bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Divy Tatier

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Divy Tatier

V siedmy deň stvorenia sveta si Boh sadol a pozeral sa na svoje dielo. Mal pocit, že mu čosi chýba, preto vyslal jedného z anjelov, aby po svete rozhodil za vrece prírodných krás. Nad strednou Európu sa nebeskému letcovi do cesty postavilo vysoké pohorie, o krajný zo žulových končiarov zavadil krídlom a skrivil ho, pričom sa vrece s krásami roztrhlo. Na pusté skalnaté vrchy a doliny sa vysypali lesy, lúky, jazerá, bystriny a vodopády, do horskej krajiny sa rozutekali svište, kamzíky, medvede, rysy a mnohé ďalšie zvieratá. Pohorie, ktoré neskôr ľudia nazvali Tatrami, tak dostalo viac prírodných krás ako iné časti našej planéty. Vďaka nebeskej nehode dnes Tatry udivujú nielen ľudí, ktorí pod nimi žijú, ale aj návštevníkov z rôznych kútov sveta, ktorým sa do uší doniesli zvesti o nesmiernej nádhere tatranskej prírody.
Tým, ktorí ešte nevedia, že Tatry sú naozaj udivujúce a krásne, je venovaná táto kniha. Vyše dvesto strán pútavého textu a takmer pol tisícky krásnych farebných fotografií predstavuje mnohotvárnu podobu prírody najvyššieho karpatského horstva, vysvetľuje, ako vznikli majestátne štíty, ostré hrebene, hlboké doliny, priezračné horské jazerá, zurčiace bystriny a hučiace vodopády, prečo je tatranská vegetácia usporiadaná do fascinujúcich poschodí od tmavých smrečín, v ktorých sa skrýva množstvo lesnej zveri, cez zelené koberce kosodreviny skrášlené limbami až po alpínske lúky a nehostinný svet skál, ľadu a snehu, ktorý je domovom kamzíkov a svišťov. V knihe nechýbajú ľudské príbehy prežité v drsne krásnej tatranskej prírode, ktoré vie byť niekedy veľmi krutá. Sú vyrozprávané prostredníctvom ľudových povestí, ale aj reálnych faktov zozbieraných niekoľkými generáciami vnímavých bádateľov a znalcov Tatier. Dočítame sa o zaujímavom osude tatranských osád a chát, o tatranských lovcoch kamzíkov, hľadačoch pokladov a rúd, bylinkároch, pytliakoch, horských vodcoch, horolezcoch, lyžiaroch, chatároch, horských nosičoch, ale aj o ľuďoch ktorí hľadajú a nachádzajú stratené zdravie v tunajších klimatických kúpeľoch. Publikácia nezabúda ani na podtatranskú krajinu a jej obyvateľov, predstavuje kultúrno-historické hodnoty Spiša, Liptova, Oravy a poľského Podhalia, regiónov, ktoré sú historicky úzko späté s Vysokými, Západnými či Belianskymi Tatrami.

Detaily o knihe

Názov: Divy Tatier

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

Divy Tatier (Veronika, 7.11.2018) Odpovedať

Už sa nikdy nebude dať kúpiť?

Divy Tatier (bux.sk, 12.11.2018) Odpovedať

Dobrý deň, zatiaľ nie je naplánovaná dotlač tohto titulu.

paráda (Dodo, 29.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto nádherná kniha by mala byť podľa mňa súčasťou každej domácej knižnice. Veď Tatry sú našou pýchou a mnohí Slováci tam ešte ani neboli :(. Knihu tvorí množstvo nádherných fotografií, článkov o vzniku, histórii Tatier, povestí o jednotlivých štítoch a množstvo zaujímavostí. V knihe sú predstavené pamiatky Tatier, štíty, príroda, jazerá a v neposlednom rade aj nádherné vodopády. Tatry sú jednoducho úžasné a taká je aj táto knižka. Odporúčam!

