bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na počiatku bolo Koleso

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 2,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na počiatku bolo Koleso

Najsilnejšou stránkou knihy je živý hovorový jazyk. Próza, s ktorou sa dá generačne stotožniť a ponúka výnimočnosť silného zážitku. Dado Nagy
Na počiatku bolo koleso – živá a autentická generačná výpoveď. Jednoduché priamočiare rozprávanie bez zbytočných experimentov, ktoré si podmaňuje čitateľa intenzívnosťou insajderského pohľadu na komunitu bajkerov.
Po presťahovaní čaká Paulu nový začiatok a má jedinečnú príležitosť rozhodnúť sa: Zostane poslušným dievčatkom, alebo obetuje bezpečie, aby si splnila sen? Nepotrvá dlho a zistí, že život, ktorý si vybrala, je rovnako rýchly ako zjazd a niet cesty späť. Musí sa naučiť pohybovať vo svete, kde jediným, no o to drsnejším obmedzením sú schopnosti a odvaha. Vo svete na kolesách, v ktorom nie je chybou zísť na zlé chodníčky, ale spadnúť a neodvážiť sa vsať. Vo svete, kde sa gravitácia považuje len za stav obmedzenej mysle. Dokáže skĺbiť šialenú jazdu životom s pokojným predstavami rodičov bez toho, aby narušila priam dokonalú rodinnú atmosféru? Kam až je ochotná zájsť, aby vyhovela svojim neskrotným túžbam?

Detaily o knihe

Názov: Na počiatku bolo Koleso

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zvláštne.. aj zlé. (Zuzana Ľudviková, 3.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Ak by ste mi navrhli, aby som tento tínedžerský príbeh nazvala a ohodnotila dvomi slovami, počuli by ste odo mňa „zvláštny“ a „iný“. Presne tieto slovíčka dielo vystihujú. Mne úplne nesadla, napriek tomu, že som ju mala prečítanú celkom rýchlo. Nemala vcelku žiadnu zápletku, hlavná hrdinka bola taká nemastná-neslaná a zvykla konať nerozvážne a o prehnanom slangu mládeže ani nehovorím. Dielo ma nezaujalo a autorke by som odporúčala písať viac.

Mohlo to byť aj lepšie (Zuzana Sabová, 4.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Túto knihu som si zaželala ako vianočný darček. Keď som ju dostala do rúk, celá som žiarila a hneď som sa pustila do prvých stránok, no nejako ma neuchvátila. Aj keď vystihuje dnešnú situáciu ohľadom dospievajúcich, evokovala u mňa čudný pocit. Aby si dvaja mladí, ktorí k sebe niečo cítia povedali, že môžu byť aj s inými? Je to obraz dnešnej doby, pretože sa čím ďalej tým ťažšie nájde niekto, kto miluje zo srdca, ale táto myšlienka vo mne ostala doteraz, aj keď som knihu čítala dávnejšie. Myslela som si, že bude mať hlbšiu myšlienku. Neviem či som ju nevidela medzi riadkami, ale je to jedna z mála kníh, ktoré ma sklamali v obsahu. Očakávala som od nej omnoho viac ako mi dala.

Neviem (Zuzana Sabová, 4.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som dostala na želanie od môjho priateľa. Nie, že by ma nebavila, no niektoré myšlienky v nej sa mi nepáčili. Čakala som od nej omnoho viac, ako som napokon dostala. Prečítala som už mnoho kníh, od ktorých som nečakala veľa a prekvapili ma. Táto to nebola. Skôr som z nej sklamaná ako spokojná.

Bola úžasná (Martina, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý príklad toho že aj slevenské autorky (autori) vedia písať. Naozaj sa mi páčia knihy, ktoré opisujú určitú komunitu. A toto bajkerské prostredie sa mi páčilo. Naozaj pochvaľujem dej ktorý sa netočil iba okolo jedného bodu ale vyvíjal sa skutočne kvalitným smerom. Veľmi dobrá kniha, akurát by som si ju prečítala ešte raz pretože prvýkrát som ju zhltla asi za 4-5 hodín z dôvodu že som ju chcela tak veľmi čítať že som ju musela doslova ukradnúť spolužiačke :D

Super! (Natália, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi strašne páčila. Dostala som ju od maminky, chvíľu po tom, ako vyšla :) Veľmi pútavé čítanie, zaujala ma :) Vtipná, energická, stvorená pre mladých ľudí :) Dala som ju prečítam zopár kamarátkam! :) Vrelo odporúčem, je skvelá!!! :)

Dobrá (Nini, 19.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je písaná naozaj ľahko, i keď som sa občas v rozhovoroch strácala, nevedela som, kto čo hovorí. A neskutočne ma iritovali tie zdrobneniny v menách. No, inak bola kniha fajn. Prečítala som ju za deň. Uvidíme, čo prinesie druhá kniha.

nenaddchla (Vladislav Blšták, 24.2.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Tema mi je blizka, tak som ocakaval asi viac. Som 17-rocny cyklista nemyslim si, ze autorke sa podarilo spravne zobrazit pravdu. Co sa tyka toho slangu a zivota mladych, na niektorych miestach mam pocit akoby to bolo prehnane a nutene. Uznavam, ze downhill a cyklistiku opisala celkom pekne, ale o zivote mladych to uz neplati. Taktiez mam pocit, ze v knihe je privela sexu, je to tiez prehnane, ako keby mladym o nic ine neslo. Nenazval by som to autentickou vypovedou sveta mladych, ale skor ako dospely vidia sucasnu mladez. No, pribeh bol celkom pekny :)

Skvelá kniha (Michaela Rafajová, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slovenskí spisovatelia sú úžasní. Dôkazom tohto tvrdenia je aj autorka tejto knihy. Kniha je napísaná veľmi ľahko a perfektne sa mi čítala. Je v nej veľa slangových výrazov, ktoré sú dnešnej mládeži veľmi blízke. Už od prvých stránok som bola veľmi zvedavá, ako sa to skončí. Kniha má veľmi pekne opísané príbehy a zaujímavé charaktery postáv. Dej, ktorý je naozaj o niečom, zaujme každého teenagera, či už číta často alebo nie. Je odrazom sveta dospievajúcich a chcela by som ju odporučiť každému, či už chalanom alebo babám!!!

Pekné (Gabriela, 14.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala od prvej vety. Pohltila ma tak, že som sa nevedala odtrhnúť, až kým nebola prečítaná. Veľmi reálny, úprimný a otvorený náhľad do duší a životov súčasných adolescentov. Keďže mám 15 ročnú dcéru, ktorá je dosť skúpa na slovo, som vďačná, že aspoň takto sprostredkovane, som mohla preniknúť do ich mladého sveta. Veľmi sa teším na ďalšiu Zuzkinu knihu :)

Odporúčam (Barbora, 9.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je písaná pútavo, ľahko sa číta, skvelý dej nielen pre mladú generáciu.
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x