bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hry o život (Hry o život 1)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hry o život (Hry o život 1)

Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť chudobných obvodov. Sídlo vládne železnou päsťou a svoju moc dokazuje okrem iného tým, že si raz do roka vezme z každého obvodu jedného chlapca a jedno dievča vo veku od dvanásť do osemnásť rokov, aby sa zúčastnili na Hrách o život a pred zrakmi televíznych divákov bojovali na život a na smrť.
Šestnásťročná Katniss Everdeenová žije sama so svojou mamou a mladšou sestrou, o otca prišla pred rokmi pri banskom nešťastí. Keď nastúpi ako súťažiaca do hier namiesto milovanej sestričky, zdá sa, že si zvolila smrť. To však pre ňu nie je nič nové – boj o prežitie je súčasťou jej života od útleho detstva. Je rozhodnutá vrátiť sa domov, ale ak má zvíťaziť, musí potlačiť hlas svedomia a zničiť ostatných dvadsaťtri protivníkov.
Hry o život sú románom plným napätia, dobrodružstva aj lásky, a hoci dej sa odohráva v budúcnosti, dajú sa v ňom nájsť znepokojivé podobnosti zo života v súčasnosti.

Dostupné verzie titulu

Hry o život (Hry o život 1) Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Hry o život (Hry o život 1)

Originálny názov: The Hunger Games

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Hry o život...s exkluzívnym podpisom! Iba na BUX.sk

Fantasy trilógia Hry o život si získala milióny fanúšikov po celom svete. Už čoskoro príde aj do našich kín rovnomenný film, ktorý internetový portál Hollywood Crush označil za jeden z najočakávanejších filmov tohto roku. Vďaka BUX.sk budete určite pri tom, no už teraz sa môžete začítať do mimoriadne úspešnej a obľúbenej trilógie. Chcete vyhrať tieto tri knihy a k tomu autogram autorky Suzanne Collinsovej v špeciálnom kartičkovom obale? viac

Hodnotenie čitateľov

niečo úžasné (Katka, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som vzala do ruky, keď som mala.chvíľku voľného času, no namiesto prečítania pár strán som ju zhltla na posedenie. Jednoducho, nevedela som sa od nej odtrhnúť. Jej nápad s hrami o život ma nadchol. Je to niečo, čo som doposiaľ nečítala a ani nič podobné. Veľmi rýchlo si človek obľúbi hlavnú postavu, do ktorej sa taktiež rýchlo vžije. Prežíva s ňou pocit radosti, smútku, strachu ale sem-tam si aj poplače. Opisy prostredia sú tiež detailné, takže si čitateľ ľahko predstaví, kde sa postavy nachádzajú. Príbeh je naozaj veľmi silný a určite sa táto kniha stala jednou z mojich hlavných pokladov v knižnici.

dokonalosť ♥ (Pavlína Ružičková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak ju raz zoberiete do ruky tak ľahko sa z toho nevykrútite! Knihu som dostala od sestry na meniny a musím priznať že som k nej zo začiatku pristupovala trochu opatrne.Ale to sa už po pár stranách zmenilo.Veľmi milo ma prekvapilo že to bolo inšpirované gréckou mytológiou dokonca mojou srdcovou záležitosťou-bájou o Theseovi a Minotaurovi :).Táto kniha bola mojou spoločnosťou po večeriach v posteli ! :D Môžete sa prehovárať že už len dočítate kapitolu a pôjdete spať lebo ráno musíte skoro vstávať - táto kniha vám to nedovolí ! Každá scéna je niečim výnimočná a vy predsa musíte vedieť ako sa to celé vyvrbí :)

super kniha (Zuzana Ondovčáková, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha je super. Skvelo vymyslený príbeh a veľmi pútavý dej.

:) najlepšia (Vasisa, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úžasná kniha. Určite si prečítajte celu trilógiu:)

autorka zobrazila svet taký, aký je - drsný, kturý a neľútostný. (Michaela ♥, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Môj názor: Túto knihu som kúpila sestre na minulé Vianoce, pretože ma zaujal práve tento popis - nie príliš vzdialená budúcnosť, ktorá nie je až taká nereálna, ženská hlavná hrdinka (ktorých je oveľa menej ako mužských), ktorá je samostatná, odvážna a schopná v love a prežití, no a nakoniec otrasná reality show, v ktorej sa snobskí a nadutí obyvatelia hlavného mesta, Sídla, ktorí v živote nepoznali hlad, nešťastie a smútok, vždy mali všetkého dostatok a nemuseli tvrdo drieť, aby prežili ďalší deň, prizerajú, ako sa medzi sebou zabíjajú mladí ľudia z podrobených dvanástich obvodov. Katniss som si hneď obľúbila, pretože mi trochu pripomína mňa - jesvojská, tvrdohlavá a robí veci po svojom. Kniha akoby bola odrazom súčasnosti - vrchnosť si nažíva v blahobyte a my, obyčajní ľudia, musíme tvrdo pracovať, aby sme niečo dosiahli, kým im to prakticky prinesú na zlatom taniery. Kniha je písaná príťažlivo - jendoducho, netrba nad ničím do hĺbky rozmýšlať, a pritom vás do seba vtiahne ako čierna diera - horlivo listujete, ešte horlivejšie čítate a neviete sa dočkať konca. Veľmi zaujímavé je čítať o svete Panem, ako to v obvodoch chodí a o Hrách o život. Celá kniha je písaná z pohľadu Katniss, hlavnej hrdinky, a preto nečakajte žiadne iné dejové línie - len to, čo vidí, cíti a myslí si ona. Mnoho vecí Vám začne dávať zmysel až neskôr pretože viete len to, čo vie Katniss, a preto s ami táto kniha páči - je to, akoby ste v Hrách bojovali o život Vy. Knihu vrelo odporúčam. Zaujme takmer každého, pretože je dosť jasným odrazom toho, kam udalosti dnešných dní spejú. Rozhodne však nie je pre mladšie deti - je dosť naturalistická, no páči sa mi, že autorka zobraila svet taký, aký je - drsný, kturý a neľútostný. Práve také sú celé Hry o život. Knihe dávam 10 bofov z 10. Prečítaje si ju a uvidiíte, že aj Vás tento príbeh dostane tak ako mňa.

