bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nočný tieň (Nočný tieň 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nočný tieň (Nočný tieň 1)

Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj. Ale čo ak sa svet Strážcov, bájnych bytostí, napoly ľudí, napoly vlkov, prepletie s osudmi obyčajných ľudí?

Keď sedemnásťročná stredoškoláčka Calla nájde v horách ťažko zraneného chlapca, ešte netuší, ako dramaticky sa zmení jej doterajší život, odohrávajúci sa vo dvoch podobách – zvieracej a ľudskej. Mladého dobrodruha Shaya zachráni pred istou smrťou a poruší tak zákony vlastného spoločenstva. Shay je nielen výzvou pre jej srdce zadané nádejnému budúcemu vodcovi spriatelenej svorky vlkolakov, ale aj veľkou záhadou. Ako jediný človek sa z neznámych dôvodov teší privilegovanému postaveniu a ochrane oboch svoriek, čo sa majú v krátkom čase spojiť sobášom Cally a Rena. Iba najbližšia priateľka Bryn a brat Ansel aj vďaka vzájomne sa rozvíjajúcemu ľúbostnému vzťahu šípia, čo sa odohráva v Callinom vnútri a prečo sa jej postoj k prísnym zásadám Ochrancov a Strážcov začína meniť. Callina napínavá výprava do zakázanej jaskyne, kde sa skrýva jeden z kľúčov poznania jej vlastnej minulosti, a krvavý rituál ako súčasť nadchádzajúceho sobášneho obradu prinášajú rozuzlenie, čo odstráni všetky pochybnosti. Calla si musí vybrať...

Rozhodne sa počúvnuť hlas svojho srdca a riskovať, že stratí všetko? Obetuje hoci aj život pre zakázanú lásku, alebo sa radšej podriadi predurčenému osudu?

Z anglického originálu Night Shade (Philome Books, A Division of Penguin Readers Group, The Penguin Group, USA) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Nočný tieň (Nočný tieň 1)

Originálny názov: Nightshade

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nočný tieň ...úžasná trilógia (Janka Jakubčáková, 29.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Juj, fajn kniha ;), vedˇ som ju mala prečítanú za necelý deň. V týchto knihách som našla to, čo som dlhú dobu hľadala. Inak povedané ako jedna z mála kníh splíňavšetky moje požiadavky ako čitateľku : v knihe je romantika, zaujímavá zápletka, mytológia alebo scifi, niečo z dejín a dokonca aj starých jazykov. úžasná kniha. možno aj najlepšia čo som čítala. Požičala a ukázala som ju všetkým kamarátkam, ktoré ju tiež zhltli a začala nimi trhať mánia nazývaná Nočný tieň. Úžasná kniha. je v nej všetko čo mám rada: napätie, láska, zamotaný dej.... bombová kniha. Séria sa vyvíja neočakávane, nechýbajú ani radostné alebo smutné scény :) Od začiatku ma dej chytil za srdce, opisy boli neskutočné, občas som sa pristihla doslova na tých miestach. Vrelo odporúčam. Ten kto má rád takýto žáner, mal by si toto dielo prečítať. Táto kniha sa mi páčila ešte viac ako ako druhá, ale to tak zvyčajne býva pri knižných sériách. Prvé knihy zvyčajne len oboznamujú o čom sa bude hovoriť. K postavám nie je čo dodať, hlavná hrdinka Calla je veľmi sympatická, aj ked v druhej knihe trochu zmäkla aj keď nie na dlho :D Obálky sú neskutočne krásne. Knihy odporúčam a nemám čo vytknúť :D Skvelá, vtipne napísaná, pohodová kniha. Určite odporúčam. Aj prvá časť. Jednoducho neodolateľná je super. Autorka perfektne zachytila svety, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú a takisto úžasne túto knihu aj zakončila.... napínavý dej, plný lásky niekedy aj humoru.... Teším sa na ďalšie knihy zo šťastného prístavu. Je len škoda, že to človek veľmi rýchlo prečíta ...

