bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prvý hrob napravo (Prvý hrob napravo 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prvý hrob napravo (Prvý hrob napravo 1)

V jednu noc boli zavraždení traja právnici, ktorí obhajovali muža obžalovaného z vraždy chlapca...
Mladá, krásna a inteligentná súkromná detektívka Charley Davidsonová, hlavná postava románovej prvotiny Daryndy Jonesovej, obľubuje sarkazmus a od bežných ľudí sa odlišuje tým, že odmalička dokáže vidieť zomretých a komunikovať s nimi. Túto výnimočnú schopnosť využíva pri spolupráci s políciou, konkrétne so svojím strýkom, na riešení prípadov vrážd. Je totiž veľkou výhodou, keď môže obeti klásť otázky.
V rámci výkonu svojho neoficiálneho „povolania“ smrtky pomáha Charley zosnulým, ktorí z nejakého dôvodu uviazli na polceste, prejsť na onen svet.
A popritom detektívka Charley Davidsonová rieši záhadu vlastného súkromia: Kto je ten neuveriteľne vzrušujúci muž, vlastne nadprirodzená bytosť, čo sa objavuje v jej snoch a miluje sa s ňou?

Z anglického originálu First Grave on the Right (A Bantam Book, Bantam Dell, a Division of Random House, Inc., New York, USA) preložili Martin Brtko a Zuzana Brťková.

Dostupné verzie titulu

Prvý hrob napravo (Prvý hrob napravo 1) Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Prvý hrob napravo (Prvý hrob napravo 1)

Originálny názov: First Grave on the Right

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rozosmeje (Petra Zmatková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade musím povedať, že ma sklamala iba jedna vec. Na zadnej obálke sa píše niečo o romantike, ale tej romantiky tam nebolo toľko, aby o tom musela byť zmienka v súhrne knihy. Avšak, kniha bola ohromne vtipná a tak ako samotná hlavná hrdinka, rozosmievali ma aj krátke výroky na začiatku každej kapitoly. Nápad bol veľmi originálny a ja sa neviem dočkať ďalších častí.

^_^ (Dominika, 30.12.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha :))

perfektné (Viktória Kyselová, 19.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím sa priznať že takýto tip knihy som čítala po prvý krát a páčila sami dalo by sa povedať že prekonala moje očakávania. S obalu sa dá povedať že je to čisto kniha pre ženy a tak som ju vnímala aj ja hoci si myslím že by si na svoje prišiel aj ktorýkoľvek chlap. Charley je hlavná postava tejto knihy ktorá pomáha svojmu strýkovi riešiť prípady vrážd a ide jej to perfektne veď prečo aj nie keď ona sama sa považuje za smrtku a prečo čírou náhodou vidí duše zosnulých a tí sú jej schopný povedať kto ich zabil nemôžem si pomôcť ale trošku mi táto kniha pripomína Melindu zo seriálu Stratené duše čo je len dobre lebo tento seriál mám veľmi rada. Navyše Charley navštevuje záhadný, sexy a okuzľujúci muž s ktorým zažíva niečo čo s nikým iným nezažíva ja som sa nevedela dočkať toho jeho odhalenia kto to vlastne je a akú úlohu v jej živote zohráva. Neviem čo iné dodať len to že stojí za to si túto knihu prečítať je to také spojenie detektívky a fantasy troška netradičné ale rozhodne nie zlé práve naopak

Výborná zábavná knižka (Michaela :), 17.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite odporúčam túto knižku,je to príjemné oddychové čítanie na horúce letné večery :) Naozaj skvele som sa bavila,hlavná hrdinka ma výborný čierny humor, na ktorom som sa dokázala rehotať celé hodiny :D O jej " snovom" muži som začala potajme snívať aj ja , takého chlapa / aj ked syna diabla :P / by chcela podľa mňa každá z nás :) Určite odporúčam ak máte radi detektívku/ romantiku/ dobrodružstvo a orporúčam tým,ktorí sa chcú schuti pobaviť na hlavnej hrdinke :D

Úžasná kniha (Olívia Kmeťková, 2.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj mne sa páčila táto kniha, a ak nebude mať pokračovanie naozaj to bude škoda. Je to pútavá a úžasne napínavá kniha. Spisovateľka má dosť svojrázni spôsob písania. Veľmi fascinujúci.

vynikajuce!!!! (Eva, 6.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velka skoda,ze nechcete pokracovat vo vydavani tejto serie :(((Je to uzasna,zaujimava a vtipna kniha a velmi by ma potesilo pokracovanie!!!!Nezvazite to este???

