bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Priechod

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Priechod (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Priechod

Projekt Noe – tajný vládny experiment, ktorého cieľom je premeniť ľudské telo na smrtiacu zbraň. Lenže čosi sa škaredo pokazí. Dvanásť testovaných subjektov utečie a roznesie vírus meniaci ľudí na ešte nenásytnejšie, smrtiacejšie a prakticky nezničiteľné bytosti.
Trinásty subjekt, šesťročné dievča menom Amy, zachráni agent FBI. Spolu utečú do oregonských vrchov, ďaleko od civilizácie zasiahnutej katastrofálnymi dôsledkami Projektu Noe.
Priechod prináša vari až priveľmi reálnu víziu sveta, kde vládne strach a pud sebazáchovy a kde osud ľudstva možno spočíva na pleciach zvláštneho tichého dievčatka.
Ambiciózny, silný príbeh z pera oceňovaného a rešpektovaného autora Justina Cronina epickým rozmachom zahŕňa prvky katastrofy a boja o prežitie, sebaobetovania, ale i nádeje, a zaraďuje sa medzi najčítanejšie tituly leta 2010.

Detaily o knihe

Názov: Priechod

Originálny názov: The Passage

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Mne sa páčila... (V. Berdáková Pavlík, 14.2.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Zo začiatku som mala pocit, že to ide troška pomaly...preto iba štyri hviezdičky(-: No zvedavosť ma poháňala ďalej...A potom to prišlo, rozbehlo sa to. Držala ma pri knihe zvedavosť, napätie..no najviac to,že som vôbec netušila čo bude ďalej. Ktorá postava je dobrá, zlá, kľúčová...keď vlastne hocikto môže zomrieť. Doteraz sa vlastne celkom nevyznám v Amy..a aj preto sa nemôžem dočkať Dvanástky. No aj ostatné postavy...veľmi som si ich obľúbila....a zvedavosť..ach tá zvedavosť.Veľmi ma zaujíma ako to dopadne...Výborné!!! Kto prežije ( či aspoň niekto z mojich obľúbených postáv ) Jednoducho kvalitné čítanie..troška náročné, no kvalitné

sklamanie (Sofia Orišková, 21.5.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Veľmi som sa tešila na knihu, lebo recenzie boli super, ale ako dobre kniha začala, tak sa zasekla niekde pred polovicou a ďalej som sa len trápila a trápila, čo ma donútilo knihu nechať na poličke. Po roku som ju konečne prećítala, ale čítala som ju len vtedy, keď som náhodou nemala doma novú knižku. Jedno z najhorších čítaní, fakt :( jemi to ľúto

Wow (Ema Ďurianová, 6.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to veľmi zaujímavá knižka, zo začiatku sa mi čítala ťažko,lebo som sa v tom nevyznala a nevedela o čo tam ide.Mala som aj chuť odložiť ju,ale neurobila som to a neľutujem :) bola vážne pútavá a len ťažko sa odkladala z ruky :) ;)

Super (Lucia Luptáková, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je úžasná :) nevedela som sa od nej odlepiť. Určite ju odporúčam každému čitateľovi! :)

kup to... (Simonka, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
k tejto knizke mam len jednu radu. kupte si ju... naozaj je skvela, a ked vas raz chyti, viac vas nepusti :) momentalne ju citam 3x a hned ako ju docitam sa chystam na Dvanastku... dufam, ze bude rovnako dobra ;)

Amy (kcha, 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po istom čase po prečítaní si už presne nespomínam na jednotlivé mená postáv (tie som priebežne zabúdala pri čítaní :D ) ale dej v pamäti zostal.Mne osobne sa najviac páčila pasáž v úvode o živote matky Amy, keby zvyšok knihy pokračoval v tomto štýle, nesťažovala by som sa. Ale ani pokračovanie nebolo zlé, miestami trošku zložitejšie čítanie a rozsiahlejšie opisy,ale stálo za to. Určite sa chystám na pokračovanie, ale pred ním si ju radšej prečítam nanovo opäť,aby som sa znovu dostala do kontextu.Je to kniha , ktorú sa oplatí mať v knižnici a vracať sa k nej znovu a znovu...

