bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slovenské rozprávky (1) - 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slovenské rozprávky (1) - 3. vydanie

Milí rodičia a deti, prichádza k vám výber tých najkrajších slovenských rozprávok, zozbieraných medzi obyčajným ľudom, majstrom nad majstrami, v novom prerozprávaní a s novými čarovnými ilustráciami. Doprajte si oddych, zábavu, ale i poučenie v rozprávkach, ktoré pozorne počúvali za dlhých zimných večerov naše babičky a dedkovia, a ich rodičia a babičky a dedkovia, keď boli ešte malými deťmi. Tak ako oni, i vaše deti môžu opäť prežívať dobrodružstvá, boj dobra so zlom, poraziť zlého černokňažníka, či prekábatiť čerta.

Detaily o knihe

Názov: Slovenské rozprávky (1) - 3. vydanie

Originálny názov: Slovenské rozprávky (1)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Slovenské rozprávky (Andrea Szalaiová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná knižka, plná nestarnúcich príbehov písaních z pera slávneho slovenského spisovateľa Pavla Dobšinského. Veľa odlišných rozprávok, z ktorých bolo veľa aj sfilmovaných. Napríklad Soľ nad zlato, O dvanástich mesiačikoch, Zlatovláska či Janko Hraško sú príbehy, ktoré nám zostanú v srdciach do konca života, preto som veľmi rada, že ich vytlačili v tejto krásnej knižke so zlatým obalom a čiernobielymi ilustráciami vo vnútri. Nie nadarmo sa im hovorí Rozprávky z našej klenotnice. Od spisovateľa sa mi však najviac páči Medovníková chalúpka, ale aj Tri holúbky o sirote, ktorá mala iba otca. Príbeh Janíčka a Marienky asi nikomu nemusím rozprávať, kto by tento slávny príbeh nečítal. Inak knihe nemôžem dať menej ako päť hviezdičiek a vrelo ju odporúčam každému čitateľovi, nech si doplní svoju knižnicu krásnym dielom Pavla Dobšinského a samozrejme aj pokračovaním Slovenské rozprávky 2, ktorá mi doma pristála spod vianočného stromčeka, síce som ju mala skôr ako jednotku, ale pocit pri čítaní bol rovnaký, takže sa z oboch veľmi teším. Cena je podľa mňa priateľná a dosť nízka na pravú slovenskú literatúru tých najlepších spisovateľov.

Žili ako v rozprávke :) (Ľuba, 14.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak toto je kameň úrazu pri čítaní rozprávok- ako sme ho rozoberali s rodičmi detí. (Som pedagóg). Vravia, že sa tam dejú strašné veci. Vravia, že je to dokonca dramatickejšie, ako mnohé akčné filmy :) Nuž, treba správne vybrať vekovú kategóriu, aj rozprávku. Áno, rozprávka nie je o ôrozprávkovom" živote-práve preto je dobré, aby ju deti poznali. dobro, zlo- boj. No a v tomto vydaní sú naozaj veľmi pekne zoštyliované, takže ani pacifisti pri ich čítaní netrpia natoľko, ako ke´d by vzali originálne prepisy Dobšinského, či Czambela. Myslím, že pre prvákov, druhákov sú tak akurát- aj dostatočne pekné, poučné, láskavé, s dobrým koncom a aj dostatočne dramatické nato, aby zaujali.

Rozpravkovo (Veronika Jurčišinová, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najkrajšie, najlepšie klasické slovenské rozprávky. Asi každý z nás ich má doma. Mnoho z ropzávok som sa učila naspamäť, či už na Rozprávkové vretienko alebo Šalianského Maťka, boli to školské suťaže, mnohé si pamätám dodnes. Určie je to aj najkrajší darček pre deti na večerné zaspávanie :)

Klasika (Petronela Pavlíková, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem klasické rozprávky :)Rozprávky podľa mňa neomrzia ani dospelákov. Niekedy tak dobre padne keď si nejakú prečítam :) Doma mám staršie vydanie tohto titulu a nesmierne rada sa k nej vraciam :)

Kde bolo, tam bolo .... toto je niečo, na čo nikdy nezabudnete .... (Martinka Tomkova Ginov, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som bola mála, tiež sme mali doma Slovenské rozprávky, ale bola to iná kniha, iný obal, ale rozprávky ostali stále tie isté, každý večer mne a mojím súrodencom mamka čítala rozprávky, a mi sme v tichu a v napätí čakali, akú rozprávku nám tentokrát prečíta ... boli to nádherné chvíle ... a keď sa rozprávky z mamkinej knižky minuli, zas a znova nám čítala tie isté, lebo tieto rozprávky nám dovoľovali predstavovať si všetko, akoby to bolo, keby sme tam boli, prežívať každú rozprávku, snívať ... a to isté zažívam s dcérkou, tiež si čítame túto knihu a keďže dcérka je zvedavá, kladie mi kopu otázok "že prečo? ako? kto je to?" a je to nádherné .... Slovenské rozprávky sú proste jedinečné ...

Kde bolo, tam bolo, kde sa voda sypala a piesok sa lial, žil raz jeden kráľ .. (Katka, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Soľ nad zlato, Popolvár, Janko Hraško, O hlúpej žene, Tri citróny, O dvanástich mesiačikoch. Neviem kto by to nepoznal. Najkrajšie slovenské ľudové rozprávky, poklad nášho detstva, niečo, čo by nemalo chýbať v žiadnej domácnosti. Sú to rozprávky, čo som v detstve milovala, jednoduché, z ktorých vždy vyplýva ponaučenie. Odporúčam ju naozaj každému, milujem keď pri jej čítaní sa presuniem niekam, kde dobro víťazí nad zlom a láska nad nenávisťou. Očaruje ma svojim dejom, zázračnosťou a múdrosťou. Po tejto knihe siahajú deti ale i dospelý. Dajú sa v nej nájsť odpovede aj na problémy v dnešnom svete. Charakterizovala by som ju ako klenot medzi rozprávkami. Myslím že o nej veľa netreba písať, lebo verím, že ju všetci poznáme. A keď už o nej píšem, myslím že na jednu rozprávku si práve spravím čas :)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x