bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zákerná hra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zákerná hra

Tim si zúfalo hľadá nový podnájom. Jeho bývalá priateľka Lilla ho vyhodila z bytu a život sa mu od základov zmenil. Keď sa mu pritrafí výhodné ubytovanie vo vychytenej štvrti Sydney, považuje to za veľké šťastie. Zo starodávneho sídla však behá mráz po chrbte, čudácky pôsobí aj majiteľka, mladá Anna, trpiaca agorafóbiou. Už pol roka nevyšla na denné svetlo. Tima jej psychická porucha neodradí, no keď sa v dome začnú diať zvláštne, hrôzu naháňajúce javy, pochytí ho oprávnený strach. Žeby sa Anna predsa len pomiatla? Alebo si má radšej posvietiť na bývalú lásku, ktorá sa mu opäť pripletie do života? Postupne sa ozývajú temné tiene minulosti a Tim sa znenazdajky ocitá uprostred zákernej hry bez šance na únik.

Z anglického originálu Sweet Damage (Allen & Unwin, Australia 2013)
preložil Martin Štulrajter.

Detaily o knihe

Názov: Zákerná hra

Originálny názov: Sweet Damage

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

super (KK, 26.9.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super spracovaná kniha plná záhad. Názov aj obal knihy sa k príbehu úplne hodí. Takže kto má rád záhady, tak kniha je super voľbou.

TOP kniha (Mária Breštenská, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zvyčajne knihy nesúdim podľa ich obálok, no pri Zákernej hre si nemôžem pomôcť. Obálka na mňa pôsobila desivým dojmom a trochu som sa obávala, čo sa skrýva vo vnútri. Po prečítaní knihy však zistíte, že obálka sa ku nej neskutočne hodí a aj Zákerná hra je jeden desivý kolobeh. Páčilo sa mi, že Rebecca Jamesová postavy vykreslila reálne a uveriteľne. Že mali prepracovaný príbeh a hĺbku. Anna, majiteľka domu do ktorého sa Tim nasťahuje, spočiatku môže pôsobiť ako blázon, ktorý nevychádza z domu a robí šialené veci. Zdalo by sa, že nemôže byť normálna, no v skutočnosti malo všetko svoje opodstatnenie. Dobrú knihu však nespoznáte iba vďaka charakterom a celkovému príbehu. Naozajstná dobrá kniha vás musí chytiť a to sa Zákernej hre rozhodne podarilo. Nešla som spať pokým som neprevrátila poslednú stranu, čo sa podpísalo na mojich kruhoch pod očami na druhý deň. Určite som to ale neľutovala :-). Autorka až do konca sypala nové odhalenia a príbeh sa čítal jedna radosť, takže odložiť ho by bola veľká chyba. Kiežby bolo na svete viacej kníh podobných Zákernej hre – takých, ktoré sú napísane precízne a štýlom, ktorý vám zostane v pamäti ešte hodnú chvíľu.

Knihu som zlupla za dva večery a pri konci som už nasadila vražedné tempo. (miska, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si požičala z knižnice a autorkin štýl ma veľmi zaujal. Nepamätám si ju úplne do detailu, ale isto vo mne zanechala niečo, prečo som si chcela prečítať aj jej druhú knihu. Zákerná hra je triler plný záhadností. Je to typ knihy, kedy neviete čo očakávať, neviete ako sa príbeh vyvinie, neviete kto je v príbehu vyšinutý, neviete čo je skutočnosť čo realita, alebo je to zvrátená hra, pretože vás všetko dookola mätie. Kniha zákerná hra je prešpikovaná tajomstvami. Z tajomstiev prichádzalo nebezpečné napätie a keď už prišla akcia, skoro som spadla na zadok. Bolo to veľmi dobré. Možno by som pridala viac strach-faktoru, ale inak bola kniha bez chybičky. Okrem všetkého má autorka veľmi dobrý a chytľavý štýl písania. Knihu som zlupla za dva večery a pri konci som už nasadila vražedné tempo. Keď sa do nej pustíte, budete proste potrebovať zistiť, ako to celé dopadne. Zákerná hra má všetko to, čo má kniha pre mladých mať.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Celá moja posteľ bola posiata pavúkmi. Čierna hmýriaca sa masa. Bolo ich tam toľko, že pod nimi skoro nebolo vidieť bielu prikrývku. Posteľ plná pavúkov. Ako v nejakej nočnej more.
Doriti!
Cúvol som o krok a zakryl som si ústa. Takmer sa mi zdvihol žalúdok od šoku a odporu. Schádzali po nohách postele na dlážku, liezli po stenách. Keď som sa obzrel, videl som, že sa rozliezajú na všetky strany. Boli všade – liezli na záclony, strop, parapet. Niekoľko sa ich blížilo po dlážke k mojim nohám.
„Dopekla, čo to má znamenať!?“ Svrbela ma pokožka. Prestal som sa ovládať a horúčkovito som si ometal nohy aj ruky.
Vyletel som z izby, zabuchol za sebou dvere a bežal dolu. V kuchyni som našiel Lillu rozprávať sa s Marcusom.
„Pavúky!“ vydýchol som, keď som k nim dobehol.
„Čože?“ Lilla vyprskla nápoj. „Čo si to povedal?“
„Izbu mám plnú poondiatych pavúkov!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x