bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čas anjelov - Piesne serafov (Anjelská séria 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čas anjelov - Piesne serafov (Anjelská séria 1)

Toby O’Dare pracuje ako nájomný vrah. Jeho otec bol policajt, ale obchodoval s podsvetím a neskôr ho vo väzení zabili. Matka, alkoholička, neskôr v záchvate zúfalého šialenstva zabila jeho mladších súrodencov aj seba. Toby ušiel do sveta a tam sa z neho pre jeho prefíkanosť a hlavne ľahostajnosť voči okolitému svetu stane nájomný vrah známy pod menom Lucky Fox. Pri plnení jednej zákazky sa mu zjaví anjel Malachiáš. Ten mu vysvetlí, že by mal skúsiť konať dobro, nie zlo. Vezme ho zo súčasnosti do iného času. Objavia sa v stredovekom Anglicku, kde práve prenasledujú Židov, a on dostane za úlohu zachrániť jednu rodinu. Vďaka svojim schopnostiam, aj citu, ktorý v ňom – napriek práci, akou sa živil – nezanikol, sa na tú úlohu dá. Čo všetko bude musieť vykonať? Podarí sa mu zachrániť ich pred pogromom? Iná doba, iné prostredie, iný prístup ľudí mu dosť zamiešajú karty. Ale Toby sa nevzdá.

Z anglického originálu Angel Time (Anchor, New York 2010) preložil Platon Baker.

Detaily o knihe

Názov: Čas anjelov - Piesne serafov (Anjelská séria 1)

Originálny názov: Angel Time

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

Môže byť (Veronika Babničová, 17.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
. Kniha je pomerne kvalitne napísaná (to už je jasné po prečítaní mena autorky) ,ale prvých 50 strán -vážne nie... Nieže by mi vadili tie "náboženské prejavy " ( sama som katolíčka ) ale ten opis oltára bol moc . Celkom dlhá časť je tam aj vysvetlenie jeho minulosti , čo bolo v tejto knihe trošku zbytočné ( objasnilo sa prečo je aký je .. ale na štvrtinu knihy ?! ) . Najzaujímavejšia časť knihy je keď sa vrátil do minulosti pomôcť jednej rodine . Chcela som napísať že to nieje kniha "na jeden hlt " ale tak prečítala som ju za jeden deň . Ale pokiaľ chcete oddychové čítanie , tomuto sa vyhnite . Nečakajte ani žiadny ľúbostný trojuholník . Koniec bol vážne parádne spravený a celkovo - kvalitné čítanie . Po poslednej strane som vedela že musím prečítať aj ďalšiu ( už ju mám za sebou :3 ) .Napríklad taký Vlčí dar sa mi od Anne páčil viac .

vynikajúca kniha (Kristina Kršková, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelé prepojenie prítomnosti s minulosťou, história, akcia, jednoducho odporúčam prečítať

minulosť a súčasnosť (Alena, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobrá kniha ... pačilo sa mi ako autorka spojila súčasný svet s minulým svetom, pomocou anjela a hriešnika, ktorý si svoje hriechy môže napraviť dobrými skutkami v minulosti ... veľmi pekný dej ... odporučala by som to každému kto by sa ma spýtal čo si o tejto knihe myslím :) perfektná

Lepšia ako prvá časť (Silvia Dikáczová, 7.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvá časť sa mi zdala oveľa nudnejšia, vôbec ma nebavila, ale kúpila som si aj druhú časť, však keď už mám tú jednotku... no a musím povedať, že som dobre urobila, táto ma bavila oveľa viac, zdala sa mi akčnejšia, udalosti mali rýchli spád, koniec sa mi až tak nepáčil, trochu sa mi zdalo, akoby to ani nebolo poriadne ukončené, takže možno ešte bude ďalšia kniha

Čas anjelov (Vera, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekné, odpočinkové a jemné čítanie.Toby je milá postava v tomto príbehu. Kniha dáva v mnohom na zamyslenie sa nad svetom i samým sebou

Čas anjelov (Michaela, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma veľmi zaujala pútavým dejom plným prekvapení. Prečítala som ju v jeden deň, pretože som sa nevedela od nej odtrhnúť. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi príbehy s prvkami angelológie a mystiky.

komentat :-) (Alex, 13.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborna kniha!!! Tato kniha bola velmi zaujimava a preto ma zaujala, mala necakany dej napinava proste super! Odporucam precitat obidve casti! 1. Cast bola zaujimava ale najlepsia bola na konci nevedela som sa dockat kedy mi pride 2. cast a velmi sa tesim na 3.!!!!

