bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vykúpenie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Padlí anjeli (4.diel z 5)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vykúpenie

Lucin a Danielov čas sa neodvratne míňa ako piesok v presýpacích hodinách. Na to, aby zastavili Lucifera, potrebujú nájsť miesto, kde na Zem dopadli anjeli. Temné sily ich stále prenasledujú a Daniel nevie, či to dokáže – žiť len pre to, aby znova a znova Luce stratil. A predsa spolu čelia ťažkému súboju, na ktorého konci ležia mŕtve telá... a anjelský prach. Obete budú veľké. Srdcia zničené. Luce odrazu vie, čo musí prísť. Osud jej určil byť s niekým iným než s Danielom. Kliatba, ktorú spolu znášali, sa vždy týkala len jej – a lásky, ktorú zavrhla. Všetko závisí od jej rozhodnutia. Kto v boji o Luce vyhrá?

Prekvapujúce rozuzlenie očarujúcej série Padlí anjeli. Nebesá už nemôžu viac čakať!

Z anglického originálu Rapture (Random House Children’s Books, New York 2012) preložila Saskia Hudecová.

Detaily o knihe

Názov: Vykúpenie

Originálny názov: Fallen 4: Rapture

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zabudnite na 5. diel, toto je pravé finále série (Petra Zmatková, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj skvelý koniec série, ktorý ma pohltil asi viac, ako zvyšné knihy tejto série. Od začiatku som obom hrdinom držala palce a finále nesklamalo.

Necakane (Lea, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak tento diel ma úplne prekvapil....záver bol taký nečakaný a taký dojímavý. Pri niektorých častiach som sa neubránila slzám. Krásna knižka. Vrelo odporúčam tým čo radi čítajú o anjeloch a o láske.

skvelý vrchol tetralógie (Denisa Nejeschlebová, 6.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasné, pútavé, premyslené čítanie, nečakaný záver a hlavne plno emócií - celá tetralógia ma v dobrom prekvapila a vzbudila vo mne záujem čítať ďalšie prevedenie o padlých anjeloch.

"Guilty pleasures" (Martina B., 22.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pojem "guilty pleasures", čiže previnilé slasti, túto knihu vystihuje. Teda u mňa. Vôbec nečítam takéto knihy, sladkobôľne, plné dojímavých scén, plných priehrští lásky, zamilovaných pohľadov, otrepaných fráz,... Pripadám si na takéto knihy stará. Ale táto séria sa mi dostala do rúk a nejakým čudným, nepochopiteľným spôsobom som ju dočítala do konca. Asi každá z nás potrebuje dávku romantiky a ja som tú svoju čerpala práve z týchto kníh od Kateovej. Neviem ako, ale spisovateľka ma presvedčila o láske Luce a Danielovi, donútila ma čítať ďalej a odhaľovať ich tajomstvá. A záver? Bol na jednej strane čudný, na strane druhej prirodzený. Ak si človek chce oddýchnuť, trošku si osladiť život anjelskou romantikou, odporúčam :)

Krása (Berdáková Veronika, 18.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa mi kniha páčila, koniec bol ozaj prekvapivý. Ale je mi ľúto že to je už koniec..kľudne by som čítala aj dalej naozaj odporúčam každému úúúúúúúúžasnéééééé

Záver (Radka, 20.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Záver tejto tertalógie je vážne prekvapivý. Dozvedáme sa o úplnom začiatku Lucindinho života aj o jej predošlej láske, čo je veľmi nečakané a nepredvídateľné..Ked som knihu dočítala bola som užasnutá z takéhoto konca, veľmi som sa vžila do deja a bolo aj ľúto, že to skončilo..Zároveň som si z tejto knihy vzala jedno poučenie: Pravá láska zvládne všetko. Aj úskalia a prekážky života, či už anjela alebo človeka. Odporúčam hlavne tým, ktorý čítali všetky 3 predošlé časti, ale myslím, žeby pochopili aj tí, ktorí predošlé nečítali :) Úplny záver ma trochu sklamal, čakala som niečo iné ale tak to je už na každom jednom čitateľovi. Tým, ktorí sa rozhodujú či prečítať alebo nie, rozhodne vravím áno :)

Komentár (Niki Kántorová, 16.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Záver bol naozaj nečakaný a dostal ma, preto to odporúčam.. Je tam síce veľa nedomyslených vecí no koniec je pravdaže krásny a romantický.. :D

som rada že to skončilo dobre (Nikola Truongová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už som dočítala aj posledný diel. Celú knihu som čítala zo zatajeným dychom a priam hltala stránky.. Bez knihy som sa nepohla pomaly ani na záchod :DD A potešila som sa koncu pekne ukončený.. :)

