bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Škola noci 1: Označená

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Škola noci (1.diel z 12)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Škola noci 1: Označená

Predstavte si školu, v ktorej sa vyučovanie začína o ôsmej večer a končí o tretej ráno. Nazýva sa Škola noci a nachádza sa vo svete, kde sa v dôsledku zmien v DNA niektorí tínedžeri menia na upírov. Čas, kým sa táto superzmena zavŕši, musia stráviť v Škole noci, inak zomrú. No ani to im nezaručí, že ich organizmus superzmenu zvládne.
Šestnásťročná Zoey prichádza do internátnej školy v americkej Tulse. Dúfa, že si tu po hádkach s rodičmi a rozchode s priateľom nájde svoje miesto. Hoci v Škole noci natrafí na skvelých priateľov, predsa len nezapadne. Nie je totiž obyčajné upírske mláďa. Bohyňa noci Nyx ju obdarila zvláštnymi schopnosťami, ktoré jej dávajú moc, no i zodpovednosť. Ako každá tínedžerka rieši problémy s chlapcami, navyše však musí obhájiť svoje zásady a miesto zoči-voči nepriateľsky naladenej elitnej skupine študentov.
Označená je prvá časť napínavej série Škola noci, v ktorej sa napĺňajú slová bohyne Nyx:
„Tma sa nerovná vždy zlu, tak ako svetlo neprináša vždy len dobro.“

Preklad Oľga Kralovičová

Dostupné verzie titulu

Škola noci 1: Označená Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Škola noci 1: Označená

Originálny názov: Marked

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Skvelá kniha (Ivana Majerčáková, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to skvelá kniha! v postate celá séria je úžasná :) Už sa teším na 12 časť :)

Zaujala ma, veľmi... (Dominika Hladíková, 8.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako prvý diel ma kniha veľmi zaujala. Veľmi sa mi páčili tie omše, ktoré na Škole noci mávali. Zo všetkého som mala dojem takej tajomnej krásy. Páči sa mi že autorka si k upírskemu príbehu pridala to označenie. Je to také zaujímavé a záhadné. Kniha sa celkom dobre čítala a rada by som si niekedy prečítala ďalšie časti.

Príjemné osvieženie (Veronika, 7.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Hoci som sa na túto knihu nevrhla s vysokým očakávaním, milo ma prekvapila. Príbeh je jednoducho napísaný, postavy sú zreteľne rozčlenené a nedá sa v nich veľmi stratiť :) Na druhej strane pokiaľ sa prečítate cez prvých pár kapitol, zvyšné vás už asi veľmi neprekvapia. Myšlienka knihy je zaujímavá, avšak hoci rozuzlenie príde nakoniec, viete si dopredu "správne tipnúť". Na druhej strane stále rozmýšlate, či by vás nejako nemohlo prekvapiť. Celkovo sa mi kniha páčila.

Super (Lucia Luptáková, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím uznať, že pri prvých stranách som sa začala obávať, či som nespravila zle, že som si túto knihu kúpila... ale hneď som túto myšlienku vyvrátila. Dnes už mám prečítané všetky časti tejto knihy a osobne ju odporúčam prečítať aj vám, pretože sa mi nesmierne páčila :) .

kniha pre vsetkych (Svetlana Kohláčová, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
z tejto serie som precitala uz po 8 diel...a uz sa tesim ked sa dostanem k dalsiemu dielu ...nie je to kniha len pre teenegerov ale aj pre starsich :-)milujem tuto tematiku knih ♥

Škola noci (Daša Šimonová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá séria kníh, vždy čakám na ďalšie pokračovanie :-) Fakt zaujímavé čítanie a nie iba pre teenagerov

Škola noci 1 : Označená (Petra Martončíková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne osobne sa táto kniha veľmi páčila a som naozaj rada, že som tie peniažky obetovala a kúpila ju aj napriek rozdielným odporúčaniam, ktoré som našla na internete :) Už len ten obal knihy je naozaj zaujímavý a rovnako ma očarila aj hlavná hrdinka Zoey, ktorú som si veľmi obľúbila a bavilo ma prežívať s ňou jej príbeh. Kniha sa čítala veľmi príjemne a ľahko, nájdete tam veľa krásneho ale aj stránky, kedy sa budete trošku obávať čo sa ďalej stane a knihu nebudete vedieť z rúk odložiť. Určite ju odporúčam kúpiť a prečítať si :) Vôbec to nie je klasická kniha o upíroch, akých je už v dnešnej dobe na trhu 5 tuctov. Táto je iná, jedinečná a výnimočná. Mňa veľmi očarila, rada sa k nej znovu a znovu vraciam ak nemám nič nové na čítanie a nikdy ma neprestala baviť.

Očarenie (Vladimír Novotný, 28.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mňa osobne veľmi očarila Petra Martončíková, len neviem ako sa s ňou stretnúť, pomôžete mi ?

Upiria skola (Zuzana Palušáková, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak nech si hovori kto chce, čo chce. Táto knižka má proste niečo do seba. Prvý diel Školy noci ma zaujal asi po pár stranách. Zoey je typickí stredoškoláčka, ktorá ma hlavu plnú svojich problémov a starostí. Či už ide o jej frajera alebo o učenie, z ktorého ju najviac trápi geometria. Veľa deciek sa dokáže nájsť v jej probléme s geometriou iný ho nepochopia, lebo majú geometriu radi. Osobne sa mi veľmi páči nápad spisovateľky, že decká sú označené za upírov a nie premieňané uhryznutim. Je to niečo nové oproti iným knihám s upírskou tématikou, ktoré som čítala. Páči sa mi tiež nápad z označením polmesiacom na čele. Najzaujímavejšie je ale podľa mňa to, že decká sa po označení musia presťahovať na upírsku školu noci, kde vyučovanie prebieha zo zásady v noci. Však ako inak, keď upíri sú nočné stvorenia. Spisovateľky dobre opísali pocity 15-16 ročného dievčaťa, ktoré sa musí presťahovať na internát, kde nikoho nepozná a nevie ako to tam chodí. Väčšina detí sa tak naozaj cíti keď sa na strednú školu dostanú do vzdialeného mesta a musia bývať na internáte. Taktiež im ale dávajú nádej, že podobne ako Zoey si nájdu veľmi rýchlo kamarátov. Prvé lásky sú pre také vekové obdobie normálnym javom. Preto sa niet čomu diviť, keď sa v knihe objaví zápletka v podobe dvoch chlapcov ktorí majú záujem o hlavnú hrdinku a ona sa nevie rozhodnúť. Povedala by som, že spisovateľky veľmi dobre zvládli v tomto diely citove pochody 16 ročného dievčaťa. Ale čo by to bola za kniha bez toho aby hlavná hrdinka bojovala proti zlu? Predsa veľmi slabá. Preto sa stretávame aj s prvým bojom hlavnej hrdinky proti zlým silám ktoré sa objavia v škole, či už pôjde o boj s inou žiačkou alebo o boj s nadprirodzenými silami. Po prečítaní prvej knihy som sa rozhodla, že si prečítam aj ostatné, v tú dobu ich bolo vydaných už asi 4 alebo 5. Neľutujem ich zakúpenie ani ich čítanie. Bol to príjemný relax od každodennej reality. Navyše mi táto séria prirástla k srdcu viac než Twiligth či Upírske denníky. Každá má ovšem svoje čaro. Ten kto má rád upírov a iné nadprirodzené bytosti, dokáže pochopiť krásu tejto série o mladých upíroch žijúcich v škole noci.

Zaujímavý nápad! (Evelin Kissová, 30.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na to, ako veľmi je táto séria kritizovaná, sa mi tento 1. diel náramne páčil. Malo to nápad, dobrý príbeh, dej aj nejaké klišé, ale upíri s tetovaním boli veľmi zaujímavo vykreslený. Kto má rád upírov, táto kniha by mu ujsť nemala! Určite to nebola strata času a veľmi rada sa pustím do pokračovania 8)

Maximálna nuda (Niko, 16.11.2012) Odpovedať

Ak mám povedať pravdu, námet knihy je skvelý, avšak ked čítate daľšie diela, dopne vám že sa celý dej točí len okolo Zoey a jej chalanov. Zoey a Heath, Zoey a Erik, Zoey a Loren, Zoey a Stark, Zoey a Kalona, Zoey a neviem kto... Typická teenagerská kniha, ktorá je určená špeciálne pre dievčatá, pretože opisuje len a len to, ako sa Zoey cíti s jednotlivými chalanmi. Keby sa to netočilo len okolo nej, bolo by to vskutku lepšie dielo, než v skutočnosti je. Upírska tématika je dnes skoro v každej tretej knihe, takže škola noci je... maximálne nudná už. Toť vše.

Dokonala kniha :-) (Alex Zabakova, 10.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha ma upatala hned na 1. Strane velmi dobra a zaujimava kniha. pre kazdeho je tu nieco. ....... Ja som sa na tejto knihe tak nasmiala uplne fantasticka je najlepsie knihy ake som kedy citala je seria Skola noci a dufam ze coskoro vide aj dalsie pokracovanie (10.) ;)

Škola noci (Daniela, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som zatiaľ všetky časti, čo sú. Najlepšie sú prvé časti, kedy hlavná hrdinka spoznáva nový život, ktorý sa jej začal, keď ju označili. Veľmi zaujímavá je každá časť. Odporúčam, výhoda týchto kníh je to, že sa tak skoro neskončia, pretože to má veľa častí. A tak si čitateľ môže vychutnať celkom dlhý príbeh.

