bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Príliš osobná známosť

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Príliš osobná známosť

Príbeh o tom, že niekoho milovať znamená byť aj zodpovedný za šťastie iných.
Novela Evity Urbaníkovej, ktorú v roku 2010 napísala pre mesačník Madam EVA, otvára oveľa viac tém, než by ste na takú útlu knižku povedali. Jej hrdinkou je slobodná tridsiatnička, vyrovnaná a spokojná, s dobrou prácou a okruhom priateľov a známych, ktorých má rada. Stretne Mareka, muža svojho veku, vdovca s malým dievčatkom. Vznikne medzi nimi láska, dokonca začnú spolu žiť a všetko vyzerá priam ideálne. Do Marekovho života však zasiahne kríza, jeho stavebná firma krachuje a on sa dostane do veľkých dlhov. Jeho partnerka to neberie ako tragédiu, no preňho je to signál vlastného zlyhania. Začne piť a zúfalstvo premieňa na hnev, ktorý si odnášajú jeho najbližší - dcérka a partnerka. Tá mu to do istého momentu toleruje, no potom si povie, že takto žiť nechce - s človekom, ktorý pije, a pritom vychovávať a chrániť cudzie dieťa len preto, že jeho otec nedokáže zvládnuť životnú situáciu. Rozhodne sa odísť, no najprv musí nájsť odpoveď na zásadnú otázku - či nie je príliš sebecká, keď odchádza.

Detaily o knihe

Názov: Príliš osobná známosť

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

<3 (Simonka Bartošová, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
ako každá evitovka, aj táto zhltnutá za večer... a potom ešte raz, a potom znova... ako každá evitovka :) knižka určite stojí za prečítanie. pre slabšie povahy odporúčam veľkú dávku vreckoviek a nadhľad, pretože miestami je to tak vykreslené, až máte pocit, že ste sa až príliš vžili do hlavnej postavy a pritom s ňou nemusíte mať vôbec nič spoločné... Nezaberie veľa času, no určite ho spríjemní a aspoň na chvíľu upokojí tie naše uponáhľané životy... Keď láska bolí, treba ju liečiť. Nie od nej utekať.

Evitovka opäť nesklamala (Vierka, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako od väčšiny Evitoviek, ani od tejto sa nedalo len tak odtrhnúť...veľmi ťažký osud hrdinky, ktorá musela, resp.chcela žiť po boku alkoholika...spočiatku som bola až nahnevaná,že sa k nemu vrátila,ale asi to tak má byť. Netreba sa vzdávať a "pokazené" veci treba opraviť, nie zahodiť. Knihu som už posunula kamoške a odporúčam ju aj ostatným :)

Milujem Evitovky (Monika, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Evitovky a zasa ma raz nesklamali. Vyborna kniha na vecerny oddych na rodicovskej dovolenke. Zo zivota a hlavne velmi dobre sa cita. Urcite odporucam!

vynikajuca kniha (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato knizka je taka oddychovka. Velmi dobre sa cita, zaujimavy dej a vy si ju precitate pri jednej kave. Ani si neuvedomite,ze ste uz citate poslednu stranku. Vdaka

Lahke citanie... (Emily, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky knihy Evity sa ľahko čítajú... toto nie je výnimka :)

V tejto knihe som videla seba .... (Martina Ginovska, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne som dočítala túto knihu, lebo pracovné a rodinné povinnosti mi to nejak nedovolili ... konečne som si sadla a dočítala ju ... a na konci knihy mi vyhŕkli slzy ... slzy smútku ... príbeh je zo začiatku veselý, no potom prechádza do diania, nad ktorým sa treba zamyslieť ... do diania ktoré som ja sama zažila vo svojom živote ... akoby som tam čítala o sebe ... slzy mi stekali a zároveň som si hovorila, ako tie osudy sú podobné, moje a hlavnej čitateľky ... a po prečítaní viem, že všetky rozhodnutia vo svojom živote som spravila dobre, lebo sa treba riadiť aj srdcom aj rozumom a láska je krásna, je to zodpovednosť, za šťastie druhých, tých ktorých milujeme. Od problémov netreba utekať, treba ich riešiť, treba byť silný, treba si aj poplakať, treba žiť tam a tak, ako túžime a pri ľuďoch ktorých ľúbime. Fakt krásna kniha, písana jednoducho a zároveň tak reálne, akoby sa to stalo včera ... Terezka, hlavná predstaviteľka, Marek a aj Simona akoby boli z môjho života, len iné mená a iné postavy, ale príbeh ten istý ... Neutekajme od problémov, nebuďme slabý, ale riešme a milujme tých, ktorých máme pri sebe ... Teším sa na ďalšiu knihu od Evity :*

