bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neviem, ako to dokáže

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neviem, ako to dokáže

Zoznámte sa s Kate Reddyovou, investičnou riaditeľkou a matkou dvoch detí. Trpí akútnym nedostatkom času, ráta sekundy, ako iné ženy rátajú kalórie. Bojuje s prefíkanou opatrovateľkou, so šéfom Austrálčanom, čo jej zíza na prsia, s kolegami, ktorí predstierajú pochopenie, s nespokojným manželom, s mierne zdesenými príbuznými z manželovej strany, s dvomi deťmi, ktoré ju potrebujú, a s mailovým milencom. Dokonca aj nepracujúce ženy matky krútia hlavou – ako to len tá Kate robí, že všetko stíha?
Tak toto je obraz ženy, čo žongluje s toľkými loptičkami, že jedného dňa jej určite niektorá spadne!
Allison Pearsonová v neuveriteľne zábavnom a zároveň smutnom románe skvelo rieši dilemu pracujúcej matky na začiatku dvadsiateho prvého storočia.

Z anglického originálu I Don’t Know How She Does It (Vintage Books, Londýn 2003) preložila Oľga Hlaváčová.

Detaily o knihe

Názov: Neviem, ako to dokáže

Originálny názov: I don´t know how she does it

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

uspešná žena (Henrieta, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu milujem kvoli tomu ako vtipne vie obyčajne domace problémy riešit. Kate je užasná sice nestíha upiect koláč na detsku oslavu, ale vie sa stým hravo vyrovnat a to hhlavne vo chvíli ked išla na schodzku a zistila že má vši :D toto bolo super. To že si omylom začala dopisovat zo šéfom bolo tiež vtipné ale smutné bolo že skoro prišla o manžela ale naštastie skoro a uvedomila si čo má doma aj ked je to tažké. Na jednu stranu sa velmi snaží byt dobrou mamou aby jej deti nechodili s konzervami do školy a na druhu na 100% robit svoju robotu a ako to je v knihe dá sa to, ale iba s vynaliezavostou. Zbožnujem tuto knihu a všetkým odporučam lebo tato kniha vie nie čo aj dat a to je zamyslenie použčenie a zasmejete sa pri nej aj ked ste v tažkej chvíli a nič nestíhate. Donutí vás zastavit sa a zamysliet a podla mna take knihy su najlepšie ktore vam nie čo daju.

uspešná žena (Henrieta, 1.6.2016) Odpovedať

Tuto knihu milujem kvoli tomu ako vtipne vie obyčajne domace problémy riešit. Kate je užasná sice nestíha upiect koláč na detsku oslavu, ale vie sa stým hravo vyrovnat a to hhlavne vo chvíli ked išla na schodzku a zistila že má vši :D toto bolo super. To že si omylom začala dopisovat zo šéfom bolo tiež vtipné ale smutné bolo že skoro prišla o manžela ale naštastie skoro a uvedomila si čo má doma aj ked je to tažké. Na jednu stranu sa velmi snaží byt dobrou mamou aby jej deti nechodili s konzervami do školy a na druhu na 100% robit svoju robotu a ako to je v knihe dá sa to, ale iba s vynaliezavostou. Zbožnujem tuto knihu a všetkým odporučam lebo tato kniha vie nie čo aj dat a to je zamyslenie použčenie a zasmejete sa pri nej aj ked ste v tažkej chvíli a nič nestíhate. Donutí vás zastavit sa a zamysliet a podla mna take knihy su najlepšie ktore vam nie čo daju.

trocha stereotypná (V. Berdáková Pavlík, 19.5.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Mala som pocit, že túto knihu čítam čítam čítam a nič sa vlastne nedeje..stále je to o tom istom. Celkovo idea knihy ako pracujúcej matky je dobrá. Ja si myslím že pokiaľ žena chce pracovať tak to má robiť napriek tomu že má rodinu. Aj Kate nechala prácu a ako dlho jej to vydržalo? Napokon sa púšťala do novej. Už to nie je ako kedysi, muži už nemusia byť živiteľmi rodiny. Ale aj tu vidieť, že muži horšie zvládajú domácnosť. Čiže podľa mňa táto kniha priemer len kvôli tomu, že sa tam vlastne nič neudialo.

nielen pre mamičky (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto knižka však nielen o tom, čo bežné pracujúce mamičky musia stíhať. Je i o živote, ktorý pozná každý, a aké sme my ženy silné, len si to nejak neuvedomujeme. Jej priateľka, rovnako ťažko pracujúca mamička zomrela na rakovinu, no predtým stihla nachystať svojmu mužovi list plný rád a odporúčaní, ako nájsť cestu k ich deťom a aké jedlo vlastne skutočne zjedia, či v pri akom liečive nebude ich ekzém až tak kritický. Trpko-sladký príbeh o tom, že je ťažké no zároveň nádherné byť matkou. Príde vhod aj dievčatám, ktoré sa na materstvo pripravujú, aby ich zbavilo ilúzie jednoduchosti bežných dní strávených idylicky v nákupnom centre.