Pohlcujúca (Veronika, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na začiatku som asi nechápala o čo v knihe pôjde, avšak úplne ma pohltila. Doteraz neviem čo ma na nej nadchlo viac.. Či príbeh, rozvoj jednotlivých osobností alebo to bolo všetko dohromady. Skvele napísaná kniha, ktorú odporúčam všetkým, ktorý majú radi záhadu, dystópiu, upírov a rozvoj postáv...

neskutočne dobrá (Lucka, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha a hlavne veľmi napínavá a chytľavá...moja sestra ju dokonca čítala 2-krát v priebehu roka, tak sa jej páčila

Skvela kniha (Zuzana Ondovčáková, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu odporucam. Nevedela som sa od nej odrhnut a ked som ju docitala, mala som chut precitat ju znova. Uz mam doma pokracovanie, velmi sa tesim :)

Spokojnosť (Diana, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priechod som si kúpila v mestskom kníhkupectve pretože som mala veľkú chuť kúpiť prvú knihu na ktorú mi padne zrak. A tak sa aj stalo :) Najprv sa mi príbehy rôznych spolu nesúvisiacich osôb veľmi nepozdávali, mala som v tom chaos, no keď sa začali spolu prepletať a dávali zmysel, bolo to skvelé čítanie, aj keď nešlo tak rýchlo ako pri iných knihách, možno je kniha trochu zložito písaná, možno ,,na ňu ešte nemám". No napriek všetkému sa teším na pokračovanie a knihu odporúčam! Skvelé sci-fi.

názor (Anikó, 13.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvá polovica knihy bola jedna z najnezáživnejších aké som kedy čítala, no druhá polovica sa obrátila o sto stupňov. Všetko sa rozbehlo a ja som len žasla nad autorovými opismy. Tiež obdivujem jeho schopnosť vytvoriť z ničoho úplne reálne postavy s uveriteľným príbehom a pocitmi. Určite ju odporúčam, len sa musíte prehrýzť začiatkom...

Sánka dolu (Michaela, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som si túto knihu vo výpredaji a keďže bola za úplne smiešnu cenu, očakávala som, že bude obsahovať príbeh, ktorý ma nenadchne. Mýlila som sa. Príbeh ma zaujal hneď od začiatku a neľutujem, že som sa do toho pustila. Keď som zistila, že kniha je v podstate o upíroch, prevrátila som očami, že bože zase upíri. Kniha ich však vykresľuje v úplne inom svetle a práve to je na tom super. Kniha je dosť rozsiahla a preto som na konci čakala rozuzlenie a vyvrcholenie, no opäť som bola prekvapená. Táto knižka je totižto len prvý diel série a ja sa už teraz neviem dočkať na ďalší diel.

Priechod (Dana P., 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyborna kniha, ktora zaujme snad kazdeho. Aj ked pribehov o upiroch je dost, tento je spracovany inak a knihu nepustite, pokial ju nedocitate. Len bohuzial, toto je prvy diel, takze na koniec si este musime pockat. Pribeh, v ktorom clovek svojou tuzbou po moci vytvori tvory, ktore skoro zahubia ludstvo. Nejdem tu opisovat cely pribeh, je toho strasne vela o com by som musela pisat, pretoze tato kniha sa neda opisat niekolkymi vetami. Proste si ju treba precitat :-)

čakanie na druhý diel je ako väčnosť (Veronika Fulierová, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Málokedy kupujem knihy impulzívne, a pri tejto mi stačilo prečítať si prebal obálky a už bola pri pokladni. Na chvíľu sa mi ju podarilo odložiť, čo bola veľká chyba, nedostala som sa k nej už potom pár dní, lebo drahý ju nepustil z ruky. Je pravda, že je potrebné dať začiatku šancu, dej sa musí rozbehnúť pre veľa postáv a časové obdobia, čitateľ potrebuje ucelený obraz a o to podľa mňa šlo. Stalo sa, že som sa aj zasmiala na pár situáciach, lebo boli typicky apokalypticky holywoodske, ale to jej vôbec neuberá skôr naopak,putovala som s postavami, a nebolo núdza o sitácie kedy som si obrazne obhrýzala nechty a čítala do noci. Upírska tematika spracovaná skvelo, upíri predsa nemajú byť sladký s krásnym úsmevom, všetko je veľmi reálne, veď kto povedal že sa niečo také nemôže nikdy stať. Len jediná chyba čakanie na druhý a asi aj ten tretí diel je nekonečné.