Hry o život (Barbora, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem túto knihu,najlepšia kniha akú som kedy čítala,nemohla som sa od nej odtrhnúť...ťažko to opísať,jednoducho ju odporúčam každému prečítať.Každému komu som ju požičala sa páčila :)

proste Wow.. (Adriána Brišová, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hunger Games je úchvatná. Väčšina knižiek je ľahko predvídateľná, ale toto je až do poslednej chvíľky originálne. Dovolím si povedať, že je to najlepšia knižka, čo som kedy čítala, a určite neľutujem toho, že som si ju kúpila. Všetkým odporúčam. ;)) Ako Stephen King povedal, táto kniha je ako droga, a nemohol sa od nej odtrhnúť. Musím s ním súhlasiť. Táto kniha patrí k tým výnimočným kúskom, ktoré začnete čítať a neodložíte ju, pokiaľ neskončí...

Super (Ivana Hudáková, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha s pútavým a originálnym dejom na zamyslenie. Absolútne ju zbožňujem, autorka priniesla po záplave upírskych ság niečo nové. Myšlienka dobre prešpekulovaných hier, v ktorých musia v priamom prenose bojovať o život deti, aby splatili dlh svojho obvodu po prehratej vojne, okamžite upúta pozornosť čitateľa. Čitatelia si zamilujú hlavných hrdinov hlavne vďaka ich charakterom :)

Fúúha :) (Janka Horváthová, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola fakt skvelá kniha, ešte som neprečítala celú trilógiu, iba túto jednotku a dvojku mám rozčítanú, ale jednotka sa mi vééľmi páčila, úplne ma pohltila, prečítala som ju asi za dva-tri dni, a aj to som čítala len večer, kebyže čítam cez deň, tak ju prečítam hneeď :D Fakt skvele napísané, perfektná myšlienka, s niečím novým, obsahuje akciu, napätie, lásku, ... Odporúčam!! :)

Úžasný nápad! (Evelin Kiss, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedá sa slovami opísať, aký skvelý nápad sa zrodil v autorkine hlave. Tento dystopický svet je tak krutý a práve preto je hrôzostrašne nádherný. Veľmi dúfam, že sa nikdy nedostaneme do takej situácie, kde by deti bojovali proti deťom v tak krutých podmienkach. Veľmi sa mi páčila aréna. Všetky prvky boli zaujímavé, akoby som sa ocitla v lese, kde je plno nástrah. Detaily sú dotiahnuté a premyslené a je to obrovský čitateľský zážitok. Postavy majú skvelé charaktery a vedia reálne a dobre rozmýšľať. Nie je moc času na lásku, ale aj tak sa tu nájde priestor pre iskrenie medzi hrdinami. Naozaj skvelá kniha, ktorú rozhodne odporúčam všetkým nadšencom dystópií a akčných a napätých príbehov!

lepsie ako film (Metju, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musim sa priznat, ze knihu som precital az po zhliadnuti filmu, ale taketo pozitivne prekvapenie z knihy som dlhsie nezazil a to aj napriek tomu, ze som podla filmu vedel, ako sa bude pribeh vyvijat. Avsak nejake zmeny sa samozrejme udiali a kniha ma ovela viac vtiahla do deja a napinaveho pribehu nez samotny film. Pre tych co film videli a samozrejme aj pre tych co nevideli vrelo odporucam, aby si zaopatrili tuto knihu a vo volnom case nesedeli pred telkou ale radsej si precitali toto velkolepe majstrovske dielo ;)

Skvelá kniha :D (Adriána Brišová, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhšej dobe prehovárania som sa aj ja pustila do tejto série. Je pravdou, že sa mi do toho zo začiatku nechcelo, pretože mi to pripadalo také divné, ale teraz viem, že je to úplne úžasné.. Celú prvú knihu som prečítala v podstate za jeden deň. Prvá vec, ktoré ma na knihe nadchla je to, kde sa celý dej odohráva. Je to vlastne taký zvyšok vtedajšej Severnej Ameriky, teraz krajiny Panom, ktoré je rozdelená na dvanásť krajov a hlavné mesto Kapitol. Pôvodne ale bolo trinásť krajov kým sa trinástka nezbúrila, čím vlastne spáchala vlastnú samovraždu, pretože Kapitol následne trinásty kraj zničil. Od tej doby sa organizujú každoročné Hunger games - hladné hry, do ktorých sú vyžrebovaní dvaja splátcovia z každého kraja. Hlavnou hrdinkou je šestnásťročná Katniss Everdeen, ktoré žije so svojou matkou, sestrou na okraji dvanásteho kraja. Jej úlohou je obstarávať potravu pre svoju rodinu, pretože by matka nič také nezvládla a sestra Prim je na to moc mladá. Preto trávia veľkú väčšinu dní v lese na love so svojím najlepším priateľom Gale (prepáčte, ale fakt mu nebudem hovoriť Hurikán, tieto priblblé mená fakt nemám rada). Nastáva deň zberu, čo znamená vyžrebovanie mien splátcov. Tento rok je vylosovaná Prim Everdeen, sestra Katniss. Tá sa pre svoju sestru obetuje a ponúkne sa ako dobrovoľník. Druhým splátke je Peet, syn pekára. Počas jedného dňa sa tak Katniss ocitá ďaleko od domova a rodiny a vyráža naprieč hroziacej smrti. Ak ale vyhrá, zostane jej to najcennejšie - život. V podstate mám Katniss rada a chápem, že v niektorých situáciách Peetovi neverila aj keď niekedy to bolo až príliš. Docela som obdivovala, ako si Kat dokázala vždy nejako poradiť. Ja by som na jej mieste radšej asi spáchala samovraždu. No vážne. Na toto by som ja nemala. Napriek tomu mi tak úplne srdcu neprirástla. Zato som si vážne obľúbila Peeta. Je to také zlatíčko z celej knihy ma práve najviac bavila časť s Katniss a Peetom v druhej polovici hunger games. Záver knihy a scéna s bobuľami sa vážne páčila. Síce sme vedela, že tie bobule neprehltnitnú, ale aj tak som bola napnutá, čo sa bude diať. Koniec knihy je podľa mňa taký dosť otvorený a hneď vás núti siahnuť po druhom dieli a čítať ďalej. Ja som tiež začala ihneď čítať druhý diel.

