bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledné štyri istoty

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Ľavá ruka Boha (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledné štyri istoty

V druhom diele trilógie Paula Hoffmana trpí hlavný hrdina Thomas Cale pocitom roztrpčenia po tom, čo ho zradila láska jeho života, a zahráva sa s čoraz lákavejšou predstavou vyhladenia ľudstva.
V sprievode majstra Bosca sa vracia do útulku, kde už nie je chovancom, ale obávaným a uctievaným stelesnením Božieho hnevu. Bosco mu vysvetľuje, že ľudský rod je skrz-naskrz prehnitý, a preto ho treba zničiť a pripraviť svet na príchod dokonalejšej bytosti. No najskôr treba poraziť odporcov a uchvátiť moc v srdci cirkvi spasiteľov.
Cesty Caleových priateľov sa rozchádzajú. Kleist sa stáva členom zvláštneho horského klanu zbabelých zlodejov. IdrisPukke odchádza do Španielskeho Leedsu, kde našli útočisko zvyšky rozprášených Materazziovcov. Henri Zahmlievač sa ako jediný rozhodne vyhľadať Calea a zapojí sa do boja proti kacírom. Henri priateľa presviedča, že stále má dôvod žiť. Podarí sa mu to skôr, než bude neskoro?

Z anglického originálu The Last Four Things (Penguin Group, Londýn 2011) preložil Michal Jedinák.

Dostupné verzie titulu

Posledné štyri istoty Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Posledné štyri istoty

Originálny názov: The Last Four Things

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Monika Bistáková, 13.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižku som mala objednanú už v predpredaji, nevedela som sa jej dočkať. Spríjemňovala mi cesty z práce a do práce. Samotná kniha by mohla slúžiť ako výučba klamania a výhovoriek, toľko bol do nich hlavný hrdina zamotaný.

Celkom urcite vrelo odporucam (Rasto, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj druhy diel trilogie bol napisany vyborne, najviac ma uchvatili dialogy postav, ktore boli zostavene castokrat bez servitky pred ustami. Urcite stoji za precitanie.

Prečítajte si to, neoľutujete :) (Lia, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní jednotky som sa tak trocha obávala, či dvojka bude aspoň taká dobrá. Môžte mi veriť, bola a dokonca ešte lepšia. Fantastický Cale :) Už dnes sa neviem dočkať, kedy sa začítam do posledného dielu.

Trefa môjho gusta (Katka, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tom, čo som bola s Ľavou rukou boha nadmieru spokojná, rozhodla som sa kúpiť si aj 2hú časť. Aj táto knižka ma príjemne prekvapila. Môj osobný názor - táto druhá časť je oveľa lepšia ako prvá, takže kto čítal prvú časť, druhú by si určite nemal nechať ujsť. Pripomínam, nikdy som nebola fanusickou fantasy kníh, ale táto ma dostala. Pri tejto knižke som sa naozaj zasmiala. Plno super hlášok pri ktorých som od smiechu až plakala. Jednoducho skvelá kniha. Naozaj sa mi dostala pod kožu.

NIIE (Veronika Berdáková Pavlík, 8.9.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Čítam tu samé pozitívne ohlasy, no mna kniha veľmi nezaujala, v prvej časti sa aspoň niečo dialo. NO tu to tak trocha stagnovalo. Je pravda že som zvedavá na tretiu časť ale to len preto lebo som zvedavá ako sa to skončí. Kniha sa vôbec nečíta ľahko ..príde mi nudná..a to ozaj čítam knihy zo všetkých žánrov....ale trojku si aj tak zaobstarám(-: Zvedavosť ma premáha. Len verím že bude aspoň taká dobrá ako jednotka nie ako posledné štyri istoty.