zaujímavá (Diana, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to trochu zložitá kniha, treba sa z nej vedieť vymotať, najprv veľa príbehov ktoré spolu nesúvisia a zrazu sa všetky zlejú dokopy a ešte sa k ním pridáva ďalší, ten hlavný dej...zaujímavé čítanie, chvíľu mi trvalo prekúsať sa cez začiatok, ale nakoniec ma to chytilo :) odporúčam

Neuveriteľný spôsob rozprávania.. (Natália Jušková, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Raz za čas sa objaví kniha, ktorá vám úplne vyrazí dych a práve takáto je kniha Priechod. Autor dvoch predchádzajúcich románov, Cronin, vo svojej tretej knihe, predstavuje katastrofické obrazy sveta, ktoré rozpútal upírsky vírus. Objavený americkou armádou v Južnej Amerike,vírus je prevezený do laboratória v horách Colorada, kde ho využíva inžinierstvo v snahe vytvoriť neporaziteľných vojakov, ale všetko sa to zvrtne, ked dvanásť testovaných subjektov utečie. No dej nie je jednoliaty, na jednom konci sa šíri vírus meniaci ľudí na ešte nenásytnejšie a nezničiteľné bytosti na druhej strane bojuje o život malá Amy, ktorá sa stala taktiež predmetom výskumu,označovaná trinásty subjekt. "Priechod" je ako mysliaci človek,ktorý vás plne ovláda. Táto masívna kniha je unikátnou kombináciou upírskej tematiky s vedou. Expanzívny a niekedy sa zdá, nikdy nekončiaci príbeh nás necháva v strehu až do posledného okamihu. Koniec bude pre vás určite nečakaný. Nenechajte sa odradiť veľkým počtom strán a upírskou tématikou, unikátny príbeh vás vtiahne hlboko do deja a vy si ani nebudete uvedomovať ako plynie čas. Samozrejme treba počítať aj s tým, že kniha je ladená fantasy, science-fiction, takže ak neobľubujete takýto žáner kniha by Vás asi nebavila, ale celkovo ju hodnotím veľmi pozitívne. Knihu samozrejme odporúčam!

Fascinujúca (Zuzana Palušáková, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvé čo ma zaujalo na tejto knihe bol obal. Krásne menil farby. Pozerala som po nej pár mesiacov, kým som sa ju rozhodla kúpiť. Vôbec som pritom netušila, že pôjde o upírov. Prečítala som si recenzie na knihe a tie ma zaujali. Knižka je veľmi dobre napísaná. Upíri sú spracovaný v úplne inom štýle ako to býva v dnešnej dobe. To je na nej to fascinujúce. Taktiež bol zaujímavý nápad ľudstvo posunúť do času, keď žilo pokope len pár ľudí a k iným sa nedostali lebo ich delili obrovské vzdialenosti, kde pri pokuse o ich prekročenie narážali na upírov a tak sa málokto dostal do inej časti sveta kde by ešte žili ľudia. Hlavná hrdinka Amy sa zdá byť veľmi nenápadná, ale zato užitočná pre ľudí, ktorí sa rozhodnú zistiť či existujú aj iný ľudia ktorých ešte upíri nezabili. Nedajte sa odradiť hrúbkou knihy, nakoniec sa vám bude zdať, že mohla mať ešte o pár strán viac. =)

100 % (Daniela Piňáková, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha, už sa teším na druhý diel. V niektorých veciach mi dosť pripomínala seriál Walking dead.