Vynikajúce čítanie pre vynikajúce ženy :-) (Monika Hrinková, 5.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ste v pracovnom pomere a zároveň vo „voľnom čase pracujete“ ako matka, manželka a v neposlednom rade aj žena a ľudská bytosť a snažíte sa v každej z týchto svojich rolí byť najlepšia, alebo aspoň lepšia ako tie ostatné a neviete ako to dokázať, či nedokážete si predstaviť ako to dokážu iné ženy ??? Tak v tomto prípade je táto kniha ideálnym (nielen letným) čítaním práve pre vás. Hlavná hrdinka lavíruje na hrane viacerých svojich induviduálnych svetov, ktoré sa snaží prepojiť, ale zároveň v niektorých rovinách od seba aj izolovať. Chce sa presadiť v tvrdej mužskej pracovnej konkurencii a ukázať, že aj ženám to myslí a niekedy aj lepšie ako chlapom. Chce byť svojim dvom deťom nielen najlepšou mamou, ale zároveň aj kamarátkou na hranie, vzornou vychovávateľkou, super kuchárkou a životným vzorom. Chce pre svojho manžela (prípadne aj niekoho iného) stelesňovať idol ženy ... A pritom všetkom sa sama často zmieta v neistote, pochybnostiach, strachu, tak ako mnohé iné ženy. Pri čítaní knihy som sa výborne pobavila, zamyslela, odpútala od svojich každodenných problémov a starostí o deti, rodinu a chvíľu som bola hlavnou hrdinkou tejto knihy. Ale naozaj len chvíľu, lebo kniha sa mi čítala skutočne výborne a rýchlo. Určite odporúčam :-)))

Príjemné odreagovanie (Antónia Židziková, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som sa rozhodovala,akú knihu si objednať na dlhé letné večery,až som sa rozhodla pre túto a neľutujem.Je skvelá.Keď sa mi podarí ukradnúť si večer pre seba a niečo si prečítať,chcem,aby to stálo zato.Kniha sa mi ľahko čítala,dobre som sa pri nej odreagovala a je naozajstným príkladom dnešného uponáhľaného sveta.Presne tak to chodí,ako sa my matky chceme postarať o všetko,aby naše deti mali čo potrebujú,len s jednou výnimkou,my nemáme pestúnky:)Stihla som si pozrieť aj film,ale kniha je lepšia.Vrelo odporúčam.

byť ženou či matkou ? :) (Anetka, 31.1.2012) Odpovedať

Túto knižku som dostala a keďže to nie je veľmi môj štýl, hneď som ju odložila na poličku s myšlienkou, že sa nájde nejaká kamoška, ktorej ju po čase posuniem. Ale nestalo sa, nakoľko mi moja zvedavosť nedovolila darovať ju nikomu ešte predtým, ako by som si ju aspoň neprelistovala. A už ju ani nedám :). Knižka ma tak chytila, že som ju doslova zhltla za pár dní. Sama som maminou a preto som sa v mnohom našla...Kate, hlavná hrdinka je pracujúca mamina, ktorá nemá na nič čas, no napriek tomu vás pobaví svojím ľahko nadsadeným humorom. Kniha sa príjemne číta, aj keď je pravda, že niekedy vás jemne ,,vytočí" až neuveriteľná podoba z vašimi príbuznými, manželom, šéfom či kolegovcami, či opatrovateľkou. A to ani nehovoriac o deťoch :). Na jednej strane sa zasmejete a na druhej sa zamyslíte a povzdychnete si, ale veď taký je život. A táto knižka je presne o tom, o živote ženy, akých je na svete veľa. A aj keď sa mnohí pýtajú, ako to tie ženy dokážu, oni to fakt dokážu ... Ako? Prečítajte si tento príbeh a uvidíte.

Skvelá kniha (Michaela Fiasová, 25.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavým spôsobom napísaná kniha, kde sa harmonicky prelínajú úsmevné momenty s jemnou nadnesenosťou. Knihu som pôvodne zakúpila ako dar, no už som ju nepustila z ruky. Naozaj vydarená kniha, ostáva už len počkať aký je film. Ak túžite po oddychovom večeri s knihou toto je naozaj ono.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na Benovej oslave je plno opatrovateliek. Sú to Pauline priateľky so všetkými ich starosťami. Polovicu z nich nepoznám. Ony sú súčasťou jeho života bezo mňa. Keď tieto cudzie dievčatá oslovia Bena, očká sa mu rozžiaria od radosti, a ja pocítim hryzenie – čoho? Keďže nepoznám lepší výraz, nazvem to výčitky svedomia.
V obývačke je hŕstka nepracujúcich mamičiek, zabratých do živého rozhovoru o miestnych jasliach. Svoje deti si sotva všímajú, dorozumievajú sa s nimi závideniahodným, jemným, neviditeľným dotykom, ako keď pokročilí machri púšťajú šarkany, zatiaľ čo podradné matky ako ja dávajú najavo prehnanú starostlivosť o svoje ratolesti hlučným spôsobom.
Medzi týmito dvoma druhmi matiek je rozpačitý odstup, a preto je niekedy ťažké nadviazať rozhovor. Mám podozrenie, že nepracujúca matka pozerá na pracujúcu so závisťou a obavami, predstavuje si, že pracujúca matka unikla tomuto spôsobu života, a pracujúca mama sa na tú druhú pozerá so strachom a závisťou, pretože vie, že to tak nie je. Ak chcete naďalej patriť do jednej alebo druhej skupiny, musíte presvedčiť sama seba, že druhá alternatíva je zlá. Pracujúca matka si hovorí: Ja budem lepšia matka svojim deťom, pretože som všestrannejší človek. A možno tomu niekedy dokonca aj verí. Matka, ktorá je doma, vie, že poskytuje svojim deťom výhody, čo sa napríklad prejaví vtedy, keď vaše batoľa vyleje pohárik džúsu na posledné čisté tričko.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x