Supeeer (Hajnalka Čopáková, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky tri diely tejto knihy som prečítala za 3 a pol dňa. Knihy ma úplne dostali.. Dej je skvele opísaný, sú tam nečakané zvraty a dobrodružstvá, ktoré čitateľa nenechajú spať kým sa im nedostane na koreň. Príbeh vtiahne čitateľa do úplného neznáma, do neprebádaných krajín do zaujímavého sveta kam ešte ľudská noha nevkročila. Aj keď ja osobne radšej čítam historické romance táto kniha ma dostala. Je v nej všetko čo čitateľ od knihy môže čakať - dobrodružstvo, napätie, láska, vášeň, ... Záver je trochu prekvapivý ale skvele napísaný. Postavy sú fantasticky vykreslené a príbeh je jednoducho skvelý. Knihu som nevedela položiť z ruky :) Aj keď som bola trochu sklamaná keď Ren musel zomrieť, očakávala som, že na konci on bude s Callou. Napriek tomu, však skvelý príbeh, skvelý dej čo sa rovná skvelej knihe, ktorú odporúčam a dúfam, že budú pokračovania.

Skvelé! (Natália Chudá, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá kniha o vlkoch/vlkolakoch. A bol to naozaj dobrý začiatok. Vždy ma fascinovali tie tvory a keď som si o nich konečne mohla prečítať, bola som nadšená. Mne osobne sa kniha veľmi páčila, mala skvelé postavy, ktoré si čitateľ obľúbi, vygradovaný dej, akciu a premyslený príbeh. Autorka to dokázala priam obdivuhodne. Kniha sa čítala veľmi rýchlo, ja som ju zhltla za deň a pol. Autorkin štýl písania je skvelý a nápad s vlkmi je naozaj podarený. Knihe nechýbalo napätie, ktoré čitateľa núti ísť ďalej. A autorka si prichystala skvelý záver. Naozaj ak máte radi fantasy a vlkov, prečítajte si to. Neoľutujete.

Dobra seria pre milovnikov vlkov (violet, 31.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Chytlave,lahko sa cita.Vlci su vzdy cool,ktoby ich nemal rad:-D.Je tam akcia,romantika,napatie.Trilogia.Ps:Ren je jednoznacne lepsia volba.;-)

Hrôza!!! (Monika, 12.5.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Takže....nechápem,prečo všetci tvrdia,že hl.hrdinka Calla je úžasná,drsná,nebojácna alfa samica.Kde to nabrali?!Veď to bola úplne obyčajná hrdinka,typická pre podobné žánre-hlúpa,naivná,spomalím zapaľovaním a hlavne si nevie vybrať koho bude ľúbiť.Typické klišé!Možno ju drsnou robí to,že občas na niekoho zavrčí alebo vycerí tesáky-fakt drsné-človek by sa mal začať báť:D.Bolo to TRáPNE!!!Strašne mi vadila,ale ešte viac mi vadil ten ľúbostný trojuholník.Čo to malo znamenať?!Ak ľúbi toho,prečo bozkáva toho a potom naopak?A ak nevie koho vlastne ľúbi,prečo teda flirtuje s oboma-veď ich vlastne podvádza-chudáci obidvaja.Je to normálne?!Nie!!!Okrem toho sa mi nepáčili vedľajšie postavy.Jediný koho som si ako tak obľúbila bol Ren(alfa samec).A,čo sa týka Shaya,ten sa občas správal ako malé sopľavé decko,ktoré nevie čo zo sebou a všade pchá ten svoj nos-príšerný chalan.Byť Callou-beriem Rena.Fakt nechápem autorku.Aj ten jej štýl bol hrozný-chaotický,bez emócií,bez náznaku akcie-skrátka nudný.Ako by to ani nepísala dospelá žena.Bolo to akoby to písal tínedžer ,vlastne nie-poriadny amatér.Autorka sa vôbec nesnažila dostať knihu do stavu dokonalosti.ODFLáKLA TO!!!Podľa mňa to,čo ju napadlo ihneď napísala,a potom sa už k tomu nevracala.Nechala to tak-veď to je príšerné!Autorka mi nesadla a hl.hrdinka už vôbec nie.Príšerná,nudná kniha!U mňa 1 hviezdička.A ešte na záver.Neberte to ako spojler,ale skôr ako varovanie.Ak nemáte radi ZABíJANIE ZVIERAT a ste ich OCHRANCOM,tak potom RUKY PREč od tejto KNIHY.Ja viem,že ide o vlkolakov,čo sú aj ľudia a aj vlky,ale toto si autorka mohla odpustiť-opisovať ako lovia zvieratá,kde ich majú zahryznúť,aby ich zabili a potom opisovať,že ktorú časť z nich majú najradšej a ako ich žerú,trhajú na kusy-ODPORNé!!!Musela som tie strany preskočiť,pretože mi bolo zle.FAKT HRôZA!!!