Svieže a vtipné (Sonia, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som našla vďaka J.R.Wardovej, ktorá o nej písala nadšené komentáre na Facebooku. Bola to láska na prvý pohľad a to doslova, pretože obálka knihy je naozaj skvelá! (Aj keď preferujem čierny lak na nechtoch hlavnej hrdinky na pôvodnom obale oproti ružovému na našej obálke..). Mimochodom tie nádherné sandále sú veľmi limitovaná edícia od Alexandra McQueena :-) Čo sa týka žánru, Prvý hrob napravo nie je tak celkom urban fantasy a nie je to paranormálna romanca, ale má prvky z oboch týchto žánrov. Ak by som ju mala presne zaradiť, povedala by som skôr paranormálna detektívka s romantickými prvkami :-) Charely Davidsonová je súkromné očko, konzultantka pre políciu a sprevádza duše zomretých na druhú stranu. Áno, Charley je vlastne smrtka, portál, cez ktorý mŕtvi prechádzajú na Druhú stranu. A aby tých zvláštností nebolo dosť, pamätá si všetko odo dňa, keď sa narodila a rozumie každý jazyk na svete. Jej humor je taký sarkastický, že ju proste musíte milovať od prvej chvíle :-) Kniha začína prípadom troch mŕtvych právnikov, strateným dieťaťom a nevinným mužom za mrežami. Charley sa snaží pomôcť strýkovi-policajtovi s vyšetrovaním a zároveň sa snaží zistiť, prečo máva každú noc tie neuveriteľne živé, intenzívne a zmyselné sny, v ktorých sa jej zjavuje záhadný sexy cudzinec. Je to duch? Spomienka? Alebo je niečím úplne iným? Ako sa príbeh rozvíja, Charley začína objavovať skrytú pravdu o svojej minulosti a o jej poslaní a zároveň sa snaží vyriešiť tri vraždy. Koniec knihy prichádza až príliš rýchlo a necháva nás s OBROVSKÝM cliffhangerom, ktorý vás donúti bežať na internet a zistiť všetko o druhej knihe v sérii :-) No a potom je tu Reyes. Áno, nemôžem písať o tejto knihe a nespomenúť ho. Čo sa dá povedať o tomto mužovi, ne-fyzickej bytosti, vďaka ktorému sú Charleyine noci horúcejšie ako Mexiko a ktorý ju dokáže zviesť za bieleho dňa v miestnosti plnej ľudí? Je SEXY, veľkými písmenami S.E.X.Y. A je nebezpečný. A má tendenciu vytrhávať miechu každému, kto sa snaží ublížiť Charley. Ale je to ochranca alebo je to Charleyin najväčší nepriateľ? A čo presne vlastne je? To je otázka za všetky peniaze. Čítam tento žáner už dlho, ale táto kniha bola ako svieži vánok v jarný deň, má rýchle tempo a je ľahko čitateľná, plná sarkastického humoru a mŕtvych ľudí :-) Prvý hrob napravo je skvelým štartom série, na ktorý nezabudnete. Takže ak hľadáte niečo prekvapivo iné a máte radi seriály typu Stratené duše, nebudete sklamaní. A ten koniec vás donúti okamžite siahnuť po druhej časti.. ktorá ale u nás žiaľ nevyšla. Viac na mojom blogu :-)

Na zimné večery (Madrigal, 15.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemné a pohodové čítanie. Otázka pre IKAR - DJ vydala aj pokračovanie knihy 2.Second grave on the left, 3. Third grave dead ahead - plánuje IKAR odkúpiť práva a publikovať aj pokračovania tejto knihy?

odpoveď (Katarína Ončáková, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, žiaľ, kniha nedosiahla taký ohlas u čitateľov ako sme očakávali, preto sme sa rozhodli nepokračovať v sérii. Sama som z toho smutná, keďže aj ja som sa zaradila medzi fanúšikov tejto série.

Odpoveď (Katarína Ončáková, 4.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, na vašu otázku zatiaľ nie je odpoveď. Presný termín zaradenia knihy do predaja nie je stanovený. Vašu otázku teda ponechám otvorenú a len čo sa mi naskytne odpoveď hneď ju sem dopíšem.

Romantika (Dada, 25.3.2011) Odpovedať

0
Jedna veľmi pekná kniha,ktorá zaujme romantické duše žien. Otázka pre IKAR: Kedy plánujete vydať 2.časť tejto knihy?

Super kniha (suzy17, 21.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha! Chcem sa spytat, kedy planujete vydanie dalsej knihy Druhy hrob napravo?
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x