bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jeden deň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jeden deň

Román z prostredia súčasnej Veľkej Británie o vzťahu medzi mužom a ženou, ktorí sa spoznali na vysokej škole a napriek vzájomnej príťažlivosti sa rozhodnú, že zostanú najlepšími priateľmi. Lenže môže existovať skutočné priateľstvo medzi mužom a ženou? Nie je to skôr láska?
Dexter a Emma sa zoznámili na vysokej škole a napriek vzájomnej príťažlivosti sa rozhodli, že zostanú len priateľmi. Dvadsať rokov, počas ktorých sledujeme ich osud, si budú vzájomne prenikať do sŕdc, pomáhať si aj ubližovať, zbližovať sa aj vzďaľovať, aby nakoniec pochopili, že najšťastnejší sú, keď sú spolu. Lenže niekedy môže najdôležitejšie rozhodnutie nášho života prísť príliš neskoro...
Román je plný vtipných postrehov, vypointovaných príbehov a skvele zaznamenaných ľudských pocitov dvadsiatnikov, tridstiatnikov a štyridsiatnikov. Na pozadí ľúbostného príbehu autor odkrýva prednosti a nedostatky všetkých generácií naprieč spoločenským spektrom. Ako s postavami zamáva život? Ako naplnia svoje ideály? Kto sa prepožičia kompromisom?

Román Jeden deň sa stal medzinárodným bestsellerom a dočkal sa aj filmového spracovania v hlavnej úlohe s Anne Hathawayovou a Jimom Sturgessom.

Z anglického originálu One Day (Hodder & Stoughton, Londýn 2009) preložila Alica Činčárová.

Dostupné verzie titulu

Jeden deň Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Jeden deň

Originálny názov: One day

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Jeden deň alebo celý život? (Eva Ostrolucká, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celý príbeh tejto knihy je tak uveriteľný, tak reálny, že nadobúdate pocit, že sa môže odohrávať hneď vedľa Vás. Nie je to klasická „story“ o láske, ktorá naberie hneď od začiatku prvej kapitoly priamočiary smer. Je to príbeh priateľstva. Priateľstva, ktoré počas vzostupov a pádov, radosti a smútku, silnie a prehlbuje sa do krásnej lásky. Román zachytáva životy Emmy a Dextra počas dvadsiatich rokov. Ich priateľstvo sa začína po promóciách, v deň svätého Swithina, kedy spolu strávia noc a pokračuje aj napriek ich odlúčeniu, keďže každý z hrdinov sa uberie vlastným smerom. Em a Dex napriek tomu zostávajú v neustálom kontakte a sledujú životy jeden druhého. Tento príbeh hodnotím ako literatúru, ktorá ulahodí každému dievčenskému srdcu. V Emme sa nájde každá z nás a Dextra máme tiež celkom určite všetky niekde pri sebe. Príbeh je veľmi vtipný, nápaditý a v niektorých momentoch i veľmi poučný. Nečakajte však napätie, ktoré sa dá krájať, no na druhej strane s istotou môžem zaručiť, že žiadna romantická duša sa nudiť nebude. Životy Emmy a Dextra si Vás opantajú, donútia Vás smiať sa s nimi i plakať. Túto knihu neodložíte z ruky, kým neprečítate poslednú stránku.

Veľmi dobrá zaujímavá kniha (Kamila Resutíková, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som prečítala za jeden deň. Veľmi ma zaujala príbehom o láske ktorá ani láskou nebola, vystupujú v nej muz a zena ktorí sa poznajú zo študenských čias a ktorí k sebe cítia viac ako kamarátsku lásku. Proste treba si ju prečítať dávam jej 5 *

I love you, but I don't like you anymore (Simona Bagová, 22.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Nadpis je moja obľúbená veta z celej knihy, ktorá mi utkvela v pamäti - Ľúbim ťa, ale už ťa vôbec nemám rada. Táto veta presne charakterizuje moje pocity z danej knihy - obsahovala pasáže, ktoré som zhltla za okamih, ale aj pasáže, ktoré ma nebavili čítať. Mám z nej protichodné pocity, ako keď niekoho ľúbite a potom sa v ňom sklamete a už ho neodkážete mať radi. Trošku ma sklamalo, ako sa kniha skončila, určite tu už bolo množstvo detailov prezradených, ale aj to určite neprezradím, sama to nemám rada :-) Kniha je rozdelená na obdobie 20-tich rokov - 20 kapitolv hovorí o príbehu ľudí, ktorí sa ako mladí spoznali a kotrí pre seba predstavovali životnú lekciu spojenú so životnou láskou. Dvadsať rokov, dvadsať rôznych príbehov s tými istými hlavnými postavami, v priebehu ktorých môžeme spolu s nimi prežívať ich životné trápenia i radosti a sledovať vývin ich charakterov z detí na dospelých ľudí, ktorí si preskákali ťažkými problémami. Ľúbili sa, no malo to chybu - nikdy nie v tom istom čase, a ak aj v tom istom čase, nikdy neboli naraz nezadaní. Možno som bola trošku sklamaná, lebo kniha je až príliš realistická, ukazuje svet s jeho peknými i škaredými stránkami a popisuje živt človeka presne taký, aký je. Spolu s postavami som bola raz hore a raz zase dole a nikdy som nevedela, čo očakávať. Každý rok sa stretli v ten istý deň - netušiac, ako veľa môže JEDEN deň v ich životoch napokon zmeniť...

