bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zvábená siréna

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zvábená siréna

Hýčkaná dedička Sofia Hathawayová sa v zúfalstve rozhodne utiecť pred tlakom spoločnosti a pred manželstvom, do ktorého by mala vstúpiť bez lásky. Dá košom svojmu nastávajúcemu, zbalí si farby a skicár a vystupuje pod cudzím menom ako vychovávateľka, aby sa dostala na palubu lode Afrodita. Chce žiť po svojom: nekonvenčne, bez zábran. Jedno je však svoje necudné predstavy kresliť, a celkom iné je čeliť nebezpečne driečnemu chlipníkovi, ktorý ju môže obrať nielen o panenstvo, ale aj o zlato.
Benedict „Gray“ Grayson v priliehavých šviháckych čižmách predstavuje problém pre každú slušne vychovanú dámu. Je to nesvedomitý darebák, plaví sa po moriach, vyhľadáva len rozkoš a zisk, až kým jeho srdcom nepohne Sofiino umenie. Bude vzdorovať žralokom, ohňu, búrke a moru, len aby si ju udržal? Stane sa táto „vychovávateľka“ jeho spásou? Alebo tajomstvá dedičky na úteku zničia ich šancu na lásku?

Z anglického originálu Surrender of a Sirene (A Ballantine Books New York 2009) preložil Ján Dulla.

Detaily o knihe

Názov: Zvábená siréna

Originálny názov: Surrender of a Siren

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prvá kniha sa mi páčila viac, ale aj táto je dobrá (Lucia, 29.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Sofiu sme mohli spoznať už v knihe Bohyňa lovu, kde aspoň mňa zaujalo jej maliarske nadanie a tá jej fantázia. To ako si vymyslela Gervaisa nemalo chybu. Páčilo sa mi ako Sofia ilustrovala knihu a vlastne sa mi páčilo, že som sa konečne dozvedela niečo viac o tej bájnej knihe. Táto časť bola asi najerotickejšia. Občas som sa aj červenala a pulila oči. Naozaj tam boli dosť odvážne opisy. Grayovi sme sa postupne dostavali pod kožu. Najskôr to bol fešák, ale trochu arogantný a potom to bol fešak s hrdinskými jazvami, ale už aj so srdcom. Skoro celú knihu sme prežili na lodi. Milujem tieto "pirátske" knihy. Záver bol pekne napísaný žiadne odfláknutie. Od prvej kapitoly až po poslednú to bolo úžasné čítanie.

Názor čitateľa (Zdenka, 30.9.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som akurát dočítala,bola celkom dobrá.Pekný opis prostredia.Poteší každú romantickú dušu a preto stojí zato si ju prečítať:):):)

Fajn (Lenka Ptáčková, 29.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
O poznanie lepšie ako prvá časť tejto pomyselnej trilógie. Slušný preklad Jána Dulla (paradoxne mužský), dosť dobrý metaforický jazyk - čo som ani nečakala - a miestami naozajstné perly. Postrehla som snahu filozofovať a táto línia mi nebola celkom cudzia. Tak nejak sa mi aj postavy dostali pod kožu, aj keď niektoré sa naopak zdali nedotiahnuté. "Klamať je ľahké, len čo pochopíte, že v skutočnosti si pravdu nikto neželá." Čosi na tom bude.

Zvábená siréna (Barbora Eliašová, 6.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
je vidieť, že túto knihu prekladal chlap.. niektoré výrazy tam boli dost hruho povedané. žena by to preložila inak, jemnejšie... podla mňa to trošku kazilo ten dojem romantickej knižky... ale zase nebola najhoršia:)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x