bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nádherná temnota (Kniha prekliatych zaklínačov 2)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nádherná temnota (Kniha prekliatych zaklínačov 2)

Záhadné sny Ethana Wata sa stále viac menia na vízie, ktoré sa mu priamo pred očami zjavujú už aj pri plnom vedomí. Lena sa mu stále viac vzďaľuje a on netuší, čo sa s ňou vlastne deje. Bezmocne sleduje, ako mu láska preteká pomedzi prsty a uniká nevedno kam. Nechápe, že sa ho Lena snaží len chrániť. Pred temnými zaklínačmi, no i sama pred sebou. Zelená v jej očiach sa postupne mení na zlatú farbu zaklínačov a nikto netuší, či v nej nakoniec nevyhrá jej mocná matka.

Ethan preniká hlbšie a hlbšie do sveta zaklínačov, odhaľuje skryté pravdy a stáročia dobre skrývaný systém podzemných chodieb, ktorý sa nikde nezačína ani nekončí.
Alebo azda áno? Nájde Ethan Veľkú bariéru na pokraji všetkých vecí? Podarí sa mu zachrániť Lenu pred ňou samou i pred jej vlastnou matkou?
Zvíťazí v jej očiach zelená, alebo zlatá?

Z anglického originálu Beautiful Darkness (Little, Brown and Company, a division of Hachette Book Group, Inc., New York 2010) preložil Patrick Frank.

Detaily o knihe

Názov: Nádherná temnota (Kniha prekliatych zaklínačov 2)

Originálny názov: The Caster Chronicles, Book 2: Beautiful Darkness

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavé pokračovanie (Zuzana Nikorovičová, 27.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zatiaľ som sa stretla s mnohými knihami na pokračovanie, kde je druhý diel najhorší. Veľmi príjemne ma prekvapilo, že (zatiaľ) to tak nevyzerá. Autorky pekne pokračovali v príbehu, prakticky tam, kde prvá kniha skončila a hneď nás vtiahli do príbehu. Síce mi na jednej strane trochu vadilo, ako veľmi Ethan rozoberal svoje pocity (tým myslím VEĽMI), Link nevyšiel zo svojej zábavnej rutiny a Liv dodala príbehu príjemný šmrnc. Bolo mi iba ľúto, že v knihe sa viac nečinila Marian, ako postavu som si ju veľmi obľúbila. Po prečítaní prvej knihy rozhodne odporúčam pokračovať v tejto štvordielnej sérii, som zvedavá, ako sa vykĺbi tretí diel.

pekný príbeh (Zuzana Palušáková, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čím kniha zaujme: - je plná zaujímavých zvratov vo vzťahu hlavných postáv - objavia sa tam nové postavy, ktoré vytvoria zaujímavé zmeny - je plná dobrodružných výprav súvisiacich s podzemnou knižnicou - čitateľ sa dozvie veci, ktoré by ho ani vo sne nenapadli - pekne spracované cestovanie do minulosti pomocou iných predmetov, ako v prvej knihe - samozrejme zaujme aj záverečný boj a cesta na miesto tohto boja Kniha je v podstate o tom, ako sa Ethan snaží zachrániť svoju lásku Lenu, ktorá trpí rôznymi výčitkami súvisiacimi s bojom s jej matkou Sarafinou v predchádzajúcom diely. Tieto výčitky svedomia Lenu nútia k bezhlavému konaniu a k úteku od ľudí, ktorých má rada. Knižka ma bavila od začiatku až do konca. Už by to len chcelo preklad pokračovania.

úžasná (Vanesa Bohunská, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako aj prvá kniha aj táto ma chytila za srdce, naozaj krásny fantasy román, akurát škoda, že ďalšie pokračovania nie sú preložené, mám pocit, že ich je až 5. No i tak som rada, že som mala možnosť prečítať si túto knihu. :)

Nadherná temnota (Ivana Hudáková, 3.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhý diel o prekliatych zaklínačoch je o trochu zaujímavejší ako prvý diel. Znova to síce bolo celé písané len z Ethanovho pohľadu, ale dozvedeli sme sa toho oveľa viac ako v prvom diely. Bolo to napínavé a aj prekvapivé, prečítala som to veľmi rýchlo, stránky sa obracali skoro samé. Škoda, že tretí a štvrtý diel v slovenčine nevydajú, fanúšikom zostáva len, aby to prečítali v originály alebo v českom jazyku čo už.

kniha (Jakub, 27.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
... keby som vedel ze nebude pokracovanie, ze budu len 2/5 knih, tak si kupim po anglicky -.- vdaka tomu ze ste to vydali som tie knihy spoznal, ale je velka skoda ze nepokracujete. su to velmi zauimave knihy, hlavne 2,3 cast myslim temnota a chaos. tu stvrtu som len zacal citat, a odporucam si ich precitat ak rozumiete anglicky :) Cely roman ma oslovil, a davam 8,7/10.