:) (Ľubica Listoferová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nestáva sa mi často, že by som siahla po knihe až po prezretí filmu ale musím uznať, že kniha je oveľa lepšia ako film. Osobne uprednostňujem knihy pred filmami, človek si vytvorí obraz a predstavu sám :) Myslím, že kniha ma nesklamala, práve naopak! Odporúčam prečítať..

Jeden deň (Ivana Hudáková, 8.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, že som najskôr videla filmové spracovanie, zaujalo ma to a tak som si kúpila aj knihu. Zo začiatku to bolo trochu nudné ale potom sa to rozbehlo a už som sa od toho nevedela odtrhnúť, kým som neprečítala poslednú vetu. Je to príbeh o živote dvoch mladých ľudí, ktorí si ako mladí neuvedomovali čo jeden pre druhého znamenajú, až neskôr, po mnohých rokoch sa dali dokopy, ale ich šťastie netrvalo dlho a ako to už v živote býva zasiahol osud. Páčil sa mi tento príbeh priateľstva, ktoré môže ukončiť len láska a láska, ktorú môže ukončiť len smrť.... hádam nič pravdivejšie neexistuje. Autor podal skutočne nádherný pohľad na vývin človeka od začiatku jeho najbúrlivejších rokov po umiernenú štyridsiatku. Táto kniha obsahuje nádherné posolstvo, že každý deň máme žiť naplno ako keby bol náš posledný a tešiť sa z maličkostí. Jednému dňu by ste mali venovať aspoň deň a prečítať si ho. Je to príjemná oddychovka, ktorá pohladí dušu.

:) (Mary, 28.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si požičala od známeho, ktorý mi ju odporučil. Na to, ako ju vychválil som čakala asi trochu viac, ale nemôžem povedať, že by ma sklamala. Je to také ľahšie čítanie, len ten koniec ma prekvapil, nečakala som to. V podstate však zobrazuje realitu, asi preto z nej nie som až taká nadšená...

Super kniha (Veronika Kvašňovská, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som práve dočítala a som z nej nadšená. Príbeh týchto dvoch ľudí je veľmi pekný... keď som ju čítala , cítila som sa ako keby som Emmu a Dextera poznala celé roky je to krásny príbeh o láske priateľstve ale aj o pádoch a vzostupoch. Príbeh je veľmi dobre zoštylizovaný a skončí nečakane ;)

dojímavý príbeh (Petra Hanzelová, 17.8.2013) Odpovedať

Kniha, ktorá chytí za srdce.Krásny príbeh napísaný nežne, citlivo, dojímavo, popreplietaný vtipnými momentmi.Osudová dvojica Dex a Em, ich pocity,sny a ideály..Človeka zároveň napadá otázka ako to bude s ním o 20 rokov, zapredá sa alebo zostane verný svojim ideálom? S postavou Emmy som sa hodne stotožňovala, veľmi som dúfala v šťastný koniec.Záver som dočítala so slzami v očiach. Páčilo sa mi aj filmové spracovanie aj keď kniha bola oveľa lepšia.

Radosť (Diana, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeden deň som si kúpila, aby som ju mala. Páčila sa mi, teda, bola mi sympatická. Sesternica ju má aj ju čítala, pozerali sme spolu film, no našťastie si ho nepamätám. Knihu som čítala až po filme, no nijako jej to neublížilo, len som si potvrdila už dávno známe pravidlo a to také, že kniha je VŽDY lepšia ako film. Nejako som nepostrehla jej propagáciu, našla som ju tuším práve tu a bola knihou dňa, čiže bola v zľave. Hovorím si, prečo nie? Mala som už len asi dve hodiny, lebo bolo pozde večer tak som ju rýchlo objednala. A keď prišla hneď som ju začala čítať. A nebola som sklamaná, nenudila som sa pri nej, naozaj ma vtiahla do deja, do každého Eminho sklamania, do každej Dexterovej snahy. A ten koniec. Čitateľa zarazí keď nečíta o šťastnom konci, no je to vítaná zmena. Krásny román, ktorý donúti človeka uvedomiť si, že každý výdych môže byť ten posledný. Vrelo odporúčam!

Kniha na poplakanie (eva, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi smutná kniha, ktorá má krásny romantický dej. Každá žena by chcela prežiť takú silnú osudovú lásku, aj keď je cesta k nej veľmi bolestivá.

:) (Martina, 12.8.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Kúpila som si ju aj preto,lebo ma zaujal obal,ale poučila som sa,že knihu naozaj netreba súdiť podľa obalu.. :) Pre mňa bola táto kniha dosť nudná,musela som sa premáhať aby som ju dočítala.Síce ku koncu som bola prekvapená,ale to je asi jediná emocia pri čítaní.Uznávam,že príbeh je pekný,no dosť ťažko sa mi čítala a musím povedať,že som očakávala oveľa,oveľa viac.

Jeden deň (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 12.8.2013) Odpovedať

Prekrásny príbeh odohrávajúci sa v súčastnej Velkej Británii-je možné,aby bolo priatelstvo medzi mužom a ženou?Srdečne odporúčam,hoci som film ešte nevidela,kniha splnila všetky moje očakávania a prečítala som ju-dá sa povedať jedným dychom.Mne sa páčila,verím že sa bude páčiť aj vám...