obálka dostáva 100 bodov (Hana Vrbovská, 4.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
čo sa mi páčilo: - zaujímavý world-building. napriek tomu, že je kniha písaná z pohľadu postavy, ktorá do tohto sveta patrí, nedozvedela som sa všetko o jej svete v prvých troch vetách, ale postupne počas celej knihy - vlčia svorka. postavy, ktoré nie sú pre dej úplne podstatné, napriek tomu však mali v knihe svoj priestor na rozvoj - celkový nápad, aj keď podobných už tu bolo celkom dosť, tento je jedinečný v tom, že hlavná postava si žije pohodlne vo svojom svete, ktorý sa jej nezrúti pred očami v priebehu prvých štyroch kapitol. myslím, že k drastickej zmene jej pohľadu na spoločnosť prišlo až úplne ku koncu knihy - hlavná hrdinka, ktorá si je vedomá svojho postavenie a hodnoty a nezhadzuje sama seba pred očami čitateľov čo sa mi nepáčilo: - absolútna dvojrozmernosť charakteru hlavnej hrdinky (a povedzme si úprimne, vlastne okrem Rena tam nikto nemal osobnosť), ktorá počas celej knihy neprešla takmer žiadnym vývojom. jej potreba klamať ma nesmierne unavovala. - klasický ľúbostný trojuholník (ach, zabite ma, existuje vôbec kniha, v ktorej nie je ľúbostný trojuholník? niekto by mal autorkám vysvetliť, že na to, aby vytvorili kvalitnú romantickú zápletku, nepotrebujú, aby bola hrdinka neustále zmietaná svojou nerozhodnosťou medzi dvoma chlapmi)

Nočný tieň (Ivana Hudáková, 4.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Naozaj zaujímavá fantasy o vlkolakoch. Calla zachráni mladého dobrodruha Shaya, prezradí mu tajomstvá Strážcov - vlkolakov. Neskôr je nútená premeniť Shaya na vlkolaka, aby si zachránila život. Tým však poruší všetky pravidlá svojich Pánov. Bolo to veľmi napínavé čítanie, dej ma nútil neustále obracať stránky až kým som sa neocitla na konci. Stálo to za to :)

Uzastna kniha :O :O (Dominika, 10.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to asi najepsia kniha aku som citala urcite odporucam precitat si :D :-D

Wau (Pavol Melišo, 18.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku ma to poriadne nudilo ale teraz je to dokonalé. Čakám na druhú časť.

Najviac zbožňovaná (Vladimíra Határová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky tri diely tejto série o vlkoch mám prečítané a môžem povedať že sa naozaj oplatí si ich kúpiť. Dej je veľmi zaujímavý, pútavý a postavy sú veľmi dobre spravené. Ani jedna kniha ma nesklamala a koniec stojí za to. :)

:) (Lucia, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som precitala na jeden dych je naozaj uzasna urcite vrelo odporucam :) ... a mozem sa zahryznut do druhej casti :)...

krásna obálka (Alexandra Halmová, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z veľmi mála kníh, ktoré som kupovala na slepo, keď som mal chvíľočku čas a v kníhkupectve som si vybrala knihu, o ktorej sa mi marilo, že som už niečo počula. Má naozaj krásnu obálku a podľa mňa aj tajomnú anotáciu, takže som nevedela, čo čakať. Mám pocit, že sa celú knihu skoro nič neudialo, napriek tomu sa čítala veľmi rýchlo a veľmi dobre. Konečne hlavná hrdinka, ktorú som neznenávidela pre hlúposti, ktoré robí a s ktorou sa dalo trochu stotožniť, aj keď by som niekedy volila inú cestu. Jej rozhodovanie medzi Renom a Shayom je vlastne zaobalené rozhodovanie medzi tým, kam patrí a niečím novým, vzrušujúcim a zakázaným. Aj ostatné postavy sú zaujímavé a mnohé z nich sa dajú ľahko obľúbiť, niektoré ale budú liezť na nervy. Príbeh ubiehal veľmi rýchlo, autorka vytvorila pozoruhodný svet, ktorý má zjavne veľmi dobre premyslený a som rozhodne zvedavá, čo sa bude diať ďalej.

