bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mafiánsky hrobár

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mafiánsky hrobár

Philip Carlo je jeden z najvýznamnejších autorov venujúcich sa problematike newyorskej mafie a skúmaniu mentality zločinca. V tejto knihe podáva šokujúci obraz dosiaľ najtemnejšej z postáv v jeho románoch.

Tommy „Karate“ Pitera nebol obyčajný mafián. Vykonával funkciu capa v známom klane Bonnanovcov a popritom sa intenzívne venoval štúdiu zločinu. Bol znalcom bojových umení a vedel, ako pomocou nich usmrtiť človeka. Zručne narábal s nožmi a inými zbraňami.
Pitera, oblečený vždy v čiernom, sa v osemdesiatych rokoch prepracoval medzi elitu newyorských nájomných vrahov. Bez mihnutia oka, bez najmenších výčitiek svedomia pripravoval ľudí o život. Okrem toho obchodoval aj s heroínom zo Sicílie a s kokaínom z Južnej Ameriky. Bolo verejným tajomstvom, že likviduje ľudí a dokáže zariadiť, aby zmizli navždy. Pošuškávalo sa, že zriaďuje tajné cintoríny, kde zakopáva zmrzačené telá obetí. Možno ho zaradiť k najväčším masovým vrahom, akých poznala Amerika.
Jim Hunt mal schopnosť chytať zločincov v krvi, tak ako jeho otec a starý otec. Počas skvelej kariéry na protidrogovom úrade mnohých poslal za mreže a zatkol aj veľkých newyorských priekupníkov s drogami. Ani jeho bohaté skúsenosti však nestačili, keď sa svojou zvláštnou jednotkou pustil do prípadu Tommyho Piteru. Sprvu to vyzeralo ako rutinné vyšetrovanie aktivít priekupníckeho gangu s drogami v brooklynskej štvrti Bensonhurst. Postupne, ako vychádzali najavo nové a nové Piterove vraždy, bežný prípad prerástol do mimoriadneho. Hunt získaval dôkazy proti Piterovi dôkladným odpočúvaním, riskantným sledovaním, cez informátorov a napokon sa mu podarilo poštvať proti nemu kumpánov z Piterovho najbližšieho okolia. Pitera medzitým zavraždil okolo šesťdesiat ľudí.

Detaily o knihe

Názov: Mafiánsky hrobár

Originálny názov: The Butcher: Anatomy of a Mafia Psychopath

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

brilantne spracovany skutocny pribeh (Danka Beganova, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyborne napisana kniha. Pacilo sa mi prepojenie literatúry faktu a zaujimaveho skutocneho rozpravania,aspon na mna tak kniha posobila.Nebol to klasicky krimi roman ale autenticke rozpravanie o tom,ako sa veci skutocne stali.Kniha ma zaujala hned na zaciatku,autor paradne vystihol uvod o tom,ako sa zacalo patranie po obetiach Tommyho,napinavy zaciatok takze som proste musela citat dalej,chcela som vediet ako to cele bolo.Detailne opisane detstvo a mladost Tommyho,mierne psychologicky pohlad na jeho vnutro a nato,co ho viedlo k tomu stat sa tym,cim bol - toto bola pre mna najzaujimavejsia cast. Stranky,na ktorych uz sa opisoval sposob akym vrazdil prenho nepohodlnych ludi su pre silnejsie povahy ale to nic nemeni na tom,ze ma pribeh proste fascinoval.Ked si pomyslim ze ide o skutocny pribeh...mrazi z toho..Knihu jednoznacne odporucam,kto ma rad temu mafia si pride na svoje.

vynikajuca kniha (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uffff tak z tejto knihy ma prechadzal mraz po tele a naskakovala mi husia koza. A vzdy som si nachadzala spojitosti aj s nasou slovenskou mafiou a jej praktikami.

Krutá pravda (Tomáš, 5.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní tejto knihy ma doslova mrazilo, vstávali mi vlasy dupkom a ježili sa mi chlpy na celom tele. Po chrbte mi behal mráz a súčasne moju tvár zalieval horúci pot. Mal som zimomriavky a naskakovala mi husia koža. Strana za stranou ma čoraz hlbšie sťahovali dolu do ríše podsvetia a môj dych bol čoraz prerývanejší. Prudko čítavá spoveď "Mafiánskeho hrobára" ma pohltila svojou autentickosťou a drsným svetom mafiánov, kde nie je žiadneho miesta pre kompromisy.

Mafiánsky hrobár (Veronika Osziová, 20.1.2011) Odpovedať

0
Fantasticka kniha,ktoru prečitate jednym dychom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bobby Pavone, detektív z brooklynskej skupiny newyorského policajného zboru, sa odčlenil od ostatných, sadol si na kameň a zapálil si cigaretu. Aj on bol presvedčený, že sú tu zakopané mŕtvoly. Už pred niekoľkými rokmi sa dopočul, že mafia pochováva svoje obete na Staten Islande. Prečo by to nemohlo byť niekde tu? Videlo sa mu, že je to vhodné miesto. Široko-ďaleko nestál nijaký dom, noha sem nevkročila. Pripadalo mu ako irónia, že federálna vláda priam ako na striebornom podnose ponúkla mafii miesto na odpratanie tiel, ktoré by nikdy nikto nenašiel, lebo Agentúra na ochranu životného prostredia by nedovolila rušiť vtáctvo.
Bobby, vysoký, rezký, rázny chlap, sa ležérne vracal k ostatným a idúcky automaticky pichal tyč do zeme. Pichol, nič nenašiel, tyč vytiahol. Po piatich-šiestich metroch narazil na čosi tvrdšie, ale poddajné. Vytiahol tyč, znovu ju zapichol, vytiahol, zapichol... čosi tam bolo.
„Hej! Heéj! Poďte sem!“ mával na ostatných. Pohli sa smerom k nemu. „Počujte, myslím, že som niečo našiel.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x