal postavy aj keď je ich trocha viac... ake sú napríklad doležite súhvezdia a príroda...opísané sú aj rituály ako presne obetujú človeka a čo pri tom robia...Letný slnovrat je pre nich deň,keď majú obetovať človeka.Príbeh začína tým,že par dni pred slnovratom sa zastrelí "vykradač hrobov" Nathaniel a to im dosť skomplikuje situáciu.Zanechá list svojmu synovi a ten nájde aj 10 zašifrovaných denníkov..Bude ich musieť rozlúštiť.Na pomoc mu príde aj policajtka Megan,kt. ma sama dosť problemov vo svojom sukromnom živote.Lenže maju malo času, pretože sekta je presvedčená,že pomocou ľudských obetí sa obnoví moc kameňov Stonehenge.Je tam aj veľa vecí z histórie,ktorá ma veľmi zaujíma.Dozviete sa aj nové veci.Naozaj kto miluje tajomno mystiku a aspoň troška sa zaujíma o taketo veci určite si príde na svoje tak ako ja.Už sa teším na novú knihu od autora.

Skvelá kniha (Mirec, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostal takpovediac náhodou - získal som ju zadarmo práve v súťaži za koment :). Pri výbere som zo začiatku váhal, či si ju mám vybrať, no už pri čítaní prvých strán, som vedel, že ľutovať nebudem - strany som doslova hltal. Táto kniha má totiž v sebe všetko, čo má poriadny triler v sebe mať - mysterióznosť, symboly, šifry, záhady a tajné služby zakomponované do skvelej detektívky. Autor vás dokonale vtiahne do deja tak, že nebudete chcieť túto knihu odložiť, pokým ju celú nedočítate. Kto si zamiloval spisovateľa Dana Browna, ktorý pri čítaní drží čitateľa v neustálom napätí, pri Samovi Christerovi to je navlas rovnaké - kniha ma úplne dostala. Dúfam, že sa čoskoro dočkám aj jeho ďalšej knihy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x