bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mal to byť pekný život /Americký sen sa môže stať nočnou morou/

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mal to byť pekný život /Americký sen sa môže stať nočnou morou/

Americký sen sa môže stať nočnou morou

Autorkou je Slovenka žijúca na Manhattane Andrea Coddington, ktorá sa v New Yorku zamilovala, vydala a nakoniec aj ovdovela. Tieto životné situácie ju priviedli k napísaniu knihy z amerického prostredia, v ktorej opísala rôzne osudy Slovákov. Nosným sa však stal jej vlastný. Vďaka pracovným povinnostiam v USA sa Andrea náhodou stretla s manželom a bola to „láska na druhý pohľad“. Jedného rána však tento výborný otec a priateľ povedal svoje posledné bye-bye a už sa nikdy nevrátil. Nebola to však jediná rana, ktorá ju postihla. Časy, v ktorých prišla o bývanie a v ktorých nemala ani na topánky, má už chvalabohu za sebou. Teraz sa Andrea teší z nového bytu a verí, že ju ešte niekedy postretne veľká láska. O úspešnosti jej debutového diela niet pochýb a ako sa vyjadrila Evita: „Posledných 60 strán bude asi preplakaných“.

Andrea sa s Evitou pozná už z vysokoškolských čias. Sú veľmi dobré kamarátky, a preto ich vzájomná spolupráca nie je nič nečakané. Do budúcnosti majú prostredníctvom EvitaPress veľa plánov s americkou literatúrou, ktoré sa budú spoločne snažiť realizovať a slovenským čitateľkám tak prinášať zaujímavé zahraničné tituly.

Detaily o knihe

Názov: Mal to byť pekný život /Americký sen sa môže stať nočnou morou/

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Evitovka (Miroslava Slovíková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
teda skvela kniha, dokym som ju nedocitala, nemohla som sa od nej odtrhnut, moderny styl pisania, ale aj napriek tomu skvely, dej zaujimavy a zaujimavejsi o to viac, ze sa realne stal, pacia sa mi tieto skutocne pribehy.

Krásna kniha (Mária, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha s posolstvom, ktorá ukazuje ako môže byť život krutý no stále prevláda smiech a radosť, pretože cez všetko sa musíme preniesť. Zhltla som ju na jeden dych a obdivujem autorku, ako to všetko mohla zvládnuť

... (Martina, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha pri ktorej sa nedá plakať. Tak hlboko zasiahne do srdca že, .... na toto nemám slov. Čítala som ju asi pred 4 mesiacmi ale keď mám teraz o nej písať ešte stále mám slzy na krajíčku. Asi niesom jediná ktorá toto všetko s autorkou prežívala. Každé jedno trápenie, aj každý úsmev. A môžem povedať že Andreu Coddington z celého srdca obcivujem. Prežila toho veľa a ešte sa so všetkým podelila s čitateľmi. Odkryla pred nami svoj "pekný" život. A to sa cení.... Naozaj odporúčam každému prečitať si ju ale pripravte si vreckovky. Táto kniha naozaj dojme každého.

perfektné (Emily, 22.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
škoda, len, že toto musel priniesť život... kiežby to bola fikcia kniha ma prevalcovala

Dojímavé... (Daša Šimonová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi to bolo tým, že ide o skutočný príbeh, ale fakt som si poplakala... veľmi silný príbeh a veľmi silno napísaný... Odporúčam

fajn (Janka Dzurková, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa kniha pacila. Bez nadbytocnych slovicok, napisana s lahkostou a uprimnostou. Autorka odhalila svoj krasny a zaroven tazky zivot s laskou v dalekom NY. Vyzera byt silna zena s pragmatickym pohladom na svet. Velmi dobre sa mi citala, tym viac, cim sa kniha blizila k zaveru...Kto nehlada v knihach komplikovane hlboke ponaucenia o zmysle zivota, naopak rad si svoju mysel precisti putavym skutocnym pribehom, urcite sa nesklame.

mal to byť pekný život (Eva Lokajová, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
moja prvá evitovka, čo som čítala. a čítam ich do dnes, takže odporúčam :)

NY, láska, strata (Simona Jaňáková, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
...aj o tomto je táto kniha. Milujem NY a veľmi rada čítam knihy, ktoré sa odohrali v New Yorku. Príbeh opísaný v knihe vo mne zachoval veľmi veľa. Vrelo ju odporúčam každému a bez akéhokoľvek rozdielu, pretože myslím, že chytí za srdce každého človeka.Dnes môžem hrdo prehlásiť, že táto malá modrá knižka sa stala tou mojou "top". Kniha má hlbku,až takú,že zo mňa vymámila aj tie najväčšie slzy v slznom kanáliku. Aj opis NY a jeho štvrtí bol taký, že som si na chvílu myslela, že som tam už niekedy bola a uplne som si to tam vedela predstaviť.