Otázočka (Olívia Kmeťková, 24.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chcela by som sa opýtať, či plánujete vydať aj poslednú časť a ak áno tak asi kedy by mohla vyjsť? Ďakuje.

Odpoveď (Dominik Miša, 21.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, v tejto sérii pravdepodobne pokračovať nebudeme :(

odpoveď 2 (KS, 4.6.2013) Odpovedať

To je veľká škoda, lebo ako vidím, nie som jediná, ktorej sa tieto knihy páčia. A aj oni by boli veľmi zvedaví, čo sa stane s našimi hrdinami... :((((((

odpoveď na odpoveď (Olívia Kmeťková, 28.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
to je veľmi smutné, keďže ste už prvé dva diely vydali. :( Mohli ste už tú poslednú vydať, aby sa ľudia ktorý radi čítajú dostali až na koniec.

zaujímavé (Lenka Susová, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa dobré číta, a dej sa posúva stále dopredu. Prvý diel je samozrejme zoznamovací a v dvojke odhaľuje tajomstvá... ale určite stále prekvapí. Odporúčam, kto má rád svet divných tvorov.

chyby (ID5394, 9.1.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
V knihe žiadne nahradené písmená neboli. Divná latinčina? Nič také som si tam nevšimol. Máte vyštudovanú latinčinu, keď tvrdíte, že bola divná? Povedal by som, že nie. Nabudúce, napíšte aké presne chyby, kde, na akých stranách. Inak je to len vaše tvrdenie, bez podložených dôkazov. :) Kniha to bola dobrá, teším sa na 3 diel.

PERFEKTNÉ!!!! (Kika Poloncová, 30.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite perfektné! Preklepy som si nevšímala. Veľmi sa mi páčil dej a kniha bola zaujímavá od začiatku do konca. Nemôžem sa dočkať trojky. Myslím si že kniha bola super oživená latinčinou, jej zakomponovanie bolo perfektné!

Trochu rozťahané (Blanka Bieliková, 16.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Synovi sa veľmi-veľmi páčila. Veľa preklepov, hlavne nahradených písmen. Divná latinčina, napätie vytvárané rozvláčnosťou deja, ale aspoň je to zmena. Trochu sa zapracujete, kým Vás to chytí, ale je dobrá ...

Kniha (Helena, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa nezdalo,ze by tam bolo az tolko chýb. Knihu odporučam,mne sa pacila a bola som vtiahnuta do deju.Je to take oddychove citanie, a myslim si ze druha cast bola lepsia ako prva...

chyby (Ivana, 18.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj ked bolo v knihe vela chýb, aj tak sa mi páčila a je to také oddychove čítanie,samozrejme treba kúpiť aj prvý diel....:))
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zastonala pod ťarchou môjho tela a znova sa aj so mnou pregúľala. Lapal som dych. Hodila hlavou dozadu a zasmiala sa, až ma zamrazilo. Bol to Sarafinin smiech. Znelo to celkom ako ona.
Lena.
Žeby sa mi to len zdalo? Kým som stihol pochopiť, čo sa deje, bola na mne a už som nedokázal myslieť vôbec na nič. Zovrelo mi hruď, skrátil sa mi dych... Vedel som, že ak hneď neprestaneme, skončím na pohotovosti alebo ešte horšie.
Lena!
Pery mi preťala ostrá bolesť. Odtisol som ju od seba celý otrasený som sa posadil. Lena sa zapierala pätami do zeme a presúvala sa ešte ďalej. Ohromné oči jej žiarili zlatou farbou. Po zelenej v nich neostalo takmer ani stopy. Sťažka dýchala a aj ja som sa musel prehnúť v páse, aby som chytil dych. Každý obnažený nerv v mojom tele horel plameňom, akoby mi ich jeden po druhom podpaľovala. Lena zdvihla hlavu, no cez divú spleť vlasov a špiny som jej takmer ani nevidel do tváre. Jediné, čo som videl celkom jasne, bola čudesná žltá žiara.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x