bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Inkarceron (Inkarceron 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Inkarceron (Inkarceron 1)

Predstavte si väzenie , ktoré je také obrovské, že sú v ňom cely, chodby, lesy, hory, mestá a moria. Predstavte si väzňa, ktorý stratil pamäť, no je presvedčený, že pochádza zvonka - lenže väzenie je už storočia uzavreté a ušiel z neho zatiaľ len jeden jediný človek.
Predstavte si dievča na panskom sídle, žijúce napohľad v sedemnástom storočí, hoci spoločnosť je ovládaná počítačmi a je v nej zakázaný čas. Je odsúdená na život s nechceným ženíchom a zapletená do plánu na atentát, ktorého sa desí, ale zároveň po ňom túži.
Jedna je vonku, druhý vnútri.
No obaja sú uväznení. A obaja túžia po slobode.
Predstavte si Inkarceron...

Z anglického originálu Incarceron (Hodder Children‘s Book, Londýn 2007) preložil Andrej Chovan.

Detaily o knihe

Názov: Inkarceron (Inkarceron 1)

Originálny názov: Incarceron

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

nádherná (Ester Hvozdíková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je úplne fantastická. Celú ma pohltila a je fakt super napísaná - skvelý dej. Vrelo odporúčam!

wow (Kristína, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej je priamo fantastický. Celý nápad Inkarceronu ma skutočne fascinoval, celá tá nadčasová technika a úskalia doby minulej. Obdivujem fantáziu spisovateľky, ktorá bravúrne dokázala popísať prostredie väzenia.

Inkarceron (Andrea Ďugová, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Každý kto má rád fantasy a originalitu, vrelo do toho! Mieša sa tu technika s históriou, nájdu sa tu velkoplošné obrazovky ale jazdí sa na koňoch, bohatstvo strieda chudoba. Svet Inkarceronu aj mimo neho je prepracovaný a skvelo premyslený. Autorka má očividne brutálnu fantáziu :) Jediné čo by som vytkla je to, že mi žiadna z postáv nijako zvlášť neprirástla k srdcu, ale tak to je individuálne. Skvelé myšlienky, dej a pre mňa skvelý útek od reality. :-)

Úžasná kniha (Angelika Sebőková, 19.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka ma zaujala okamžite - anotáciou aj obalom. Skvelý nápad, napätie, akcia a kopa kontrastov. Život v budúcnosti s technikou presahujúcou predstavivosť bežného človeka, no napriek tomu akékoľvek výdobytky techniky maskované pod rúškom klasickej "éry". Život v krutom a drsnom väzení v kontraste s blahobytným vonkajším svetom. Ako si hlavná hrdinka poradí so životom, ktorý jej chce prísny otec nanútiť?

Inkarceron váš vidí! (Evelin Kissová, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná dystópia s fantasy prvkami, perfektne vykreslené charaktery, dej, príbeh, detaily, neuveriteľný koniec... Čítanie som si veľmi užila a určite siahnem aj po 2. dieli.

Inkarceron (Dominika Ľudviková, 22.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som zbadala len tak náhodne a tak si hovorím: prečo nie? Do knihy som sa hneď začítala, no zo začiatku som bola zmätená. No príbeh sa postupne rozuzľoval a začali sa vyjasňovať mnohé nejasnosti. Neustále napätie a rýchly spád ma nenechali odtrhnúť sa od knihy. Koniec bol veľmi zaujímavý a rada by som si prečítala druhú časť. Veľká škoda, že nie ja v slovenskom jazyku. Ale inak odporúčam všetkým, čo milujú sci-fi :D

(Eva, 20.8.2012) Odpovedať

vynikajúce, knihu som nemohla odložiť, veľmi dobre premyslený svet, má to myšlienku, posolstvo a zároveň je to výborné fantasy, určite odporúčam!

Úžasné... (ján hlodák, 2.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka je veľmi dobrá... Zaujímavá a dobre vymyslená... dej je originálny a miestami až mierne desivý. :D Odporúčam nie len deťom, ale aj dospelým... určite to niektorých zaujme... (Aspoň myslím..:D)

Inkarceron (Nikola Truonogvá, 22.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veĺmi zaujímavá kniha a teším sa už na pokračovanie. Je nielen pre deti ale aj pre dospelých. Mňa zaujal štýl písania ako to spisovateľka píše. Je tam vlastne názor každej postavy a z každého uhla pohľadu. Vôbec som sa pri tejto knihe nenudila . Odporúčam:)

Inkarceron (Šimon Štrba, 3.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe som si prečítal v časopise. Príbeh o obrovskom väzení a dvoch odlišných ľudoch túžiacich po slobode vyzeral nesmierne zaujimavo. Keď som si ju kúpil a začal čítať, bol som prekvapený, čakal som niečo trochu iné ale napriek tomu ma kniha oslovila. Dej mal rýchly spád a ani na chvíľu ma nenudil. Perfektné rozuzlenie a otvorený koniec pre pokračovanie ma veľmi potešili a už sa chystám na druhý diel.

Pokračovanie (Zofia, 18.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá kniha - vyjde pokračovanie aj v slovenčine?

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, v slovenčine nebudeme vydávať ďalší diel. Vyšiel však v češtine s názvom Sappique.

Som číslo 4 a Inkarceron (Lucia, 26.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšie knihy čo som čítala, čo je aj Som číslo 4 a pokraočvanie toho dielu je Sila šestky .. aj tie knihy sú výborné !! Dúfam že čo najskôr vyjde inkarceron 2. aj v SK jazyku alebo aspoň v českom. :D

Väzenie (Vivien, 2.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som mala požičanú od kamarátky,ktorá ju ospevovala. Mne sa tiež páčila a nevedela som sa od nej odlepiť. Fascinoval ma dej aj to ako je kniha napísaná.Tešila som sa aj na druhý diel a aj ten ma nesklamal...

:) (Veronika Pagáčová, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha nie len pre deti. Odporúčam aj druhý diel Saphique!
Všetky komentáre (15)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sapphique si pripevnil krídla na ruky a preletel ponad moria, planiny, sklené mestá a zlaté hory. Zvieratá pred ním utekali, ľudia začudovane ukazovali prstom. Vzlietol tak vysoko, že zbadal oblohu nad sebou. Vtedy obloha povedala: „Vráť sa, syn môj. Vyletel si privysoko.“
Sapphique sa zasmial, čo sa stávalo len zriedka. „Tentoraz nie. Tentoraz budem klopať, až kým mi neotvoríš.“
No Inkarceron sa rozhneval a poslal ho k zemi.

Vnútri ležal na čiernej zamatovej poduške vzácny kľúč so vsadenými krištáľmi. Na hlave kľúča bol znázornený orol s korunkou - kráľovský symbol dynastie Havaarnovcov. Pozrela sa zbližša na nádherné ligotavé kamienky. Sú to diamanty? Alebo sklíčka? Tá krása ju tak pritiahla, až dychom zahmlila ľadovo číry materiál a hlavou zatienila kamienky - na chvíľu akoby sa prestali jagať. Môže to byť kľúč od Inkarcerona? Chcela ho zdvihnúť, no najskôr ponadeň obozretne prešla Jaredovým diskom.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x