Super knižočka :) (Michaela :), 16.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Super knižka,po prečítaní prvého diela som bola nadšená a čakala som s očakávaním na dalšie diely :). Jediné čo môžem vytknúť,je len to že tých dielov je už si aj myslím že dosť :D Stačila by podľa mňa nejaká trilogia, tri-štyri dieliky ,pretože teraz s tými 9 knihami to mierne prehnali. :D Aj ked dej je veľmi pútavý,naozaj zaujímavo napísaná knižka s upírskou tematikou,výborne spojenie matkinho a dcérinho spisovateľského talentu :) OPDORUCAM ♥

Slabý priemer (Monika D., 11.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Na to, koľko kníh vyšlo z tejto edície, som sklamaná. Čakala som niečo viac, lepšiu zápletku a menej typické protivníčky. Ale pre tínedžera to môže byť dobrá kniha na zabitie času.

Perfektná kniha (Veronika, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je podľa mňa perfektná, autorky prišli s originálnym upírskym nápadom. Nepatrí teda aspoň táto konrétne označená medzi presladené romance, ako napr. twilight ale no aj nejakú tu romantiku tu nájdete.. Využíva sa tú slang teenegarov, taktiež zachytáva aj problémy teenagerov ako sú napr. drogy, alkohol a podobne Jedine čo by som mohla v knihe vytknúť je rýchly spád deja. A to že hl. postava dojde do školy a hneď už si nájde skoyňu ale ako aj najlepších kamarátov je pozvaná do organizácii dcér temnoty a proste že všetko je dokonalé

Moc dobrá kniha (Michal Novotný, 21.7.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Prečítal som všetky časti a pri každej to bolo pre mňa naozaj zaujímavé čítanie a malo to napínavý dej.Možno si myslíte že chlapca takéto knihy nezaujímajú ale ja nepohrdnem žiadnou knihou kým nezistím ako je napísaná. A diely tejto knihy sa mi naozaj páčili. :)

Fakt odporúčam (Petra Ondrejková, 3.6.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Podľa anotácie som si myslela ,že to bude zas nejaký teenagerský brak o upíroch. Knihu som si kúpila aj napriek tomu a dosť sa mi zapáčila. celkom sa mi zapáčil autorkin štýl písania ,ale moc sa mi nepáčili siahodlhé sťažnosti ,koľko povinnosti ešte Zoey má ,že nevie ako to vyrieši a pod. Páči sa mi zas téma a prostredie a postavy sú tiež dobre vymyslené.Dobré oddychové čítanie by som povedala

:D (Lucia Spišiaková, 19.3.2012) Odpovedať

Škola noci Označená má niečo do seba strašne sa mi páčia knihy o upíroch ale táto vyhráva nad všetkými.Páčia sa mi všetky knihy Škola noci.:D

Skvelá kniha (Veronika, 7.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od ságy škola noci som prečítala všetky doposiaľ vydané diely. Kniha škola noci sa zaoeberá osudmi Zoey Montgomeryovej (Redbirdovej). Dejová línia knihy označená bola perfektná, autorka nezabudla ani na pripomienky hlavnej postavy, popri opise postáv dejovej línie a podobne. Niekedy bol opis prostredia perfektný, inokedy veľmi zdĺhavý. Autorkám sa nepodarilo veľmi vykresliť príchod Zoey na školu, lebo len čo tam prišla mala priateľov, sokyňu taktiež sa o ňu začínal zaujímať najprítažlivejší chalan zo ŠN, dejová línia prebieha veľmi rýchlo, ale napriek tomu ju vrelo odporúčam každému, koho fascinujú upíry.

Super (Katka, 6.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Síce táto knižka je populárna na Slovensku už dlhšiu dobu, až teraz som sa rozhodla konečne ju začať čítať. Zo začiatku ma naozaj nejak neočarila, až neskôr. Neskôr som sa plne zahĺbila do deja, do sveta upírov a bola som úplne nadšená. Potom sa strany len otáčali a otáčali, až som nakoniec skončila na poslednej strane, čo ma dosť zarmútilo. Ešte šťastie že som teraz, neskoršie začala čítať, pretože môžem pokračovať v čítaní. Inak naozaj vynikajúca knižka, ktorá je vhodná pre teenegerov a myslím si že osloví každého, koho oslovil Twilight alebo Upírske denníky. Je veľmi pekne písaná a písaním sa približje teenegerom, čo nás oveľa viac zaujme a vtiahne do deja. Super knižka a musím len a len odporúčiť.

:) (Denisa Bužiková, 29.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to zaujímavé čítanie i keď v niektorých častiach som mala pocit že to bolo prehnané s tými "mladíckymi" výrazmi. Autorka sa mohla krotiť lebo jej to moc nevyšlo vcítiť sa do mladých ludí, ale keď si toto odmyslím bola to skvelá kniha. dostáva 4 hviezdičky :)

the best ;) (Sabìna Kašperanová, 28.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sága Škola noci je fantastická. Doma mám 6 častí ktoré čítam už asi po 3-krát . Odporúčam ju každému pretože (aspoň pre mňa ) je relaxom a môžem sa odtrhnúť od reality a ponoriť do deja,kde je veľa nebezpečenstva, lásky a sily priateľstva ;))

:D (Lucia Tureničová, 26.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Taaakže k tejto knihe by som povedala, že nikdy nehovor nikdy. Túto knihu som dostala ako darček, ale prvotne ma nejako nezaujala (negatívne komentáre, ja mám radšej hrubšie knižky a pod.). Nejaký čas ležala doma na poličke a keď som mala trošku viac času predsa len som sa do nej pustila a napriek tomu, že je jednoducho písaná ma zaujala až tak,že už mám prečítané všetky časti, ktoré doteraz vyšli v slovenskom jazyku a teším sa na ďalšie. Je to kniha ktorá je určená pre všetkých, dá sa pri nej zrelaxovať a oddýchnuť, takže Vám všetkým prajem príjemné čítanie :D

dobrá zábava :) (Ogoa, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vrelo odporúčam, príjemné jednoduché čítanie. Tupáci, čo v tom hľadajú nejaké výnimočné veci či nejaké ponaučenia a pak to tu vypisujú, sú mi na smiech. Nikto Vás nenútil si tú knihu kúpiť. Nik Vám nekládol nôž na krk. Všade máte napísaný obsah a nik Vám ani neklepne po prstoch,keď si v knihe prečítate pár strán. Každá kniha je pre niekoho zaujímavá, tak nekazte svojimi zlými dojmami inému chuť si ju prečítať. Smutné... :(

Prvá z mnohých častí (Ivan Hlaváč, 29.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia upírska sága...každý píše teraz o upíroch a vlkolakoch a pod., lebo je to teraz hit :) Po twilight ságe som siahol s malou dušičkou po tejto knihe a priznávam, že sa mi veľmi páči štýl mamy a dcéry Castových. Neviem si síce predstaviť ako dve osoby píšu jednu knihu, ale ide im to dobre. Páči sa mi ich nový pohľad na upírov. Prostredie školy noci je dobre popísané. Tu sa z označených teenegerov stávajú upírske mláďatá, z ktorých sa buď stane dospelý upír alebo zahynú. Teda tak to bolo zatial v tejto časti popísané. Trošku ma "mrzí" iba to, že dej popísaný v knihe je v podstate iba prvý mesiac Zoye v škole. Dúfam, že bude mať niekedy sága aj finálnu knihu :) Inak vrelo odporúčam.

strata casu..fakt (aprilynne, 9.8.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
uplna strata casu..ta kniha je otrasna...nicim ma nezaujala mozno iba tym ze horsia uz ani snad byt nemohla..

chytľavé (Brigita Slašťanová, 16.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Rozbehy knihy boli trochu ťažké, párkrát som sa zamyslela nad tým či sa ju oplatilo kupovať. časom sa to celkom rozbehlo, len je to možno so zatiaľ 7 časťami príliš predĺžené. Ale ako nápad na knižnú sériu je to fajn hoci si ťažko predstavujem film alebo seriál. =)

nie je to take trapne (mirka, 6.5.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
na rozdiel od twilightu, kde ide hlavne o tu lasku... tato hlavna hrdinka si zacne s chalanom zo skoly, hoci este nevyriesila vztah s byvalym (clovekom), zvedie ju ucitel a nakoniec jej vyzna lasku dalsi :D ona chodi s 2 chalanmi naraz... a popri tom sa tam odohrava aj nieco magicke :D

skola noci (DAILEY21, 1.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
ta kniha ma uplne chytila uz od prvej casti.Aj ked 1 bola trocha nezaujimava ale ked sa tam priplietol Erik.Loren,Stark tak to bolo uzasne.A aka je 6 napinava uz sa tesim na dalsie diely. :D

tak dobre (ada, 18.2.2011) Odpovedať

priemerná kniha
ak ta ta kniha tak strasne nebavi nechces sa jej zbavit?

