bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čakáreň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čakáreň

Počať dieťa nemusí byť vždy jednoduché. V súčasnosti však mnohé dvojice, ktorým sa nedarí splodiť dieťatko prirodzenou cestou, prichádzajú do centier asistovanej reprodukcie. V jednom z nich sa začína intímna sonda do života dvoch párov, ktoré sa tu v rovnakom čase zídu v čakárni. Denisa Fulmeková ponúka s detailnou znalosťou problematiky príbeh o napĺňaní odvekej ľudskej túžby za asistencie lekárov. Rozkrýva dávne tajomstvá a majstrovsky vykresľuje situácie a pokĺznutia, ktoré môžu zásadne zmeniť osud žien a ich partnerov.

Dostupné verzie titulu

Čakáreň Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Čakáreň

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

uzasna kniha na jeden hlt (Katerina, 15.11.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
uplne ze super odporucam, presne sa tam ukazuje nie len postoj este stale k ivf ale ze tie niektore k tomu pridu ani neviem ako a ina dostane OHSS. koncilo to pre mna otvorene, dufam ze bude pokracovanie lebo za vecer som ju mala precitanu. A tie mudre zeny ako radia na portaloch tak to ma uplne zabilo :-D ja sama som prezila 4 ivf tak presne viem o co tam ide aj ked to tam nie je az take dolezite, dolezite je ze bozie mlyny melu pomalicky ale spravodlivo a minulost si nast najde aj ked sme ju olutovali niekolko krat

oddychovka (Anna Veselovská, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobré čítanie, pri ktorom som si oddýchla, aj som sa zasmiala, aj som si uvedomila, že pri vykecávani na mobile treba byť v strehu.Najlepší záver.Komu som Čakáreň odporučila, každý bol milo prekvapení a už som si zaobstarala ďalšiu knihu od Fulmekovej.Verím, že nesklame.

Cakala som trochu viac (Martina, 21.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Cakala som trochu viac, ale uznavam, ze aj preto, ze necitam pozorne anotacie, len si zbezne pozriem temu ci ma zaujima alebo nie. Nechcem vela vediet dopredu a obsah niekedy dej dost prezradza. Takze som cakala trochu viac. Myslim, ze co sa tyka Luby a Romana, je to vykreslene presne..Aj pohnutky druheho paru, ale potom sa to vsetko (podla mna) "zvrhlo" takym trochu nerealnym smerom. Aj ked zivot sam je najlepsi autor...a vsetko je mozne... Nicmenej zaver je potom v kontexte predchadzajuceho plne realny. A nie je "co vymyslat dalej". Tiez ako je tu spomenute v dvoch komentaroch, ze prichod veriacej matky na scenu bol rozladujuci...Ibaze presne to je postoj bigotne veriacich k IVF. Tu sa nehlada kompromis, cirkev je proste proti. Asi nikto nezmeni nazor, tak ako by nikto nezmenil ani nazor na interupciu. Protoze tu je to vopred jasne dane.... Ibaze je coraz viac parov, ktore maju problemy...A tym to moze pomoct ukazat, co ich caka, ak sa pre IVF rozhodnu.

príbeh o ženskej túžbe (Martina Putoráková, 4.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
K spisovateľke Denise Fulmekovej som sa prvýkrát dostala cez knihu jedy. Veľmi sa mi zapáčil jej štýl písania, a tak som si kúpila aj ďalší z jej románov - čakáreň. Hlavnými hrdinkami príbehu sú Ľuba a Darina, dve ženy túžiace po dieťati. Prežívajú trpkú a niekedy aj bolestivú cestu za svojim snom. Aj keď ich spája spoločné medicínske centrum asistovanej reprodukcie, povahovo a aj výzorovo sú úplne odlišné typy. Autorka veľmi citlivo opisuje všetky útrapy, ktorými musia obidve prejsť. Vykresľuje čo sa deje v ich mysli aj duši, a ako to všetko vplýva na ich manželstvá. Do deja je vsunutá aj zápletka medzi Darininou a manželom Ľuby. Záver bol pre mňa veľkým prekvapením, musím priznať, že som čakala rozprávkové ukončenie, no o to asi autorke aj išlo. Život nie je len o pekných koncoch...

nič-moc (Lulka, 3.5.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som si kúpila, pretože ma zaujala téma, o ktorej autorka píše, ale pravdu-povediac ani štýlom, akým je písaná, ani dejom ma kniha nezaujala. Čakala som omnoho viac.

