bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mariotovi dediči 1– Predurčenie

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mariotovi dediči 1– Predurčenie

Jeden deň, jedno stretnutie, jeden rozhovor prevrátia život štrnásťročnej Mije z Nitry naruby. Zistí, že čarovanie, lietanie a zaklínanie nie je len smiešny výmysel rozprávkarov.
Mija v sebe objavuje výnimočnú moc a učí sa ju ovládať, no najskôr sa musí naučiť ovládať samu seba... Púšťa sa do najväčšieho dobrodružstva svojho života a netuší, že tým otvára dvere ďalším vzrušujúcim udalostiam, pretože podľa veštby len Mariotovi dediči, medzi ktorých Mija patrí, dokážu zastaviť vojnu.
Začítajte sa do prvej časti slovenského fantasy románu napísaného mladou študentkou Marjou Holecyovou

Detaily o knihe

Názov: Mariotovi dediči 1– Predurčenie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Najlepšia kniha aku som kedy čitala (Andreja Petrova, 16.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to skvela kniha. Hneď ma zaujala.strašne sa mi pači mija spolu s misegom :D Ale som velmi sklamana s toho konca.každy den si ten koniec čitam dokola a plačem ten koniec ma sklamal ale inak super kniha....

Minirecenzia (Adriana Benšová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úžasná kniha :3 úplne odporúčam :) kniha ma hneď zaujala a nevedela som jej odolať. Čítala som skoro furt keď som mala voľno aj keď nie. Páči sa mi že sa príbeh odohráva v slovenských dedinách a že je tam aj mágia. Páči sa mi celá zápletka a jej koniec ma úplne zlomil. Nečakala som to a úplne mi to bolo ľúto. Knihu som dočítala večer a keď som sa zobudila ešte raz som si prečítala koniec lebo som si myslela že ten koniec bol len zlý sen.... Bohužiaľ nebol. Veľmi ma autorka inšpirovala, lebo dokázala preraziť trh s fantasy knihou aj na slovenku :) dúfam, že sa kniha niekedy vydá aj v zahraničí lebo určite by sa s toho stal hit :3 tiež sa mi páči že tam autorka dala také slovenské mená hlavným postavám :)

:) (Martina, 12.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si kúpila náhodou a musím povedať,že zo začiatku ma dosť sklamala.Po prečítaní prvých kapitol som ju odložila na poličku až kým som sa nerozhodla dočítať ju.A som rada,že som tak urobila.Začiatok sa mi zdal trochu nudný no potom som si hned obľúbila Miu a hlavne Miseaga,pretože boli veľmi vydarení:) To ako sa vždy naťahovali.Kniha bola zaujímavá,zábavná a napínavá.Som rada,že je to slovenská kniha,pretože vdaka autorke som si zaľúbila aj slovenské knihy.Samozrejme,dalšie plus je to,že to má pokračovanie :)Vrelo odporúčam!

Mariotovi dediči (Zuzana Gschwandtnerová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia slovenská fantasy séria akú som kedy čítala. Mám doma všetky 4 časti a som rada, že sú v mojej domácej knižnici. Je veľmi napínavá, pekne napísaný príbeh zo slovenského prostredia a väčinou knihy s fantasy tématikou sú zahraničné.

Jedna z mojich najobľúbenejších (Lucia Luptáková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy by som si nebola pomyslela ,že aj na Slovensku sa môže vydať taká úžasná kniha ako je táto. Pamätám si ešte na úplne prvý moment ,keď som ju držala v ruke. Oslavovala som vtedy dvanáste narodeniny. Veľmi som sa jej potešila ,pretože zbožňujem knihy.Zo začiatku sa mi knižka zdala byť zvláštna hlavne kvôli tomu názvu, no čím viac stránok som mala prečítaných, tým viac som prahla po ďalších. Niekedy som dokonca čítala po nociach ,len aby som sa konečne dopracovala k záveru prvej časti knižky.Týmto komentárom by som teda chcela odporučiť knihu všetkým mladým čitateľom a taktiež milovníkom fantasy. Určite sa oplatí prečítať si túto úžasnú knihu z pera mladej spisovateľky.