Velmi prijemne citanie (Kristína Opálková, 3.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj ked tento zaner moc neoblubujem, tuto knihu som precitala na jeden dych. Pozicala mi ju kamaratka, so slovami : "na konci budes plakat." Naverila som tomu, uz len preto ze to bol vtipne a putavo napisany pribeh. Ale nakonci sa predsa len ta slzicka kotulala. Obdivuhodny pribeh plny sily a odhodlania

pekne, smutne, pravdive (Kika (fb Kris Tina), 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knizka na jeden dych. Krasny pribeh lasky, o stasti, pominutelnosti okamihu, ludi...

Mal to byť pekný život (Pavlína Kubíčková, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Mal to byť pekný život si ma úplne získala. Prečítala som ju za dve hodiny, počas ktorých sa vo mne striedala celá škála pocitov. Po prečítaní knihy som plakala ešte ďalšie dve hodiny. Je neuveriteľné, aký dokáže byť osud krutý. Knihu hodnotím ***** (z piatich :)) a od jej prečítania sa stala mojou najobľúbenejšou.

Skutočne to mohol byť pekný život... (Miriama Prievalská, 22.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prostredníctvom knihy Mal to byť pekný život autorka vystupujúca pod pseudonymom Andrea Coddington ukazuje všetkým čitateľom svoju dušu z úplného vnútra. Je to pravdivý príbeh Slovenky, ktorá žije svoj sen v New Yorku tak, ako po tom vždy túžila. Dokáže ťažko pracovať v reštaurácii, len aby si zaplatila nájom, poprípade s kamoškami skočila na nejaký ten newyorský výpredaj. Všetko sa však zmení, keď do jej života vstúpi Collin. Scéna ako z typického amerického filmu. Len s tým rozdielom, že Dara nie je sedemnásť ročná blondýna a Collin nie je hráč rugby. Ich láska naberá na obrátkach a po pár mesačnej známosti sa berú na Niagároch. Narodí sa im dcéra Klára a ku šťastiu im naozaj nič nechýba. Dara žije svoj sen s tým najlepším manželom, milencom a najstarostlivejším otcom. Žiadne prekážky nie sú natoľko veľké, aby ich zlomili. Keď sa im narodí syn Bruno, nastávajú vážne komplikácie. Všetci sa však držia statočne. Nikto z nich ani len netuší, aká rana príde o pár mesiacov. V príbehu nastáva nečakaný zvrat, ktorý vaše oči asi nenechá bez sĺz. Darinu rodinu si našla smrť. Nevzala si však Bruna, ale bez upozornenia autorku pripravila o niekoho iného z jej najbližších. Táto kniha sa dá prečítať jedným dychom za pár hodín, ale pocity, ktoré vo vás vyvolá, budú dozaista trvalé. Napísať takúto spoveď určite nebolo vôbec jednoduché. Som presvedčená, že každému čo ju prečítal, je veľmi ťažké uveriť, že spisovateľka si tým nielen prešla, ale svoj život dala aj na papier. Pre nás všetkých. Tí, ktorí mali to šťastie dostať sa pod kožu tomuto príbehu určite prechovávajú obrovskú úctu a spolupatričnosť voči autorke. Kniha je krásnym vyznaním spisovateľky svojmu mužovi a deťom, ktorých nadovšetko miluje. Hoci to sama nerada priznáva – žiť sa musí.

Perfektná kniha (Daniela Jusková, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu nemám slov...:D pretože som ju "zhltla" a nepustila z ruk pokial som ju nedočítala. Perfetné spracovanie. Závidím vzťah medzi Di a Collinom kde on je perftný chlap kde po krátkom čase vie že ona je tá pravá. Požiadanie o ruku velmi romanticke. Narodenie malej Kláry a hlavne pomoc maminy ktorá neváhala a sadla na prvé lietadlo. Collinova schopnosť vplývať na ľudí pozitívne sa odrazila na navšteve Slovenska kde jej rodičia nemali žiadne výhrady voči nemu alebo že svadba prebehla tak nečakane. Z druhej stránky je tu Collinova mama ktorá ho prísne vychovávala a jeho neľahke detstvo.Za srdce ma chytilo ked SA Di narodil Bruno ten strach o malého som prežívala s ňou a chápala jej správanie voči neschopným sestričkam v nemocnici.Tú lásku som im priala a na konci som si aj poplakala :( Zdalo sa že ich láska bude ako rozpravka a všetko bude ako v rozpravke ale všetko sa raz obráti a tu to bolo celkový obrat ale verím ze ich láska je nekonečná aj ked sa to skončilo takto smutne.Obdivujem hlavnú hrdinku kedže ide o reálny príbeh a nie ako som spomínala o rozprávku.