Milujem upírsku Anne Rice (Lenka Matejíková, 6.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Na začiatok podotknem, že milujem upírske príbehy Anne Rice, mám rada jej štýl a som neskutočne rada, že sa kniha od tejto skvelej autorky dočkala slovenského prekladu. Ale práve ten preklad je mojou jedinou výhradou ku knihe. Na niektorých miestach značne pokrivkával, vety nedávali úplný zmysel, a pár preklepov by sa tiež našlo. No dej to všetko vynahradil. História je jednou z mojich obľúbených tém v knihách, a stredoveké anglicko je moja srdcová záležitosť. Toby je zároveň veľmi sympatická postavička, ktorá napriek minulosti spojenej s vraždami na objednávku budí skôr súcit a sympatie. Vrelo odporúčam pre všetkých, ktorí majú radi voľnejšie plynúce príbehy, také, v ktorých netreba veľa akcie a násilia na to, aby dej postupoval dopredu.

fajn (issis, 30.10.2012) Odpovedať

Ked hovoris! podla mna nebola az taka dobra. Dala by som jej skôr tri hviezdicky. Ale nebola som az tak sklamana. Musim uznat, ze pribeh bol napinavi ale predsa len by to este chcelo doladit.

Anne Rice (Markéta Nedvědová, 24.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný počin, vydat cokoli od Anne Rice. Doufám, že na Slovensku jste moudřejší, než Češi, a budete první, kteří vydají sérii započatou Interview s upírem. Současná upírská vlna už dávno měla ukázat, jak vypadají nejlepší knihy tohoto žánru. Nikoli Stmívání, ale The Vampire Chronicles.

mozno raz... (Angelos, 31.1.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
som rad ze ikar vydal tuto knihu od tejto spisovatelky....mozno raz sa dockam aj prekladu knihy Queen of Damned (kralovna prekliatych) rad by som si ju precital v slovencine a nie len jednu ci dve knihy.... :-)))

Konečne!!! (Dáša, 27.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľmi rada, že IKAR vydáva knihu od Anny Rice. Je to skvelá spisovateľka. Videla som film Queen of Damned, ktorý bol nakrútený podľa jej knihy, ten film bol fakt super. Hrala v tom filme už dnes zosnulá speváčka AAliyah, ktorá zomrela pri leteckom nešťastí.IKAR urobil dobre, že vydáva knihu od tejto spisovateľky. SUPER!
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zachovali sme minútu ticha za Leu. Chvíľu mal v očiach neprítomný výraz. A raz alebo dva razy si ohrial ruky, ale potom ich jednoducho nechal na kolenách.
Znovu som uňho badal rovnaké teplo a otvorenosť ako predtým.
Zašepkal: „Vieš, že to dieťa bola moja dcéra, samozrejme, už som ti to povedal.“
„Viem,“ povedal som. „Lenže prirodzená smrť toho dieťaťa teraz prináša pohromu Flurii a Meirovi.“
„Ako je to možné?“ spýtal sa nechápavo a ohromene, akoby pre svoje učenie bol ešte naivnejší. Možno „pokornejší“ – to by bolo výstižnejšie.
Pokorný človek môže svojou skromnosťou a tlmenou silou poraziť kohokoľvek a tento muž akoby nestrácal nič z bežnej mužskej hrdosti, ktorá káže potláčať emócie a výraz.
„Hovor, brat Toby,“ vyzval ma. „Čo sa deje mojej milovanej Flurii?“ Oči sa mu zaliali slzami. „Ale prv ako začneš, dovoľ mi niečo povedať. Milujem Boha a milujem Fluriu. Takto by som charakterizoval city vo svojom srdci, a Boh to chápe.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x