Jeden deň (Daniela, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajúci román, mapujúci život obyčajnej dvojice s jej snami, túžbami, sklamaniami a zápasom s realitou. hovorí sa, že život máš taký, akým si ho urobíš a v tejto knihe sa to dá perfektne odsledovať. Všetky naše pochybnosti či naopak prehnane sebavedomie a ambície prevyšujúce naše schopnosti...to sme my, ľudia. Namiesto toho, aby sme žili, premýšľame ako žiť. každý z nás sa už určite zamyslel nad tým, ako by sa odvíjal jeho život, keby sa bol niekedy v minulosti na rázcestí života rozhodol inak... Táto kniha mi umožnila nazrieť ako pozorovateľ do života inej dvojice, ktorá na takom rázcestí bola... kniha sa mi veľmi páčila, najviac záver, ten flashback nemal chybu. Vrelo odporúčam, nie však čitateľom prázdnych kníh, ale ľuďom, ktorí dokážu oceniť hĺbku príbehu..

Úžasné! (iwusa, 15.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvé čo ma napadé je slovo úžasné, skutočné úžasné čítanie. Em a Dex, Dex a Em. Bolo jasné, že títo dvaja musia byť spolu, len život a osud im doprial dlhú cestu poznania, skúseností, strát a nádejí a až potom sa to stalo! Konečne, boli dokonalí, vyzretí, šťastní, stvorení jeden pre druhého. Takže keď umrela Emma, plakala som až do poslednej strany. Nečakala som to a Dextera mi bolo neskutočne ľúto. Knihu vrelo odporúčam, páčilo sa mi ako je písaná, že jedna kapitola bol pokaždé jeden jediný deň v roku postupne celých 20 rokov a najkrajší na celej knihe bol záver. Kniha totiž končila ich začiatkom, prvým bozkom.

Príbeh ľudí, ktorí sa milovali celé roky (michaela, 24.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy som si myslela, že dobrú romantickú knihu dokáže napísať len žena. Táto kniha vyvrátila moje presvedčenie. Veľmi sa mi páči nápad, akým je kniha napísaná (každá kapitola je z toho istého dňa, ale vždy o rok. Zaskočilo ma však, že Emma zomrela. To sa mi zdala tak trochu drastické a tiež som čakala, že list o stretnutí v Tádžmahale sa nakoniec k Emme predsa len dostane. To sa však nestalo, ale kniha za to stála. Najprv som sa nudila, a tak som si zobrala túto knihu, ale už som sa nedokázala od nej odtrhnúť.

aj tak aj tak (Dominika Hlavatá, 24.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh celkom chytľavý ale písaný akýmsi trhaným štýlom, je určite dobrý na prečítanie, no keď som videla film nedalo sa neporovnať...V celku je to kniha na príjemné dopoludnia

Najlepšia (Nikola Tomanová, 22.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Môžem úprimne povedať že práve toto je najlepšia kniha akú som kedy čítala. Príbeh je krásny, dojímavý, neskutočne som plakala keď som ju dočítala. Neskutočne dobré čítanie. Knihy čítam jedenkrát ale túto som si musela prečítať 7krát. No stále ma baví. Vrelo odporúčam. David Nicholls skutočne dobrá práca. Ďakujem za túto knihu. Milujem ju a zbožňujem ju čítať

Jeden deň_neskutočný deň (Marienka, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
neskutočne super kniha...ako som začala tak som ju dočítala až neskoro v noci a potom plakala a plakala... :) Neskôr som sa dostala aj k filmu...ale ten je podľa mňa o ničom....kniha je v tomto prípade o mnoho lepšia!!!

Jeden deň. (Bay Maceas, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha! Tejto knihe by nikto nemal dať menej, než päť hviezdičiek. Najprv som videla film, ktorý ma teda úplne zaujal, nakoniec aj dojal, no a potom som sa dozvedela, že bol natočený podľa knižnej predlohy, takže som vôbec nestrácala čas a hneď som si túto knihu zaobstarala v kníhkupectve, myslím, že táto kúpa sa naozaj oplatila. Vrelo odporúčam, naozaj. Kniha zaujme, nepoznám nikoho, kto by sa na jej čítanie netešil! A som si istá, že po jej prečítaní budete mať tak skvelý pocit na duši. :-)

Najlepšia kniha-odporúčam každému! (Gabriela Čelovská, 9.3.2013) Odpovedať

Túto knihu mi odporučila kamarátka a už ten názov knihy ma fascinoval a hneď som ju chcela,prečítať. :-) Po prečítaní táto kniha zanechala vo mne veľké dojmy,je proste úžasná,odporúčam každému

krásna :) (Martina Zaťková, 8.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa mi veľmi páčila, milujem romantické knihy :) film ma trošku sklamal, asi preto že vo svojej hlave som si hrdinov predstavovala trošku inak :)

perfektná :) (Kristína Gonová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa môjho názoru je to skvelá kniha, je to trošku ťažšie čítanie, ale pre tých, ktorý nepochopili dej z knihy určite odporúčam pozrieť si film je tam dosť vecí jasnejšie podaných ako v knihe :) :)