Skvelé čítanie (Gabča, 16.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
D.Fulmeková patrí medzi moje obľúbené autorky, takže sa snažím zaobstarať si postupne všetky jej knihy - túto som (si :) ) dostala na Vianoce, ale len teraz som sa k nej dostala, musela som dočítať ďalšiu knihu :) Čítala sa veľmi dobre, ako aj ostatné knihy autorky. Po celodennom sedení pri počítači a nad číslami je úplným relaxom si sadnúť k takejto knihe. Človek si oddýchne. Mám rada tieto knihy, lebo sú o reálnych problémoch súčasných žien a najmä sa príbeh odohráva v známom prostredí - na Slovensku, je ľahšie si predstaviť Bratislavu ako nejaké americké mesto. A teraz sa môžem pustiť do Topánok z papiera :)

Veľmi dobrá kniha (Katarína Palšová, 3.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku knihe som sa dostala úplnou náhodou, zaujala ma recenzia na nete a následne na tom si ju objednala, hneď ako mi prišla domov ( v piatok popoludni) som sa do nej začítala a nevedela som pretať. Veľmi dobre spracovaná a napísa ná kniha. Síce o niektoryˇch veciach mohla autorka popísať trošku viacej, a nástup veľmi veriace svokry na scénu ma rozladil ale najviac mi bolo lúto, že žiaden happyend sa nekonal....kniha je super vrelo odporúčam......

v Cakarni (Anežka, 3.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Tuto knihu mi odporucila gynekologicka, nakolko tiez mame problem s otehotnenim. Som veriaca, takze moj postoj k umelemu oplodneniu je jasny, ale napriek tomu som sa rozhodla knihu precitat. Pri citani som si premietala nase momenty v cakarni, ktore su popisane uplne presne, aj ked my sme zatial mali stastie len na prijemny personal. Taktiez popis manzelskych parov vystihuje realitu. Kniha sa cita lahko, pribeh je dobry, vela zapletiek. Trochu som bola prekvapena zo zaveru knihy, ale je to asi zamer, aby si kazdy citatel domyslel "svoj koniec".

Čakáreň (Katarína, 2.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Musím priznať, že po recenzii na knihu som čakala toho trošku viac. Knihu som dostala na moje želanie. S čítaním problém nebol, číta sa dobre. Lenže niektoré pasáže mohli byť viac rozpísané, niektoré naopak skrátené. Okrajovo sa dotýka aj citlivej témy veriacich, taktiež som nemala dobrý pocit, keď zaryto veriaca mama nastúpila na scénu, a trochu mi znepríjemnila čítanie. Happy end sa nekonal, čo som bola sklamaná.

výborné (erika, 27.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné čítanie na jeden dych, perfektný záver knihy. Autorku som objavila iba teraz, už čítam jej druhú knihu ktorá je tiež na jednotku. vrelo doporučujem.

zaujímavé (lulu, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka zaujímavo analyzuje situácie, ktoré sú mi dôverne známe, pretože som ich osobne absolvovala. Nie so všetkým v knihe môžem súhlasiť, niečo je tam úplne presné... zaujímalo by ma, či autorka mala aj osobné skúsenosti, alebo je to čistá fikcia... Každopádne je to skvelá kniha, ktorá stojí za prečítanie :-)

Denisa Fulmeková - Čakáreň (Soósová Monika, 2.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Titul tejto autorky som si obstarala úplne náhodne, zaujal ma obsah, ktorý bol veľmi netypický. Knihu s touto tematikou som ešte nečítala a keďže knihy sú mojou srdcovou záležitosťou, prečítala som už veru kadečo...A pri tomto titule som sa tiež nesklamala. Dej prebieha mimoriadne pútavo, autorka v ňom rozoberá dnes pomerne častý problém mladých párov, ktorým nie je súdené založiť si rodinu prirodzenou cestou. Vykresľuje situáciu konkrétne dvoch párov, ktorá napriek rovnakej snahe obidvoch nie je úplne rovnaká, práve naopak. Zvláštnosťou v knihe sú práve zauzlenia, ktoré skomplikujú a vystavia skúške vzťahy medzi mladými ľuďmi a tiež záver knihy, ako autorka tieto situácie zakončí. Odporúčam každému.

Nech sa paci... (Bea, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha verne zobrazuje vsetky peripetie, ktorymi musi prejst par podstupujuci asistovanu reprodukciu. Je to sonda do myslienok zien ale aj ich muzov a navyse je hodnoverna aj z klinickeho hladiska. Nech citaju vsetci ti, ktori odsudzuju "deti zo skumavky". Verim ze svoj postoj (mozno aj vdaka tejto knihe) prehodnotia.
Všetky komentáre (13)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Čo keby sme mali dieťa, je to príliš bláznivý nápad?“ opýtal sa Dariny raz v noci po milovaní.
„Žartuješ? Beriem predsa antikoncepciu!“ Videl, ako sa zarazila, ale po chvíli priznala: „Na druhej strane, tiež mi to už preletelo hlavou.“
Potmehúdsky sa zasmiali, práve sa z nich stali sprisahanci.
„Nie sme na čosi také pristarí?“ zakrútila sa do prikrývky.
„To kto povedal?“ zubil sa na ňu a odrazu celkom presne vedel, čo ešte očakáva od života. Už nie prestížne projekty, uznanie v brandži, plnú chladničku kvalitného vína a hedonistické oslavy s mladými žabami. Rád by mal s touto úžasnou, rajcovnou samicou dieťa, rád by zažil všetko ešte raz a lepšie, reparát z otcovstva, ktorý by si vážil ako ten najvzácnejší poklad na svete.
„Vyskúšať to môžeme,“ šepotala a spontánne mu skĺzla rukou k slabinám. Nebyť tej poondenej antikoncepcie, bol si istý, že v tú noc by určite otehotnela.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x