Nechápem... (Barbora, 17.2.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Nemám tušenie, ako môže táto kniha niekoho zaujať... Tiež som tínedžerka, ale po niekoľkých stranách som knihu zavrela a povedala si : DOSŤ!... Neviem, ale bolo to dosť nudné čítanie...

Iveta Schlosserová (vicky126, 12.2.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Upírske deníky -knihy sú brak seriál je super ale ABSOLÚTNE NIE po slovensky takže Vám odporúčam pozrieť si to v originálno znení:) a čo sa tejto knihy týka bolo to fajn pokial tam nepichli "červené mláďatá" a "padlých anjelov"... a k twilightu- pri 3 dieli som si uvedomila že je to o ničom iba sa okolo toho urobilo velké Haló ... trilógia Bartimaeus to je už čosi ale nie vypatlaný upíri :)

... (255katka, 2.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
zatial mam precitane vsetky knihy ktore sa dostali na slovensko zo skoly noci...twilight je prilis romanticky..mam rada knihy kde sa aj nieco deje , nieco napinave...ale twilight som aj citala aj som videla filmy...k skole noci nechcem vidiet film pretoze by som bola urcitte sklamana..teraz som zacala pozerat upirske denniky, ale knihy som necitala...velmi ma to chytilo:D a pocula som aj nieco o Pravej krvi...nejaky upirsky serial...mna by tiez zaujimalo kedy vyjdu dalsie knihy zo skoly noci...velmi sa tesím na pokracovanie:D vsetky upirske vecicky ma velmi chytili :P :P

skola noci (Iveta Schlosserová, 25.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhom case je tu kniha, ktoru som precitala na jeden dych. Citala som clanok, ze by to malo byt sfilmovane, ale bojim sa toho, ze sa sklameme, pretoze som citala knihy Upirske denniky a ked som videla ten serial, tak som pozrela iba styri casti a viac som nemala chut. Neviete nahodou kedy vyjde dalsie casti Skoly noci 6 a 7? Inak som pocula, ze existuje dalsia kniha pod nazvom Upirska akademia a vraj je tiez dobra.

skola noci (zuzu, 18.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
treba sa zobudit uz vysiel aj piaty diel

oznacena (ady, 9.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
TATO KNIHA JE VELMI DOBRA. MA RYCHLY SPAD A NA ROZDIEL OD TWILIGHTU TAM NIE JE ZBYTOCNY NIEKOLKOSTRANOVY OPIS EDWARDOVEHO SKVELEHO TELA. OZNACENU SOM KUPILA VO FEBRUARI A POTOM SOM SA NEMOHLA DOCKAT DRUHEJ CASTI. A POTOM TRETEJ. TERAZ SA TESIM NA STVRTU CAST, VED VYJDE O PAR DNI. A AKO BOLO SPOMINANE: NIE JE TO OTREPANA KNIHA O UPIROCH

Bez nadpisu (yŠ, 21.7.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Trošku som sa bála na konci keď som si ju čítala cez noc ale veľmi by som chcela vidieť ktejto knihe FILM.

skweléé (dadik, 21.5.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
hm..tak co powedat...ja mam uplne iny nazor....ja by som skor povedala ze twilightom som sa nudila viacej...lebo to bolo take az mocc spravene umelo...:)ale toto je fakt super kniha...:D:D

Celkom nuda (Laura, 15.5.2010) Odpovedať

priemerná kniha
Ako dej nie je zlý, len by som povedala, že je to tak trošku ešte pre deti....chýbalo tam napätie, ale je to všetko dobre myslené....

cisty priemer (Kika, 3.4.2010) Odpovedať

priemerná kniha
tato kniha nieje zla,len trosku nezazivna.Ked som citala Twilight,nemohla som sa od neho odtrhnut,zatial co tu som ju v pohode odlozila,bez nejakeho vnutorneho suboja.Je to priemerna kniha na oddych.

označená (igor, 31.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak ako každý človek iný tak aj každá kniha má niečo výnimočné a je hlúposť hádzať ich do toho istého vreca iba preto že sú o upíroch

Skvelá kniha (Simi, 20.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Co tu vsetci pisete ze hlupa kniha ze nemaa rozsah! Mne sa pacila a je uplne najlepsia tak prestante poronavat s Twilightom alebo s Upirskymi dennikmi. Maju iba spolocnu temu o upiroch ale inak su uplne odlisne. Tejto knihe davam 5 hviezdiciek! Je uplne skvelaa

mno (mirka, 18.3.2010) Odpovedať

priemerná kniha
no sak prave ze je to slaba kniha pre pubertiakov.. porovnavat s ostatnymi upirskymi sagami sa to neda, fakt len co su tam upiri.. ale twilight si proste zamiluje kazdy ;) takto knizka je dobra, ale trochu slaba.. rozsahom aj obsahovo..

akoze nechapem.. (Koky, 10.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
akoze nechapem o co vam tu ide..vsetci len porovnáte Twilight a The Vampires Diares...neustale len pocujem ze vsetko sa to po sebe opici ale to tak neni...pribehy o upiroch vychadzali uz davno a neboli stale o tom istom..vsak aj teraz ked si precitate Twilight, za tym The Vampires Diares a nakoniec skola noci tak pochopite ze nie vsetky su o tom istom...zatoze sa zaoberaju upirskou tematikou a ich stylom zivota medzi normalnymi ludmi nemusia byt o tom istom...tak nechapem co este riesite ked je to uplne jasne...

LoVe iT (naty, 11.2.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
neviem preco tu vsetci pisete nieco ako ... trapas a napodobenina twilightu .. najprv si to precitajte a uvidite ze je to uplne o niecom inom .. podla mna je to velmi dobra kniha a deje sa tam toho dost vela nie ako v twilighte opisuje jednu vec 20stran a to sa mi na tejto knihe paci .. a tesim sa na pokracovania :-)

vyborna knizka (Miroslav, 10.2.2010) Odpovedať

0
tak tato knizka je uzasna ja ju uz citam 3 krat po sebe a stale sa mi poaci

Označená (Jana, 5.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
V anglickej verzii som prečítala už sedem kníh z tejto série a môžem Vám povedať, že sa to dosť dobre rozbehne v ďalších pokračovaniach.. je to vynikajúce.. máte sa na čo tešiť...

...... (Laura, 31.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
neviem sa dočkať pokračovania!!!!

:D (Martina, 30.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
uplne super kniha,uz sa neviem dockat pokracovania...je to ine ako twilight a upirske dečnniky,ale rovnako zaujimave...teda ak nie viac:DDD

s (Daphne, 21.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
juuuuuuu :)))

twilght (veva, 17.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
podla mna nic nemoze byt lepsie ako TWILIGHT!!!!a nic sa tomu nevyrovna!!! :)

Škola noci (Didi, 17.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akurát som dočítala túto knihu a veľmi ju odporúčam. Žiadnu podobnú knihu som ešte nečítala, a to som prečítala všetky knihy Twilight a prvé dve časti Upírske denníky. A z týchto sa mi Škola noci páčila najviac a už sa neviem dočkať ďalších dielov :)

hm... (Crazyjulie554, 17.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
myslím, že aj Twilight aj táto škola noci sú super!!

vyborna knizka (Miroslav, 16.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak knizka je uzasna tak ma chytila ze ju idem citat druhykrat.a tesim sa na dalsie vydanie a dufam ze bude uz velmi skoro bo som nedockavy ako dopadne Zoey a jej kamosi v novej skole...

:))) (Enny, 16.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
sice som tuto knizku este neprecitala... tesim sa na okamih, ked ju budem drzat pevne v rukach a po noaciach vrelo a dychtivo citat... podla mna ma kazda kniha o puroch nieco to do seba, pretoze kazdy si ich predstavuje inak a zatial vsetky upirske romany, co som precitala ma velmi zaujalo abavili az do sameho konca... bez romantiky to ale u mna proste nefunguje.. od stokera sa mi drakula vobec nepacil, dokonca som ho ani nedocitala.. no knihy ako upirske denniky, twilight a podobne ma dostali...

Cool kniha (Lenka, 15.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je fakt úžasná myslím že v niektorých ohľadoch prevyšuje Twilight. Knihy ako Drakula či The Vampire diaries začali vynikať vďaka Tilightu! To že všetky píšu o upíroch je jasné. Ibaže niesu rovnake!!! su kazda ina a kazda vinimocná!

a tak Anita Blake (Sofi, 15.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
este som to necitala a asi ani nebudem, tak ako twilight. Skuske tak serie o lovkyni upirov ANite Blakovej....ale upozornujem ziadna romantika

Da sa (Adriana, 15.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
ano jasne ... setci kopiruju po Twilight ... tato kniha je celkom dobra ...v knihah moc nerobim rozdieli pretoze knihy vseobecne velmi oblubujem a precitam sa aj hocijaku hovadinu ...takze tuto knihu by som hodnotila ako velmi dobru no Twilight sa mi pacil viac

Twilight.... (GothicStorm, 15.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
... pochopte, Upírske denníky, boli skôr ako Twilight - len na Slovensku boli vydané teraz! A Škola noci, je o inom - úplne iné postavy a pod. Twilight je Meyerovej výstrelok - mám ságu rada, ale pochopte, o upírov zakoplo veľa spisovateľov. Stoker, Riceová, Hamiltonová a mnohí ďalší pred nimi či za nimi a ich KNIHY vyšli na svetlo sveta oveľa, oveľa skôr, ako TWILIGHT! Nechcem byť zlá, ale ste tak mierne trápni, že sa takto prezentujete - prečítate si Twilight, a myslíte si, že ste prečítali všetko. Ja mám upírsku tematiku pod palcom a viem aké knihy s takouto tematikou vyšli, Meyerová okopírovala Riceovú ak mám byť úprimná :) Upíri sú takmer identický, až nato, že pri Riceovej ich slnko a pod. zabíjalo :) Takže čítajte trochu viac apotom súďte xP

aha (Nikol, 14.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
kazda kniha ma nieco do seba.. a kazdy si rad precita nieco ine. nie je to len o nejakych bachorkach. Twilight a ostatne knihy z tejto sagy su o priatelstve, o laske, o samotnom boji za lasku, o tom, ze nepozna prekazky a rozdiely. nie je to len upir, co dava knihe vynimocnost. je tam ovela viac faktorov. nechapem ako to moze niekto posudzovat... pre mna je kniha niecom vynimocnym, odreagovanim sa po tazkom dni, ponorenie sa do fantazie ineho sveta... a poprosim o vysvetlenie, ako moze niekto povedat v tomto smere o vyciciavani penazi???