úžas!!! (Petronela Pavlíková, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
UZASNE !!!!! Je to krasna kniha nebudem vam hovorit o com :O Ale vazne stoji za precitanie !! Maximalne som sa do nej zacitala a vrelo kazdemu odporucam ;))

super kniha (sabina, 21.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Najprv má veľmi nezaujala ale teraz ked to je napínavé neviem sa od nej odtrhnúť .....dobre a zaujímavo napísaná :)

Skvelá kniha (Niko, 16.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si pôvodne kúpil len kvôli peknému obalu. Ale veľmi pekne ma prekvapila. Vynikajúci dej, ibaže to veľmi pripomínalo Twilight. Ale zo Shayovho pohľadu. On bol nový a súperil o Callu s Renom. Hm... typická romantická kniha ktorá zaujme geniálnym opisom tela 17+- ročného chalana a láskou medzi ním a Callou. Odporúčam ju prečítať :)

Nočný tieň (Lucia Obstová, 9.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítala som túto, aj druhú časť a je to jedna z najlepších kníh tohto druhu..veľmi sa mi páčilo množstvo zaujímavých vecí..a aj keď mnohým možno pripomína twilight a podobné knihy, myslím, že táto bola originálnejšia, lepšie napísaná s množstvom udalostí, ktoré by som nečakala, veľmi zaujímavé čítanie. Nedokázala som sa od knihy odtrhnúť, teším sa na tretiu časť

Vlci (Evelin Kissová, 8.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka mala v sebe veľa zaujímavých prvkov, dialógov, myšlienok a skvelý príbeh. Hl. hrdinka sa mi zdá ako riadna bad-ass kočka, čo sa dokáže riadne brániť, ale predsa sa nechá chytiť do pasce nazývanej láska 8) Kniha sa mi páčila, určite ju odporúčam fanúšikom fantasy a vlkov.

Vlci vedú (Eleyne, 1.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha ma zaujala najskôr obálkou. Pozrela som si jej obsah a povedala si "toto by ma mohlo baviť" :)začala som čítať prvý diel a do týždňa som prečítala všetky 3. Je to skutočne zaujímavý svet, dej má vcelku dobrý spád, človek si nájde svoju obľúbenú postavu. Občas mi riadne liezlo na nervy uvažovanie Cally, jej nerozhodnosť, váhanie. Ale beriem ako plus, že som som z nej nebola hneď celá paf. Záver ma prekvapil, v prvej knihe to tak človek očakáva, ale v priebehu 2. a 3. časti človek musí uvažovať. V každom prípade odporúčam, je to doslova príjemné čítanie a ešte k tomu o vlkoch ;o)

Nočný tieň 1 :) (Viktória Kyselová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam túto knihu predovšetkým tým ľuďom ktorý majú radi žáner sci-fi fantasy určite neoľutujú ak si ju kúpia pretože je to ten tip knihy ktorú neodložia pokým nebude prečítaná. Je tam všetko čo som od tejto knihy očakávala láska, napätie a dobrodružstvo :)

Nočný tieň (Anna, 12.9.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si kúpila no veľké nádeje som jej nedávala. Pre mladšieho čítateľa je kniha určite veľmi zaujímavá no pre 19- ročného (aspoň pre mňa) nejako zvlášť zaujímavá nebola. Čítala sa mi príjemne no nejaký vzťah som si k nej nevytvorila. Tínedžerkám ju však rozhodne odporúčam!!!

Nočný tieň (Daniela, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je veľmi zaujímavá už od prvej strany. Nemohla som prestať čítať, dej sa stále zauzľoval a ďalej viac prekvapoval... prečítala som všetky časti, veľmi som sa na ňu naviazala. Nedalo sa prestať čítať, je skvelá pre ľudí, ktorí majú radi fantasy. Odporúčam.

