bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Upírske denníky 1 – Prebudenie

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Séria:Upírske denníky (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 3,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Upírske denníky 1 – Prebudenie

Ako sa to všetko začalo...
Ešte v časoch talianskej renesancie sa dvaja bratia Damon a Stefan Salvatorovci zaľúbili do krásnej mladej upírky, ktorá sa volala Katherine. Hoci Katherinino srdce bolo dosť veľké pre oboch chlapcov, navzájom oň súperili, aby si ho mohli privlastniť. Nekonečný boj o Katherininu náklonnosť ju nakoniec dohnal k smrti. A z dvoch bratov urobila navždy rozhádaných nezomretých upírov so zlomeným srdcom.

O niekoľko storočí neskôr je Damonovi a Stefanovi súdené znova prežiť to, čo ich dohnalo k upírstvu. Znenazdania sa ocitnú v mestečku Fell's Church vo Virginii, kde sa ich cesty pretnú s Elenou Gilbertovou, krásnou a obľúbenou stredoškoláčkou, ktorá sa priam neuveriteľne podobá na Katherine...

Detaily o knihe

Názov: Upírske denníky 1 – Prebudenie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Perfektná :) či už kniha alebo celá séria (Ingrid Weissová, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Upírske denníky 1 - Prebudenie od L. J. Smitovej: Túto knižku mi odporučila kamarátka a hneď som sa do nej pustila. Postupne som sa dostávala do deja a jednoducho som ju nemohla prestať čítať. Hltala som každú stranu a nedokázala som ju odložiť skôr ako som ju celú neprečítala. Pozerala som aj seriál, ale sklamal ma v tom, že nie je podľa tejto knižky a niektoré postavy sú zmenené či už ich mená alebo ich vystupovanie. V knižke aj v seriáli sa v podstate odohrávajú úplne iné deje, i keď zo začiatku sa to ani nezdá. Týmto ma to trochu prekvapilo, pretože som si myslela, že seriál bude podľa knihy, ale milujem oboje knihu aj seriál. Dej oboch je veľmi pútavý a autorka vie neskutočne napínavo opisovať jednotlivé situácie.Táto kniha a v podstate celá táto séria je naozaj výborná a perfektná na oddych a zabudnutie na realitu. Vtiahne Vás do úžasného deja plného lásky, smútku, tajomna a stredoškolského života Eleny Gilbertovej a jej priateľov, ktorý sa jej obráti naruby. Zamotá sa do komplikovaného ľúbostného trojuholníka s dvomi tajomnými bratmi Stefanom a Damonom a jej život naberie nečakaný splet udalostí... Určite odporúčam prečítať túto úžasnú knihu a celú túto sériu, je jednoducho perfektná.

Upírske denníky (Lia, 28.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Mňa kniha milo prekvapila. Osudová láska, trojuholník - dvaja muži/upíri a jedna žena ... Bolo to príjemné čítanie. Skôr, ako to začnete porovnávať so seriálom, alebo skôr ako knihu odmietnete, kvôli iným komentárom, zvážte jednu možnosť a odpovedzte si na otázku - Čo ak by sa mi páčila?

Dá sa (Sabrina Luščíková, 31.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Neviem či je to tým, že som najskôr videla seriál alebo je tá kniha skutočne taká hrozná... Dúfam, že je to iba tým seriálom. Mám doma všetky diely Upírskych denníkov a čítam ich len kvôli tomu, že boli pomerne drahé. Táto séria patrí asi k tým najhorším... Je to úplne iné ako seriál a to je asi ten problém. Nechápem ako dakto môže povedať, že je to napodobnenina Twilight lebo Upírske denníky (nie tieto bolo už aj staršie vydanie) boli napísané omnoho neskôr ako Twilight. I keď mám Twilight oproti týmto knihám omnoho radšej neporovnávam ich a tiež nehľadám podobnosti. Kniha ma nezaujala. Boli tam síce svetlé momenty no nie veľa. Kniha si podľa mňa nezaslúži vyššie hodnotenie ako je to moje možno skôr nižšie. Nechcem teraz narážať na názor iných ani nič také no podľa mňa človek čo dá knihe ,,vrelo odporúčam" nikdy nečítal nič lepšie. Lepšie povedané za celý život prečítal iba túto sériu. Sú omnoho krajšie a aj lepšie knihy ako je táto. Autorke by som mohla vytknúť len jedno: Po napísaní tejto knihy, že pokračovala v Upírskych denníkoch... Seriál milujem no knihy prečítam a budem sa ich chcieť čo najskôr zbaviť...

