bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Muž s tvárou zabijaka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Muž s tvárou zabijaka

Viktor Kärppä je navrátilec zo Sortavaly. Podľa vlastného názoru je dôveryhodný. Vybavuje obchody a povolenia, nekradne, nie je zapletený do drog, ani nezabíja, hoci má tvár zabijaka. Kärppä si nájde miestečko vo Fínsku, no zvláštne školenie v Červenej armáde a pomáhanie zločineckým šéfom sa mu vracia aj inak, nielen v snoch. V novej vlasti pocítil aj chuť úspechu ako takmer legálny podnikateľ. Pocit, že je tu cudzincom, však stále ostáva.

Karelci sú samostatný národ a obývajú oblasti na východ od fínskej hranice. Ich východnými susedmi sú Ižorci. Po občianskej vojne vo Fínsku v roku 1918 ušlo veľa porazených, čiže červených, do Ruska. V čase krízy vycestovalo do Sovietskeho zväzu aj veľa Fínov v nádeji, že tu vytvoria raj pre robotníkov. Dokonca boli medzi nimi aj tisícky sklamaných fínskych vysťahovalcov z USA a Kanady.
Matti Rönkä

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Muž s tvárou zabijaka Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Muž s tvárou zabijaka

Originálny názov: Tappajan näkoinen mies

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

severské krimi (Sisa, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keďže ako začiatočný fanúšik severských krimi nemám toho ešte veľa prečítaného, veľmi som sa potešila tejto knihe. Páčilo sa mi, že autor sa nedrží len fínska, škandinávie ale príjemne poprepletal do deja aj "časť Ruska". Príbeh pôsobil na mňa tak domáckejšie, teplejšie. Ja isto siahnem aj po pokračovaní..

Iné krimi (Ľubica, 8.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Trocha iná príchuť teraz modernej a úspešnej "škandinávskej detektívky" , s fínskym základom. Nedosahuje majstrovstvo príbehov Nesbovho detektívneho pera, ale stále je to celkom príjemné čítanie. Viac ako detektívny príbeh, by som určite ocenila opis života ľudí v novej krajine s ich snahou zaradiť sa, nie vždy správnou a úspešnou, často fatálnou. Tieto príbehy už však nie sú len fínske , ruské, škandinávske, ale aj naše.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nad nami nízko letela helikoptéra, pripravovala sa na pristátie. Priletela náhle a jej zvuk bolo cítiť až v žalúdku. V mysli sa mi zrazu vynorili obrázky z armády – ako film alebo video, farebné, so zvukom. Spomenul som si, ako sme cvičili zoskok z helikoptéry uprostred močiara v plnej poľnej a môj spolubývajúci Sušlov bol unavený a plakal. Bál sa Afganistanu a toho, že nebude úspešný v cvičení a v jednotke.
Pamätal som si, ako ma Sušlov chytil za ruku a prosil, aby som mu pomohol a pochopil ho, a ako som mu odpovedal, že nemôžem, nie som schopný a nevládzem. Neskôr Jevgenija Sušlova zo psychických dôvodov poslali domov vlakom, čo rozvážal mlieko. Hovorilo sa, že ho prichytili pri homosexuálnom vzťahu a mohol byť rád, že neskončil vo väzení alebo v nemocnici.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x