..proste je to ubohe:D:D:D:D (Tinka, 14.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
tak toto je uz trapne. Za to ze bol Twilight uspesny tak teraz seci idu velice kopirovat. Ako tie ubohe denniky upirov. doteraz o upirov nikto ani nezakopol a po Stephenie Mayerovej uz kazdy sa salie.:D Sak je to traaaaaaaapne :D a urcte oo tomm istom ako bol Twilght:D:D:D:D:D:D:D:D:D jaj:D:D:D:D

... (ewQa, 13.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
zase až tak to kritizovat nemusite ... su to skvele knihy ako vacsina ostattnych neviem ci niekto z vas vobec niekedy mal v rukach knihu ...a twilight ak sudite iba podla filmu tak ptm sa vam nieje co cudovat pretoze prva cast filmu je chaba ale ak ste necitali knihu tak radsej budte ticho a netrepte blbosti aka je to sprostost a neozyvajte sa tu a na podobnych strankach

...... (Aaa, 13.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
Ehm,no... no ja nemam proti upirom a autorke twilightu nic... ale dovtedy sa o upirov nikdo nezaujimal.. ked som to pred ludmi spomenula, vysmiali ma... a teraz? povazuju twilight za bibliu vsetkych upirov- vraj ak chcem o nich nieco vediet, mam si precitat twilight... tento postoj ludi a tie fanatycke veci okolo... dost zamrzia... cest autorke co napisala, fakt, aj ked v niektorych veciach s nou nesuhlasim...(a zvlast niesom na romantiku) vlastne cele tieto upriske knihy a tak mi viac-menej znechutili ludia

