bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Súženie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Padlí anjeli (2.diel z 5)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Súženie

Peklo na zemi.
To prežíva Luce, keď nemôže byť so svojím padlým anjelom Danielom.
Trvalo večnosť, kým sa znova našli, a on jej teraz vraví, že musí odísť. Len na tak dlho, kým nechytí Vyhnancov – nesmrteľných, čo ju chcú zabiť. Daniel ukryje Luce na Shoreline, škole, ktorá sa nachádza na skalnatom kalifornskom pobreží a navštevujú ju nezvyčajne nadaní študenti – nefilimovia, potomkovia padlých anjelov a ľudí.
Tu sa Luce dozvie, čo sú tiene a ako s ich pomocou môže nazrieť do svojich minulých životov. No čím viac sa Luce dozvedá, tým väčšmi podozrieva Daniela, že jej neprezradil všetko. Čosi skrýva – čosi nebezpečné.
Čo ak nie je pravda to, čo jej Daniel povedal o minulosti? Čo ak je Luce v skutočnosti súdené byť s niekým iným?

Dostáva sa vám do rúk druhá časť neodolateľnej knižnej série PADLÍ ANJELI, v ktorej láska nikdy neumiera.

Z anglického originálu Torment (Random House Children’s Books, New York 2010) preložila Saskia Hudecová.

Detaily o knihe

Názov: Súženie

Originálny názov: Fallen 2: Torment

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

lepšie (sisa, 20.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
v druhom diele sa aspon niečo deje čitam ju už druhi krat super kniha

Skvelá kniha ale... (Dominika Hladíková, 19.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
...ale mohla skončiť lepšie. Dej bol zaujímavý, občas ma trochu nudil, ale aj tak som chcela pokračovať v čítaní. Často ma hnevala práve hlavná postava Luce, pretože sa s Danielom podľa mňa zbytočne hádali. Mohla ho trochu pochopiť. Ale okrem týchto dvoch drobností sa mi kniha veľmi páčila a rada by som si prečítala pokračovanie. Bola by osm zvedavá, či ju Daniel nájde... :)

Som zaľúbená (Berdakova.Veronika, 13.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
no do knihy...do príbehu....krásne Krásna kniha, oveľa lepšia ako Pád. Konečne sa niečo v celej knihe deje...nedá sa prestať čítať, za jeden den som ju mala v maličku

Lepšie ako Pád... (Tina Forgáčová, 8.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Vzhľadom na to že som pretrpela čítanie stráááášne dlhého 1. dielu..mi to utrpenie, 2.časť vykompenzovala. Konečne sa niečo deje... je to zaujímavé a príbeh je primerane rozložený do celej knihy.. nie ako v 1. časti... takže len tak ďalej

=) (Zuzana Palušáková, 3.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak po prvom diely som sa pomerne rýchlo pustila do druhého pokračovania. Možnosť nazrieť do minulých životov Luce a Daniela bol zaujímavý nápad.Sledovať ako sa vždy znovu do seba zamilujú a ako Daniel trpí keď potom Luce stratí. Človek si pri tom môže uvedomiť aká je láska pre život potrebná a prečo veľa ľudí na svete trpí keď nemôže byť s tou svojou láskou. Veľa ľudí by rado vedelo niečo o svojich minulých životoch a Luce sa to podarilo.

sklamanie (pepa, 15.12.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Jednotka bola super, to prostredie bolo úžasné, celý dej super. No dvojka? Dosť veľké sklamanie.No čo už:-/ .

Krása (Petronela Pavlíková, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžas! Keď som začala čítať Pád, ma to strašne chytilo. A hneď po prečítaní som si musela kúpiť Súženie. To krásne opísanie lásky.. Nevedela som sa dočkať tretej knihy Vášeň, a hneď ako mala vyjsť, som si ju objednala v predpredaji. Keď prišla, nevedela som sa zastaviť, musela som čítať. Užasne napísaná tetralógia,všetky tri knihy. To krásne opísanie nekonečnej lásky.

:) (Petronela Pavlíková, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred pár dňami som túto knižku dočítala a musím to ohodnotiť piatimi hviezdičkami...áno aj keď občas je dej trošku nudný a veľa vecí ostalo nevysvetlených i tak je to super knižka ktorú sa oplatí prečítať. Ten koniec ma úplne zaskočil a za seba poviem že som to dlho rozdýchavala.. :))

Dvojka mi prirástla k srdcu (Veronika Mattová, 28.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súženie- Tak dlho očakávaná kniha. Naozaj som sa jej nevedela dočkať. Mala som ju rezervovanú v knižnici a dostala som ju až začiatkom minuloročných vianočných prázdnin. Tak som sa na ňu tešila!!! A nesklamala ma. Bola úžasná... Dej bol krajší ako v jednotke, neodpudzoval ma tak ani nestrašil. Nová škola mi padla vhod, pretože predchádzajúca mi tiež veľmi nebola po chuti( V svätom chráme bazén??? nemám slov...) I keď sa Lucy s Danielom museli odlúčiť, bolo to pekné. Najviac sa mi páčilo ako Lucy pomaly objavovala ako fungujú oznamovatele a spoznávala v nich spoju minulosť spätú s jej večnou láskou Danielom. Naozaj KRÁSNA KNIHA!!!