Chytí vás za srdce :) (Veronika Dedíková, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma hlavne zaujala tým, že zachytáva naozaj dosť dlhé obdobie života. Na začiatku sa vidíme hlavné postavy, Emmu a Dextera, ako dvoch úplne odlišných ľudí. Emma totiž očakáva od života veľa, má plány, zatiaľ čo Dexter si s takýmto plánmi hlavu ,,neláme". Dopadne to však inak. Emma pracuje v nie zrovna najlepšej práci s otrasným šéfom. Dostáva sa do bodu sebaľútosti, kde premýšla nad tým ako si svoj život predstavovala a ako to dopadlo. Dexterovi sa však darí. Dostane sa medzi slávne osobnosi, do sveta televízie, čo len prospieva jeho sebavedomiu. Postupom času sa ale všetko začne meniť. Ema si nájde inú prácu, v ktorej je šťastnejšia, ale Dexterova popularita začne upadať. Aj napriek všetkému je ich kamarátstvo stále, aj keď nie také ako na začiatku. Čím sme v knihe ďalej tým viac nám príde, že Emma a Dexter akoby si vymenili životy. Emma sa stane úspešnou spisovateľkou, ale Dexterovi sa zrúti život. Stále sú si však blízki. Až príliš. Prekonajú mnoho zlého, no neopustia jeden druhého, pretože niekde v kútiky v duše vedia, že toho druhého milujú. A práve preto je táto kniha taká skvelá. Lebo vidíme tie náznaky lásky, máme chuť sa smiať a zároveň plakať. Jeden deň nás však aj učí, že niekedy už môže byť neskoro. Aj na lásku.

kniha - zrkadlo (Aneta Brišová, 5.3.2013) Odpovedať

Pre mňa kniha-zrkadlo. Je tak ťažké pri pohľade do neho priznať si, ako je človek pochabý. Ako sa často slepo zaoberá myšlienkami na ideálnu podobu svojho života (hlavne si užiť, alebo treba zlepšiť svet), ako sa bojí svojich pocitov a v tvrdom svete zameranom na ego sa snaží skryť svoju neistotu (Emma a jej druhý hlas - sebairónia , Dexter a jeho druhý hlas - sarkazmus), ako ťažké niekedy pre neho je porozumieť sám sebe, zatiaľ čo čas uteká ... Kniha je postavená na situáciách, keď si obe hlavné postavy želajú robiť niečo iné, než čo práve robia alebo hovoria, a to udržiava čitateľa v napätí a očakávaní. Snaha zhodiť každú chvíľu, kedy by, nedajbože, mohlo dôjsť na lámanie chleba a úprimnú výpoveď o sebe samom - ruku na srdce, koľkokrát sa človek v tých okamihoch spozná, koľkokrát je nám nastavené ono zrkadlo, ktoré odráža našu tvár - tú, ktorá je určená celému svetu - zatiaľ čo skutočná podoba našich myšlienok a citov je kdesi za zrkadlom .... Mám pocit, že Emmu a Dextera dôverne poznám. A najsilnejšie okamihy príbehu sú pre mňa chvíle, kedy obaja premôže potreba masky odložiť a vysloviť čriepky pravdy. Tento príbeh nie je žiadny slaďák. Neponúka čitateľovi happy-end. Čo teda cítim po prečítaní poslednej stránky? Hlboké porozumenie tomu, o čom Nicholls rozpráva. Jeden deň je výborne napísaný román, ktorý pre mňa bude vždy aktuálny. Tak aktuálny, ako je večná téma hľadania obrazu svojej duše a to predovšetkým vo vzťahu k druhému človeku.

jeden deň (Jana, 4.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
práve som túto knihu dočítala. najviac sa mi na nej páčilo, že autor opisuje vždy jeden deň v roku. netrpezlivo som očakávala, čo bude o rok, ako sa ich vzťah vyvinie, kde sa ocitnú a aké situácie zažijú. myšlienka pozorovať ako sa mení priateľstvo a sami ľudia počas rokov je skvelá. škoda len toho konca, ale autor asi vedel prečo to tak napísal

Krásna a príjemná (Natty, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nakoľko som najrpv videla film a až potom knihu, vedela som, že sa v nej nesklamem. Dialógy na 1, príbeh dojímavý a pekný.Hlavné postavy som si hneď zamilovala. Odporúčam!

Krásna, prekvapivá prosto úžasná (VIKI, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si objednala a pravdu povediac nevedela som sa na začiatku prehrýzť prvými kapitolami boli až veľmi obsiahle ale oplatilo sa neprestať čítať lebo nakoniec som sa s touto knihou veľmi stotožnila nakoľko aj ja som mala s mužom vzťah aký mala Ema a Dexter a nebolo to veľmi jednoduché musím priznať že pri knihe som si aj poplakala keďže sa skončila ako sa skončila osobne nemám rada knihy kde zomrie jeden z hlavných predstaviteľov som za happy end alebo keď musia nech zomrú obaja aspoň ten druhý netrpí ale kniha vo mne každopádne zanechala úžasný, melancholický pocit... keď som zistila že existuje film hneď som si ho pozrela a samozrejme že kniha je lepšia ako skoro vždy keď porovnávam knihu a film.... v knihe autor nezabúda na vtip a "doťahovačky" hlavných predstaviteľov striedajú sa tam vážne situácie s tými vtipnými alebo často som doslova čakala kedy sa už konečne pobozkajú a oni nič :D ale nakoniec to prišlo a to sa mi na tejto knihe páči najviac pri jednej stránke sa smejem a na ďalšej mi tečú slzy je to prosto úžasná kniha ktorá mi učarovala a rada si ju zas niekedy prečítam určite má čestné miesto na mojej poličke ;)

Dá sa to očakávať, ale k prekvapeniu to vôbec nevadí (Zuzana Pažítková, 18.11.2012) Odpovedať

Celkom od začiatku sa dá odhadnúť, ako sa charaktery postáv budú vyvíjať, do akých problémov sa dostanú a ako to bude končiť, ale na prekvapenie to vôbec nevadí. Je to strašne nápadito a príjemne napísané. Knižka sa dá prečítať jedným dychom. Určite na ňu budem dlho spomínať a kúpim si ju domov. Dá sa očakávať jej dej, ale nedá sa očakávať ten krásny pocit po prečítaní. Mám pocit akoby Emma a Dexter boli moji starí známi. Určite doporučujem.