je to zaujímavé :) (Gabuška, 13.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja určite neberem autorku Twilightu za bohyňu ani za nič podobné.. ani si nemylsim ze upirov bolo uz dost!! ... ani si nemylsim ze tato kniha Skola noci bude uzasna ... predtym nez somzacala citat Twilight som bola zhava len pre knihy Harry Potter ... velmi puutavéé ... plnéé máágie, priatelstva aj lasky ... vtedy boli casy ked len HP fical a iné nas v podstate nezaujímalo ... ale teraz sa otvorila nová éra da sa pvoedat ... vysiel Twilight a kazdy si ho kupoval lebo v tom videl nieco zaujímavé ... zatial mam rpecitané vsetky casti je to uzasna sága je to aj plné napätia ale netvrdím ze ej to nieco co musim citat kazdy den od rána do vecera ... je tam nieco co na mne zanecháá potesenie dobrý pocit skveli nazor aj po nwm kolkych rokoch v mojej hlave ale stále pride nieco nové ako napr. Škola noci, Upírske denníky ... teraz to proste frčí ... :) ... zo Školy noci som precitala dve kapitoly z istej stránky zrazu som si uvedomila ze som uz precitala obe kapitoly a chcem citat viac zaujalo ma to ... a Upírske denníky som videla z 1. série 10 častí ... je to pekny serial ... nemozeme hovorit ze uz je upirov dost alebo kritizovat ten ukradol z knihy to a tem druhy to ze sa to vsetko podobá... na kazdom je nieco co si v mysli uchovame ... kto to chce citat ten to bude a kto nechce tak ench zbytocne neobmiela dokola !! ...skuste si to precitat LEN SKUSTE a potom povedste svoj nazor... nesudte skor kym si to neprecitate alebo nevidite ... vas nahzor je potom dost onicom !!

~~~ (Ella, 13.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
Tá kniha nie je zlá,ale je čudné,že zrazu sa na pultoch objavuje stále viac a viac kníh o upíroch. Twilight bol niečím originálny,toto mi príde len ako pokračovanie v niekoho nápade,ktorý vyšiel úspešne.

Už bolo dosť upírov! (ADU, 13.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
Ja si tiež myslím, že naraz by tých upírov aj stačilo! Neviem, či si teraz všetci myslia, že keď napíšu knihu súvisiacu s upírmi, tak to bude trhák? Ja si cením originalitu! Taktiež si nemyslím, že Steph s tým začala, ona to len chcela spraviť ešte zaujímavejšie, ale tam išlo predovšetkým o city a lásku, takže sa to nedá porovnávať s ostatnými knihami. Pretože tomu sa nevyrovná nič. A Dracula tu už bol. Mohli by vymyslieť čosi iné..

LoL (lele, 13.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
co fur mate s tym bachorkami o upiroch sak je to obycajne taranie a vyciciavanie penai z posahanych tynedzerskych hlupakov!!!!!!!!!

Maťká (Martina, 12.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
MNom pochybujem, že toto prekonáá twilight..teda nie že pochybuje som o tom totálne presvedčenááá....

Zasa (Lujza, 12.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Na Stephanie jednoducho nemajú aj ja teraz môžem prísť napísať pár strán o krásnych upíroch poprehadzujem schopnosti a farbu vlasov a je to Nová kniha o upíroch nazvem ju Tí tajomní bledí a budem sa tváriť že ja som s tým začala

Čo tak si vymyslieť niečo nové? (Martin, 12.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
Odkedy bol napísaný Twilight, idú sa všetci zblázniť! Twilight bol najlepšia kniha, akú so kedy čítal a teraz sa ju všetci snažia napodobniť... Upírske denníky a iné blbosti... Stephenin TWILIGHT nikto neprekoná!!!

zzz (ll, 12.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
TWILIGHT je slaba kniha 1 ujde 2 a 3 je total nuda ze bi som sa zabil jedine co bolo ok bola 4

Miška (Micheala, 12.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
No ja si myslimže to neprekona twilight ... nikto nechs ato nesnaží napodobniť je to uplne super

Stephanie (Fredi, 12.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Stephanie s knihami o upíroch určite nezačala, takže ani z Twilight by som sa až tak nešiel zblázniť. Je to pekný príbeh, ale ona určite nie je originálna autorka myšlienky. Však je to Rómeo a Júlia v upírskom svete. Mám Twilight rád, ale jeho autorku neberte ako bohuňu...

Hodnotenie (Martin, 12.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Twilight je nehorázne "originálny" a jeho dodržiavanie pravidiel je oničom. Vobec sa mi to nepáčilo a film je jeden z najnudnejších a najtrápnejších aké som kedy videl. Toto sa zdá veľmi príjemnou zmenou, konečne kniha ktorú si s chuťou prečítam, a nech bude hocijaká, vždy lepšia ako Twilight, a lepšie prezentovaná ako akákoľvek iná, možno lepšia, kniha ktorá bola na túto tématiku vydaná v posledných rokoch...

Hodnotenie (Martin, 12.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Twilight je nehorázne "originálny" a jeho dodržiavanie pravidiel je oničom. Vobec sa mi to nepáčilo a film je jeden z najnudnejších a najtrápnejších aké som kedy videl. Toto sa zdá veľmi príjemnou zmenou, konečne kniha ktorú si s chuťou prečítam, a nech bude hocijaká, vždy lepšia ako Twilight, a lepšie prezentovaná ako akákoľvek iná, možno lepšia, kniha ktorá bola na túto tématiku vydaná v posledných rokoch...

rodime sa ako originaly, ale zomierame ako kopie (Leylla, 12.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Twilight? No jasne, každy autor nepiše o ničom inom ako o upiroch. Keby sa preslavila kniha cojavem o....bosorkach, kazdy by pisal o bosorkach. Citala som knihu, je to uboha snaha o prekonanie Twilightu? Mozno, a mozno chce byt zase niekto originálny. Preberte sa ludia, ak je niekto originálny, je to pre to, že to vymyslel SÁM!

skusim ju (mary, 11.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
zda sa ze je to super kniha...ale podla mna sa to vobec nepodobana Twilight.....ale kupim si ju

Hm (Vera Croft, 11.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Uz je to priam trapne, ako sa vsetci sucasni autori snazia byt originalni, a pritom sa podobaju jeden na druheho ako klony. Radsej si precitam Stokerovho Draculu. Co sa tyka Twilightu, ludia ste slepi alebo ste slepi? Je to vykradanie inych pribehov a viac neviem co koho na tom moze zaujat. Priemerny vek ludi, ktori sa zaujimali o film bol 14 rokov. Film je sice film, ale vznikol podla knihy a ta je tak sladka a nudna, ze si tyzden nemusim sladit caj a mozem spavat cele dni. Umelecky nehodnotna. Ma len dobru reklamu, to je vsetko.

kazdy ma svoj nazor (cardinia, 11.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
Ja som twilight citala,dost ma to zachvatilo, precitala som kazdy diel za dva dni, bola som tym posadnuta, velmi ma to bavilo, dokazem sa lahko zahlbit do deja...zalezi naozaj od knihy...je pravda ze vela autorov sa teraz snazi napisat nieco ohladom upirov aby zaujal tinedzerov, no a co, kazdy mame svoju fantaziu:)mozno je to fajn kniha..netreba kvoli tomu odsudzovat ludi, za to ze si ju niekto precita neznamena to ze hned niekomu ide vysat krv:)len proste odchadza do ineho sveta..to občas asi každý potrebuje..zabudnut na problemy...a som rada ze mnoho tinedzerov to teraz riesi knihou:)

ahaaa (wladka, 11.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
no zda sa zaujimava a urcite lepsie ako Twilight ten je sladky az mi je na zle

..... (Michaela, 11.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
súhlasim s každým ktorý tvrdia že twilight je najlepší ale tato kniha bude tiež prečítať si ju sa určite tiež platí.....

noo uvidime (petuska, 10.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
noo takze uz som si ju dneska objednala takze ked mi pride uvodme co to je pak vam dam vedet

.... (Kukulienka, 10.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Twilight je NAJLEPSÍ a nič sa mu nevirovná !!!

.... (wewe, 10.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
súhlasím twilight je najlepsí!!! ale pola mna sa to itak oplati si to precítať

Ou (Natália, 10.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Asi si ju kúpim. Som na ňu zvedavá. Zatiaľ u mňa boduje Twilight sága ale možno aj táto kniha je dobrá. :)

noo (SuSy, 9.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Noo, mna taa knizka zaujala ako som si ciitala uurivok , ale neviem posuudit, ze ci je dobra.Ale asi si ju kupim :)

Čitateľné (ivan, 9.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Na moje veľké prekvapenie ma čakal realistickejší (správanie sa mládeže) príbeh, ako pri súmračnej ságe. Kniha spĺňa to, čo chce, čiže čitateľa pobaví a neurazí, som zvedavý, kam to chcú autorki nakoniec celé posunúť. Ak hľadáte analógiu s inými dielami, tak v niečom je to podobné Harrymu Potterovi a v niečom zase s filmovou trilógiu X-Men, veď aj upíri musia mať svoju školu :)

... (martina, 9.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
ako vidim tak dej je takmer identicky prebraty z kresleneho serialu vampire knight..o originalite sa velmi neda hovorit..

hm,, (barbora, 9.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím .. mám tu knižku doma.. A kto to porovnáva som Súmrakom je úplne mimo... táto kniha s ním nemá okrem tématiky aj to dost rozdielnej spoločné skoro nič!Naozaj postrehla som asi iba v jednej kappitole aj to len jednou vetou niečo o víziach a čitany myšlienok Takže tak... Ináč skvela kniha :)