pod dojmom (Gabika, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pod príjemným dojmom zo stretnutia s Evitou na jej autogramiáde som nasledujúci deň prečítala ako prvú práve túto knižku, ktorá poukazuje na problémy mnohých z nás, hoci to navonok neradi priznávame.Verím že tejto milej žienke sršiacej pozitívnou energiou sa podarí napísať ešte veľa podobných kúskov ktoré spríjemnia voľnú chvíľu. Zvyčajne zaspím po prečítaní dvoch,troch riadkov, no tentokrát som ju zhltla za pár hodín.

Príbehy z reality zbožňujem .... odporúčam (Martina Ginovska, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozčítala som si túto knihu, a hoci veľmi nemám čas "zhĺtnuť" ju za jedno popoludnie, ale som proste očarená ... keď som ju začala čítať, hneď som sa vžila do roly hlavnej hrdinky, jej kamošky Simony a jej životných skúseností ... a najviac ma očarili "krásne modré očká" Terezky ... šup-šup idem ju dočítať a teším sa na ďalšiu Evitovku ....

príliš osobná známosť (Eva Lokajová, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
knižku som zhĺtla za jeden večer. vrelo odporúčam :)

Prečítajte si to (Klára Cicoňová, 15.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi sa mi kniha páčila....prečitala som ju za jeden deň....vydavateľstvo evitapress má najlepšie knihy....vrelo odporúčam :)

Knižka ♥ (Roxy19 :), 14.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako všetky knihy od EvitaPress, aj tato sa čita veľmi rychlo a je to take oddychove čitanie pri ktorom nemusite premyšlať. Ja osobne mam rada aj hodnotnejšiu literaturu, no veľmi rada si čitam aj takyto druh knih, pretože sa da pri nich fajne vypnuť, zabudnuť na každodenne starosti a oddychnuť si.

výborná kniha (Andy, 3.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja najobľúbenejšia evitovka. Nie je ulepená od romantiky a celkovo je proste iná. Prečítala som ju za jedno popoludnie, nielen preto, že je pomerne tenká, ale hlavne preto, že ma dej úplne pohltil. S hlavnou hrdinkou som prežívala doslova všetko – ako v práci stretne Mareka, ako sa postupne ich vzťah vyvinie, spozná jeho dcérku a začnú spolu bývať a naoko vyrovnaná žena zistí, čo jej doteraz chýbalo. Happyend ako vyšitý, ale tu vlastne pre mňa knižka len začala. Marek po strate zamestnania upadá do depresie, neskôr do alkoholizmu, stúpajúcej agresie a s hlavnou hrdinkou som riešila otázku ostať – odísť? Morálna dilema, ktorá môže skončiť aj tak, že vždy je niekto nešťastný. Kniha ukazuje, že jeden problém dokáže zmeniť život, obrátiť ho naruby, často ho aj úplne zničiť. V živote nie je vždy všetko také dokonalé ako v knihách, hlavne, keď ide o takú ťažkú tému akou alkoholizmus je, ale aj tak by malo platiť „Keď láska bolí, treba ju liečiť (alebo sa o to aspoň pokúsiť)Nie od nej utekať."

evita (S. Adamčíková, 25.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobrá kniha, rýchle čítanie. prečítala som ju za večer a trochu som ľutovala, že nemá viac strán. čítanie na voľný čas a relax, odporúčam.

celkom fajn oddychovka (Dana Martinčoková, 9.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
príjemné čítanie pre ženy, na dovolenku a tak...odporúčam..

super... (Matilda, 27.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi rýchlo čitateľná kniha. Vžila som sa do príbehu ani som nevedala ako a dočítala som ho jedným dýchom. Bolo mi len ľúto jedného, že som to tak rýchlo prečítala. Príbeh je veselý, z časti tragický ale hlavne hlboko mysliaci. Človeka to prinúti zamyslieť sa a naozaj prehodnotiť určité životné rozhodnutia.
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x