úžasné (Danči, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha.Vrelo odporúčam.Film na knihu nemá ani zďaleka dosah...

Kniha, ktorá poblázni aj dospelých (ľubomíra rybošová, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte pred mesiacom som nevedela o čom sú Hry o život. Raz som sa nudila natoľko, že som rozhodla pozrieť si tento film. Okamžite som sa do neho zamilovala. Do postáv - Peetu a Katnis. Do deja. Do nebezpečenstva. Film na oslovil natoľko, že som sa rozhodla vyhľadať knihy. Akonáhle som ich mala doma, nedokázala som sa na ne pozerať keď boli zatvorené. Počas troch večerov som mala o zábavu postarané. Knihy mi nedovolili odtrhnúť sa od nich. Zakaždým sa to končilo okolo tretej hodiny ráno, keď som zavrela úspešné prečítanú knihu. Autorke vrelo ďakujem za šikovné ručičky, ktorými napísala túto veľkolepú trilógiu.

Najlepšia trilógia v poslednej dobe (Zuzana Palušáková, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na prvý pohľad ma táto kniha v kníhkupectve veľmi nezaujala, presný opak sa však stal keď som ju doma začala čítať. Kniha je napísaná veľmi napínavo, často sa mi stalo, že som čítala dlhé hodiny bez prestávky. Hlavné postavy sú zaujímave, hlavne vzťah medzi Katniss, Galom a Petom ... človek stále čaká ako to medzi nimi dopadne a kto si získa Katniss. Len na to je potrebne prečítať si všetky tri knihy =0). Kto ma rád fantasy a sci-fi by nemal váhať v čítaní tejto knižky. Vrelo odporúčam ;-)

Milujem Hry o život (Peťa Jaďuďová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa zaradila medzi moje obľúbené hneď po prvých stránkach. Vtiahla ma do deja tak, že sa mi o tom dokonca snívalo. Bolo zaujímavé sledovať osud Katniss a jej počíňanie v aréne. Najviac ma oslovil vstup do arény. Tú časť som si dokonca vybrala pre recitáciu. Kniha je teda podľa mňa vynikajúco napísaná a určite predčila film, ktorý bol nakrútený. Odporúčam každému, kto hľadá nového knižného miláčika :)

SKVELÉ (Monika, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je naozaj len veľmi málo kníh, ktoré ma dokážu naozaj zaujať. Táto medzi ne rozhodne patrí a som rada, že som si na ňu počkala a nepozrela najskôr film. Odporúčam!

Uväznená v deji (Dominika, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy, ktoré ma si ma vedia podmaniť a vtiahnuť do deja. Hry o život patria medzi ne. Mala som pocit, že stojím po boku Katniss a celý príbeh prežívam spolu s ňou. Nedokázala som knihu odložiť bokom, musela som prevracať stránky stále ďalej a ďalej.

Film vz kniha (Tatiana Petríková, 4.1.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Najprv som videla film az potom som zistila, ze je kniha. Kedze ma film velmi zaujal a kupila som si ju. Precitala som si ju ale kedze som vedela co mam cakat, nemala som z toho taky mozny wau efekt. Ale i tak sa mi pacila.

amazing books (Patrícia K., 26.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som dočítala len prednedávnom ale stále na ňu musím myslieť. Vyvolala vo mnňe úúúžasný pocit.Autorka sa s tým príjemne pohrala a patrí jej veľká vďaka že som si ju mohla prečítať! !!!STOJÍ ZA PREČÍTANIE !!! Zamilujete si Katniss a hlavne Peetu!:) Je v ňej veľa akcie ale aj napätie a láska. :D Odporúčam! :)Pokračovania tiež nie sú na zahodenie. A film ? To je snáď najlepšie sfilmovaná kniha! Úprimne? Som na tejto sérii závislá! :D