Prekvapenie (Ivana, 20.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som knihu začala čítať nevedela som do čoho idem. Bola som však príjemne prekvapená, kniha sa ľahko a rýchlo čítala. Autorka vytvorila celkom nový svet Ochrancov a Strážcov, ktorý je iný ako sa na prvý pohľad zdá. Kniha je zaujímavá a kto ma rád vlkolakov bude s knihy nadšený.

Trilógia o vlkoch (Petra, 7.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rada fantasy literatúru a táto trilógia bola celkom dobrá. Vlastne bola lepšia. Nič podobné som nečítala, takže má u mňa plus za originalitu. Najmä koniec ma prekvapil, naozaj som niečo také nečakala. Takže prečítaním neoľutujete.

Nočný tieň (Daniel Csomó, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na začiatku som si myslel, že tu bude znovu len nejaká tuctová trilógia o vlkolakoch, ktorá bude taká istá ako všetky ostatné a autorka nemá vlastnú fantáziu. Ale hneď po prečítaní prvej knihy som zistil, že som sa veľmi mýlil. Andrea Cremerová vytvorila úžasný úplne nový svet. Niekedy som vôbec nevedel predpokladať čo sa stane a keď som si bol niečím už takmer istý, nikdy to tak nedopadlo. Celú trilógiu som nevedel pustiť z ruky až do posledného písmena. Ako pri jednej z mála kníh som mal pocit, že sa stotožňujem s myslením hlavnej postavy a rozumiem jej pochybnostiam. Cítil som sa ako súčasť príbehu. Túto knihu určite vrelo odporúčam a myslím, že aj ja po nej ešte v budúcnosti siahnem. :)

:) (Denisa Bužiková, 1.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala už pri rozprávaní mojej kamarátky ktorá si ju obľúbila rovnako ako ja teraz :) Rôznorodosť postáv a zaujímaví a napätí dej dodali čítaniu skvelú atmosféru a od knihy sa nedalo len tak odísť až kým som nedočítala poslednú stranu :)

Nočný tieň (Bella, 26.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavá kniha o neustálom boji hlavnej hrdinky medzi tým, čo jej bolo predpísané a tým, čo skutočne chce. Calla celý život žila s tým, že jej osud bol vopred daný, že jednoducho nemá na výber. Potom však zachráni Shaya a jej život sa zrazu začne uberať úplne iným smerom, ako sa zdalo. Bolo zarážajúce sledovať, v akom klamstve žili strážcovia po celý svoj život. Celé ich životy boli postavené na klamstvách, ktorými ich kŕmili ochrancovia, len aby ich udržali vo svojej moci. Táto kniha bola jednou z najlepších diel, aké som prečítala. Plne som sa zžila s myslením Cally, ktorá si zrazu poprvýkrát v živote musí sama rozhodnúť ktorou cestou sa vydať...a rozhodnutie to rozhodne nie je ľahké, na jednej strane stoja všetci jej milovaní priatelia a rodina a naoko pohodlný život, ktorý môže mať ak zostane, na strane druhej ju čaká nebezpečenstvo, no po boku svojej lásky. Sama neviem čo by som si na jej mieste zvolila...Túto knihu teda rozhodne odporúčam všetkým

Nočný tieň (Nikola Truonogvá, 22.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy ktoré sa týkajú fantasy a taktiež som sa zamilovala do tejto knihy. Zatiaľ som prečítala prvú časť a zaujala ma. Je napínava a vy môžete len hádať čo sa stane. Veľmi dobre sa číta. Pochvala. :))

Odporúčam prečítať! :) (Jana Jendželovská, 17.4.2012) Odpovedať

Tak túto knihu by som určite odporučila mnohým. Spomedzi všetkých kníh, ktoré som stihla prečítať, bola táto najlepšia. Má úžasný dej, postavy a zápletku. Celý ten čas, čo som ju čítala, ma bavila. Ani raz som nemala pocit, žeby bola kniha nudná, či nezaujímavá. Dúfam, že sa dočkám ešte mnoho kníh od tejto autorky :)

Nočný tieň (Alexandra, 19.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super knižka :D straaašne moc sa teším na pokračovanie... naozaj odporúčam prečítať si ;)

Nočný tieň, časť prvá (Veronika Václavíková, 12.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ešte som nemala možnosť čítať tento zaujímavý príbeh, ale už v čase, keď nastal boom fantasy na knižnom trhu počnúc Twilightom, ma hneď očarila a vyvolala vo mne túžbu prečítať si túto story o polovlkoch.