Pomýlila som sa... (Sabrina Luščíková, 31.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Pomýlila som sa chcela som napísať: Nechápem ako dakto môže povedať, že je to napodobnenina Twilight lebo Upírske denníky (nie tieto bolo už aj staršie vydanie) boli napísané omnoho skôr ako Twilight. I

The vampire diares (Svetlana Kohláčová, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
k tejto knihe som sa dostala este pred tym nez som videla serial a je to nieco uplne ine...ale aj tak sa mi tieo knihy pacia ...a ja si nemyslim ze je to kopirovane z Twilight....je to uplne iny pribeh a je zaujimavy kedze ma tolko casti a tolko sa tam toho odohrava

Seriál či kniha ? :) (Veronika Dedíková, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K upírskym denníkom som sa najskôr dostala cez seriál. Najskôr som z neho bola uchvátená. Prvá aj druhá séria boli naozaj skvelé, no pri tretej ma už moje nadšenie opustilo. Dej sa začal strašne zamotávať a Elenino balansovanie medzi Stefanom a Damonom ma postupne prestalo baviť. Preto som sa rozhodla, že siahnem radšej po knihe. Prvý diel ma zaujal, pretože hlavné postavy sú úplne odlišné od seriálu. Zatiaľ čo v seriáli je Elena milé, smutné dievča, ktoré stratilo rodičov a nevie sa s tým zmierniť, v knihe je z nej kráľovná plesu a lovkyňa vzácnych chlapských kúskov. Čo sa týka Stefana je približne rovnako očarujúci ako v seriáli. Podstata príbehu je rovnaká. Damon a Stefan, dvaja bratia, boli v čase talianskej renesancie zamilovaný do tej istej krásnej, neodolateľnej osoby-Katherine. Na súrodeneckej vojne by nebolo nič zvláštne pokiaľ by Katherine nemala jedno tajomstvo. Je totiž upírka. Bratia Salvatorovci sú do Katherine neskutočne zamilovaní, a preto sa kvôli nej vzdajú svojej ľudskosti. Katherine však zomrie. No o niekoľko rokov sa objaví dievča, ktoré sa na ňu neskutočne podobá. Elena akoby jej na prvý pohľad z oka vypadla. Čo sa však týka jej povahy je úplne odlišná. Stefan najskôr odoláva,drží si od Eleny odstup, pretože si myslí, že je pre ňu veľmi nebezpečný. Postupom času však zistí, že láska je silnejšia ako jeho prirodzené upírie inštinkty. No dokáže sa aj tak ovládnuť? Táto kniha vo mne vyvolala zmes rôznych pocitov. Je v nej kopa lásky, tajomstiev aj napínavých situácií. Nenechá vás obsedieť. Určite si ju prečítajte. Táto kniha je podľa mňa vhodná pre všetkých. :)

nuda (katarinka, 22.3.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
bohužial, knihy sú neporovnateľné so seriálom. krásny príklad ako výnimka potvrdzuje pravidlo :) prvé 2 časti sa ešte ako tak dali prečítať ale potom to išlo dole vodou, ale samozrejme proti gustu žiaden dišputát..

