bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Firma, 4. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:4.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Firma, 4. vydanie

Úspešný absolvent práva na Harvardovej univerzite Mitch McDeer má vo vrecku niekoľko atraktívnych pracovných ponúk – medzi nimi aj od malej neznámej, ale solventnej firmy z Memphisu. Spoločnosť Bendini, Lambert a Locke je mimoriadne štedrá. Mitchovi hodlá poskytnúť vysoký plat, veľké podiely zo zisku a okrem iných výhod aj možnosť stať sa spolumajiteľom. Nečudo, že novopečenému, ale chudobnému právnikovi sa z priam rozprávkovej ponuky zakrúti hlava a rozhodne sa práve pre túto firmu.
S nadšením sa psutí do práce, aby splnil náročné požiadavky svojich zamestnávateľov a zároveň realizoval vysoké osobné ambície. Mitchov štart bol vynikajúci až do chvíle, kým ho neosloví agent FBI a neupozorní ho na podozrivé praktiky firmy v oblasti prania špinavých peňazí a nepožiada ho o spoluprácu pri zhromažďovaní usvedčujúcich dôkazov. Mladý právnik si pozorne začne všímať svoje pracovisko a zistí, že s jeho podnikom naozaj nie je všetko v poriadku. Zaráža ho priveľké percento smrteľných nehôd starších kolegov, jeho dom i auto odpočúvajú a podozrivé sú aj niektoré právnické prípady...
Mitch Deer stojí pred rozhodnutím: buď si zvolí bohatstvo, alebo dodrží právnickú prísahu a dá sa do služieb spravodlivosti.

Z anglického originálu The Firme (Bantam Doubleday, New York 1991) preložila Tamara Chovanová

Detaily o knihe

Názov: Firma, 4. vydanie

Originálny názov: The Firm

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

veľmi dobre (Veronika, 30.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala ako darček a po jej prečítaní som si dokonca zamilovala detektívky a aj tohto autora :) Príbeh z právnickeho prostredia sa mi veľmi páčil bol tam premyslený každý detail a samozrejme nechýbal napätý dej :) Po tejto super skúsenosti som si kúpila aj ďalšiu knihu od tohto autora, takže môžem len odporúčať.

Super (Eva Garajova, 27.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Grahama sú perfekne presne ako táto. Ma rýchly spád a dej nie je prvoplánový. Kto videl film nech si prečíta este aj knihu, pretože ako to vždy býva film sa na knihu nechytá. Odporúčam aj Porotu od tohto autora.

Moja prvá (Erika, 22.8.2013) Odpovedať

Firma je prvou Grishamovkou, ktorú som si prečítala asi pred dvoma rokmi. Napriek tomu, že právnické prostredie mi až také blízke nie je, dej ma veľmi zaujal. Autor vysvetľuje veci tak, aby všetkému porozumeli aj ľudia, ktorí nie sú z "fachu". Mitchell je úžasným hlavným hrdinom, ktorý sa Vám zapáči hneď od začiatku a celý čas mu budete držať palce. Je veľmi bystrý a koná naozaj premyslene. Páčili sa mi aj spojenci, ktorých si vybral, aby sa vyslobodil z firmy, ktorá nebola taká nevinná a úžasná, ako sa na prvý pohľad zdalo. Z firmy sa nedalo len tak odísť, inak by na to niekto doplatil životom. Preto musel Mitchell konať veľmi opatrne. Niektoré pasáže som čítala doslova so zatajeným dychom. Napätie sa nestrácalo a kniha ma bavila do úplného konca. Bude sa určite páčiť všetkým nadšeným čitateľom detektívok. Skvelé čítanie na leto!

