bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pamäti Gejše, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pamäti Gejše, 3. vydanie

Pôvab, šarm, jemnú eleganciu a poddajnosť - tieto vlastnosti musela mať v tradičnom Japonsku každá gejša. Sajuri sa ako deväťročná dostáva do cudzieho domu v cudzom meste, kde prežíva trápenia a neistoty, dotýka sa jej závisť a žiarlivosť. Ako dospieva, odhaľuje tajomstvá vzťahu medzi mužom a ženou. Hoci je jej úlohou byť pôvabnou ako hrehký lupienok a zabávať bohatých, mocných mužov, miluje len jedného, ktorý je pre ňu nedosiahnuteľný. Má gejša právo na skutočnú lásku? Na ceste za šťastím Sajuri prejde mnohými ostrými zákrutami života. Avšak až tá posledná, najkľukatejšia jej naznačí, či sa jej vyplní sen.

Detaily o knihe

Názov: Pamäti Gejše, 3. vydanie

Originálny názov: Memoirs of a Geisha

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé a pútavé! (Veronika Fujáková, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherne zaujímavé a dojemné. Zo začiatku na mňa nedobre zapôsobil ten primitínvy spôsob formovania viet, no časom neviem či som si zvykla alebo sa mi tak zapáčil dej, ale našla som čaro v jednoduchosti štylizácie viet a krásu v zložitosti života Sajuri :) Takže odporúčam ak si chcete poochkať a podiviť sa nad životom nie tuctovej japonskej gejše!

Jednoducho - MILUJEM TUTO KNIZKU (Katka, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pribeh malej dievciny, z ktorej sa neskor stala gejsa u mna zaposobila. Najprv s tym, ako prekonala stratu doma,odlucenie od rodicov, neustale "superenie" s Hacumomo, ale uplne ma dostalo to, ako bojovala s pocitom k panovi predsedovi. Nehovoriac o tom, ako sa zena (adeptka) stane gejsou. Dakujem spisovatelovi, ze tato kniha sa zrodila, a preto film si o tom ani nepozriem, lebo som si podla knihy vytvorila vlastny obraz, vlastny scenar pribehu.

Davno som nic putavejsie necitala.. (Barbora Pacvonova, 15.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najputavejsia kniha, co som kedy drzala v ruke. Nedalo sa od nej odtrhnut, kazdy den som sa tesila, ako si ju znova otvorim. Teraz mi je luto, ze je po tom. Nadherny pribeh, velmi putavo a zaujimavou formou podany - gejsa sa stretavala s autorom a postupne mu prerozpravala cely svoj zivot. Zaujimavy pohlad do japonskej kultury a zmyslania.

gejsa a laska (Erika Mizerova, 14.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznam sa, ze film v kinach som odignorovala - zdal sa mi prilis komercny. A potom som objavila tuto uzasnu knizku - robila mi spolocnika na sluzobnej ceste. :) Kniha sa citala sama! Je to krasny a citlivy pribeh chudobneho dievcatka, ktore sa nie vlastnou volou stalo gejsou a same sa pretlkalo zivotom v drsnom, krutom a nelutostnom svete dospelych. Pribeh mi otvoril dvierka do sveta gejsi a k dejinam a kulture Japonska.

Gejša (Zuzana Hanuliaková, 12.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na pohľad krásna, príťažlivá žena , vo vnútri smutná, hľadajúca svoju lásku, taká bola Gejša Sajuri, ktorá sa živila umením, tancom. Z knihy som cítila Japonsko, jeho prírodu, taktiež nielen vôňu kvetou ale aj samotnej Gejše. Dozvedela som sa ako sa z malého dievčatka stala krásna žena. Žena, ktorá túžila po láske. Bolo v nej cítiť japonské zvyky. videla som ju aj sfilmovanú no v knižnej podobe sa mi páčila viac, pretože som si ju mohla predstaviť podľa vlastných predstáv a použiť svoju vlastnú fantáziu. Páči sa mi , že Gejša nakoniec stretla svoju lásku , človeka, ktorý bol tak ďaleko a zároveň tak blízko. Celý čas ho hľadala a nakoniec ho našla a on si ju pamätal. Láska zvíťažila nad všetkým tým zlým, čo Gejšu v živote stretlo.

Pútavý príbeh (Madeleine, 27.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pretvárka, intrigy, láska, neustále boje o priazeň toto všetko sa skrýva za vrstvou bieleho púdru a líčidiel, za úsmevmi, za krásnymi ručne maľovanými kimonami. Pamäti gejše sú akýmsi náhľadom do japonskej kultúry a mentality. Ocitnete sa vo sveta večierkov, zábav v čajovniach. Autor nám odhaľuje život gejší v celej svojej kráse no i krutosti. Všetko to, čo je pre každého zahalené rúškom tajomstva. Kniha je písaná tak pútavo a vierohodne, že sa vám po prečítaní ťažko verí, že celý príbeh či samotná Sajuri sú len výtvorom samotného autora. Kniha zaujme nie len tých, ktorí majú radi Japonsko a jeho kultúru. I tí, ktorí sa doteraz oň nezaujímali si budú chcieť o tejto tajuplnej krajine zistiť čosi viac.

Vstúpte do sveta gejší (Anna Juráková, 29.1.2012) Odpovedať

Pútavý príbeh, ktorý nám približuje život japonskej gejše. Ako sa dostala k tomuto "povolaniu"? Dozvieme sa všetko o výuke, o povinnostiach gejše. A medzi týmito faktami o japonskej kultúre sa odohráva príbeh o dievčati, ktorá si musela prejsť strastiplnou cestou, aby nakoniec dosiahla vytúženú lásku muža svojich snov.

fascinujúci, tajomný a pútavý príbeh - u mňa TOP (Danka, 22.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný príbeh.Obsahuje všetko čo má mať - lásku,intrigy,nenávisť,zradu..Hlavnou postavou je dievča Čijo,ktoré vo svojom rozprávaní odhaľuje krutosť tamojšej doby,tragický a tajomný život gejš.Príbeh dostáva grády keď Čijo "zomrie" a narodí sa "Sajuri.."Dozviete sa rôzne veci z japonskej kultúry,ktoré sú pre nás európanov zahalené rúškom tajomstva, častokrát nepochopiteľné a ruší zaužívanú nepeknú predstavu o tom,čo gejša je.Chválim úvod knihy,dosť jej pridáva na autentickosti.Videla som aj film ale jednoznačne vyhráva kniha,ktorá nekončí hollywoodskym happy-endom..
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x