V tomto prípade radšej seriál (Simona Gavalcová, 4.5.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Upírske denníky - L.J. Smith K tejto knihe som sa dostala prostredníctvom rovnomenného seriálu, ktorý je aj v 3. sérii stále bravúrny. Avšak kniha ma sklamala. Každá časť má približne 100 strán a nemôžem povedať, že by bola pre mňa nejakým spôsobom zaujímavá. Bolo to písané štýlom, ktorý mi vôbec nesadol. Tá jednoduchosť, ktorá je síce niekedy najlepšou cestou, bola v tejto knihe až primitívna. Zápletka neveľmi premyslená a s každou ďaľsou knihou sa to len zhoršovalo. Prečítala som prvé 4, ktoré neboli tak katastrofálne, avšak vskutku odporúčam tejto knižnej sérii, dokonca všetkých diel danej spisovateľky, sa pre istotu vyhnúť. Aby ste nestratili čas a peniaze na niečo, čo vám po namáhavom dni nedokáže pričariť ani najmenšiu pozitívnu emóciu. Ale proti gustu žiaden dišputát!

Kniha (Niki Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak kniha sa o veľa viac oplatí prečítať ako pozrieť si seriál. Seriáls om pozerala aj ja no úplne sa to vymiká zpod osnovy knihy. V knihe je všetko také magickejšie a hlavne Damon démonickejší a tajomnejší čo oceňujem keďže je to moja oblúbená postava z knihy.

Upirske denniky (Gabriela, 10.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja mam tuto knihu velmi velmi rada! The Vampire diaries je moj najoblubenejsi seriala azaroven aj knihi mam najradsej! Zboznujem upiroch! citala som vela knich a upiroch ale tato je najlepsie citala som aj saklou noci a aj twilight. Twilight ma prestalo byvit po 6. kapitole bolo to nudne a kazdy bie ako to skonci!! Kniha alebo aj film Twilight je sprostodt a mimochodom Martin najprv bola tato kniha a potom az twilight tak twilight muselo odkukat a ne toto :D

The Vampires Diaries (FairyMauLaly, 14.4.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahoj máš rada seriál The Vampire Diaries? Tak určite navštív prvú a zároveň novú slovenskú fan stránku, kde nájdeš veľa info o a aj každodenné novinky o Upírskych denníkoch. vampirediariessk.webs.com

prebudenie (Barbara, 5.3.2010) Odpovedať

priemerná kniha
je to dobrá kniha ktorá ma zaujala, ale podla mojej mienky to NIE je kópiou twilight saga!

presne tak (mima salvator, 2.2.2010) Odpovedať

0
no mata si moj clovek ...=D

No bože, zase chce niekto opakovať po TWILIGHT (Martin, 12.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
Odkedy bol napísaný Twilight, idú sa všetci zblázniť! Twilight bol najlepšia kniha, akú so kedy čítal a teraz sa ju všetci snažia napodobniť... Označená a iné blbosti... Stephenin TWILIGHT nikto neprekoná!!!

Netrep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Martina, 30.12.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bolo to to najlepsie co som kedy citala. Ja som za cely moj zivot precitala mozo 5 knih a jednu som citala tak pol rok. A tieto 2 knihy (prebudnenie, suboj) som precitala za 3 dni a nemohla som sa od toho odtrhnut. Neni tho take roztahane jak TWILIGHT!!!! Omacky okolo toho nesu. Je to uzastne. Odporucam precitat. PS: zabudla som jak sa vola ta nepriatelka Eleny potrebujem to vediet a som zabudla...pls ked budete vediet napiste to tu.

Nic moc (Silvia, 18.11.2009) Odpovedať

neoslovila ma
Tak tato kniha a takisto aj jej 2 diel by som dala skor do sekcie pre nast-rocnych, kedze je to z prostredia strednej skoly. Hlavna hrdinka je nafukana baba, ktora mysli len na seba a upir je nejaky nezazivny a stale utrapeny. Kniha nema stavu, je dost rozvlacna az som sa pristihla, ze preskakujem stranky.
Všetky komentáre (17)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x