14 rokov a stále šik (Veronika Fulierová, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia od Grishama, stále sa k nej vraciam. Jednoducho napínavé, dynamické, s postavami sa zžijete po pár minútach a koniec vás dostane.Prvé rande som s ňou mala pred 14tim rokmi! je to prvá voľba ak sa povie obľúbená kniha

obľúbený spisovateľ (Martina Lužinská, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem knihy od J.G. a priam Firma má v sebe neuveriteľný náboj, veľmi dobre sa číta a máte pocit že ste súčasťou deja. Ani jedna strana nie je nudná aj opisy osôb či vecí sa číta s pohodou. Ja osobne si veľmi oddýchnem pri čítaní tohoto autora

Grishman (Maria Šimkova, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedá mi odporúčiť aj túto knihu. Zobrala som si ju v lete na dovolenku. Kým som ju nedočítala tak som ani nevnímala okolie velmi napínava a trohu prehnane sa tu ukazuje na všetky nedostatky práva a právnikov. Po jej dočítani som knihu dala švagrinej, ktorá sa do nej zahĺbila ako ja . Odporúčam ale nie na dovolenku!!! lebo budete len čítať

najlepšie od Grishama (Daniela Kristeková, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa mňa je to najlepšia kniha od Grishama (a to som prečítala skoro všetky). Dej vás naozaj vtiahne a vy sa spolu s hrdinom ocitnete v spletitých životných situáciách, z ktorých sa zdanlivo nedá vycúvať. Zaujímavé bolo aj postupné odhaľovanie praktík v oblasti práva resp. advokátov (aj ja som kedysi uvažovala nad právom a táto kniha ponúka náhľad priamo cez oči jedného z nich).

vrelý súhlas (Zuzana Francúzová, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím s oboma komentármi - kniha vám nedovolí prestať čítať, kým neprejdete poslednú stranu. Autor vykresľuje (nie len) mafiánske praktiky veľmi vierohodne. A pokiaľ ide o film - asi najhoršie filmové spracovanie knihy, aké som kedy videla, tak sa tým filmom nedajte odradiť. Kniha je geniálna, rovnako ako všetko ostatné od tohoto autora.

4-té vydanie hovorí za všetko :) (Martina Putoráková, 2.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej je veľmi napínavý, svižný, rýchlo sa do knihy začítate.Na každej stránke sa niečo deje, takže sa určite nebudete nudiť od prvej po poslednú vetu. Kniha sa mi zdá oveľa lepšia ako filmové spracovanie.John Grisham je proste zárukou kvality, čo kniha, to zaujívamý námet a skvelé dielo!

moja prvá detektívka (Lenka Kyzeková, 30.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá detektívka, ktorú som ako 17 ročná prečítala a musím povedať, že odvtedy som ju už 7x prečítala! a stále mi behá mráz po chrbte! odporúčam!
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Usmial sa a zasnene sa na ňu zahľadel. „Chýbala si mi, Abby. Viac, ako mi kedy kto chýbal za celý život. Milujem ťa. Si jednoducho úžasná, ohromujúco krásna. Vôbec sa neteším z osamelého prebúdzania v neznámej hotelovej izbe. A okrem toho ti musím povedať niečo hrozné.“
Úsmev jej zamrzol na perách. Pomaly sa poobzerala po miestnosti. Traja muži sedeli pri bare a prekrikovali sa. Odrazu bolo v salóniku hlučno.
Čašník priniesol víno a Mitch spustil. Nevynechal absolútne nič. Ozvala sa iba raz. Porozprával jej o Anthonym Bendinim a starom Moroltovi, o Nathanovi Lockovi, odchovancovi chicagských ulíc, aj o Oliverovi Lambertovi a chlapíkoch na piatom poschodí.
Abby nervózne chlipkala víno a hrdinsky sa usilovala tváriť ako normálna milujúca manželka, ktorej sa cnelo za manželom a teraz sa nesmierne zabáva na jeho rozprávaní o daňovom seminári. Nenápadne si obzerala ľudí pri bare, občas sa napila a zavše aj usmiala na Mitcha hovoriaceho o praní špinavých peňazí a vraždení advokátov. Od strachu ju rozbolelo celé telo. Dych mala nepravidelný. Ale počúvala a tvárila sa ako akoby nič.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x