Ešte si to nečítal? Najväčšia chyba v tvojom živote! (Simona Pulišová, 25.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa stala mojou obľúbenou dosť vtipným spôsobom. Sestra ju odo mňa chcela na Vianoce a vkuse o nej hovorila. Ja som len gúľala očami, pretože som neverila, že môže byť taká skvelá, ako ju opisovala. Hlavný dôvod bol asi ten, že jej ju odporúčal jej chalan, s ktorým som vtedy veľmi nevychádzala a neverila som mu. Myslela som, že preháňa.... :D Knihu som jej teda kúpila a bez väčšieho záujmu som ju skryla za poličku, nech ju neprečíta skôr, než budú Vianoce... Ako sestra čítala, robila som si srandu zo všetkého, čo mi povedala. Chalan s menom Peeta? Čože? Teraz by som sa za to všetko najradšej prefackala. Všetky knihy sú proste skvelé, jedinečné a ťažko ich niečo prekoná. Skvelý nápad, ktorý tu ešte nebol. Každý, kto ich prečíta, sa jednoducho musí zamyslieť, či aj my náhodou takto nejako neskončíme. Katniss je skvelá hrdinka, ktorá je tvrdá a nenechá sa len tak ovplyvniť, má svoju hlavu a ide jej hlavne o rodinu, o sestru, ktorú miluje a musí sa o ňu postarať. Všetky postavy sú premyslené, majú svoj charakter. Veľa z nich si obľúbite a pár aj znenávidíte (hovorím už aj o ďalších dvoch častiach). Prepracovaný dej, ktorý má rýchli spád, v knihách sa vždy niečo deje a nie je časť, ktorá by nudila. Od kníh som sa neodrhla, kým som ich všetky neprečítala. Mám ich všetky za sebou už dva krát a nepochybujem, že sa k nim ešte vrátim. Čítavala som ich aj v škole s kamoškou, niekedy aj nahlas a musím povedať, že niekedy všetci stíchli a zaujato počúvali. Dokonca spolužiak, na ktorého by som to nikdy nepovedala, chcel, aby som mu knihy požičala, že si to chce prečítať.. áno, knihy sú vysoko návykové a mal by si ich prečítať aj ten, kto nečíta ;)

úžasná (Zuzana Pažítková, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, prinúti premýšľať a udrží čitateľa v napätí od začiatku až po koniec. Ja veľa čítam a už mám nejakých pár desiatok kníh za sebou, ale dávno som nečítala niečo tak dobré ako sú Hry o život.To ako človeka dokáže vtiahnuť do deja to ani nekomentujem...Dávam jej desať hviezdičiek z piatich. Škoda, že som ju mala len požičanú, dúfam, že čoskoro sa objaví aj v mojej knižnici:)

Úžasné ! (Alexandra Krnáčová, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som sa veľmi tešila a vôbec ma nesklamala! Ba priam som nečakala že bude taká dobrá :) Pri jej čítaní som nikdyn emala pocit že sa dlho nič nedeje alebo sa "spieva o tom istom" . Vždy to bolo iné a nikdy som nevedela čo mám očakávať od konca. Odporúčam :)

Prežiť. Vyhrať. Zabiť. (Franka, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hry o život sú dobré. Hry o život sú mrte dobré. Útla nenápadná knižôčka v sebe skrýva lákadlo, ktoré vás pri nej udrží od večera do rána, kedy všetky myšlienky na školu, prácu, poprípade inú záujmovú činnosť odsunie preč ťažko filozofická otázka ,,Dočítať tých 100 strán teraz, alebo riskovať, že budem môcť pokračovať až na ďalší večer?" Túto knihu by som určite odporučila každému. Trilógiu Hry o život som zaradila medzi moje TOP. A určite si kúpte rovno celú trilógiu, lebo po prečítaní prvej knihy budete mať chuť vrhnúť sa hneď aj na ďalšiu :)

presne tam svet speje (Ema, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborne písaná kniha. Páči sa mi ako vykresľuje zdevastovaný svet a chorý nápad Sídla usporadúvať hry. Neznášam reality show, ktoré televízie vkuse omieľajú dookola (už nevedia čo vymyslieť) a táto kniha zobrazuje budúcnosť týchto reality show. Tam to totižto speje - ľudia budú bojovať o prežitie, len aby ostatných pobavili.

Najúžasnejšia kniha! (Lucia, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať že veľa kníh nečítam, ale táto kniha je niečo extra. Zatiaľ som prečítala len prvý diel, ktorý ma totálne dostal neuveriteľným príbehom, ale už strašne chcem čítať ďalšie diely a som veľmi zvedavá ako sa to všetko skončí. Je to najúžasnejšia kniha, ktorý ma totálne očarila.

Hry o život. (Daniela, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha ! Pri zamyslení, že v budúcnosti to takto možno naozaj môže byť, mi behal až mráz po chrbte, keď som si seba predstavila bojovať v aréne o život. Veľmi zaujímavý a pútavý dej, prečítala som viackrát a určite ešte aj prečítam. Je oveľa lepšia ako film, veľa vecí pozmenili vo filme a to sa mi nepáči, preto ostanem radšej pri knihe. ODPORÚČAM !

Nečítam sfilmované knihy ale... (Lucia Magátová, 22.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si niekoľko krát pozrela Hry o život musela som ich mať a konečne sa tak stalo. Sfilmované knihy nemusím, lebo si ich môžem pozrieť v telke a radšej si prečítam niečo čo sa do tv nedostane. Ale táto trilógia je úžasná. Nedokážete sa od nej odtrhnúť. Ak neviete čo s víkendom vuala - Hry o život, Skúška ohňom, Drozdajka. Neoľutujete :)

Najlepšia kniha na svete =) (Martin, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som dostal túto knihu veľmi som sa potešil. Ihneď som ju začal čítať a prečítal som ju za deň. Kniha ma úplne vtiahla do deja a ja som už nevnímal ani čas =). Suzanne Collinsová píše naozaj super a vrelo túto knihu odporúčam všetkým vekovým kategóriám (teraz ju číta moja stará mama a pochvaľuje si ju). Začal som čítať dvojku a už sa neviem dočkať kedy si pôjdem kúpiť alebo objednať knihu do kníhkupectva Drozdajku =)

