bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zátišie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zátišie

Casey Marshallová je krásna, šťastne vydatá majiteľka úspešnej dizajnérskej firmy. Je dokonale spokojná so svojím životom, až kým ju nezrazí auto a celá sa nedoláme. No nielen to. Upadne do kómy, a keď sa z nej preberie, zistí, že nevidí a nedokáže komunikovať, zato počuje všetko, čo sa okolo nej deje. Veľmi rýchlo pochopí, že ľudia, ktorým dôverovala, nie sú takí, ako si myslela – a že jej nehoda v skutočnosti vôbec nebola náhodná. Má pocit, akoby sa jej život premenil na nočnú moru, z ktorej sa nemôže prebrať.
Joy Fieldingová aj v knihe Zátišie majstrovsky vytvára labyrint napätia a udržuje v ňom čitateľa až do poslednej chvíle.

Detaily o knihe

Názov: Zátišie

Originálny názov: Still Life

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha s príbehom zo života (Martin Elekanič, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Námet,ktorý je krutý,avšak zaujme.Táto kniha ma dostala.Prekvapil ma priebeh a koniec.Strhujúca,zaujímavá,originálna.Kto si ju prečíta,určite neoľutuje.

Poďme sa báť :-) (Peta, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha určite patrí medzi vydarené. Hoci podľa mňa nie je najlepším dielom tejto autorky, ale to, že stojí za to si ju prečítať, je nepochybné. Neskutočne zaujímavý dej, brilantne zvládnuté vystupňovanie napätia, hra so slovíčkami a dych berúce dialógy - to je len niekoľko charakteristík, ktoré kniha ponúka. Každý milovník príbehov plných tajomstiev a čudných, záhadných postáv si príde na svoje. Pre autorku je príznačné to, že sa dokáže vcítiť do kože každej svojej knižnej postavy a opisovať jej reakcie v rôznych situáciách tak, ako keby sa v nich ocitla ona samotná. Práve preto sú jej nahliadnutia do psychiky postáv tak jedinečné. Naschvál vás zavedie na tú nesprávnu cestu a vy jej to uveríte. Platí to aj pre túto knihu. Vyvolá vo vás strach, napätie, no hlavne túžbu čítať ďalej a neprestať, kým sa nedozviete skutočnú pravdu. Aj keď si už-už budete myslieť, že viete, kto je skutočným vinníkom, na ďalšej strane vás bude presviedčať o opaku - nastane zvrat, ktorý vás šokuje a prinúti si položiť otázku: A čo ak je ten zlý niekto iný? Ako som to mohol/la prehliadnuť? Ako obyčajne, páchateľom je ten najmenej nápadný, niekto, na koho by ste to určite nepovedali, a toto zistenie vo vás vyvolá pocity ,,nenávisti" voči nemu. Intenzívne, silné pocity ,,nenávisti" . Pýtate sa, prečo také intenzívne? Práve preto, že počas čítania ste sa s hlavnou hrdinkou úplne stotožnili, bolo ublížené jej = bolo ublížené vám. Na záver teda môžem skonštatovať, že to bol príbeh Casey-in, Joy-in a aj môj. Prijmite výzvu a zažite ho aj vy!

zátišie (Petra Gonová, 5.11.2012) Odpovedať

Už tradične, kniha ma vôbec neprekvapila, bola rovnako vynikajúca ako ostatné od Joy Fielding. Ona jednoducho vie ako vystupňovať napätie. Milujem jej knihy, vždy ich čítam do vtedy kým sa nedostanem na koniec, aj keby to malo znamenať, že budem hore celú noc:)

Joy Fieldingovú hltám (Simona Tichá, 5.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
už niekoľko rokov, patrí medzi moje naj autorky a ani tu ma nesklamala. Napínavý dej, pútavé zvraty, skvelé dialógy. Fieldingová je naozaj majsterka v písaní dialógov, ktoré sú prirodzené, neotrepané, výborne posúvajú dej a po kvapkách prezrádzajú dej. Vie výborne načasovať prekvapenia, vypointovať ich a jej opis komatózneho stavu Casey je geniálny. Normálne som sa vžila do toho, ako nedokáže nič povedať, pohnúť sa, ale všetko počuje a vníma. Strašný pocit, ktorý sa Fieldingovej podarilo vystihnúť na jednotku. Áno, ku koncu viete, kto je páchateľ, aj to, že Casey sa zachráni, ale to nič nemení na jej genialite. Milujem Fieldingovú preto, ako píše, ako ma dokáže vtiahnuť, namotať a dostať do úzkych, va kých sa nachádzala Casey. Každá jej kniha vo mne zanecháva stopy, najmä psychologizujúce príbehy silných žien, ktoré sa pasujú so životom, nepriaznou osudu a dokážu zvíťaziť. Bravo, pani Fieldingová.

zatisie (michi, 8.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
vyborna kniha precitala som ju za dva dni.odporucam.

Lepsi priemer (janeta, 9.6.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Fajn citanie vo volnom case, len som necitila napatie z deja a navyse som zistila, ze je v knihe tlacova a chyba tam asi 10 stran.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Je vôbec nádej, že ešte niekedy bude chodiť?“
„No, nevidím dôvod, prečo by nemohla. Nemala poškodenú miechu a zlomeniny sa jej pekne zahojili. Ak budeme poriadne masírovať tieto svaly,“ nadvihol prikrývku z nôh a začal Casey masírovať chodidlá, „keď sa preberie a mozog začne vysielať správne signály, nie je dôvod, prečo by nezačala znova používať ruky aj nohy.“
„Ale najprv sa musí prebrať.“
„Najprv sa musí prebrať.“
Už som sa prebrala, dočerta! Prečo môj mozog nevysiela správne signály?
„Mozog dostal šupu,“ vyjadril sa ktorýsi lekár.
Kedy to bolo? Koľko týždňov odvtedy uplynulo? Koľko mesiacov? Koľko ešte potrvá, kým sa mozog preberie? Bude mať dosť času? No tak, mozog, vzchop sa! Začni vysielať správne signály. Prsty, stlačte sestrine prsty. Nohy, kopnite Jeremyho do ruky. Urobte niečo... čokoľvek...

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x