úžasná slovenská kniha! ;) (Vanesa Bohunská, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knia je jedninečná :) je v niečom podobná ako Harry Potter, ale nie je jeho obrazom. Je naozaj úžasná :) celá séria, každá kniha je lepšia od tej predchádzajúcej, koniec je smutný no i tak to stojí za to. :) krásna knižka :)

Pravá slovenská fantasy! (Evelin Kissová, 4.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka je naozaj pravá fantasy. Má vlastné pravidlá, zákony, ktorými sa musíte riadiť. Čarodejnícke rodiny sú usporiadané podľa hierarchie dôležitosti. V knihe ide dosť o politiku a rodinné vzťahy. Nie s každým je vám dovolené sa rozprávať a k vysoko postaveným rodinám sa musíte chovať s úctou a neodvrávať. Hl. hrdinka Mija je dcéra najobávanejšieho zlého čarodejníka Mariota. Celý čarodejnícky svet je pred ňou 14 rokov ukrytý, až si po ňu raz Starešina Ľubietovej príde a prikáže jej učiť sa čarovať (prikázať je silné slovo, pretože Mija len tak ľahko neposlúcha toho, kto sa k nej chová ako k handre). Môžete tu nájsť mnohé podobnosti zo sériou Harry Potter. Napriek tomu je však kniha veľmi kreatívne vymyslená. Autorka si to všetko prepojila dômyselne a všetko sa dozvedáte v pravý čas. Páčila sa mi papuľnatá Mija, ktorá sa chovala dosť reálne. Predsa len, keby ste po 14-tich rokoch zistili, že ste čarodejnica, že máte rodičov, o ktorých ste nevedeli, že máte dedičstvo, ktoré nemôžete tak ľahko odmietnuť, tiež by ste sa chovali podozrievavo ku všetkému a ja osobne by som teda neverila nikomu! No narozdiel od Miji by som vrešťala od radosti, kebyže zistím, že som čarodejnica. Starešina Metoj je typ postavy, ktorého by ste najradšej zabili, nemožno mu tak ľahko odporovať a veľmi mi pripomínal vysoko postavených politikov či kráľov v historických filmoch - "Urobíš, čo ti kážem, lebo ja som najvyšší!". Potom ešte treba spomenúť druhého Mariotovho dediča menom Miseag. Je to taký namyslený, drzý pajác, ktorý ale má určitú iskru a myslím, že si ho zamilujete. Bohužiaľ, nemôžem sa zmieriť s menami a názvami v tejto knihe. Niekedy som mala pocit, že autorka sa sama nevie rozhodnúť či zvolí tradičné slovenské mená alebo ich prekombinuje s angličtinou či s niečím iným. Nehovorím, že nie je kreatívna, pretože tie mená sa tam nakoniec vlastne aj hodia, ale nedokázala som si na ne poriadne zvyknúť a mierne ma rušili. Kreativita a fantázia sa autorke nedajú odoprieť, vymyslela naozaj jedinečný svet, pravidlá, čarodejnícke vymoženosti, spojenie s ľudským svetom a s 21. storočím... Bude to baviť ako mladšie ročníky, tak aj staršie. Mňa čítanie veľmi bavilo a aj keď to bola kniha trošku hrubšia s menšími písmenkami a čítala som ju dlhšie. Vykresľovanie charakterov, opisy prostredia a vymýšľanie čarodejníckych pomôcok ide autorke skvele a ja si veľmi rada prečítam aj 2. diel tejto fascinujúcej série 8)

najúžasnejšia kniha!!! (Lucia Gadušová, 20.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je moja naj naj najobľúbenejšia kniha. Ale aj sťažnosť: ak čítam fantasy knihu zvyknem ju porovnávať s touto. :) Táto my vždy víde ako lepšia milujem ju a to doslova. (Asi zniem ako fanúšík Justina Bibera :D :D :D :D) Áno je napísana slovenskou autorkou, ale to by nemala byť, a nesmie byť, prekážka. Mnohí slovenskí autori už patra medz konkurenciu svetových spisovateľov. Nie len pchať tích američanov. Veď pozrite čo máme doma!

