bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







2012 Koniec a nový začiatok/Posolstvo Mayov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 2012 Koniec a nový začiatok/Posolstvo Mayov

Mayológovia nás upozorňujú, že dňa 21. 12. 2012 svet zničí rozsiahla katastrofa. Naozaj nám v tento osudný deň hrozí apokalypsa? Zanikne celé ľudstvo tak ako kedysi legendárna Atlantída?
Úspešný autor Walter-Jörg Langbein sa pustil do štúdia starých legiend Mayov, Indiánov kmeňa Hopiov a staroindických ság, aby zistil aká je skutočnosť. Hľadal dôkazy v Platónových spisoch, v kresťanských záznamoch aj v Koráne. Aj kamenní svedkovia na Veľkonočnom ostrove, na ostrove Nan Madol alebo na polostrove Yucatán hovoria jasnou rečou: Katastrofy podobné skaze Atlantídy sa dejú odnepamäti a znamenajú koniec celých národov. A budú sa diať aj v budúcnosti. Dnešná veda ráta s ničivými pádmi meteoritov a s mocnými výbuchmi sopiek Pinatubo alebo Vezuv. Ešte horšie následky pre ľudstvo bude mať prebudenie supervulkánu v Yellowstonskom národnom parku – výbuch nielenže pochová tisícky ľudí v prúde lávy, v kamenných úlomkoch a v oblakoch popola, ale odštartuje aj novú ľadovú dobu, bude nedostatok potravín a život na Zemi sa od základov zmení.
V rozmanitých katastrofických scenároch sa však zabúda na rozhodujúci detail: posolstvo Mayov nepredpovedá konečný zánik. Mayský cyklický kalendár, náhrobná doska v Palenque, pyramída hadieho boha Kukulkana v meste Chichén Itzá síce hovoria o konci, ale aj o novom začiatku. Mayovia rozprávajú o učiteľoch, ktorí prišli na Zem v obrovských vesmírnych mestách a neskôr sa do nich opäť vrátili. A práve v tomto posolstve spočíva naša budúcnosť: cesta ľudí pokračuje do diaľav vesmíru. Len tam môžeme prežiť a rozvíjať sa. Nemusíme sa stať ďalšou Atlantídou, no treba sa rýchlo rozhodnúť a vydať sa na cestu.

Detaily o knihe

Názov: 2012 Koniec a nový začiatok/Posolstvo Mayov

Originálny názov: 2012-Endzeit und Neuanfang

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

2012 (Emília Plešková, 28.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
velmi dobra kniha..je tam vela zaujimavosti a poznatkov....aj o tom konci sveta ktory nenastal...je tam vela vedeckych poznatkov..a clovek si aspon uvedomi co vsetko existuje a ake zahady nasa planeta ma..odporucam..

Marek (Marek Skybjak, 4.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Panika bude az nieco nastane,pokial sa to stane.Ale jasne je ze treba spojit celosvetovu elitu a vytvorit ''nieco'' na zachranu a zachovanie ludskeho druhu,aby sme mohli zabezpecit nasim potomkom dostojny zivot na zemi,alebo popripade vo vesmire v pripade apokalypsy.to je posolstvo pre nas co zijeme v pritomnosti....Ps;kniha nabera na kvalite hlavne tym,ze je to opis realny a vskutku pravdivi co sa tyka geniality narodov.ps1;Tymto chcem podakovat vsetkym zainteresovanym v odhalovani posolstiev davnych kultur, ale aj zaroven tym co necakaju kym to pride,ale uz teraz sa podielaju na zachrane ludstva v buducnosti.Tak Nam Pan Boh Pomahaj

Koniec sveta (Nikks, 16.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je to fajn....clovek sa z nej vela nauci...ale myslim ze netreba podliehat panike..myslim si ze ked mayovia maju v kalendari ze novy zaciatok nemusi to pre nas znamenat koniec.. moze sa to xapat v uplnom inom zmysle ako si my myslime .. :)) ale vrelo odporucam..je to super kniha :))

zanikne svet? (Ľudmila Gajdošová, 13.12.2010) Odpovedať

0
Môže to byť tak, ale v celkom inom rozmere, ako si my myslíme...

Koniec sveta (Monika, 10.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslim si, ze nikto nevie kedy bude, takze netreba podliehat panike. Jedine Ten hore to vie, ale treba sa spravat tak, aby sme neboli prekvapeni.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V roku 2012 zanikne svet,“ hlásajú dnešní prívrženci apokalypsy a odvolávajú sa na proroctvá Mayov. Čo vedel tento záhadný národ? Skutočne naša civilizácia zanikne ako kedysi bájna Atlantída?

Autor mnohých bestellerov Walter-Jörg Langbein skúmal dávne proroctvá starých vyspelých kultúr a porovnával ich s najnovšími vedeckými poznatkami. Výsledok je jednoznačný: mayský kalendár nepredpovedá na rok 2012 koniec sveta. Napriek tomu ľudstvo ohrozujú apokalyptické katastrofy – pád meteoritov a dávno očakávaný výbuch sopky v Yellowstonskom národnom parku. Skutočné posolstvo Mayov znie: Ľudstvo môže prežiť iba vo vesmíre, zachrániť ho môže len najmodernejšia technika. Vyhráme preteky s časom?

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x