Najlepšia akú som kedy čítal (ján hlodák, 13.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Suzannine Hry o život ma neskutočne prekvapili. Vedel som, že to bude dobré, ale že až takto! :) Dej je taký skvelí, že som nevedel prestať čítať. Nemohol som kvôli nej ani spávať, pretože keď dočítate kapitolu musíte ihneď čítať ďalšiu! Každá jedna totiž končí napínavo a vzrušujúco. Ihneď som začal čítať aj 2. knihu (Skúška ohňom) pretože prvá kniha mi nedovolila prestať pokračovať v príbehu. Na začiatku som nevedel, ako môže kniha skončiť, pretože "pravidlá hry" boli stanovené na jedného víťaza a nedokázal som si predstaviť, ako to dopadne, no koniec je to najlepšie čo by ma možno iba vo sne napadlo. :D odporúčam ju kúpiť každému. Nie len pre teenegerov či "deti" ale aj pre dospelích. To skôr nie pre deti. :D

Hry o život (Nini, 13.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhom váhaní som sa rozhodla si kúpiť celú trilógiu. Zatiaľ mám prečítanú len prvú časť. Páči sa mi na knihe, že nie je príliš presladená a v určitých častiach je priam brutálna. Napäto som čakala ako to skončí, resp. ako vyriešia víťaza a trochu som bola sklamaná, že to nebolo tak ako som si ja predstavovala, no až na posledných stránkach sa ukázalo, že to bude presne tak ako som si predstavovala od začiatku. Vrelo odporúčam čitateľom, ktorý majú radi napätie jemne "líznuté" romantikou v určitom slova zmysle :)

Jedna z najlepších kníh, aké som čítala (Sisa, 8.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som prečítala prvé stránky vedela som, že ma bude baviť, aj keď najprv som si myslela, že to bude blbosť, keďže sa tam malo vraždiť. Príbeh ma zaujal, stále som si hovorila, že "chcem vedieť čo bude ďalej a ako to dopadne, ale nechcem, aby skončila". Boli tam zaujímavé nápady a situácie,naozaj ma prekvapovali ich riešenia, láska, ktorá túto knihu naozaj oživila a nechýbala ani veľká fantázia autorky, ktorá dopomohla, k tomu aby táto kniha mala takú silu, ktorá Vás k nej pritiahne a neviete sa od nej odtrhnúť, dokonca ani potom keď ju už dočítate...

Geniální :) (Zuzana Malá, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu jsem si nejprve přečíst ani nechtěla, protože to byl hrozný hit a mě nelákalo být jedna z mnoha. Po přečtení několika recenzí jsem se rozhodla, že knížku zkusím, protože jsem snad neviděla, že by jí dávali jiné hodnocení než plné. A tak jsem jí propadla. Neuvěřitelně realistická, až jsem měla strach, že se jednoho dne probudím v Aréně. Nechyběla akce, kterou kniha byla napěchovaná až po okraj ani trocha té romantiky, i když vztak Peety a Katniss byla jediná věc, která mi na příběhu moc neseděla. Katnissina poslední lest byla úžasně vymyšlená a na další díl už se opravdu těším, protože věřím, že mě kniha překvapí a napne, protože pochybuji, že by se sebou pořadatelé her nechali tak lehce zametat.

Hry o život (Veronika, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som všetky diely.. Musím uznať kniha je napísaná pútavo..zachytáva vyberanie splátcov do arény akási pomsta panemu za vzburu? Toto mi prišlo akési nevhodné ba až zvrátene najmä keď si uvedomíte že ty splátci sú vlastne ešte len deti ale napriek tomu som to prečítala a neľutujem.. Začiatok knihy je dosť dojímavý, neskôr sa to pomalý zmení začnú sa prejavovať city i keď len z jednej strany a v aréne?Akcia.. Najlepšie na tom bolo že ako sa to celé pomotalo len za pomoci cca 1 stránky pri vyhlásení víťazov...

Úžasná (Marianna Beňová, 31.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som prečítala do troch hodín. Je to jednoducho kniha, ktorú keď začnete čítať tak sa od nej nebudete vedieť odtrhnúť :) Je fascinované sledovať čo sa tam deje a predstavovať si, čo by ste robili Vy na ich mieste. Jednoducho je úžasná :) každý kto má rad sci-fi knižky s troškou romantiky v pozadí :) naozaj krásne a zaujímavo napísaná kniha :)

úžasná (Jana Drgoncová, 28.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu som pôvodne ani nechcela čítať, lebo vidina detí vraždiacich sa v aréne ma vôbec nelákala. ale kniha sa mi našťastie dostala do rúk a ja som sa od nej nemohla odtrhnúť. už veľmi dlho ma nijaká kniha nezaujala tak, aby som ju bola uprostred týždňa schopná čítať do tretej rána. ani chvíľu som sa pri nej nenudila, napätie na každej strane a neustále zvraty ma nútili čítať ďalej aby som čím skôr zistila ako to skončí. pri tejto knihe som nevnímala čas, skrátka spadá do kategórie, nejesť, nedýchať, nespať, iba čítať :) pri niektorých pasážach som ani nedýchala, pri iných som sa smiala, pri niektorých zas mala slzy v očiach. skrátka táto kniha má všetko, čo má dobrá kniha mať

Odporúčam (Simona, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď ju začnete čítať už sa od nej neodtrhnete, skvelá kniha !!

