bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pod krídlami smrti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Ľavá ruka Boha (3.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pod krídlami smrti

Thomas Cale, smrtiaci anjel sužovaný záhadnou chorobou, sa lieči v kláštore na Cypre. Ale aj tu, na zdanlivo bezpečnom mieste, musí byť v strehu. Ohrozujú ho duševne chorí pacienti aj najatí zabijaci. Na svojich pleciach naďalej nesie ťarchu celého sveta, ktorý má podľa proroctva zničiť, no on sa ho usiluje zachrániť pred fanatickým pápežom Boscom. Spasitelia sa mobilizujú, schyľuje sa k vojne, ktorá má rozhodnúť, či najväčší Boží omyl - človek - zmizne z povrchu planéty.
Cale aj napriek chorobe vymýšľa stratégiu pre spojenecké vojská s hlavným štábom v Španielskom Leedse. Boj s vnútornými démonmi ho čoraz viac oslabuje, a akoby to nestačilo, zmieta sa medzi láskou a nenávisťou k zradnej Arbell Materazziovej. Sníva o živote v ústraní, no zdá sa, že mu nie je súdený. Politické intrigy na Caleovej strane barikády sa stupňujú, chvíľami nie je isté, kto je jeho skutočný nepriateľ - či nenávidený Bosco, ktorý chlapca v hĺbke duše stále zbožňuje, alebo jeho vlastní spojenci.
Záver trilógie Paula Hoffmana spája nitky príbehu z dvoch predchádzajúcich románov. Osud hrdinov sa zavŕši. Kruh sa uzatvára. Anjel skazy rozprestrie krídla a celý svet zadržiava dych pred rozhodujúcou bitkou.

Z anglického originálu The Beating of his Wings (Penguin Group, Londýn 2013) preložil Michal Jedinák.
Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.

Dostupné verzie titulu

Pod krídlami smrti Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Pod krídlami smrti

Originálny názov: The Beating of his Wings

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Oplatilo sa čakať. (Monika Bistáková, 16.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď mala byť kniha vydaná pôvodne skôr, a mala mať iný názov = Výstup na Tigriu horu... oplatilo sa čakať! Hlavný hrdina nezostal nič dlžný svojej povesti človeka, ktorý vie vždy konať tak, ako si situácia vyžaduje. Zvraty, pri ktorých som sa "bála" otočiť list ďalej...zhltnutá na prvý šup.

Celkom urcite vrelo odporucam (Rasto, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa tento zaverecny diel trilogie pacil rovnako, ako dva predosle...opat zaujimave kratucke opisy prostredia, zaujimave zapletky a co mi opat ucarovalo najviac, boli dialogy postav, v style co na srdci, to na jazyku...miestami sice neviete, na koho strane mate stat, ale to nie je ani podstatne, podstatne je kvalitne citanie a to vas rozhodne caka...

Super (Anna Veselková, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedávno som dočítala aj tento tretí diel, priznávam, že nebol presne podľa mojich predstáv, ale ten záver ma prekvapil. Až keď si prečítate posledné strany, tak si uvedomíte, koľká múdrosť je v tejto trilógii ukrytá. Spomienky na Calea budete mať navždy v sebe. Vrelo odporúčam. ;)

Dokonalá kniha (Lucka, 15.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Záver tejto série bol úchvatný, jedna z mojich najobľúbenejších sérií vôbec...

Pod kridlami smrti (Dana Pivkova, 20.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Mne sa kniha citala tazsie, podobne ako Posledne styri istoty. Dej bol zaujimavy, akurat mna osobne tie opisy bitiek a vojenskych taktik velmi nezaujimali. A taktiez ten koniec ostal nejaky nedokonceny, chcela by som sa viac dozvediet, co sa stalo s Caleom a Kleistom. Ale pre toho, kto cital dve prechadzajuce knihy je to urcite zaujimave citanie...

Odporúčam (denisa, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne sa mi dostala do rúk 3.časť trilógie a nesklamala ma, výborné čítanie. Už teraz sa teším keď si knižky prečítam odznova.

Pod krídlami smrti (Stano, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala najmä tým, že to nie je klasická fantasy ako Potter alebo Odkaz dračích jazdcov. Skôr mi to príde ako historický román, aj keď vymysleného sveta. Ale to je jedno. Podstatné je, že ma to neskutočne bavilo. Malo to svižný dej, ale zároveň elegantné spomaľovacie pasáže či už opisného charakteru, alebo perfektných myšlienok na zamyslenie. Autor neskutočne presne a názorne vykreslil vplyv politiky na dianie vo svete. Keď som si to preniesol do reálu, bol som naozaj znechutený. Aj v príbehu, keby niet politiky, tak by sa zachránilo toľko životov.... Mňa osobne najviac bavili opisy bojov a vymýšľanie stratégii...no čo ma vždy dorazilo, boli tie náhodné okolnosti. Ako málo by stačilo, aby sa niečo nestalo ale... No úžasné! Bolo mi dosť ľúto Henriho, škoda... A túžil som sa dozvedieť načo Cale ochorel a veril som, že sa z toho nakoniec dostane, ale musím si to len domyslieť. Často som sa aj z chuti zasmial :). Veľmi sa mi páčilo používanie názvov skutočných krajín a miest a tak... Vnáša to čitateľa lepšie do deja. A na záver? Paul Hoffman je skrátka pán! Knihu by som odporučil každému, kto chcel odo mňa radu :) Je to niečo nové a myslím, že každý si tam dokáže nájsť niečo, čo ho bude baviť ...

Help me (Niki, 27.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
nevie o tom niekto viac? stacilo by mi aj priblizny termin vyjdenia tejto knihy :)

Už vyšla ;) (Iva, 5.11.2013) Odpovedať

Kniha vyšla dnes, 5.11.2013
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Volá sa Cale.
Predpovedali mu, že jedného dňa zničí svet.
Možno sa mu to podarí...

Hovorí sa, že život je ako rybník. Keď doň dieťa hodí okruhliak, od miesta dopadu sa šíria kruhy. No nie je to tak. Život je ako potok. Obyčajný, bezvýznamný potok plný drobných vírov, protiprúdov a kaskád. Víry a protiprúdy však postupne obnažujú jeden koreň za druhým, až podomelú breh pod stromom a ten sa zvalí do koryta. Strom zastaví a presmeruje vodu, a keď sa dedinčania prídu pozrieť, čo sa stalo, vo vyvrátených koreňoch nájdu uhlie. Prídu tam baníci a neskôr štetky, aby ich obšťastňovali, a za štetkami pasáci. Mestečko stanov a blata sa premení na mesto dreva a blata. Drevo nahradia tehly a blato dlažbové kocky. Po dláždenej ceste príde zákon. Ložiská uhlia sa napokon vyčerpajú, no mesto bude žiť ďalej. Alebo zanikne. A to všetko len pre niekoľko bezvýznamných vírov a kaskád.
Taký je ľudský život – riadený neviditeľnou rukou s mnohými prstami.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x