ÚžASNé (Klára Cicoňová, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha, dva životy sa krásne prepájajú a nakoniec spolu ostanú. Záver ma veľmi prekvapil, no autor to pekne napísal, takže som si aj poplakala.

:D (Martina Šikyňová, 12.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha ktorá zobrazuje dva rozdielne a zároveň spoločné životy. Dvadsiatka- pre jedného čas v ktorom môže všetko a pre niekoho bezvýchodisková situácia. A v tridsiatke sa to otočilo. Naozaj napínavý príbeh v ktorom bolo treba aj trochu porozmýšľať.

Správny príbeh lásky (Slavka Hosová, 7.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že ja nie som fanúšikom zamilovaných príbehov, ale tento ma ozaj dostal. Zvláštny, ale zároveň uveriteľný, postavy nie sú čierno - biele, sú také "ozajstné". Veľa priestoru pre vlastnú predstavivosť a prekvapivý koniec. To je presne to, čo od dobrej knihy očakávam a táto to určite splnila. Nezapadne prachom v polici, rada sa k nej opäť (a nie raz vrátim. :)

Nezabudnuteľný príbeh (Majka, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som prvýkrát počula o tejto knihe, túžila som si ju prečítať. Dostala som ju na Vianoce a hneď som sa do nej pustila. Príbeh bol pre mňa osobne fantastický, veľmi pútavý a určite nie nudný. Úplne ma pohltil a mala som pocit, akoby som zvláštny vzťah Dextera a Emmy prežívala namiesto nej. Bolela ma irónia života, ktorú kniha vyobrazila v závere príbehu. Napriek tomu v sebe kniha skrýva niečo krásne a krehké, ako je dlhoročné priateľstvo medzi mužom a ženou, ktoré prerastá do lásky. Pre mňa nezabudnuteľný príbeh! :)

romantika (miriama 212, 2.11.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Klasicka romantika o tom ako si dvaja ľudia hľadajú cestu k sebe. Popravde videla som aj film, aj keď kniha je samozrejme omnoho lepšia. Tento príbeh nie je ani napínavý ani extra romantický. (tým nemyslim, že vôbec nie je romantický, ale čítala som už aj lepšiu romantiku). Na konci však príde šok. Nepoviem aký, aby som vám nepovedala o čom to presne bude ale to podľa mňa zachranilo môj celkový dojem z knihy. určite však túto knihu odporúčam, veľa ľudí v mojom okolí si ju chváli, takže nedajte len na môj dojem :)

Sklamanie (Veronika Kubašová, 20.8.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Som veľmi sklamaná z tejto knihy. Som asi jedna z mála, ale táto kniha ma vôbec neoslovila. Krásny námet, ale chýbala chémia medzi mnou a knihou. Jeden deň som si "vyžiadala" na narodeniny a tak ako som sa na ňu tešila, tak som bola sklamaná. Knihu som ani nedočítala (aj keď raz sa k nej určite vrátim), čo sa mi stalo asi v živote tri krát. Možno je to tým, že som to začala čítať vtedy keď jej bolo všade plno, či na internete alebo v telke. Určite ju niekedy dočítam, no momentálne je pre mňa veľkým sklamaním.

Na lásku nikdy nie je neskoro (Andes, 14.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Na začiatku knihy som mala rozporuplné pocity, nevedela som, či mám knihu zavrieť a odložiť, alebo dočítať. Nakoniec som sa rozhodla, že ju dočítam, koniec koncov dostala som ju ako darček na Vianoce a teraz som rada, že som ju dočítala. Krásny príbeh dvoch ľudí, ktorí k sebe hľadali cestu, a keď ju už konečne našli, osud si s nimi opäť zahral krutú hru. Tu si čitateľ uvedomí, aký je život krátky a nevyspytateľný. Vreľo odporúčam. Kniha je aj sfilmovaná, ale všetky myšlienky a pocity hrdinov sú vo filme stratené, čiže nič moc. Kniha je oveľa lepšia, ako vždy.

Dex a Em...Em a Dex (Jana Suchá, 13.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako vidím, názory na ňu sú rôzne...asi tak ako celý dej...ja ju hodnotím pozitívne..páči sa mi ako autor poňal zmenu 2 odlišných ľudí..ako sa menia a dospievajú..ako sa mení ich vzťah k sebe a svetu, ich myšlienky a názory, priority...asi ako každému človeku..a to všetko cez jeden deň v roku :) myslím si, že vždy keď ju prečítam tak mi prinesie niečo nové...a to čo to bude, to bude záležať od fázy života v ktorej si ju prečítam...