Dokonalá kniha (Júlia Ozaniaková, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som vyhrala v škole v prednese poézie a prózy. Najprv som si myslela, že je to nuda a tak som ju hodila do kúta. No mýlila som sa. V jednom časopise som si všimla reklamu na film a tak som si povedala, že keď natočili aj film musí byť ako tak čitateľná. Hneď prvá kapitola ma tak zaujala, že som knižku prečítala za 2 dni a zúfalo som túžila po druhej časti, ktorú mi neskôr rodičia kúpili. A trojka to krásne ukončila. Vrelo odporúčam celú trilógiu. Nie len, že je všetko dopodrobna dokonalo opísané, ale autorka použila 1. osobu, takže som sa vcítila do hlavnej hrdinky, Katniss. Samozrejme bola som aj v kine, ale myslím si, že kniha je určite lepšia. Či už ide o pozdravy, zvyky alebo prírodu, je to tam krásne opísané.

Najlepšia čo som kedy čítala (Zuzana Cellengová, 22.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spočiatku som ani nevedela že niečo takéto výborné existuje ale keď som videla trailer na film bola som pevne rozhodnutá že si knihu kúpim. Páčilo sa mi že príbeh bol písaný v prvej osobe, čo mi umožňovalo s Katniss prežívať všetko dobré ale aj zlé čo jej osud nadelil. Páčilo sa mi ako autorka svoju postavu opisuje z časti kladne, no oceňujem že má aj mnoho záporných vlastností. No napriek tomu je to milujúca sestra a taktiež prežíva svoju prvú lásku. V niektorých častiach som mala slzy na krajíčku. Tejto knihe skrátka nechýba absolútne nič je dokonalá taká aká je...

Výborná!!! (Mirka, 22.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z obsahu knihy sa môže zdať, že ide o obyčajný krvák a navyše ešte sa aj zabíjajú medzi sebou deti. No táto kniha je napísaná takým skvelým štýlom, že vám všetko bude pripadať úplne prirodzené. Iste, nesmierne zvrátené a doslova "odporné" (smrť niektorých reprezentantov), ale autorka to podáva štýlom: "Takto to je" a čitateľ to prijme. Aspoň u mňa to tak bolo. Knihu určite odporúčam - už som ňou "nakazila" kamarátku. Verím, že ona bude "nákazu" šíriť ďalej. :)

:D (Lucia Spišiaková, 19.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Počula som o nej same dobre veci tak si ju chcem ísť kúpiť a potom napíšem ako sa mi páči ale určite sa mi bude veľmi veľmi páčiť.:D

The Hunger Games- Hry o život- celosvetový fenomén (Soňa, 13.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočný svet budúcnosti nám autorka podala v skvelom príbehu, ktorý si mnohý prekladajú ako ďalší ľúbostný trojuholník a prirovnávajú ho k Twilightu. Toto prirovnanie však všetci fanúšikovia neznášajú, pretože Hry o život je príbeh o tom ako sa vzoprieť krutovláde, ako udržať priateľstvo a o vrúcnej láske k rodine. Kniha vás doslova pohltí.

klobúk dolu. (Nikola Marhefková, 8.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Suzanne Collinsová sa postarala o to, aby mala moja maličkosť pri čítaní tejto knihy kvalitne obhrýzané nechty, miestami slzy na krajíčku a jednu prebdenú noc, keď spolu s Katniss prežívala všetky hrôzostrašné momenty v aréne. ... mojimi rukami už prešla nejedna kniha, no pri žiadnej som tak dychtivo nepretáčala stránky a nerátala ako šialená dni do vydania jej pokračovania ! Akurát čo ma zarazilo, bol fakt, že som tento poklad našla v knižnici v oddelení pre deti ... teraz je jeho miesto medzi bestsellermi, kam právom patrí :)

Panem (Veronika M., 21.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
hry o život je prvá časť z trilógie s rovnakým názvom. Túto sériu som objavila vďaka kamarátke, ktorá si knihy prečítala a ihneď mi ich odporučila. Netušila som, čo od knihy očakávať a popravde som ani veľa neočakávala. Kniha ma však prekvapila a úplne pohltila a za pár dní som prečítala celú sériu. Tieto knihy odporúčam každému! Stoja za prečítanie, takisto je v nich veľa na uvažovanie, pretože dej sa odohráva v budúcnosti...

Naj (Lucia Golianová, 8.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Až prečítaním tejto knihy som sa dozvedela a dostala k americkej YA literatúre, ktorá je u nás dosť podceňovaná, a vo väčších rozmeroch sa k nám dostáva až teraz (napr. Škaredí, Naprieč vesmírom, Les kostí..). Určite by som Hry o život nedávala čítať deťom do 15 rokov, na to je tam asi trochu viac jednoznačného a priamočiareho násilia. A k samotnej knihe..neuveriteľne pútavý a jedinečný príbeh, ktorý si musí zamilovať jednoducho každý. Skvelý štýl Collinsovej je na trhu priam jedinečný - knihy nie sú príliš dlhé, je v nich úplne všetko a sú len tri. V tomto čase každý autor píše knihy cez 300 strán a aspon na 5 pokračovaní. Načo?! Collinsová dokázalo všetko povedať v troch útlych knihách. Podľa mňa rozplakala kždého, kto túto trilógiu čítal. Hry o život sú skvelým dielom, ktorý ostane v mojej Top 10 knižnici asi už naveky :) Určite odporúčam každému, kto má rád skvelú literatúru a nevadí mu byť hore až do noci - keď knihu chytíte, nepustíte ju, kým ju nedočítate :)