Odporucam precitat (Lubica Krajci Konzelmannova, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajuco napisana kniha, samozrejme v ramci fikcie. Pre mna jednoznacne kniha, ktoru som nepustila z ruky.

super (Marcela Erbanová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekny ulet! ale tak napisane ze som musela stale citat dalej! az som sa pri tej knihe bala ze by sa to naozaj mohlo stat. je to sialene ale strasne zaujimave! len koniec som si trosku inak predstavovala :-) ale urcite odporucam!

uzastna (Majka, 28.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Brutalna kniha:) Velmi dobre sa cita,len teda niekedy tam boli naozaj zdlhave opisy. Inak jej nemam co vytknut. Vrelo odporucam:)

(chvalabohu) žiadna upírska sága to nie je :) (Monika, 9.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak idem prispieť aj ja svojim komentárom a pohľadom na túto knihu. V poslednej dobe sa mi do rúk dostávajú iba takéto väčšie knihy a tak aj jej prečítanie chvíľu trvalo, ale určite neľutujem čas strávený pri nej (a ani upomienku z knižnice, ktorú som dostala :D). Mne osobne síce chvíľu trvalo kým som sa dostala do deja a zorientovala sa v postavách, ale to možno súvisí s tou hrúbkou. Keď som sa však do knihy začítala tak zvyšok času som bola úplne pohltená v príbehu - a čím viac stránok som mala za sebou, tak tým som viac a viac ma príbeh pohlcoval. A musím povedať, že som celkom prišla na chuť aj takýmto dystopickým románom - autor fakt super vykreslil celý príbeh a čítanie ma jednoducho bavilo :-) Aj keď je pravda, že niektoré veci možno trošku nerezali a Cronin to trošku nedomyslel, ale tak román je celkovo zaujímavý a napínavý...a vzhľadom k záveru očakávam aj pokračovanie. No a k očakávanému filmovému spracovaniu - dúfam, že bude lepšie ako spracovanie Hier o život (ktoré boli ako kniha mimochodom úžasné), a že z toho američania nespravia ďalšiu upírsku ságu, lebo pri čítaní som tento román tak vôbec nevnímala.

priechod (juraj, 6.5.2012) Odpovedať

vynikajuco napisana kniha,zo začiatku sa to čita veľmi rychlo a potom pride apokalypsa,pribeh sa vyvija pomalšie ako by zastal čas ale ked sa rozbehne už ju nepustite z ruky.určite je to nevšedny pribeh ale o to zaujimavejši.vrelo odporučam

Prečo Priechod? (Mirec, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu Priechod som sa nechal aj ja nahovoriť, skvelou reklamou a odporúčaním Stephena Kinga. Vôbec som neľutoval. Mnohým sa kniha bude javiť v určitej pasáži nezaujímavá - hlavne životom ľudí v kolónií, kde sa musíte doslova prehrýzť množstvom postáv, ale zdanie klame. Justin Cronin to proste tak chcel, pretože postupne vám všetko bude do seba zapadať ako puzzle, a na konci sa vám vytvorí obraz toho, prečo Priechod, a prečo kniha zaujala Stephena Kinga, a mnohých ďalších, teda aj mňa. Pre mňa bol Priechod úžasná kniha, a neľutujem ani sekundu, ktorú som pri nej strávil. Knihu odporúčam všetkým,ktorí sú trpezliví pri čítaní, a neodradí ich ani tá časť, ktorá je pre mnohých nezaujímavá. Teším sa na ďalšie dve pokračovania. Apropo, filmové práva na prvú časť knihy kúpil režisér a producent Ridley Scott (dokonca skôr, ako Cronin knihu dopísal!). Už teraz som zvedavý na sfilmovanú verziu. Ako poznám Scotta, film bude mať tiež niečo do seba.

konečne niečo nové :) (Petronela, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala ako dar od manžela :).Po jej prečítaní som si povedala, že konečne niečo nové, nová myšlienka! Aj keď recenzie na túto knihu sú rôzne, dokonca, niektorí hovoria ako "o zasa upírska kniha", ale ja som tie potvory vôbec tak nevnímala. Ak sa človek dostane cez tú spústu mien :D, tak myslím, že neoľutuje kúpu. Kniha sa číta až na tie rodokmeňové zápletky dobre a už sa veľmi teším na ďalšie dve časti..priam sa neviem dočkať ako to skončí :)

skvelý príbeh (Simona Švigárová, 6.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Možno po prečítaní obsahu sa zdá, že je to len ďalší príbeh o upírskej nákaze, ale veď nesúď knihu podľa obalu (v tomto prípade podľa anotácie). Justin Cronin vytvoril prepracovaný príbeh s dokonalými maličkosťami, všetko do seba zapadá a dialógy sú dynamické. od tejto knihy som sa nemohla odlepiť a prečítam si ju aj druhýkrát, tretíkrát.... Opakovane krát. Nech neodrádza hrúbka alebo počet strán, to jej len pridáva na kvalite. Naozaj úžasný postapokalyptický triler, ktorý odporúčam aj tým, ktorí nemajú radi scifi príbehy.