Vrelo odporúčam (Diana Ragánová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No mne osobne sa táto kniha veľmi páčila. Ľahko sa čítalo a je veľmi vzrušujúca a napínavá. Páčila sa mi aj prvá časť tejto tetralógie. Len tá časť sa mi nepáčila kde Luce podviedla Daniela. Ak ho má až tak rada ako o tom hovorila , tak potom nemala podľahnúť Milesovi. Inač kniha celkovo sa mi veľmi páčila a vrelo odporúčam všetkým ktorí majú radi romantické aj napínavé scény.

Celkom dobré (Monika D., 14.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Celkom dobrá kniha. Veľmi ľahko sa čítala, pútavý dej. Patrí rozhodne k tomu lepšiemu vo svete kníh. Takže odporúčam pre všetkých, čo majú radi vzťahy medzi ľuďmi a nadprirodzenými bytosťami.

Pád-suzenie (Veronika, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tiež perfektná aj keď zasa sa skoro celý diel točil okolo školy,pre neflimmov kde sa Luce učila manipulovať s tienmi ale záver bol perfektný ....

Súženie (Marianna, 27.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
No po napínavom závere v knihe Pád príbeh pokračuje. Luce a Daniel sa pobozkali a ona žije. A myslite že sa to nerozšíri medzi nadprirodzenými bytostiamy ? HA ! dobrý vtip ! Tak ju na Daniel zavedie na školy Shoreline kde sa vzdelávajú nefilimovia. A čo to vlastne sú? Potomkovia anjela a smrteľníka .A možno sa pýtate kde je Daniel . Ja vám to nepoviem lebo to ani sama neviem ! Iba odniekiaľ z diaľky sa stará aby sa k nej nikto zlý nepriblížil . Ale pár krát sa tam ukáže ! Taktiež Gabe , Arianna.,Cam ,Molly,Roland ! A ešte jedna vec ! Kde sú tiene ? No tak ty sú celkom fajn . Pomáhaj Luce s tím čo jej Daniel nemôže povedať .takže doporučujem aj ked už menej ako Pád

:) (Denisa Bužiková, 27.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelá kniha ako aj prvá časť, už sa neviem dočkať trojky

Súženie (Andy Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to fakticky lepšie ako prvý diel. Aj keď oveľa menej sa tu spomína Cam aks i dobre pamätám. Ako už sa veľmi teším na dalsi diel a je to naozaj prijemne citanie.

Passion (Paťa Danišová, 3.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vie niekto, kedy vyjde 3. kniha? Passion?

odpoveď (Katarína Ončáková, 13.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, tretí diel (Passion) v slovenčine Vášeň je naplánovaný na apríl 2012. Prajem príjemné čítanie

Druhý diel lepší ako prvý (Zdenka, 5.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhý diel je na prekvapenie oveľa lepší ako prvý, dej sa uberá nepredvídateľným smerom a teším sa už na tretí. Dúfam, že ma nesklame.

ahoj (sisa, 23.6.2011) Odpovedať

neoslovila ma
to ne ny pre mna
Všetky komentáre (19)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Čakám na teba celú večnosť,“ zavolala Luce z minulosti na Daniela. „O chvíľu tu zamrznem.“
Daniel odtrhol zrak od oblohy a díval sa na ňu s bolestným výrazom. Triasla sa mu pera a tvár mal mŕtvolne bielu. „Nezamrzneš,“ povedal jej. Boli to slzy, čo si Daniel utieral? Zavrel oči a striasol sa. Potom sa s rukami nad hlavou odrazil od útesu.
O chvíľu nato Daniel vyplával na hladinu. S rozžiarenou, šťastnou tvárou mu Luce z minulosti ovinula ruky okolo krku. Luce v lese so zmiešaným pocitom nevoľnosti a zadosťučinenia sledovala, ako sa to celé odohráva. Chcela, aby si jej minulé ja užilo Daniela, koľko sa len dá, aby cítilo tú nevinnú, extatickú blízkosť milovaného človeka.
Ale tak ako Daniel a roj oznamovateľov, aj ona vedela, čo sa stane, len čo si táto Luce pritisne svoje pery na jeho. Daniel mal pravdu: Nezamrzne. Vznieti sa v hrôzostrašných plameňoch.
A zanechá za sebou smútiaceho Daniela.
No nielen jeho. To dievča malo svoj život, priateľov a rodinu, ktorí ju ľúbili, ktorých jej strata zničí.
Zrazu sa Luce rozzúrila. Nad kliatbou, ktorá nad ňou a Danielom visí. Bola nevinná, bezmocná; nechápala nič z toho, čo sa malo stať. Stále nechápala, prečo sa to dialo, prečo musela vždy zomrieť tak rýchlo po tom, čo našla Daniela.
Prečo sa jej to v tomto živote zatiaľ nestalo?

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x