Jednoznačne zaujme...a určite nie len mladých :-) (Monika Liskovcová, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predtým ako som ju začala čítať som na ňu počula zo všetkých strán len samé chvály, tak som sa rozhodla, že ak je taká dobrá musím si ju prečítať aj ja. Samozrejme, že som mala veľmi veľké očakávania (čo sa niekedy nevypláca),ale...hneď zo začiatku táto kniha moje očakávania predčila. Príbeh, ktorý zaujme úplne od prvej strany, sympatická hrdinka a hrdinovia :-) a úžasný príbeh plný napätia, akcie, kamarátstiev, nebezpečenstva...Keď som ju začala čítať úplne ma vtiahla do deja. Na tú chvíľku čo som ju mala v ruke a čítala som, som sa preniesla do sveta Panemu a prežívala som všetko s Kate a Peetom a so všetkými obyvateľmi. Všetko bolo opísané tak skvele,že som si to presne vedela predstaviť, celý ten svet, všetky obvody, ľudí..úžasné. Číta sa fakt skvele ! Nebudete ju chcieť odložiť z ruky. A hoci je to dystopický román, mnoho vecí až nápadne pripomína aj "náš svet". Jednoznačne odporúčam všetkými desiatimi. A určite si kúpte rovno celú trilógiu, lebo po prečítaní prvej knihy budete mať chuť vrhnúť sa hneď aj na ďalšiu ;-) PS: o chvíľu bude v kinách aj film, tak šup šup do čítania, nech to stihnete ešte predtým :-)

Superlatívna kniha - skvelá, zaujímavá, úžasná :) (Nikki, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu odporúčam všetkým, ktorí radi čítajú nielen sci-fi a fantasy, ale akúkoľvek dobre napísanú a zaujímavú knihu. Ja som sa k nej dostala prostredníctvom známej, ktorá mi rozprávala o nejakej "úžasnej knihe s názvom Hunger games, ktorej dej je zasadený do budúcnosti"...samozrejme ja, veľká milovníčka literatúry, som si začala vyhľadávať informácie o tejto knihe, či existuje aj slovenský preklad a či je naozaj taká dobrá. Už podľa obsahu som vedela, že to bude moja šálka kávy :) ale, že ma jej čítanie strhne až tak, že sa od nej nebudem vedieť odtrhnúť a budem sa s hlavnými hrdinami báť a plakať ale aj tešiť, to som naozaj nečakala. V Amerike sú Hry o život veľkým hitom, tento rok v marci (23.3. aj na SR) bude mať dokonca premiéru film s rovnakým názvom. ALE kniha je kniha. Tá prvá vo mne vyvolala veľmi silné emócie, až také, že som sa bála začať čítať pokračovanie, pretože som mala strach z toho, čo sa zase bude diať s hlavnými hrdinami. Samozrejme ani obe pokračovanie nesklamali a ja som túto trilógiu zaradila do svojho rebríčka TOP naj kníh. Naozaj odporúčam na prečítanie, je to úžasná kniha, kde je zobrazená v niektorých miestach kritika dnešnej spoločnosti, konkrétne fenomén Reality shows. Všetky scény sú farbisto opísané, dej má spád, postavy majú vlastné charaktery, ktoré si obľúbite (v prípade tých záporných možno aj znenávidíte). Ak hľadáte knihu, ktorá vás upúta, ste na správnej adrese. V mojej domácej knižnici sa táto trilógia ukrýva na poličke "vysoko návykové" :)

Katniss (Niki Kántorová, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No tak z tejto knihy som mala dosť. Začala som ju čítať lebo som sa dosť nudila a nemohla som ju dať z ruky. Hrozne sa mi páčil Gale a aj Pete. Ako bezhlavo všetko robila a celkovo kniha bola pásaná dosť pútavo. Vrelo odporúčam

Super!!!!! (Veronika, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celá séria ma úplne strhla do deja pretože je pútavo a zaujímavo napísaná a je plná emócii. Myslím že ma upútala aj tým že je v nej zobrazený svet a život aký si v dnešnej dobe nevieme ani predstaviť a práve táto nelútostná doba je miestom kde sa zrodí zaujímavý a romantický príbeh .

seria (Helena Launová, 14.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
perfektna kniha,nebudete sa vediet dočkať pokračovaní...

May the odds be ever in your favor (Kristína Klabníková, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha,ktorej som sa vyhýbala a nakoniec ju predsa len skúsila.A neľutujem,ani jednej chvíľky strávenej nad jej stránkami.Kniha svojím spracovaním a vyobrazením futuristickej Amerika,charaktermi,ktoré si obľúbite a budete im držať palce, ma kopmletne vtiahla do deja a ja som boj Katniss v arénu prežívala spolu s ňou.Knihu som nepustila z ruky,kým som ju neprečítala.

ospravedlnenie (Mária Breštenská, 20.12.2011) Odpovedať

BUX mám registrovaný na inú osobu, správne meno však má byť Dominik Petriska :) (takže autora predošlého príspevku si nevšímajte) :)

knižka ma príjemne prekvapila... (Mária Breštenská, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si knižku kupoval, váhal som. Knižka sa mi zdala útla a cena neprimeraná. Teraz však viem, že som sa veľmi mýlil. Už viem, že knižku nemožno hodnotiť podľa počtu strán, obalu ani iných vonkajších vlastností. Hry o život ma prinútili zamyslieť sa. Niečo tak výborne napísané, pútavé a... Suzanne Collins je naozaj fenomenálna spisovateľka. Málokedy sa totiž vidí kniha s tak prepracovaným, originálnym, napínavým a zároveň dojímavým dejom.