:) (Anicka, 8.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Myslim,ze to moze byt fajn kniha:)

nie (akcukuk, 8.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
uz nie , nebolo toho uz dost - strasne iba citat o tom nie to este citat

hm (Jana, 8.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
podla mna to bude skomolenina Harryho Pottera a Twilightu...teda aspon ten obsah mi to pripomina

NIE NIE NIE !!! (jaja, 8.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
ved je to ako twilight !!!

hej hej (petuska, 8.1.2010) Odpovedať

0
hej je jedna kniha skoro na detail podobna twilightu ktora vznikla dakedy v roku 1990 ale nevem kedy presne :D

? (petuska, 8.1.2010) Odpovedať

0
vobec nieje...sory za vyrazy a ani ta nepoznam ale si zatrpknita mala XXXXX ktora si nevie pripustit ze nie vsetko je ako twilight

...upíri (Lesley, 8.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
všade iba sami upíri, sa snimi niekde vrece roztrhlo?! ST to vššetkoodštartovala, a teraz nie sa toho zbaviť...ale tak páči sa, rečítate, uvidíte!

aka je hruba? (Mito, 7.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
ozaj aka je hruba? zisla by sa pod nohu stola:) knihy su prezitok

Príjemné prekvapenie (ivan, 7.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Na moje veľké prekvapenie ma čakal realistickejší (správanie sa mládeže) príbeh, ako pri súmračnej ságe. Kniha spĺňa to, čo chce, čiže čitateľa pobaví a neurazí, som zvedavý, kam to chcú autorki nakoniec celé posunú. Ak hľadáte analógiu s inými dielami, tak v niečom je to podobné Harrymu Potterovi a v niečom zase s filmovou trilógiu X-Men, veď aj upíri musia mať svoju školu :)

jasna (petuska, 7.1.2010) Odpovedať

0
presne !

? (petuska, 7.1.2010) Odpovedať

0
vy ste proste trhnutyyy!!!...ved tato kniha nema nic ale absolutne nic spolocne s twilightom!!!...su tu akurat upiri to je vsteko boze ludia zobudte sa!..osobny moj nazor na twilight ste mi tymto strasne zhnusili a mylim si ze je twilight s prepacenim knha pre 11 rocne baby!! mala som to rada ale po tomto konec!

jasna (petuska, 7.1.2010) Odpovedať

0
suhlasim !!!!nechapem ich :D

blbost (DaNte, 7.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
mozno by sla za 2 roky za seba ..... ale preco by nemohla daco take napisat nfm o tom ze by o nocnej skole upirov bolo vela knih...boh vie ci najaka podobna je .... o upiroch su ich haldy .... ale toto sa myslim dost odlisuje .... jedine podobne co viem ...je japonska anime .... vampire knight .... tam bola spojena skola dennych a nocnych tvorov .... vnoci sa ucili upiri cez den ludia .... ale o podobnej knihe som nepocul .... ak nejake chyby srry ... ale pisal som to narychlo a diakrtiku neresim

možno áno ale... (Monika, 7.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Možno bola známa až po twilight ságe no čo to má s tým že twilight sága je o inom a toto s tým má čo spoločné ?? Asi nič a to je to !!! A nema s twilight ságou nič spoločné jej preklad do SJ !! Nebiť twilight ságy možno by si teraz milovala školu noci a nadávala by si na twiláight ságu TAK SA UVEDOM !!!

akoze ja koncim :D pokracoivanie :) (petuska, 7.1.2010) Odpovedať

0
akoze moj nazor ale twilight je uplne iny ako skola noci !!..nema to spolu nic spolocne!!..zobudte sa ludia a neporovnavajte knihy polda obalu ale podla toho co je v nutry !

ILY (Siíííík, 7.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
hmm :D jake že urivok z knihy :D *lol* asi si totu knihu kupim :D haha aspon sa nebudem nudiť doma za počitačom :)

akoze ja koncim :D (petuska, 7.1.2010) Odpovedať

0
takze podla urcitich osob je vsetko s upirmi okopirovanie sumraku ???...lebo tak to tu vyzera :D..takze napr Dracula ...Dracula :knize nemrtvych...dalej Vampirska akademia....atd...to je akoze podla vas okopiirovanie sumraku???..ved su to uuuplne ine knihy uplne iny dej ..uplne ine postavy...jednie co maju spolocne j to ze tam vystupuju upiri !!..ale knihy s upirmi vzniklkly daaavno pred suumrakom!!!...vtedy mayerova ani nezila ked uz sa zacali tvorit knihy o upiiirocha tie knihy su dobre !!....fajn za to ze sa vydal twilight to dopomohlo sotatnym kniham o upiroch trocku vyzdvihnut..ale neznmame na to ze sa opicia!!....tie knyhy su ine!..je to moj osobny nazorr ale vase poznamky na twilighjt aky je uzany je az chory!!!!!...twilight je len dalsia knoha ktora pridfe a odide ako vsetky ostatne!!...raz to sialenstvo pominie!..osobne som mla strasne rada sumrak ale len do zdravej miery!...tymito poznamkymy ste mi ho znechutili !..myslim ze sumrak je trapna kniha pre deti...nic v zlom ale moj naazor!...protse mali by ste si uvedomit ze to je len lkniiha!..kniha ina ako ostatne a ni kazda kniha je rovnaka len preto ze su v nej upiri !...ludia to akoze uz sa nebudu pisat knihy o upiiroch lebo to pude okopirovanie twilightu ??..akoze konec!...uvedomte si realitu a neporovnavajte knihy podla obalu ale podla toho o com su ... twilight a skola noci su uplne ine knihy !

jojojo (agikusa, 7.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
ja suhlasim, kazda kniha je o niecom inom.

jaké mište (Maťkááá, 7.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
ci kks :D. ja céém tu knihuu .. . ja ju musim mať :DD:.. júúhjmoe .. ja sa zbláázniim !! !:DDD... milujéém upíírow .. a wšetko okolo tohoo D:D: júúj :D.. !! :D...

... (natallqa, 7.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
mne to pripomina zmes twilightu a harryho pottera... ale nie je to zle citanie :)

Takže.. (Sárušh, 7.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja chápem že vela ludi si mysli ze je to len napodobenina Twilightu. Osobne, twilight zboznujem.. Tak isto Upírske denníky. Proste milujem všetky veci s upírmi a pripájam sa k tomu názoru že to nieje KOPIA. Naozaj, sa knihy o upíroch začali písat už dávno, pradávno. Pritom na Meyerovú je podaná žiadosť na súde, že vraj aj ona od niekoho kopírovala. Takže.. Túto ságu som ešte nečítala ale hned zajtra si ju bežím kúpiť. :) prajem príjemné čítanie a dúfam, že zaujme aj mna :)

:d (alenkaa :D, 7.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
hm :D ja ze len opakuju :D awe ked hovorite ze je to dobre :D tak si to kupij aj ja :D ved upiri su uzsnyy :D juhoo :D

:) (niki, 7.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Vyzerá to na celkom zaujmavé čítanie a ani si veľmi nemyslím že je to niečo ako Twilight,aj ked sú tam upíry. Celkom rada by som si ju prečítala :))))

hodnotenie (looka, 6.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
určite sem budú písať tí ktorí su zblaznení buť do TWILIGHTU alebo do UPIRSKICH DENNIKOV ....ja som zblázdnena do oboch +ešte aj hostiteľa zbožňňujem no neviem čo si mam myslieť o tajto knihe .....s upírmi sa doslova roztrhlo vrece ....môže to byť fajn kniha preto ju neodmietam ale upíri majú už svoje kraľovstvo......:DDD

kritika (kritína, 6.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
hlavne že Twilight je celý opísaný z upírskych denníkov...všetko sú to kraviny... a Meyerová nech sa strčí ...

nazor (Kristýna, 6.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Tiez si myslim ze upirou uz bolo dost. Twilight aj Upirske denniky su sice dobre knihy, ale pre mna su to knihy ktore si precitam raz a viackrat ma to nelaka, hoci maju uzasny dej a pribeh. Takze tato kniha ma uz absolutne nelaka, uz su to velke fantas-magorie.

je to super (MARIA, 6.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to super bomaba je to cool uz vem co si prajem:D

re (tomy, 6.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
Ty len dievča čítaj ďalej, pretože pravopis máš katastrofálny :).

ehm (viks, 6.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
si zabil.D

ano bola (caweska, 6.1.2010) Odpovedať

0
Ale zacala byt znamou az po Twilight... nebyt twilight sagy...tak o tejto knizke mozno ani nevies..mozno by ju ani do slovenciny vobec neprelozili...

Alice_qa (Alice Cullenová, 6.1.2010) Odpovedať

0
Twilight je ovela lepší..ja som to čítala x((

ano mas pravdu (caweska, 6.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
je to pravda ze knih je vela a aj tato ma urcite svoje caro, pacila sa mi, ale je to marketingovy tah, a nehovor ze autor o Twilight sage netusil....to musel byt fakt niekde zahrabany..ja ako autorka by som zamerne odbocila od temy, ltoru uz niekto vychytal predomnou a stal sa z nej taky boom...autor by mal byt origunalny a zaujimavy...alebo si mala autorka pockat, aspon 2 roky...potom by sla sama za seba..teraz jej na vyslne dooost pomohla Meyerova...a nevravte ze nie..

twilight abo upirske deniky? (bianka, 6.1.2010) Odpovedať

0
a ešte niečo kritína, čo nevie ani svoje meno napísať poriadne :)twilight vzkrsol meyerovej v hlave skôr ako sa upírske deníky iba hrabali na svet... keď čítaš knihu zisti si o nej najskôr všetky fakty

Ach (Timea, 6.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
POdlamna to Bude v pohodéé ale Twilight a pokračovania...tak tým sa nevyrovná..:D

hmm (Janka, 6.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