Necháva veľa na fantázii čitateľa (Lenka Š., 9.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha, ktorú všetci vychvaľovali, ktorá bola všade reklamovaná ako veľký bestseller.. No ja neviem. Páčila sa mi, to áno. Ale táto kniha necháva veľa priestoru fantázii čitateľa, necháva priestor na otázky, ako by to mohlo byť, no potom je tu taký nepokoj, čo keď to malo byť úplne inak.. Na knihách mám rada uzatvorené kapitoly, a tie táto kniha nemá. Napriek môjmu možno zle znejúcemu komentáru si ju určite rpečítajte, veď nie každý má taký istý vkus na knihy :)) Možno práve vaša fantázia rada dotvára príbehy v knihách :)

Jeden deň (Sisa Urbanová, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som si dlho šetrila na letnú dovolenku:-) Pustila som sa do nej a už ju nepustila z ruky, ani bazén ma nelákal viac:-) Zaujímavý príbeh aj opisy, nie je to prvoplánová "lovestory". Kniha ma bavila, rozosmiala aj rozplakala a teším sa aj na film.

krasne (Lenka, 6.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
uz som zaciatku knihy bol pribeh skvely. hned zaujal. nevedela som sa od nej odtrhnut. vyvolavala vo mne rozne emocie. najskor som sa smiala, potom som len nechapavo citala, aj som sa par krat pekne rozculila :D ale bolo to uplne skvele. ten smutny koniec bol necakany ale je mi jasne ze knihy musia koncit aj tokto. ( a Dex si to aj tak zasluzil, za to aky to bol de*il) :)

Dex a Em, Em a Dex (Viera Šimonová, 18.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si po odporúčaní kamarátkou pozrela film Jeden deň, povedala som si: „Kniha bude skvelá!“ A skutočne bola. Nádherný príbeh, napísaný zvláštnym denníkovým štýlom je sondou do života dvoch ľudí. Jeden deň je román o hľadaní životnej lásky a šťastia, priateľstva, porozumenia, odcudzenia a opätovnom zbližovaní. Pri čítaní som sa niekedy pristihla, že sa nevedomky a bezdôvodne usmievam. Také pocity vo mne vyvolala. Smiala som sa pri vtipných pasážach a plakala pri tých smutných... Pripomenula mi knihu Príbeh jednej lásky od Ericha Segala, ktorú som čítala pred rokmi. Čím to je, že najkrajšie príbehy lásky píšu muži... Knihu odporúčam všetkým ako pohodové a príjemné čítanie! „Dex a Em, Em a Dex“

krásny príbeh (Danka, 9.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Opäť sa mi potvrdilo že človek príde na to čo mal,až keď to stratí.O to horšie sa mi čítalo ako sa dvaja ľudia dokázali obchádzať,naťahovať a tváriť sa "že nič" toľké roky a pritom obaja vedeli že puto medzi nimi je od začiatku neuveriteľne silné.Troška ma miatlo pokiaľ som zistila o kom sa práve píše,životy Dexa a Em sa mi sem-tam vedeli zamotať a pôsobili na mňa chaoticky.Pri knihe sa však dalo zasmiať i poplakať,to druhé hlavne v pri naozaj nečakanom konci:( Hodnotila by som ju ako román o láske,ktorý by si mali prečítať tie ženy,ktoré nemajú v obľube plytké prázdne romantické príbehy s jasným happyendom.Pri tomto príbehu treba rozmýšľať,preciťovať,uvedomiť si niektoré veci,potom to celé dostáva zmysel.

:-)) (Radka, 3.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
krasna knizka, odporucam tomu kto ma rad knizky takehoto typu:)

Ocakavania boli vyssie.. (Barbora, 16.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Oznacujem tuto knihu za priemer. Neviem, ci to bolo sposobene slovenskym prekladom, alebo prilis vysokymi ocakavaniami kvoli masivnej reklame, no miestami som sa nudila, dlhsiu dobu mi trvalo, kym som knihu konecne docitala. Pribeh je vsak nadherny, ma hlboku myslienku, dojme vas k slzam. Nabuduce si najprv precitam knihu a az potom pozriem film. A pri tejto knihe jednoznacne odporucam cesky preklad ;)

Perfektné čítanie (Patrícia Remenčiaková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi veľmi ľahko čítala, prebieha tam dlhšie časové obdobie, čo mám rada, je romantická, je vtipná, zaujímavá a jedinečná. Na konci zistíte že si naozaj treba užívať život a dni ako by boli vaše posledné. Filmové spracovanie som videla a stále si myslím, najprv knihu, potom film. Kniha sa mi omnoho viac páčila. Knižku vám určite odporúčam, keď sa začítate, len ťažko sa od nej odlepíte.

Chytila ma za srdce (Mária Breštenská, 7.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávno som nečítala takú skvelú knihu, akou je Jeden deň. Knižka zobrazuje všedných ľudí, ktorí dospievajú a vyvíjajú sa počas desiatok rokov. Po prečítaní som neverila, že knižku dokázal napísať muž - tak dojímavý a srdcervúci príbeh, ktorým Jeden deň bezpochyby je. Celý príbeh som prežívala s hlavnými postavami. Držala som im palce, ale oni si k sebe nie a nie nájsť tú správnu cestu. Stránky som doslova hltala až do samého konca... Dej bol plynulý, nenarazila som na žiadne siahodlhé opisy, ktoré by ho spomaľovali. Postavy boli taktiež vynikajúco a jednoducho vykreslené. Tlieskam autorovi za bravúrny román. Pretože knižka si aplauz naozaj zaslúži. A mňa chytila za srdce a prinútila popremýšľať o súčasnom svete.