Skvelý darček na Vianoce!!!!! (Zora Billiková, 7.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoznačne najlepšia kniha za posledný rok!! A to som prečítala veeeľmi veľa kníh za rok 2011 :-) i keď mám dve malé deti. Na túto knihu, ako aj na jej dve skvelé pokračovania som si čas našla hocikde, dokonca aj pri varení :-). Dej ma tak hlboko zasiahol, že ešte dnes, 14 sní po dočítaní celej trilógie si spomeniem na Katniss, Peetu či na malú Rue, a rozcitlivie ma. Skvelý, dynamický dej, jednoduchý štýl, zrozumiteľne písaný, túto knihu robí skvelým darčekom na tieto Vianoce!!!!

najlepšia kniha, akú som čítala (Lucia Čulenová, 29.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Hry o život patrí medzi knihy, čo nenechajú žiadneho čitateľa chladným. V jednu chvíľu vám bude ľúto osudu mladej Prim a v ďalšiu budete nadávať na vládu krajiny Pantem. Tak ako Katniss postupne prechádza všetkými svojimi útrobami a bojmi o život, tak aj vy budete cítiť jej pocity, beznádej, prehru, chuť do boja, radosť a odhodlanosť. Možno si poviete, že koniec knihy je predvídateľný a hlavne keď viete, že má kniha ďalšie dve pokračovania, ale uisťujem vás, takýto koniec by vás určite nenapadol. Inými slovami kniha vás bude pekne namotávať na jej dej a bude vás naťahovať na struhu až do svojho veľkolepého konca. Kniha Hry o život je napísaná veľmi strhujúce, pekne postupne prechádzame celým dejom až sa dostaneme k strhujúcemu vyvrcholeniu a vyhláseniu víťaza tohtoročných hier o život.

Konečne niečo iné ako upíri (Ally, 24.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Presne, konečne niečo úplne iné ako upírizmus. Upíri sú všade a dá sa robiť s nimi hocičo a podľa mňa je tento námet dosť otrepaný a už aj zbytočný. Lenže Hry o život, to je už iná káva. Neuveriteľne skvelo napísané, chválim túto autorku. Celá séria Hry o život je veľmi pútavá, nie je príliš prehnaná a po Harrym Potterovi sa stala mojou novou "závislosťou". Tieto knihy si zaslúžia byť poznané a nezaslúžia si zapadnúť prachom. Je to trošku ako sci-fi, ale to je fajn. Odporúčam. Ľudia by si mali vedieť vybrať dobrú knihu.

úžasné! (Sašenka, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha má všetko! Akcia, napätie, neskutočná zápletka, zaujímavý svet s krutými pravidlami a tak akurát romantiky. Odporúčam prečítať každému. Katniss je konečne hrdinka, ktorá sa vie o seba postarať. Je nezávislá, ale nie dokonalá. Kniha je napísaná tak reálne, ako to len v rámci možností ide pri tom, v akom svete sa odohráva. Postavy majú hĺbku a svoje tajomstvá, ktoré postupne odhaľujete. Peeta je zvláštny, až do konca som si ním nebola istá, no verila som mu a dúfala som, že sa všetko vysvetlí a dobre dopadne.

The hunger games (Loooki, 23.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
...musí povedať, že neviem, kde autorka našla tento nápad futurizmu na Ameriku, ktorá sa stala Panemom a spoločnosť sa vracia do starého Ríma a jej jedinou zábavou sú "Hry o život" kde prežije iba najlepší hráč!... IKAR tebe musím vytknúť, že si týmto knihám neurobil dostatočnú promokampaň, veď v USa, Nemecku, Británii, Česku je to strašne populárne! Mohli ste na tom dobre zarobiť, veď už aj filmové spracovanie bude na jar 2012...nemusí byť všetko in čo má v sebe upíra alebo sa odohráva v "noci".. ...a je to naozaj na škodu, pretože som knihu objavil vo výpredaji v Panta rei za 3 € prvé dva diely :/

super kniha (Leona Manďáková, 30.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to super knižka robim z nej čitatelsky denník

waaaaaaaaaaaaaaaau (Dede, 26.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som to dočítala a je to pecka pecka pecka !! :)milujem ju a začínam čítať pokračovanie..vážne je to neskutočne skvelá kniha :D vrele by som odporúčala :)
Všetky komentáre (60)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Neviem, ako dlho sa uhýbam ohnivým guliam, ale útoky napokon ustanú. To je dobre, pretože mi je znova na vracanie. Do hrdla a do nosa mi stúpa kyslá tekutina. Musím zastať, pretože moje telo sa zmieta a zúfalo sa pokúša zbaviť jedovatých látok, ktoré som vdýchla. Očakávam ďalšie zasyčanie, ďalší signál vyraziť, ale žiadny neprichádza. Napína ma tak silno, až sa mi do páliacich očí tlačia slzy. Šaty mám zmáčané potom. Cez zápach dymu a vývratkov zacítim spálené vlasy. Rukou si siahnem na vrkoč a zistím, že ohnivá guľa mi z neho odpálila aspoň pätnásť centimetrov. V prstoch sa mi rozpadávajú zuhoľnatené pramene. Fascinovane na ne hľadím, keď vtom začujem zasyčanie.
Svaly zareagujú, nie však dostatočne rýchlo. Ohnivá guľa narazí do zeme vedľa mňa a cestou sa mi obtrie o pravé lýtko. Keď vidím, že nohavice zachvátili plamene, prestanem sa ovládať. Zvrtnem sa, tackám sa dozadu, vrieskam a snažím sa tej hrôzy zbaviť. Keď sa konečne trochu spamätám, šúcham nohou o zem, čím zažehnám najväčšiu pohromu. Potom holými rukami bez rozmýšľania odtrhnem kus látky.

Víťazstvo znamená úspech a slávu.
Prehra znamená istú smrť.
Hry o život sa práve začali...

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x