Dobré zavŕšenie (Zuzana Palušáková, 8.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak posledný diel tetralógie o padlých anjeloch. Je to pekná knižka v ktorej sa dozvedáme zaujímavé veci z úplne prvého života Lucindy. Niekoho možno napadlo, že sa niektoré veci udejú tak ako to nakoniec spisovateľka napísala, alebo si aspoň tajne želali aby to tak dopadlo. Podarí sa anjelom za Lucindinej pomoci zachrániť svet a nájsť miesto pádu anjelov? Predpokladám, že väčšina čitateľov prvých troch dielov v to pevne verí a nepripúšťa iný koniec. Aj napriek ich dôvere dokáže tento diel ešte v mnohom prekvapiť. Niektoré prekvapenia sú príjemné iné už menej. Myslím si, že spisovateľka dokázala dobre zvládnuť boj o záchranu Zeme. Sú rôzny zástancovia toho, s kým mala Lucinda skončiť. Niekoľko ľudí by ju rado videlo v závere knihy po boku Cama a iný zase po boku Daniela. Ale kto to chce zistiť tak odporúčam prečítať si celú knižku. Na záver knihy spisovateľka vložila aj pohľad o par rokov dopredu do doby kde by sa mohli začať nové príbehy, týkajúce sa jednotlivých postáv. Už sa len treba nechať prekvapiť a počkať si, na to čo ešte vymyslí =0) Pokiaľ ide o knihu Zamilovaný anjeli , tak tá nepatrí do série kníh, je to skôr len doplnok poviedok o životoch anjelov a démonov ktorý v knihách vystupovali. Prajem príjemné čítanie všetkým, ktorí sa rozhodnú prečítať aj posledný diel zo série padlých anjelov.

5 diel (Angelos999, 25.11.2012) Odpovedať

som zvedavy na 5 diel...ktory vychadza v angline vola sa Fallen in love, Zamilovaní anjeli ....

;) (Barbora Bujková, 19.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná tak ako ostané časti...vrelo odporúčam..Mala som ju prečítanú za víkend. Veľmi príjemné čítanie ;)

Neviem sa dočkať (Nikola Truongová, 16.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od mamy som si vypýtala knihu na Vianoce.. mám prečítané všetky tri a sú fakt dobré. Dúfam že aj posledná časť bude taká super ako ostatné. :D Tuším že častejšie budem kontrolovať maminu skriňu :DDD

Krásny koniec ... (Viktória Kyselová, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Taaak asi pred 10 minútami som knihu dočítala a som v šoku, eufórií, som ohromená ... Ani neviem ako to vyjadriť slovami kniha bola lepšia ako som si vôbec mohla predstaviť je pravda že na začiatku boli kapitoly príliš siahodlhé a autorka si dala príliš záležať na opise prostredia čo podľa mňa bolo trošku nudné ale ten koniec za to stál taký vývin udalostí hádam nečakal nikto. Ďalej sa mi páčilo to že v celej knihe je prítomná láska ktorú cíti Luci k Danielovi autorka nenápadným a nevtieravým spôsobom opisuje ich náklonnosť v tých najbežnejších situáciách. Posledných šesť kapitol je mojich obľúbených pretože tam Luci zisťuje kto vlastne je a to poznanie prekvapí nielen ju ale aj čitateľov spomína si na predchádzajúce životy s čoraz väčšou ľahkosťou a ja som nedočkavo pretáčala stránku po stránke len aby som spolu s ňou pátrala po pravde. Končí sa to pekne tipu: A všetci žili šťastne až kým nezomreli... takže rozhodne odporúčam túto prekvapivú poslednú časť Padlých...

Teším (Silvia, 3.11.2012) Odpovedať

Som zvedavá aká bude táto posledná kniha.. prvé tri mám prečítané.. dúfam že aj táto sa udomácni u mňa doma :D
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na východnej strane nádvoria začula kroky. Dee zaostrila zrak do úzkej ulice.
Daniel chytil Luce za pás tak rýchlo, že naňho padla. Spoza rohu, kde na tabuli stálo Via Dolorosa, vyšli dve staršie mníšky a namáhali sa pod ťarchou veľkého dreveného kríža. Mali na sebe jednoduché tmavomodré habity, hrubé praktické sandále a na krku korálkové ružence.
Luce sa pri pohľade na staré veriace, ktorých vekový priemer odhadovala na osemdesiatpäť, uvoľnila. Chcela k nim vykročiť, poslúchajúc inštinkt, a pomôcť starým ženám s ťažkým nákladom, no Daniel stisk na jej páse neuvoľnil a mníšky sa trýznivo pomaly dovliekli k veľkým dverám baziliky. Nebolo možné, aby skupinu anjelov, vzdialenú asi šesť metrov, nevideli – boli to jediné ďalšie duše na námestí –, no pachtiace sa sestry ich smerom ani len nepozreli.
„Trochu skoro na to, aby boli sestry Krížovej cesty vonku, nie?“ pošepol Roland Danielovi.
Dee si napravila sukňu a neposlušný prameň vlasov si zastrčila za ucho. „Dúfala som, že k tomu nepríde, no budeme ich jednoducho musieť zabiť.“
„Čože?“ Luce vrhla pohľad na jednu z vetchých, slnkom vysušených žien. V hlbokých ryhách tváre jej sedeli sivé oči ako kamienky. „Chcete zabiť tie mníšky?“
Dee sa zamračila. „To nie sú mníšky, dušička. Patria k staršinom a musíme ich zlikvidovať, inak zlikvidujú ony nás.“
„Podľa mňa už vyzerajú zlikvidovane.“ Arriane prešľapovala. „Jeruzalem evidentne recykluje.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x