Láska dokáže všetko (myška, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha nám v priamom prenose dokazuje , že láska zvládne všetky prekážky, dokáže sa vzoprieť autoritám ,bojovať až dokonca a hlavne sa nevzdávať.Príbeh Cally , ktorej život bol poskladaný už od jej narodenia sa od základov zmenil.Celý plán zboril príchod Shaya. Zachránila ho pred grizlym aj keď pri tom riskovala vlastný život. Do koho sa zamilujeme si však nevyberáme. Jej priateľ a nadchádzajúci manžel Renier je najkrajší chalan na škole. Calle to však nestačí.Nemiluje ho.Uvedomí si to naplno až na svadbe.Ujdú spolu.Musia toho ešte veľa preskákať...Láska však aj hory prenáša, nie???

príjemné čítanie.. (Jana Suchá, 7.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa mi páčila..bolo to také oddychové čítanie...krásne opísané prostredie, dialógy a aj zaujímavý dej a príbeh...vadilo mi však, že autorka veľmi málo opisovala ako postavy vyzerali..,pripadalo mi to, ako keby opisovala len ich vlasy...proste si neviem predstaviť ako vyzerajú....a strašne mi šla na nervy nerozhodnosť a niekedy aj blbé rozhodnutia hlavnej hrdinky...

Vrelo (Niki Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No tak túto knihu na sto percent odporúčam. Krásny príbeh, výborné zauzlenie a ešte krajšie rozuzlenie... Koniec napínaví takže počítajte s tým že bez dvojky neprežijete a tak hors sa na čítanie...

Nočný tieň (Andy Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekrásny príbeh o vlkodlakoch. Autorka námich zobrazuje úplne iným spôsobom ako zvyknú byť. Teraz to niesu vraždiace monštrá ale bytosti podobné ľuďom s bratmi a sestrami, ktoré vedia ľúbiť, dokonca sa tam nájdua j geovia. Takže je to vlastne zrkadlový obraz ľudí s výnimkou toho že sa dokážu premeniť na vlkov. Takže vlastne celé je o obyčajných tínedžerských problémoch výnimkou toho že je tam určité napätie hlavne keď sa tam začnú motať. A ešte s výnimkou toho že Ranier je úplne sexi a Cal sa zaňho musí vydať aby sa spojili svorky a no aj keď celkovoje doňho.. .:D

NighTShadE (Barbora Bóriková, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala asi pred dvoma mesiacmi a je úžasná. Úplne som sa vžila do deju a nevedela som prestať čítať. Vždy keď sa skončí napínavá časť, začína sa nová ešte napínavejšia. Niekotré časti v knihe ma prekvapili, lebo by som to nečakala. A záver už vobec nie. To je na tejto knihe najlepšie. Nikdy neviete čo nové príde. Preto vrelo odporúčam všetkým, ktorý radi čítajú Fantasy ale aj pre všetkých ostatných. Dospelých, aj deti. Príjemné čítanie :) :)

Nočný tieň (Zuzana, 17.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi pútavý a zaujímavý príbeh, ktorý drží čitateľa v napätí až do poslednej stránky, vrelo odporúčam :)))

Super (Claudia Dia, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku som si myslela, že táto kniha bude len ďalšia napodobenina twlightu, ale aj tak som ju začala čítať. Je super! Keď som ju začala čítať, položila som ju až vtedy, keď som dočítala. Je lepšie ako twilight a neviem sa dočkať, kedy už aj trojka bude po slovensky :)

Dobrý začiatok trilógie (Katarína Ožvoldíková, 16.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobre rozohratý ľúbostný trojúholník, iný vlkodlaci, mágia trošku inak, ako ju poznáme, nové bytosti,...čo viac by knihe mohlo chýbať? no napríklad vysvetlenie, čo sú zač strážcovia a všetky nové bytosti a pojmy by mohlo byť na začiatku knihy, nie v jej strede. A hlavná hrdinka je kapitola sama o sebe. Na svoj vek sa správa príliš detinsky, akoby práve teraz vstúpila do puberty. Inak je kniha super, vedľajšie postavy (a že ich je neúrekom) vás nebudú nudiť a nie sú tam len do počtu. Ich rozhovory sú dynamické a pútavé. A zaručujem vám, že Shay nebude ten, ktorého budete v kútiku srdca priať hlavnej hrdinke.