upirske denniky vznikli uz v roku 1991 v amerike takze ich asi nemohli odpisat od meyerovej ne...a podruhe mohla sa tym inspirovat ale ma to vlastny dej...cize podla man su obidv dorbe a ttto by som si tiez precitala...znie to zaujimavo

uvedomte sa!! (MONIKA, 6.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
PREHOBA!! UVEDOMTE SA!! PRECO TO HNED POROZVNAVATE S TWILIGHTOM!! ZATO ZE SA JEJ KNIZKY PODARILI A ROZSIRILO SA TAK, TO PREDSA NEZNAMENA ZE TO JE TO NAJ DIELO A TERAZ VSETKO OSTATNE KDE BUDE CO I LEN ZMIENKA O UPIROCH BUDE PREPADAK ABO NAPODOBNENINA... JA SOM UZ TUTO PRVU CAST Z TEJ SERIE CITALA...A MUSIM POVEDAT ZE JE TO ABSOLUUUUUTNE INE AKO TWILIGHT SAGA... JE TO VIAC TEENAGERSKE A TI UPIRI SU TAM SKOR TAKY DOPLNOK... A JA VDAKA TWILIGHTU TERAZ OBJAVUJEM AJ INE KNIHY S UPIRSKOU TEMATIKOU A SOM MU ZATO VDACNA, PRETOZ EPRICHADZAM DO STYKU S DALSIMI UZASNYMI KNIHAMI S UPIRSKOU TEMATIKOU...A AK CHCETE VRAVIET O KOPIACH TWILIGHTU TAK TERAZ SOM POZERALA SERIAL TRUE BLOOD (KNIHY SOM ESTE NECITALA, TAKZE NWM POROVNAT)A TAM JE NIEKOLKO VELMI PODOBNYCH FAKTOV! ALE OSTATNE JE ODLISNE...CIZE ZASE JE TO LEN SAMO O SEBE ORIGINAL... A NEMOZTE HNED VRAVIET ZE TERAZ SA IDU VSETCI NA TOM NABALOVAT BO TWILIGHT SGA ABOLA USPESNA...JE PRAVDA ZE MOZNO NIEKTORY SA TERAZ ZACNU VIAC ZAUJIMAT O UPIRSKU TEMATIKU A RPETO TO NIEKTORY SPISOVATELIA VYUZIJU...ALE NIEKTORE KNIHY BOLI NAPISANE ESTE AJ SKOR AKO SA STAL TWILIGHT POPULARNY A AZ TERAZ SA VDAKA TOMU ZVYDITELNILI...A ZOBERTE SI UZ LEN TWILIGHT VED TEN BOL NAPISANY UZ V ROKU 2005 A AZ KED SA TO MALO IST SFILMOVAT TO ODRAZU VSETCI OBJAVILI!!! TAKZE MOZNO SU AJ LEPSIE UPIRSKE KNIZKY LEN O NICH NEVIEME... TAKZE BY SOM HNED NEVRAVELA ZE TO JE UUUPLNE TO NAJ...MOZE TO BYT NAJ KNIZKA CO STE DOTERAZ CITALI...ALE URCITE NIE NAJ ZO VSETKYCH A Z UPIRSKYCH A POD. AKO ZVYKNU NIEKTORY HOVORIT... TAKZE PROSIM VAS, SKUSTE TO PRESTAT TOLKO POROVNAVAT S TWILIGHT SAGOU, PRETOZE MOZTE PRIST O TOLKO SKVELYCH DIEL S UPIRSKOU TEMATIKOU, LEN KVOLI TOMU, ZE ICH DOPREDU ZAVRHNETE A OZNACITE ZA LACNE KOPIE TWILIGHTU!! PS: ZATIAL SOM ESTE AJ STIHLA KNIZKU NOCNE SLASTI TIEZ S UPIRSKOU TEMATIKOU...A VEEEELMI SA MI PACILA, AJ KED BOLA KRATKA PRETOZE JE TO JEDNA Z MNOHYCH PRIBEHOV ZO SERIE... A TIEZ MALA SAMOZREJME NIECO PODOBNE S TWILIGHT SAGOU, UPIROU A LASKU...A VLATSNE TO ANI NEBOL UPIR ALE TEMNY LOVEC...ALE O TO TU TERAZ NEJDE...IDE O TO ZE VZDY NECH VZNIKNE COKOLVEK VZDY TAM BUDE NEJAKA PODOBNOST S INYMI DIELAMI TO MATE AKO S FILMAMI, TIEZ SA TO VZDY OMIELA TEN HLAVNY DEJ, ALE KAZDY JE PREDSA LEN NIECIM INY A VYNIMOCNY A MA INU MYSLIENKU V SEBE, TAK ISTO AKO KAZDA TA INA KNIHA...NEDA SA PREDSA VSETKO OBSIAHNUT O UPIROCH V JEDNEJ SAGE... VZDY BUDE NIECO NOVE INE..INAK PONATE.. PS2: A TEDA KU KNIHE...URCITE ODPORUCAM SI JU PRECITAT...MNA OSOBNE TEDA ZAUJALA..A UZ SA STRASNE TESIM AN POKRACOVANIE KEDZE TUTO 1. CAST SOM ZHLTLA VELMI RYCHLO

uvedomte sa!! POKRACOVANIE (MONIKA, 6.1.2010) Odpovedať

0
...JE PRAVDA ZE MOZNO NIEKTORY SA TERAZ ZACNU VIAC ZAUJIMAT O UPIRSKU TEMATIKU A RPETO TO NIEKTORY SPISOVATELIA VYUZIJU...ALE NIEKTORE KNIHY BOLI NAPISANE ESTE AJ SKOR AKO SA STAL TWILIGHT POPULARNY A AZ TERAZ SA VDAKA TOMU ZVYDITELNILI...A ZOBERTE SI UZ LEN TWILIGHT VED TEN BOL NAPISANY UZ V ROKU 2005 A AZ KED SA TO MALO IST SFILMOVAT TO ODRAZU VSETCI OBJAVILI!!! TAKZE MOZNO SU AJ LEPSIE UPIRSKE KNIZKY LEN O NICH NEVIEME... TAKZE BY SOM HNED NEVRAVELA ZE TO JE UUUPLNE TO NAJ...MOZE TO BYT NAJ KNIZKA CO STE DOTERAZ CITALI...ALE URCITE NIE NAJ ZO VSETKYCH A Z UPIRSKYCH A POD. AKO ZVYKNU NIEKTORY HOVORIT... TAKZE PROSIM VAS, SKUSTE TO PRESTAT TOLKO POROVNAVAT S TWILIGHT SAGOU, PRETOZE MOZTE PRIST O TOLKO SKVELYCH DIEL S UPIRSKOU TEMATIKOU, LEN KVOLI TOMU, ZE ICH DOPREDU ZAVRHNETE A OZNACITE ZA LACNE KOPIE TWILIGHTU!! PS: ZATIAL SOM ESTE AJ STIHLA KNIZKU NOCNE SLASTI TIEZ S UPIRSKOU TEMATIKOU...A VEEEELMI SA MI PACILA, AJ KED BOLA KRATKA PRETOZE JE TO JEDNA Z MNOHYCH PRIBEHOV ZO SERIE... A TIEZ MALA SAMOZREJME NIECO PODOBNE S TWILIGHT SAGOU, UPIROU A LASKU...A VLATSNE TO ANI NEBOL UPIR ALE TEMNY LOVEC...ALE O TO TU TERAZ NEJDE...IDE O TO ZE VZDY NECH VZNIKNE COKOLVEK VZDY TAM BUDE NEJAKA PODOBNOST S INYMI DIELAMI TO MATE AKO S FILMAMI, TIEZ SA TO VZDY OMIELA TEN HLAVNY DEJ, ALE KAZDY JE PREDSA LEN NIECIM INY A VYNIMOCNY A MA INU MYSLIENKU V SEBE, TAK ISTO AKO KAZDA TA INA KNIHA...NEDA SA PREDSA VSETKO OBSIAHNUT O UPIROCH V JEDNEJ SAGE... VZDY BUDE NIECO NOVE INE..INAK PONATE.. PS:2 TAKZE VLASTNE KNIHU URCITE ODPORUCAM, MNA ZAUJALA..A TESIM SA NA DALSIE CASTI, KEDZE TUTO PRVU SOM ZHLTLA VELMI RYCHLO

uvedomte sa!! POKRACOVANIE (MONIKA, 6.1.2010) Odpovedať

0
A TIEZ MALA SAMOZREJME NIECO PODOBNE S TWILIGHT SAGOU, UPIROU A LASKU...A VLATSNE TO ANI NEBOL UPIR ALE TEMNY LOVEC...ALE O TO TU TERAZ NEJDE...IDE O TO ZE VZDY NECH VZNIKNE COKOLVEK VZDY TAM BUDE NEJAKA PODOBNOST S INYMI DIELAMI TO MATE AKO S FILMAMI, TIEZ SA TO VZDY OMIELA TEN HLAVNY DEJ, ALE KAZDY JE PREDSA LEN NIECIM INY A VYNIMOCNY A MA INU MYSLIENKU V SEBE, TAK ISTO AKO KAZDA TA INA KNIHA...NEDA SA PREDSA VSETKO OBSIAHNUT O UPIROCH V JEDNEJ SAGE... VZDY BUDE NIECO NOVE INE..INAK PONATE.. PS:2 TAKZE VLASTNE KNIHU URCITE ODPORUCAM, MNA ZAUJALA..A TESIM SA NA DALSIE CASTI, KEDZE TUTO PRVU SOM ZHLTLA VELMI RYCHLO

PAne Bože sklapnite !! (Anaris/Aria Follow, 6.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto Kniha jje iná ako Twilight alebo Upírske denníky alebo Dracula. proste každá Kniha má osobité čaro táto Kniha je mi sympatická hlavne preto lebo je písaná nielen spisovne ale poúžívajú sa tamm výrazy ako v typickom Americkom Dievčati apod.Ja napríklad odporúčam knihy : Temné Hmoty (zlatý kompas...), Spomínané Upírske Denníky, Twilight, Anna zo Zeleného domu, a mnohé Dalšie. viem je to hotový coctail ale tie knihy sú pproste úžasné a skoro každému človeku učarujú. Post scriptum : Všimli ste si že v každej upírskej knihe je premena úplne iná??? porozmýšlajte nad tým...

uvedomte sa!! POKRACOVANIE (MONIKA, 6.1.2010) Odpovedať

0
A KED UZ SOM TEDA SPOMINALA TU PODOBNOST TWILIGHT SGAY S TRUE BLOOD TAK SOM PRAVE ZISTILA ZE 1. KNIHABOLA PISANA V ROKU 2001 CO JE 4 ROKY PRED TWILIGHTOM!!! CIZE KED UZ, TAK TUTO BY SA DLAO HOVORIT O KOPII!! ALE O TRUE BLOOD A NIE TWILIGHTU!!! TAKZE OTVORTE SI OCI LUDIA!!

:) (mya, 6.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporucam skola noci citala som iba obsah alee ja si ju urcite kupim mna bavia knihy v ktorom su teanegeri skola zahady a strasidelne veci :)

Podobnosť (Tomáš, 6.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viete, ono je to trochu problematické vydať knihu, ktorá sa nijakej inej nepodobá. Dnes je tích kníh na svete toľko, že ak vydáte knihu, ani sa nenazdáte a bude vás žalovať nejaký idiot, že ste mu jeho knihu (ktorú ste nikdy ani nevideli) úplne okopírovali a zatiaľ čo on sa na nej natrápil, vy ste si vydali len "napodobeninu". To ešte ani nespomínam, čo by sa stalo, ak by nastala nejaká situácia, keď by ste napr. svoju hlavnú postavu pomenovali Jack a vedľajšia postava v inom (podobnom)diele sa tiež volá Jack. Preboha! Veď Jack je asi prvé anglické meno, čo napadne miliónu občanov a budúci spisovateľ si predsa nemôže prelistovať všetky strany všetkích tích miliárd kníh, či sa to náhodou na niečo nepodobá... Podľa mňa pri tom počte kníh nejestvuje na svete človek, ktorý by vymyslel originálne téma aj príbeh...

Nazor (Ivana gavroňová, 5.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
je to trapne..zas sa niekto chce nabalit na tom co fici..lenze upirska tema sa dostatocne wycerpala na twilighte..myslim ze nic ju nemoze napodobnit...aa hostitel deto..skwele knihy..toto mi pride ako nevydarena replika,aj ked som ju necitala..al ukazka a obsah howoria za wela ..

bléééé (grééétuš, 5.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
widiim že njekto tu kopiiruje twilight sáágu...trapáás!:D

už nemajúú nápady (Natááália, 5.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
už váážne nemááju čo písať xDD po twilighte uśi mylsíím že už nič lepšie nebude x(( toto je iba napodobenina smutnééé

tráápne (LadyRadush, 5.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
boa...nepodarená kopia twilightu...neviem preco sa opicia...ked twilight je naj takžéé....xPPP jezííš...xPP

jeeeej (katarina, 5.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
ako neviem preco tu pisete bludyyyy????.....je to super kniha.......dokonca lepsia ako twilight saga........najprv si to precitajte a tak ohovarajte!!!!!!!!!!!!!!

akože trapas jak rit (ja, 5.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
akoze ak chcu kopirovat twilight nech si to nechaju pre seba, dufam ze aspon na SR z toho bude prepadák :P

WTF?! (Ivangeline, 5.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Okrem upírov tam je niečo podobné Twilightu?! Nemyslím si xD a môžte tu písať čo chcete, stačí, že je to o upíroch a už to budú všetci čítať...Vlastne nebudú, lebo sa to neoplatí, keď to nie je sfilmované,že? XD