Krásny príbeb (Katka, 1.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri tomto čítaní som si uvedomila, že život je primoc krátky a nikdy ho nemôžme mať tak dlhý, ako my chceme. Vďaka tejto knižke si to človek uvedomí a preto by sme mali prežívať každý deň tak, ako by mal byť posledný. Mali by sme ho prežívať s partnerom, ktorého nadovšetko milujeme a robí nás šťastným, s partnerom pri ktorom sme šťastný. Ako román bol dosť dobrý a naozaj veľmi pekný, jeho koniec bol veľmi emocionálny, čo ma veľmi prekvapilo a potešilo. Je to veľmi pekná knižka a musím ju len a len odporúčiť. Som veľmi rada že aj táto knižka patrí do mojej knižnice.

perfektná (Heni, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekne napísaná kniha, má silný príbeh a nepustila som ju kým som ju celú neprečítala. Kniha krásne poukazuje na to, ako jedno silné priateľstvo môže prerásť v ešte silnejšiu lásku...hneď po prečítaní knihy som si pozrela film a ten tiež nesklamal :-)

Typické?? (Michaela Černeková, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som to asi urobila naopak ako väčšina :) Najprv som videla film (našla náhodne),nemala som veľké očakávania a to bolo asi aj dobré lebo bol nad moje očakávania.Patrí do môjho zoznamu piatich filmov čo ma rozplakali. Keďže mi film zahral na city rozhodla som si prečítať aj knihu (ako to väčšinou býva knihy sú ešte lepšie ako filmy). Tak a táto kniha sa stala prvou, čo ma rozplakala aj keď som vedela, čo sa nakoniec stane. Síce zopár klišé sa tam objavilo,ale vo veľmi únosnej miere.Takže odporúčam všetkým,ktorí majú radi dobré čítanie.

Pááááni! (Kristína Luptáková, 30.1.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Túto knihu som dostala na Vianoce a musím povedať, že zo žiadnej knihy som ešte nebola tak mimo. Aj napriek tomu, že na obálke bola fotografie hlavných postáv z filmovej verzie postavy som si predstavovala jedna radosť:) .... Kedže som v tom čase nemala najlepšiu náladu vtipné momenty v knihe ma pobavili. Strašne som sa tešila ako sa to skončí ale ten záver ma takpovediac dorazil... Stroho jednou vetou? Ale je pravda, že žiadna kniha ma ešte nerozplakala o tretej ráno :) ... Ked som ju dočítala povedala som si, že "život si predsa musíme užiť naplno lebo nikdy nevieme kedy sa čo stane..." Takže ak sa chcete zamyslieť a zároveň pobaviť+ užiť si romantiku smelo do toho!

Pekné... (Zuzana Nováková, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi príjemná kniha, už dávno sa mi nestalo, aby som so zaujatím čítala do druhej do rána. :) Čítala som český preklad a podľa môjho názoru je dobrý. Tak idem pozrieť film :)

zaujímavá :) (Peťa Vojvodíková, 16.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Rozhodnutie, či si ju kúpim, mi trvalo asi 10 sekúnd, dilema nastala pri výbere prekladu. Vsadila som na slovenský a bola som s ním dosť spokojná. Knižka ma veľmi zaujala, prečítala som ju asi za tri večery popri učeniu. Každou kapitolou som čakala, že kedy konečne sa vzťah Emmy a Dextera posunie tam, kam v podstate smeroval a chvíľami som ich mala chuť nakopať do zadku :D Každopádne, stránku, kde sa úplne nakoniec všetko mení, som čítala asi 2x, že či fakt dobre vidím...Film tiež nebol zlý, ale - kniha je kniha. Aj ma rozosmiala, aj rozsmutnila a môjmu vkusu ulahodila :)

neľutujem (Klára Cicoňová, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí si už od začiatku boli súdení, no ako to býva k sebe sa dostali neskoro. Bolo to pútavé, vtipné, no zároveň smutné :( Ale rozhodne neľutujem, že som si tu knihu kúpila. :)

výnimočná :) (Momo, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka ma zaujala hneď ako som si prečítala anotáciu, už len tým, že autor spracováva tému zo života nevšedný spôsobom. Emma sa do Dextera zamiluje hneď, ale jemu trvá veľmi dlho pochopť čo pre neho ONA znamená. Berie Emmu ako kamarátku do dažďa, ona mu je vždy oporou, ON ju miesto toho vdžy iba zraní. Krásne vidno jednu veľkú pravdu : láska je slepá. Keď konečne obaja nájdu k sebe cestu a pochopia, že šťastie nájdu jeden pri druhom, rozprávke odzvoní koniec... aj keď iný ako čitateľ od samého začiatku očakáva. A taktiež ma kniha utvridla v tom, že film je film. Ale kniha je nad zlato :)

Jeden deň (Ivona Kožehubová, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
...presne jeden deň trvalo kým som sa do tejto knihy zaľúbila. Dostala som ju na Vianoce a myslím, že lepší výber "santa" ani nemohol spraviť. Príbeh, ktorý sa odohráva niekoľko rokov a postupne odhaľuje všetky fakty a tajomstva. Myslím, že všetkým čo sa kniha nepáčila nepochopili jej tajné posolstvo. Nie je ot len ďalšia kniha, ktorú prečítate a vložíte do poličky k ostatným. Je to kniha s veľkým K. Týmto patrí môj veľký obdiv autorovi. Skvelá od nadpisu až po ISBN číslo...