Výborná ... (Mariana, 7.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha, prečítala som ju na jeden dych. Úžasný príbeh, páčila sa mi celá kniha, krásny začiatok, no veľmi smutný koniec. Ja som nenáročná čitateľka, nemám žiadne výhrady voči autorke, je to dokonca už moja druhá kniha od Andrey Coddington. Prvá bola Židovka, taktiež bezchybná kniha a v pláne mám aj kúpu tretej - Cudzia krv, dúfam že ma nesklame. Veľmi mám rada tento žáner. Knihy, ktoré sú napísané podľa skutočnej udalosti, patria medzi moje topky.

Odporúčam (Nikola Pažitná, 16.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Americký sen, s dramatickým koncom. Dokonalá kniha. Obrovské emócie - radosť, hnev, plač, smiech. A okrem toho krásne autentický opis New Yorku a američanov, pri ktorom sa nedalo nepousmiať. Collin, ach Collin - prototyp ideálneho chlapa. Di,silná žena s gurážou, miestami taká pojašená, no veľmi sympatická. Tak veľmi som im tú lásku žrala(a priala!)...No ako to už v živote býva, aj tu sa vyskytli nečakané zvraty. Prežívala som s ňou strach o malého Bruna, a beznádej a smútok a nakoniec obrovskú tragédiu. Plakala som tak veľmi, že som nevidela na písmenka a dlho po dočítaní som len bez slov uvažovala o tom, že také veci by sa vôbec nemali diať. Táto kniha ma strašne, ale strašne chytila za srdce. Pripomína mi, že nešťastie nechodí po horách,ale po ľudoch. A že nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie.

bombastická kniha :) (Danka, 14.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak táto kniha je jednoducho úžasná...bola to prvá kniha ktorú keď som čítala (verte tomu že ich nebolo málo ;)) pri ktorej som neskutočne plakala...jedna z asi najlepších ktoré som zatiaľ čítala :) napínavý a nečakaný dej až dokonca :)

Moja naj (Daniela, 14.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je najlepšia akú som doteraz čítala (a tých kníh nebolo málo:)). Keď som ju začala čítať, tak som ju nepustila z rúk, až pokiaľ som ju nedočítala a zároveň je aj prvou knihou, ktorá ma dokázala rozplakať....fakt vrelo odporúčam:)

Mal to byt pekny zivot (Slavka, 13.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mal to byt pekny zivot, ale namiesto toho, stala sa z neho uzasna kniha, velmi pekne napisana dnesnym stylom, ktoru chytite do ruky a nepustite kym ju nedocitate :-)

užasna (eli 412, 18.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha na jeden dych!!! pobaví aj slzička vypadne. plna romantiky aj krutého osudu a tiež jeden z dalších dôvodov navštivit NY!!

nádherný príbeh (maj, 14.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha sa nedá pustiť z rúk, úžasná, vtipná aj slzičková, obdivuhodný príbeh, plný energie, odhodlania a neuveriteľnej sily bojovať a nevdávať sa

Mal to byt pekny zivot (Mária Fadrhoncová, 18.11.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fakt nadherna kniha,velmi malo citam knihy ale toto som citala par krat a skutocne som pri tom poslednych 50stran preplakala ,sranda bola ze ked hlavna hrdinka si isla "zapalit" isla som aj ja :D Fakt vrelo odporucam

skvelá kniha (Lenča, 6.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
obdivujem hlavnú hrdinku za jej silu, nakoľko ide o skutočný príbeh, posledné strany som nedokazala bez toho, aby som knihu odkladala od seba prečítať. Revala som ....

úžasná kniha (Lenka, 12.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborná kniha.človek si poplače aj sa hrozne nasmeje.prečítala som to na jeden dúšok.proste super.odporúčam mladým aj starým
Všetky komentáre (23)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x