bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V tieni mafie 2 - Čas dravcov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V tieni mafie 2 - Čas dravcov

Pokračovanie bestselleru odkrýva ďalšie šokujúce skutočnosti o praktikách mafie, politickej korupcii, rozkrádaní eurofondov, o biznise s prostitúciou, ale aj o vzťahoch vplyvných mužov k ženám.
Strhujúci príbeh nabitý akciou, napätím i netradičnou láskou. Krutý boj o moc tentoraz zasiahne až do najvyšších politických sfér!
Michal Harvan chladnokrvne odstránil všetkých nepriateľov aj spojencov, ktorí mu pomohli dostať sa na vrchol zločineckej moci. Teraz však narazí na rovnocenného protivníka a musí mu čeliť celkom sám. Po krvavej zrážke s nájomným psychopatickým vrahom padne až na samé dno – príde o všetko, čo dosiahol. Pomôže mu bizarný ľúbostný vzťah s prostitútkou nájsť stratenú silu, vrátiť úder a získať naspäť to, o čom si myslí, že mu patrí?

Dostupné verzie titulu

V tieni mafie 2 - Čas dravcov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: V tieni mafie 2 - Čas dravcov

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

V tieni mafie (Daniela, 11.6.2016) Odpovedať

Od Kariku som ako prvú čítala knižku Na smrť. Bolo to niečo neuveriteľne,skvele napísané dielo. Aj keď miestami dosť desivé. Po tomto zážitku som si povedala: ,, Wou skvelý slovenský autor!". A začítala som sa do diela V tieni mafie.Túto knihu som čítala už skôr ale stále si pamätám ako ma to dokázalo doslova vtiahnuť do deja. Keď začnete čítať, tak už ju nebudete môcť pustiť z ruky. Niektoré knihy prečítate a o mesiac dva už ani poriadne neviete o čom to bolo. Táto k nim však rozhodne nepatrí. Je to strhujúca kniha, skvelý príbeh troch mladých ľudí od detstva po dospelosť a ich premena z detí na dospelákov ovplyvnená veľkými zmenami ako zmenou režimu, zmenou osobnosti, zlými rozhodnutiami, nešťastiami a hlavne intrigami a s pocitom moci, ktorú možno získať. Knižka je nielen plná neočakávaných zvratov (možno by tých vrážd mohlo byť na konci knižky o trošku menej), ale aj detailne vykresľuje postupné formovanie osobnosti a "neľudského" zmýšľania hlavnej postavy Michala a rovnako jeho kumpána Vojtecha. Všetko sa to odohráva na pozadí politických káuz, ktoré sa vďaka dobre fungujúcej machinácii medzi vysokými predstaviteľmi štátu a jeho orgánov postupne dostanú nevyriešené do úzadia alebo sa úplne ignorujú. Keďže som dieťa koncu komunizmu a dobu, ktorá je v knižke opísaná, si nepamätám, je veľmi zaujímavé sa od Kariku dozvedieť čo a ako sa dialo a stále deje okolo nás bez toho, aby sme si boli toho skutočne vedomí. Po prečítaní knihy máte pocit, že aj ten najlepší priateľ môže byť v skutočnosti vaším nepriateľom. Ak sa teda začnete pohybovať a šprtať vo veľkých kruhoch, kde sa deje všetko za oponou. Násilie, opisovanie drsného sexu, praktík politikov, podnikateľov a mafiánov je priam zarážajúca a premýšľate, odkiaľ ten Karika zobral inšpiráciu a zamýšľate sa nad svetom samotným, nad zvrátenosťou, nad postavením človeka v spoločnosti, hierarchizáciou spoločnosti a podobne. O kvalite tejto knihy vôbec niet pochýb. Želám vám príjemné čítanie... :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Primátor sa zadíval na hrubú zbierku zákonov viazanú v koži, čo ležala na stole. Premýšľal.
„Tak čo, dohodneme sa?“ naliehal Wojkavič.
Harvan sa rozhodol.
Nič nepovedal, natiahol sa za telefónom. Zodvihol slúchadlo, vyťukal číslo klapky.
„Viktor, viete, kde sedíme, treba upratať,“ povedal a položil.
Stále hľadel na zbierku zákonov.
Wojkavič sa preľakol. Nečakal, že by primátor zavolal niekoho tretieho; navyše ho privolal celkom zmeneným kovovým hlasom, tak ho ešte nikdy nepočul rozprávať.
„Ak by sa mi náhodou niečo stalo... Pred budovou ma čakajú. Veľa ľudí ma sem videlo ísť. A tie nahrávky... dostali by sa von.“
Harvan nič nevravel, hrubá zbierka zákonov ho musela čímsi zaujať. Vedel, že Wojkavič klame. Keby ho vonku niekto čakal, Viktor by to už hlásil, bolo jeho úlohou sledovať ho a informovať primátora, ak by neprišiel sám.
Wojkavič medzitým pookrial, úľak ho prešiel. Predsa len – je na mestskom úrade, je ešte len večer, tu sa mu nemôže nič stať, vonku sú davy ľudí, vyhráva hudba, tu by si nikto normálny nedovolil ublížiť mu. Za to, aby sem takto prišiel, dostal zaplatené, vysvetlili mu, čo presne má Harvanovi povedať, a on to splnil. Ak Harvan naozaj niečo zaplatí, dostane to on, Wojkavič, tak mu to povedali. Potešil sa, niečo také nerobil prvý raz.
„Viete, pán Wojkavič,“ povedal Harvan kovovým tónom „na tom mieste, kde sedíte, zomrel Alexander Vokoš. Presne tam ho dostali tí ukrajinskí strelci, ktorých som najal, aby sem prišli a zabili ho.“ Zodvihol pohľad, zadíval sa mu do očí. „Viete prečo?“
Wojkavič neodpovedal, zaliala ho nová vlna potu, vstal, náhlivo sa vybral ku dverám.
„Lebo bol špina. Tak ako vy,“ dopovedal Harvan a bez pohnutia civel pred seba, na prázdne miesto, kde bola pred chvíľou Wojkavičova hlava.
Dvere sa otvorili, vošiel Viktor. Mal oblečenú uniformu mestských policajtov, no navliekol si aj kožené rukavice, aby sa pri upratovaní nezašpinil.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x