Až na pár múch, skvelá kniha! (Lenka Matejíková, 19.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za posledný mesiac som dala na dve odporúčania Stephena Kinga. Čakala som kvalitu, nevšedný zážitok, napätie a raňajšie červené oči od dlhého čítania. A raňajšie vstávanie bolo naozaj ťažké... V prvom prípade išlo o príbeh nemého chlapca, ktorý po nešťastných udalostiach na ich psej farme musí ujsť do divočiny za farmou a bojovať nielen o svoje prežitie, ale aj o prežitie troch jednoročiakov, ktorí išli s ním. Druhá kniha je už pre túto stránku zaujímavejšia. Promo hlásilo, že ide o jednu z najčítanejších kníh roku 2010 a King nešetril slovami chvály. Ide o Priechod od Justina Cronina. Americká vláda (ako inak) vyvíja tajný projekt, označovaný aj ako Projekt Noe. Jeho cieľom je z ľudí spraviť smrtiace zbrane. No niečo sa pokašle (tiež ako inak). Dvanásť testovaných subjektov utečie a po celom svete roznesie vírus, ktorý ľudí zmení na nenásytné, krvilačné, smrtiace a nezničiteľné bytosti. Ľudstvo sa zdá byť stratené. Trinástym subjektom je len 6-ročné dievčatko, Amy Harper Bellafontová. A práve na Amy je niečo zvláštne. Vírus na ňu nepôsobí tak, ako na ostatné subjekty a práve toto malé čiernovlasé dievčatko, ktoré matka nechala v kláštore u mníšok, predstavuje pre svet svetielko nádeje. Do tejto krásnej hrubej "bychle" som sa púšťala s veľkým očakávaním. A možno práve preto prišlo sklamanie. Prvé stránky naznačovali skvelý príbeh, od ktorého som sa nemohla odtrhnúť. No postupne nadšenie opadávalo. Kolóniou som sa statočne prehrýzala, a ak by som za knižku nedala takú astronomickú sumu, možno by som to aj vzdala. No po odchode z kolónie som bola rada, že kniha stála nemalé peniaze (metaforicky) a že som ju vďaka tomu neodložila. Začalo to naberať grády, ktoré sa nestratili do konca príbehu. Pár výhrad by sa však našlo. Pre mňa sú najväčšou slabinou charaktery. Neobľúbila som si ani jedinú postavu. Akoby im Cronin zabudol vdýchnuť život. Niekedy sa správali absurdne, nelogicky. Jediným pre mňa zaujímavých charakterom bola sestra Lacey, čierna mníška, ktorá Amy sprevádzala na prvých stranách knihy. Ani samotná Amy, záchrankyňa ľudstva, ma nijako nezaujala. Možno jej autor venoval málo priestoru, veď na trištvrtiny knihy proste zmizla. A keď sa konečne objavila, už to nebola tá Amy, ktorá spôsobila rozruch medzi zvieratami v ZOO. Tá Amy, ktorá vedela ľúbiť i po nakazení sa vírusom. A pri scénke, v ktorej príde za ostatnými a po dlhom mlčaní začne rozprávať, som ostala nechápavo pozerať. No nie je absurdné, keď niekto po niekoľkých týždňoch medzi ľuďmi jednoducho otvorí ústa s tým, že nehovoril preto, lebo zabudol ako sa to robí, ale už si spomenul a preto už rozprávať bude? Z ničoho nič? Taktika opustenia jednej dejovej línie v napínavom momente nie je zlá vec. No keď sa k nej autor nevráti niekoľko desiatok strán, začínate byť netrpezlivý a máte chuť preskočiť pár strán a dozvedieť sa viac. Aspoň ja som to tak cítila. Ďalším mínusom je, že Cronin si pre čitateľov nenechal takmer žiadne tajomstvo do ďalších kníh. Vieme, kto sú upíri, ako sa ich možno zbaviť a aj to, kde ich treba hľadať. Jediné, čo ostalo neodhalené, je otázka: Kto je vlastne Peter? Akú úlohu v tom všetkom hrá? No to je pre mňa príliš málo. Napriek tomu netvrdím, že kniha bola zlá a pokračovanie si určite nenechám ujsť. Možno Priechodu neprospelo prehnané promo. Očakávala som totiž veľmi veľa, nedostala som síce málo, no predsa len to bolo menej, ako som čakala. V každom prípade Priechod neodsudzujte. Nečakajte Stephena Kinga. Nedočkáte sa ho. No i tak je Priechod celkom pozoruhodným príbehom, ktorý by bola škoda prehliadnuť.

