bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Netvor z Florencie

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Netvor z Florencie

Stretnutie dvoch výnimočných osobností – vtipného a cynického novinára Maria Speziho a autora kriminálnych príbehov Douglasa Prestona – bolo podnetom na napísanie najpozoruhodnejšieho detektívneho príbehu, aký kedy uzrel svetlo sveta.

Od roku 1974 do roku 1985 bolo zavraždených sedmoro dvojíc, keď sa milovali v autách odstavených uprostred vŕškov obklopujúcich Florenciu. Bolo to najdlhšie a najdrahšie kriminálne vyšetrovanie v histórii Talianska. Kriminalisti vyšetrovali skoro stotisíc ľudí, najmenej dvanástich zatvorili, no mnohých museli prepustiť po ďalšom útoku Netvora. Klebety a nepravdivé obvinenia zničili život desiatkam ľudí. Generácia Florenťanov, ktorí dospievali v období Netvorových vrážd, tvrdí, že toto vyčíňanie zmenilo mesto aj život jeho obyvateľov. Akoby sa rozsypalo vrece so samovraždami, exhumáciami, údajnými prípadmi travičstva, poštovými zásielkami s časťami ľudských tiel, seansami na cintorínoch, súdnymi procesmi, podstrčenými falošnými dôkazmi a vendetami prokurátorov.

Napriek najdlhšej poľovačke na človeka v modernej talianskej histórii sa Netvora z Florencie nepodarilo nájsť. Na jar roku 2001 Preston so Spezim začali pátrať po vrahovi na vlastnú päsť. Táto kniha opisuje ich hľadanie a nakoniec stretnutie s mužom, ktorý mohol byť Netvorom z Florencie.

O diele:
Douglas Preston si splní celoživotný sen, keď sa presťahuje s rodinou do Florencie. Pri stretnutí so slávnym novinárom Mariom Spezim s údivom zistí, že olivové sady pri jeho dome sú miestom činu dvojnásobnej vraždy, ktorú spáchal sériový vrah Netvor z Florencie, a dosiaľ ho nechytili.

Preston, americký autor kriminálnych románov, fascinovaný nevyriešenou kauzou, začne spolu so Spezim pátrať na vlastnú päsť, aby odhalili a usvedčili muža, ktorého pokladajú za Netvora. V nečakanom zvrate udalostí priam symbolicky odrážajúcich temnú tvár bohatej, ale krvavej histórie mesta, Preston so Spezim sa sami stávajú obeťami bizarnej mašinérie policajného vyšetrovania.

Faktografický príbeh, nesúci sa v napínavom duchu Prestonových bestsellerov, je pozoruhodnou kronikou vrážd a pomsty, do ktorej nedobrovoľne vstupujú aj jeho autori. United Artists kúpili práva na sfilmovanie príbehu.

Detaily o knihe

Názov: Netvor z Florencie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sklamanie (Emily, 5.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Ja neviem, Ja som sa pri nej iba rozčúlila. Ani som ju nebola schopná celú dočítať. Neviem, či ma viac rozčúlila neschopnosť policajtov, alebo spôsob ako je kniha písaná. A to som vytrvalý čitateľ... ale toto som nedala, ani s podporou fotografií. Žiaľ.

super (S. Adamčíková, 5.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Netvor z Florencie som zvolila ako tohtoročné dovolenkové čítanie. Od Prestona som ešte nič nečítala, no recenzie na knihu ma presvedčili , aby sa kniha ocitla v obmedzenom priestore mojej batožiny. Priznávam, že nerada čítam skutočné príbehy , nemôžem sa potom utešovať, že všetko je len výplodom niečej fantázie. No ale nakoľko ju mám v knižnici už nejaký čas, rozhodla som sa ju prečítať. Kniha sa mi veľmi páčila, čítala som jedným dychom. Skvelý štýl písania, napínavý a hlavne dopredu nepredvídateľný dej zabraňoval položiť knihu z ruky.Pocit, že ide o skutočnosti neustále zvyšoval napätie. Záver prekvapivý, tak to má v dobrej detektívke byť.Ocenila som chronológiu udalostí a aj zoznam postáv v úvode, pretože nedovolili sa zamotať aj mne, ktorej všetky talianské mená znejú rovnako.Fotografie, ktorými je kniha doplnená vnášali autentickosť a reálnosť, bolo zaujímavé spojiť si text s konkrétnou osobou.Potešili ma krátke opisy malebnosti toskánska natoľko, že by som si to rada pozrela aj naživo. Práva na sfilmovanie boli kúpené, takže rada si pozriem aj film.Idem pozrieť ďalšie knihy od Prestona, ak budú také dobré ako táto, chcem ich mať doma.

:-) (Katarína Merašická, 2.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade ide o skutočný detektívny príbeh, ktorý napísali vo vzájomnej spolupráci Preston so Spezim v roku 2001. Príbeh sa začína odohrávať od roku 1974 do roku 1985 vraždami siedmych dvojíc. Po dôkladnejšom preskúmaní sa dostávajú na stopu pravdepodobného vraha. Prokurátori sa na tomto prípade striedali dosť často, bolo obvinených viacero ľudí, aj krivo, pričom sa niektoré osoby z toho nespamätali, má na svedomí veľa zničených životov. Kto má rád detektívky, tak pri tejto si príde na svoje. Kniha je doplnená fotografiami, čo si myslíte je na nej aj takzvaný vrah? Prečítajte a uvidíte, oplatí sa :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x