nádherná kniha plná Tatier (Martina Putoráková, 13.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto nádhernu knihu som kúpila ako vianočný darček bratovi, no od tej doby neustále putuje po našej rodine, pretože je to naozaj krásna publikácia. Kniha obsahuje množstvo kvalitných fotografií v menšom, alebo väčšom formáte, na každej strane sa nachádza text a k nemu niekoľko fotiek zo súčastnosti, ale našla som aj nejaké staršieho dáta. Mne osobne sa najviač páčilo opísanie naších nádherných tatranských vodopádov s neuveriteľne krásnymi obrázkami. Vrelo odporúčam každému, kto má rád tatranskú prírodu a všetko sňou spoločné.

Slovensko a Tatry (Sweet Girl, 26.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V dnešnej dobe sú najčastejšie výlety k moru, oceánu a najlepšie mimo Európsky kontinent alebo prázdniny strávené spoznaním nového mesta kde sa treba dopraviť letecky. Táto knižka nám odhaľuje, že aj Slovensko má nespočetné množstvo neuveriteľných a neodolateľných krás, ktoré upútajú každé srdce milujúce prírodu. Načo by sme mali cestovať tak ďaleko, keď krásu si môžme užiť aj doma, na Slovensku a to s čerstvým Slovenským vzduchom Tatier. Či už sa jedná o krásne vodopády, prírodu, pamiatky, potoky a rôzne iné krásy. Keď som si všimla napríklad neodolateľný vodopád skok, hneď som si naplánovala v danom roku výlet nie niekde k moru, ale preskúmať našu Slovenskú krásu. Nie nadarmo je Slovensko srdcom Európy. Nespočetné množstvo fotografií, textu či už z histórie alebo zo súčastnosti a rôznych povestí obohacuje túto veľkú knižku. Nádherné spracovanie knižky, dokáže aj tomu najväčšiemu kritikovy slovenska, že Slovensko dokáže byť krásne

Krásna kniha (Vladimír Šoltis, 18.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
.... len technicky chybná - môj výtlačok obsahuje dva krát blok strán od str.113 do 128 a chýba blok strán od 129 do 144. Tak doporučujem pri kúpe vybaliť z fólie a skontrolovať :-)

odpoveď (Katarína Ončáková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň p. Šoltis, takáto chyba v knihe podlieha reklamačnému poriadku. Stačí s blokom ísť do predajne, kde ste knihu kúpili a vrámci reklamácie požiadať o výmenu. Predajňa ju určite bez námietok vymení.

Divy Tatier (Jarmila, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne fotky - aj historické + k tomu v texte okrem súčasných postrehov aj niečo z dejín,každý večer 1 dvojstránka pred spaním a pekné sny :-)

Bomba (Katarína Sládečková, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knižku máme doma. Aby boli nádherné prázdniny, nepotrebujem vylihovať na lehátku a na pláži, ale potrebujem chodiť a obdivovať krásy. Za krásou netreba ísť ďaleko, krása sa nájde aj na Slovensku. Tatry majú nádhernú prírodu a krásne pamiatky. V tejto knižke sa oboznámime o tých najúžasnejších a najkrajších miestach, pričom si môžme urobiť plán na prázdniny. Je tu množstvo miest, kde som už bola a bol to neobyčajný a doživotný zážitok, ako aj miesta, o ktorých som nevedela a sú neobyčajné a nádherné. S touto knižkou som veľmi spokojná, pretože nás oboznamuje z naším najkrajším miestom na Slovensku, je tu množstvo fotografií a taktiež sa táto kniha dá použiť ako kniha na bežné čítanie. Z touto knižkou som bola veľmi spokojná a zároveň som pri čítaní mala veľký zážitok z nej.

super kniha (noro, 9.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
nadherna kniha kopec krasnych fotografii vedomosti o vzniku tatier a tiez povesti o stitoch.Fakt super kniha
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x