Nič extra (Martina B., 26.8.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Tak v prvom rade autora asi tlačil čas aj keď sa to nezdá ,a písal len aby dačo bolo a nie preto že by ho pochytila múza. Dej je oproti jednotke nezáživný, nenapínavý (len v niektorých častiach kde aj tak napínavosť rýchlo skončí). Myšlienku to mala neskutočne dobrú ale to podanie sa mi až tak nepáčilo.Hlavne čo sa tých bojov, autor ich ani nie opisoval ale rozprával čo sa mi nepáčilo...a pripadalo mi že sám autor sa stráca v myslienke súvetí. Ako náhle prišlo zložité súvetie ako keby nevedel čo v ňom chce najprv vyjadriť a tak sa to miešalo dokopy ..až jednu stranu nebolo potrebné prečítať len raz ale aj dva razy.A hlavne keď jedno súvetie pokrývalo štvrtku strany:D no ale odporúčam to čítať vášnivým náročným čitateľom, ktorým sa chcel lúštiť súvetia a hľadať v nich čo chcel autor vyjadriť. Jediné čo fakt chválim je prekomplikovanosť vzťahov a intríg v deji. Caleova a Boscova prefíkanosť. Povedala by so dobrý nápad, v zlých rukách.

Posledne styri istoty (Dana Pivkova, 26.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvu cast som precitala dvakrat a velmi som sa tesila na pokracovanie. No poviem to takto, kniha Posledne styri istoty ma neohurila, ani nesklamala. Najviac ma zaujal Kleistov pribeh. Dalej sa autor pohral s pribehom a zaujimavo opisal cestu Bosca az k papezskemu vymenovaniu. Do deja pridal prekvapujuce zapletky, hlavne co sa tyka zosnuleho papeza a koniec deja nechal tak super otvoreny, ze uz sa tesim na pokracovanie.

Milujem ju! (Žofia Marcineková, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som milovník kníh . Prečítala som mnoho beletrií, románov či poviedok, no knihy od Paula Hoffmana, Ľavá ruka Boha a Posledné štyri istoty, sa stali mojimi srdcovkami . Nielenže vie dokonale opisovať postavy aj prírodu, no do svojich diel vkladá, ako sa hovorí, z každého rožku trošku . Humor, lásku, poučenie, históriu . Ak sa teším na nejaké pokračovanie z knižnej trilógie, tak určite na to Hoffmanove . Som si istá, že posledný diel, bude obrovská bodka za úžasným a strhujúcim príbehom božského chlapca Calea .

:) (Denisa Bužiková, 29.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Druhá časť ako aj jednotka majú čosi do seba. Aj dvojka má zaujímaví dej a prekvapivé zvraty takže sa nestáva predvídatelnou a nudnou

super (S. Adamčíková, 24.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola som potešená, že aj tento druhý diel bol rovnako dobrý ako Ľavá ruka Boha, prečítala som knihu za dva večery a netrpezlivo čakám na ďaľší diel.

Stelesnenie Božieho hnevu 2 (Denisa Oravcová, 28.1.2012) Odpovedať

Druhá časť "Ľavej ruky boha je kniha, ktorú aktuálne čítam. Všimla som si určité zmeny, hlavne vo vzťahu Cale - spasiteľ Bosco. Viac sa prehlbujú kresťanské motívy a dôvody vojnových sporov, spoznávame nové klany a ich spôsob života. Najviac ma prekvapuje ako je charakter "Obeseného spasiteľa" prepojený s príbehmi z Biblie, ale Ježiš je tu istým spôsobom upravený podľa poslania samotnej knihy. Veľmi sa mi páčia citáty a pekné myšlienky, ktoré tam odznievajú. Dej je zaujímavý, nepredvídateľný a myslím že každého čitateľa niečím obohatí ;)

Nebo peklo ... (Elena Nagyová, 12.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítala som na obidva diely rôzne reakcie, pozitívne aj negatívne, a nevedela som čo mám čakať. Knihy ma ale veľmi zaujali, hlavne svojou inakosťou. Teším sa na poslednú časť.

Smrť Súd Nebo Peklo - Úsmev Úžas Hnev Súdržnosť... (Eva Červienková, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
..každému, komu sa páči istá dávka mystična a napätia, vrelo odporúčam!Strávila som pri nej super chvíle, miestami preplnené smiechom, začudovaním ale aj so slzami na krajíčku. Je to niečo iné, ako máme/ máte bežne v rukách, ale naozaj stojí za to. Mám aj prvú časť, ktorá bola rovnako dobrá, dvojka ma ale zaujala o čosi viac, je plná zaujímavých a trefných "hlášok", citátov a vyjadrení,. Len na ochutnávku napríklad : " Nemá zmysel viniť niekoho za to, že je sám sebou a stará sa o vlastné záujmy.." alebo "Nejeden kvietok rastie v kráse nevidený a jeho pôvab ocení iba púštny vietor.." Jednoznačne neľutujem čas pri nej strávený a ďakujem darcovi, ktorý ma ňou obdaroval..