Netradičná love story (Miroslava Špaňová, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoznačne na tento príbeh nezabudnete. Emma a Dexter sa spolu vyspia 15.júla presne po jej promóciách a odvtedy sa začína odvíjať ich príbeh. Autor každý rok 15. júla opisuje presne, co sa v ich den odohralo. Ci už boli vtedy náhodou spolu, alebo nie. Postupne dostanete obraz o ich živote. Prežívate s nimi ich kariérne vzostupy a pády, ich odlišný súkromný život, ich odlúčenia a návraty, ich šťastie a aj smútok. Postavy sú tak reálne, že je jednoduché si predstaviť, že sa tento príbeh odohráva v okolí. Aj keď nie sú spolu, chcete, aby boli, a tak sa snažíte dostať na ďalší rok, ze možno potom. Skončí to happy-endom? Kniha má vyvolať emócie. Táto svoj účel splnila. Niet divu, ze len na nemeckom amazone je 635 dni v top 100. pozn. Knihu som čítala v anglickom origináli.

odporúčam :) (Martina Putoráková, 8.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to román, v ktorom nájdete veľa protikladov - mnoho depresívnych myšlienok, ale na opačnej strane autor opisuje aj vtipné chvíle medzi Dexterom a Emmou. Kniha mala dosť veľkú reklamnú kampaň v hesle - ak by ste mali prečítať tento rok len jednu knihu, nech je to táto. Ohlasy boli rôzne, ale podľa mňa, sa do tohto príbehu treba doslova "ponoriť". Nejde totiž len o povrchný romantický príbeh lásky, je to rozprávanie o hlbokom priateľstve, silných pocitoch a hľadaní životného šťastia. Vekovo univerzálna kniha, určite odporúčam prečítať.

Jeden deň (Alica Vojtášová, 7.12.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Vzhľadom k tomu, ako bola kniha sporopagovaná, som čakala oveľa, oveľa viac. Pravdupovediac som sa sem-tam aj nudila. Naozaj.

:) (zuzka, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím si, ze je to skvela kniha a nemyslim si ze je len pre tych maldsich :) Je naozaj zaujimava a myslim, ze kazdeho chyti za srdce :) Mne sa velmi pacila precitala som ju za chvilocku a ked som ju docitala tak mi bolo luto ze uz skoncila :) kniha je urcite krajsia ako film a velmi odporucam :)

:) (Jana Suchá, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tejto knihe by som dala 4 a pol hviezdičky, bola veľmi dobrá, ľahko sa číta... príbeh je veľmi pekný a dojímavý...myslím si, že mala až príliž veľký marketing a reklamu...takže každý ma na ňu veľmi veľké očakávania...ale určite ju odporúčam :)trochu mi to pripomína slovenského Matkina

dobrá kniha (Lea, 21.11.2011) Odpovedať

konečne romantika, ktorá stála za prečítanie:)

Pekné, no preklad to pokazil (Kniho-lienka, 16.11.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha a príbeh sú pekné, ale slovenský preklad je príšerný. Pokazilo mi to celý dojem, čo je škoda, lebo inak to bolo veľmi pekné.
Všetky komentáre (61)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Natiahol ruku dlaňou hore. Chvíľu na ňu znechutene pozerala, potom vzdychla a rezignujúco ju uchopila. Sedeli tam, ruky nepotrebne spojené, cítili sa idiotsky, až kým sa neunavili a nepustili. Rozhodol sa, že najlepšie riešenie bude predstierať spánok, až kým nebude čas odísť, a s tou myšlienkou si vyzliekol sako, urobil si z neho vankúš a zavrel oči. Telo ho bolelo, v hlave mu pulzoval alkohol a začal sa cítiť ospalo, keď prehovorila:
„Môžem niečo povedať? Len pre pokoj tvojej mysle?“
Opito otvoril oči. Sedela s nohami pritiahnutými k hrudi, rukami ich objímala, brada spočívala na kolenách. „Do toho.“
Nadýchla sa, akoby zbierala myšlienky, potom spustila.
„Nechcem, aby si si myslel, že sa trápim či niečo také. Teda, to, čo sa stalo v noci, viem, že to len preto, že si bol opitý...“
„Emma...“
„Nechaj ma dokončiť, dobre? Ale aj tak som si to užila. Často som to... nerobila. Neurobila som si z toho študijný predmet, nie ako ty, ale bolo to fajn. Dex, myslím, že si milý, keď chceš. A možno je to len zle načasované či čo, ale myslím, že sa máš vybrať do Číny alebo Indie či kamkoľvek, nájsť sám seba a ja si celkom dobre poradím so životom tu. Nechcem ísť s tebou, nechcem pohľadnice raz za týždeň, nechcem ani len tvoje telefónne číslo. Nechcem sa vydať a ani nechcem mať s tebou deti alebo prežiť ďalšiu noc. Prežili sme spolu jednu skutočne, skutočne fajn noc, to je všetko. Vždy si na to budem spomínať. A ak niekedy v budúcnosti na seba narazíme na večierku alebo kdekoľvek, nič sa nestane. Iba sa priateľsky porozprávame. Nerozruší ma, že si mal ruku na mojej hrudi, nebude nám z toho trápne a bude nám fajn, dobre? Ja a ty. Budeme iba... priatelia. Súhlasíš?“
„Súhlasím.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x