pútavo napísané (Miška Krewniaková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha, asi najlepšia z tohto žánru, čo som kedy čítala. Odporúčam pre všetkých, ktorí majú radi apokalyptický štýl. Zhltla som ju jedným dychom.

dobré... (Katka, 10.6.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
kniha je veľmi pútava, avšak pre ľudí, ktorí nemajú radi dlhé opisy nebude príliš zaujímavá, pokojne by som ju skrátila o 200 strán, ináč hodnotím kladne.

úžasné (Veronika Ančová, 21.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som mala asi pol roka na polici a nevedela som sa odhodlať ju konečne prečítat - odrádzala ma hrúbka a zo začiatku aj nemastný - nesladný dej na prých stránkach. ale potom - to bola lavína - valila som stránku za stránkou, nespala som, len aby som ju konečne dočítala. úžasné postavy, úžasný dej !!! v podstate su to dve knihy v jednej - prítomnosť a potom budúcnosť tých, čo prežili a začínali so vsetkým úplne od znova. toto je kniha, ku ktorej sa môžte vrátiť aj stokrát a vždy vas upúta a vždy tam najdete niečo nové. určite odporúčam

Fakt super (Daniela, 18.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to fantasticky napinavo napisana kniha, akoby som sledovala film a ani sa nedotkla pukancov v mojej ruke. Az na konci, ked by uz isli titulky... Velmi sa mi pacila.

skvele (simon, 29.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
tato kniha ma velmi zaujala už ked som ju zbadal v obchode. ked som ju začal čitat pohltila ma natolko že som nechcel prestať. je skutočne iná ako ostatné knihy a vrelo ju odporúčam

No... (Terka, 25.1.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Kupila som si tu knizku,lebo som si myslela,ze to bude nieco co ma doslovne nadchne. Mozno som este nevyspela na tu knizku,alebo co,ale podla recenzie somzia cakala viac...
Všetky komentáre (33)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Rada spomínala na časy, keď ešte sama bola Drobček. Pozerala na svet ako na bezpečné, dokonca šťastné miesto, kde ju trápilo iba to, kedy zasa prídu rodičia na návštevu, či bude mať učiteľka dobrú náladu a kto sa s kým práve kamaráti. Vôbec sa jej nezdalo čudné, že ona s bratom bývajú v Hniezde a ich rodičia niekde inde, iný spôsob života nepoznala, preto, keď ich otec, mama alebo obaja prišli večer pozrieť a zaželať im dobrú noc, jej nikdy nezišlo na um opýtať sa, odkiaľ sa vzali. Už musíme ísť, rozlúčili sa s ňou, len čo učiteľka vyhlásila koniec návštevných hodín, a to jediné slovo ísť pre ňu a vari aj pre Michaela predstavovalo celú pravdu o rodičoch. Prišli, chvíľu pobudli a zasa odišli. Mnohé z najkrajších spomienok na nich sa viazali práve k tým krátkym večerným návštevám, keď im čítali z knihy alebo ich iba prikryli v postieľkach.
Raz večer to však celé, čistou náhodou, zrúcala. Kde spávate? opýtala sa, keď mama odchádzala. Kde spávate, keď nie tu, pri nás? Vtedy videla, ako sa mame zakalil zrak, akoby v ňom niekto odrazu zatiahol záves.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x