MD (ján hlodák, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je úžasná! Najprv som sa bál, že slovenská autorka trocha sklame, no vôbec to tak nie je. Príbeh je pútavý a nedokázal som od knihy odtrhnúť oči... :D Vrelo ju odporúčam nie len deťom, ale aj dospelým, ktorým sa to určite taktiež zapáči... (poznám reakcie aj dospelých) :D

nemám slov (roxy, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha ktorá sa odohráva na Slovensku. Aj ke´d v Nitre som nikdy nebola no viem si to oveľa živšie predstaviť. Proste je cool

................... (Kristián Augustovič, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
konečne slovenská fantasi kniha a je perfektná

Paráda (Dávid, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma milo prekvapila, pretože som nečakal nič skvelé od slovenskej fantasy. Vrelo odporúčam a aj ostatné časti. Perfektne sa to čítalo, zaujalo to a som rád, že to mám prečítané.

:( (Claudia, 13.1.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Počula som o tej knihe len samé dobré postrehy a ziadny zlý. Požičala som si ju teda, ale toto... vôbec ma to neoslovilo. Prišlo mi to ako kópia kópie HP. Prečítala som 100 strán, ale ďalej som už nedokázala. Nebolo tam skoro nič vtipné... také ani mastné ani slané. Autorka to asi myslela dobre, ale mňa to nezaujalo .... :(

Tomu sa hovorí Fantázia! (Katka, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi ma prekvapilo aká užasna môže byť kniha od slovenskej autorky :) Obdivujem autorku pre jej úžasnú fantáziu a o to ako sa nebála zakončiť sériu knih bolo to uplne užasne :) Pri čítaní tejto knihy som sa cítila ako v raji :) Klobúk dole :) Užasna seria :)

Pr(a)vá slovenská fantasy (Sašenka, 9.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím, že každému komu sa páčil Harry Potter sa bude páčiť aj toto. Je to napínavé, magické, strhujúce a slovenské. A aj to posledné patrí medzi plusy. Vynikajúca kniha, ktorá vás pohltí do deja a nebudete sa chcieť od nej odtrhnúť, kým neodčítate poslednú stranu. A hneď po nej budete chcieť druhý diel

:D:D (jana, 17.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
toto bola super kniha

Niečo iné ako Potter... (Marko, 5.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne napísaný príbeh, ktorý isto zaujme veľa ľudí. Celú knihu som s napätím čítal a čakal čo sa bude diať. V tomto čase, keď píšem tento komentár, už vyšla aj druhá kniha - Blúdenie, ktorú si chystám kúpiť. Už sa neviem dočkať. A aby ste pochopili ten nadpis, čítal som už mnoho kritiky o tom, že je to ako Potterovka, ale ten kto píše tieto kraviny buď nečítal knihu vôbec, alebo možno aj čítal, ale nepochopil, že jediné čo spája HP s MD je to, že je to fantasy príbeh :D

Pár informácií, žiadne prezrádzanie :) (Mariotovi dediči, 6.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niečo odo mňa: Super Fantasy kniha, autorku poznám cez internet, je strašne milá a dobrá. Kniha je super, prečítala som ju rýchlosťou blesku bola ozaj super, a nečakala som že bude taká hrubá... Keď na stránke oznámila že vydala knihu, okamžite som si ju objednala... Budúca časť sa bude volať: Blúdenie. Budúca časť asi vyjde: V septembri na jeseň. Autorka práve pracuje: Podľa informácií dvojka je už vo vydavateľstve a píše sa tretia kniha. Ako autorka tvrdí "Je to zdĺhavý proces, aj keď s to nezdá." O čo vlastne ide?: Miju nenávidia pretože jej otec vyhlásil vojnu. Keď vám príde kniha: Môže vám prísť poškodená, teda neviem ako knizniweb ale ja som si objednala priamo z Fragmentu a dostala som ju trochu poškodenú.. Nič veľmi :) Spisovateľka: Začala príbeh písať v šestnástich. Ďakujem za pozornosť :D Informácie sú z oficiálnej stránky: mariotovi-dedici.sk a z fragment.sk

:-)))) (janka, 18.6.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
je to velmi dobre napisane, jednoduche a velmi prijemne citanie, som velmi rada ze na Slovensku vychazda takato kvalitna fantasy pre mladez, tesim sa dalsie pokracovanie

Ohh (Domco, 4.5.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
podla mna to bolo velmi zaujimave a teším na další diel
Všetky komentáre (20)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x