Nočný tieň (Mariana Bellérová, 22.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa mi páči keď vie autor príbehu upútať svojou fantáziou. Klobuk dolu pred autorkou, ktorá vie vymysliet zaujímavý, napínavy a zaroven aj lubostný dej, ktorý vie tak ako aj zahriat dusu, tak aj rozveselit a napinat citatela ze vobec nechce ani odložit knihu az dokym nepride k poslednej strane. Velmi sa tesim ak si precitam aj druhy diel a hlavne ked vyjde treti.

Nočný tieň (Simona Cintulová, 21.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Takže čo dodať? Kniha skončila zvláštne a práve preto sa tak teším na pokračovanie - odporúčam prečítať.

3.díl (lola, 16.10.2011) Odpovedať

Dobrý deň, ako sa bude volať 3.díl?

odpoveď (Katarína Ončáková, 26.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, názov 3. dielu je Krvavá ruža (Nočný tieň 3) a naplánovaná je na marec 2012

Nočný tieň (Alexandra Fejová, 20.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úplne skvelá kniha.Takéto fantasy ma vždy bavili.Zo začiatku som myslela,že to bude o ničom,ale teraz som do tej knihy úplne zažratá.Vrelo ju odporúčam hocikomu,kto premýšľa nad tým či si ju kúpiť,alebo nie.A teším sa na ďalší diel <33 :33...

Nightshade (citronika, 17.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fakt krásna kniha :D :D :D prekvapivý záver a super postavy :D :D :D perfektný príbeh fakt si prečítajte :D I <3 Ren Laroche

nocny tien (Jana, 21.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knizka bola skvela. Naozaj v nej bolo velmi vela napatia. Na zaciatku mi chvilku trvalo pokial som sa zorientovala v mnozstve postav, ale nakoniec som ju nemohla odlozit z ruk.

Nocny tien (Maria Kurcinova, 26.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som na tie fantasy ako stvorena a tento druh napinavej literatury odporucam.DOkonca je clovek drzanny v napeti a to sa mi paci,ze to nie je hned na zaciatku prezradene o co ide.U mna jednoznacne tato kniha ma zelenu

Nočný tieň (Jana Brachnová, 8.3.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, že nie som veľká fanynka tohto žánru, ale kniha ma príjemne prekvapila. Občas je to síce štýl ala Twilight, ale aj tak sa to dobre číta...už sa teším na pokračovanie :)
Všetky komentáre (47)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Shayova stolička sa váľala po zemi a Ren pritískal Shaya k lavici. Nepočula som, čo mu vraví, videla som len, že rýchlo pohybuje perami. Dvaja študenti, čo pracovali so Shayom, sa krčili pri zemi, len aby si ich Ren nevšimol. S rovnakou hrôzou však hľadeli aj na Shaya; všimli si jeho silu a vycítili nebezpečné zviera, čo sa v ňom skrývalo. Pochopili. Ak niečo rýchlo neurobím, čoskoro pochopia aj ostatní.
Slečna Forisová stála pri katedre, stuhnutá od strachu. Rukou si zakrývala ústa a vypliešťala oči na bojisko uprostred laboratória. Z triedy vybehlo niekoľko študentov. Ochrancovia si vymieňali ustarostené pohľady, nakláňali sa ponad lavice a niečo si šepkali.
Rozbehla som sa k Shayovej lavici. Keď som si uvedomila, ako málo chýba, aby sa Ren celkom prestal ovládať, vyrazilo mi dych. Tmavosivý vlk sa okolo neho vznášal ako aura. Ren držal Shaya za plecia, tlačil ho na lavicu a ceril naňho zaostrené tesáky. Shay zaťal Renovi prsty do ramien; nepôsobil vystrašene, len rozzúrene. Vznášala sa nad ním jeho vlčia podoba. Zadržala som dych v nádeji, že Rena zaslepuje zlosť a nevšimne si to. Každú chvíľu sa mohli obaja premeniť na vlky a roztrhať sa na kusy.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x