Každy má rád niečo iné (Helen, 5.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečo všetko porovnávate s "twilight ságou"? tak podarili sa spisovateľke tie knihy, to priznávam, ale neodcudzujem zato ostatne knihy, všetky knihy majú svoje čaro a v každej knižke je niečo iné zaujímavé... treba najprv prečítať a až potom ohovárať že je trápna a bla bla blaa... niekto ma rád romantiku viac ako akciu a mágiu, iní si zas potrpia vyslovene na niečom nadprirodzenom so sci-fi udalosťami.... takže už prestaňte všetko prirovnávať k Twilight prosím.... za pochopenie Ďakujem! A s Katarínou úplne súhlasím =)

zvlastne preco to as tak porovnavate (klaudia, 5.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
podla mna nie je dobre ked to porovnavate akoze berte to tak ze teraz su proste moderny upiry a co ak je tato kniha lepsia ako twilight treba to pprecitat as potom odsuzovat a u mna je to velke priznanie kedze som sialena faninka twilight sagy

moj nazor ... (1dadusaa, 5.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Takze neviem aka bude tato kniha ... ale ked budem mat moznost precitam si ju ... no a ku tym komentarom sa chcem dostat ... vobec nieje pravda ze ostatny sa opicia to twillighte ... napriklad take upirske denniky boli napisane skor ako twillight a je to 100 krat lepsie hlavne sa tam stale nieco deje a nie ako v twillighte len na konci a cely cas skoro nic ale nevravim ze sa mi to nepacilo ... pacilo a velmi ale ked som zistila ze su aj lepsie knihy uz sa mi to pacit prestalo ... treba si len precitat aj nieco ine a potom hodnotit ako tu uz pisali aj ini ... tot moj nazor ...

uplne trapne!!! (laura lokanska, 5.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
aj ked je to o upiroch tak to urcite nebude lepsie ako TWILIGHT SAGA ...je to iba kopia ale je to trapne ,ze je znova napisane to co uz raz bolo vymyslene a napisane....

haha (Ameana, 5.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
sorry ale vy sa s toho zas nemusite potentovoť....mám pre vás novinku- Upíri boli v knihách aj pred Twilight a v plno úžasných knihách, ktoré sú možno lepšie ako Twilight sága

Suhlasim s Adriuskou (Lucka, 5.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
tiez som toho precitala dost a kadejaké zanre... ako spominala A.. aj mne sa skor pacia klasici.. a samozrejme gričska carodejnica vsetky 4 casti...aj ked prva je najlepsia...twilightom som zacala opovrhovat ked to bolo pre mna vsetka komercia ako Harry Potter... ale potom sa mi do ruk dostal film.. a precitala som prvu knihu ostatne 3 som precitala za 4 dni... hostitela som dostala na vianoce ale uz to nebolo to prave aj ked zaujimave... Skolu noci beriem ako napodobeninu a z casti nejaku mutaciu harryho pottera a twilightu.. no uvidime

ja vas nechapem (petuska, 5.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
akoze trapny je jedine ten kto to porovnava s twilightom a nevie si priznat ze je to len kniha !!!...ludia zobudte sa!!....su knihy ovela lepsie ako twilight poznam takych veeela !!!!....a musim priznat mam rada twilight ale len ako knihu alebo film...a priznaaavam ze su aj ovela lepsie knihy !!!!...takze prestante uz stale porovnavat akukolvek knihu o upiroch a hovorit ze sa opicia po twilightu !!...daktore knihy boli napisane ovela skorej ako twilight !!...ja som citala take knihy a musim povedat ze twilight sa na ne podobal !!...takze nikto sa neopici po twilighte proste to maju len spolocne upirov !....to je vsteko !

este daco :D (petuska, 5.1.2010) Odpovedať

0
ked niekto si nevie priznat ze twilight je len obycajna kniha a su aj lepsie nech to nedava najavo !!!...nechajte si to pre seba nas osattnych to nezaujiima !!...mi si aspon najskor precoitame knihu a az potom ju porovnavame!...a aby bolo jasne nie vsteko de su upiri sa podoba na twilight !!!!...napriklad vampirsak akadeeemia .je oveeeeela lepsia kniha ako twilight a nic to s tym nema vysla neskor ako twilight ale ani sa tam nic nepomina !..a musim priznat ze twilight je dost trapna kniha mala som to vazne rada aj mama le aby upiri jedli zvierata a na slnku trblietali je detinmske !!...a priam traaapne ! to je moj naazor

:D haha som sa zasmiala (bianka, 5.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
tak po prečítaní komentárov som sa dosť zasmiala, tiež som zanietená fanúšička twilight ale takto pindať na iné knihy? No mám dosť. Viete o tom že aj pred vytvorením twilight ságy existovali veľmi dobré knihy o upíroch? napr: dracula, alebo knihy annie rice. Ak s tym ma niekto problem len napiste a tí ktorý skutočne letia na wampire style by len mali byť radiže vyšla ďalšia "upírovka" ja osobne sa nemôžem dočkať kedy sa mi kniha dostane do rúk :)

no ............................. (Monika, 5.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
No ja si myslím, že twilight je skvelá kniha a vravím to aj preto že som tiež fanúšička. Musím sa priznať že som až do twilightu moc knihy nečítala pretože som sa stále nedostala od svojich 7 rokov na druhý diel Harryho Pottera a tak.Ale teraz som knihy začala čítať a určite by som neporovnávala knihy podla toho o čom sú ako napríklad twilight je super no ako som prečítala pridávam sa sú aj lepšie knihy a aj horšie. Túto som ešte nečítala no nezdá sa mi ani trochu podobná s twilight ságou. Ludia zobuďte sa v twilighte ide o lásku človeka a upíra a v škole noci o divnú školu kde sa žiaci menia na upírov tak ja vážne nechápem kde sa vám to podobá a prečo ju odcudzujete keď ju ani polovička z vás nemala vruke na to aby ju ešte aj čítala.

trapne (:P, 5.1.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
ved bože to uplne opakujete twilight... necem to nikdy čítať bo to je len kopia.. ide podla mna o to isté len ináč sformulované... :P

moj nazor (Adriuska, 5.1.2010) Odpovedať

neoslovila ma
Ja som čitateľka ktorá si skôr prečíta Banáša, Filana a podobne, keď som bola menšia čítala som Gričské čarodejnice a podobne...knih mam teda prečítaných veľa. Zo začiatku som odsudzovala twilight aj ja...na druhej strane teraz patrí medzi moje obľúbené knihy. Oceňujem totiž schopnosť autorky písať tak, že tá kniha ma fakt pohltila a zrazu som sa nad ránom spamatala ze sa mozem ist akurat umyt a vyrazit do skoly...prečítala som od nej aj Hostitela tiež výborná kniha. Ale čo sa týka už týchto upírskych vecí musím súhlasiť ss tým že ako aj upírske denníky tak aj táto kniha na mňa pôsobí ako niečo na čom sa chce autor akurát nabalit. A prišlo mu to vhod vzhľadom na to ze momentálne su vsetky deti pobláznené do upírov...

Twilight sa daa... (peťa, 5.1.2010) Odpovedať

priemerná kniha
No tak tiez som welka fanusicka twiligh je to naozaj super kniha. Ešte nikdy w žiwote som neprečiitala tak wela hrubich kníh za tak krátku dobu. A myslilm si ze su aj lebsie knihy. Ale mna welmi zaujala táto. A určite si prečítam aj školu noci. Už sa teším.

baby vs. chalani a ine (bianka, 5.1.2010) Odpovedať

0
len pre to že je hlavnáhrdinka baba hneď to bude o ničom? tak tento náuzor počujem prvý krát, poviem to takto babské postavy sú diskriminované pretože babská postava je "iba" pre dievčatá, no chlapčenskú si prečíta hocikto, i ja :) NO twilight už nikto nenapodobní, i keď upíri budú fičať stále, proste sa to podarilo, keby meyerovú vtedy napadlo namiesto upíra edwarda z neho spraviť mága alebo niečo iné, tak by bolo "cool" to

typicky teenagerska kniha (mirka, 21.12.2009) Odpovedať

príjemné čítanie
ak hladate nejaku typicku teenagersku romancu s trochou upirstva a magickosti, tak je to to prave pre vas. precitala som vsetky, co doteraz vysli, ale nejaky extra dojem nezanechali. ide o to, ze Zoey je normalna teenagerka, ktoru oznacia za upirku a musi sa dostat do specialnej skoly pre upirov. samozrejme, ze si tam najde aj frajera a este musi pobozkat vela upirov a neupirov, kym vsetkych urcite nakoniec zachrani ;). myslim, ze 3 a 4 sa mi pacili najviac, tam doslo aj k zvratom a zvysilo to mienku o celej serii. spolu vyjde dvanast knih, ale len 7 vychadza v anglictine buduci rok. ale nie je to styl twilight. tak potom, aby niekto neocakaval viac a nebol sklamany. ti, co maju radsej viac fantasy ako romance odporucam skor Magician guild od Trudi Canavan(myslim, ze v cestine vysla ako spolocenstvo carodeju). Ale pokial si mozete, precitajte v anglictine. nic proti prekladatelovi, ale "stali vlasy dupkom" mi nepride velmi romanticky zvrat do tej pasaze z ukazky knihy.
Všetky komentáre (163)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Och! Dočerta, Zoey. Poškrabala si ma!“ Odtiahol zápästie od mojej ruky. „Doriti, Zo, veď mi tečie krv. Ak nechceš, aby som ťa bozkával, stačí povedať!“
Zdvihol si krvácajúce zápästie k ústam a vysal kvapku krvi, ktorá sa tam leskla. Potom mi pozrel do očí a zmeravel. Na perách mal krv. Cítila som ju – bola ako to víno, ibaže lepšia. O sto percent lepšia. Jej vôňa sa ovinula okolo mňa, až mi vlasy vstávali dupkom.
Chcela som ju ochutnať. Ešte nikdy v živote som po ničom tak strašne netúžila. „Chcem...“ počula som svoj šepot a hlas, ktorý som nepoznala.
„Áno...“ reagoval Heath, akoby bol v tranze. „Áno... čo len chceš. Urobím všetko, čo chceš.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x