stred (ivana, 21.11.2011) Odpovedať

priemerná kniha
Po prvej casti som cakala ovela viac a bola som sklamana.Jednotka bola skvela a tento druhy diel bol o dost slabsi,ale ked chce niekto mat komplet sadu tak si ju kupi... Fakt to je taky priemer,precitat sa to da...

vynikajúca (Stanislava Sabová, 28.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
No musím povedať, že som ju zhltla za niekoľko dní a je vynikajúca. Teraz sa už len dočkať konca a dúfam, že bude stáť za to.

očakávanie (Kika, 10.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
ja taktiež súhlasím s Tebou a čo sa týka tých zubov :D dobré prirovnanie a tiež očakávam že to bude stář za to

Dočkali sme sa (Hawran, 10.8.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
No trvalo to dlho, ale dočkali sme sa. Tak len aby naše čakanie nevyšlo nazmar.

Ala (Alena, 30.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvá časť vyšla v máji minulého roku, takže viac ako rok ... Očakávania mám veľké, dúfam, že mi zuby neklapnú naprázdno:-)

re (Csaba, 27.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Pretože (dúfam) to spisovateľ nechcel odfláknuť, a tiež aby ani preklad nebol posledný. A mimochodom ešte nebola vydaná, to bude až 16.8.

súhlasím (Kika, 27.7.2011) Odpovedať

0
ja už fakt som sa nevedela dočkať ďalšieho dielu až som začala čítať knihy ktoré doma mám odznovu no keď to vyjde ta si prídem pekne počkať do Phanta Rei na tú knihu a odpoviem Ti na otázku: lebo predsa museli nejak preložiť, urobiť titulnú stranu a myslím, že aj spisovateľovi sa nejak buď nechcelo alebo proste na tvorbu potreboval viac času :)

Konečne! (Ala, 27.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aleluja, pochválen a ámen! Už som si myslela, že sa pokračovania ani nedočkám ... Neviem sa dočkať ďalších Caleových krokov a osudu. Len sa pýtam, prečo to tak predho trvalo, kým ste to vydali?

no hurá!! (Kika, 27.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
pche že vraj tri mesiace takmer rok možno viac ale dúfam že to bude stáť za to čítanie

treba čítať (Marek Polák, 26.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
ked som dostal túto knihu ( 1. diel) , myslel som že bude ďalšia z mnohých...ale opak je pravdou...je to neuveriteľný zážitok čítať toto dielo ....človeku sa až zrýchli tep a naskakujú zimomriavky .... už chcem držať v rukách 2. časť :)

výborná (maja, 22.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím s Luciou. Dostala som ju od dcéry pod stromček a nevedela som sa dočkať ďalšieho dielu, objednávam v predpredaji. A to absolútne nie som fanúšičkou fantazijných kníh ani filmov.

ĽRB (Lucia, 21.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
čítala som prvý diel,bolo to úžastné a som rada,že je tu už pokračovanie.Určite bude tak dobré ako 1.diel :)
Všetky komentáre (25)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Stál pred dvestodevätnástimi biednymi zatratencami, v ktorých sa miešali hnev, sebaľútosť, strach, beznádej, žiaľ, nenávisť, strata, láska a mnohé iné pocity. Vyžíval sa v pohľade na toľkých bezmocných spasiteľov a napriek tomu, že v jeho vyhlásení znela pýcha, ich životy boli v tej chvíli naozaj v jeho moci. Kto by mu zazlieval trochu nafúkanosti? Komu by sa nepáčila predstava, že ich môže vychovávať ako žiakov? Nemusel si lámať hlavu, či je spravodlivý, veľkorysý, alebo láskavý. Títo muži boli podľa cirkevných zákonov mŕtvi, poprava bola už len drobnou technickou záležitosťou. Mohol s nimi naložiť, ako uzná za vhodné, no nebažil po pomste – iba vycítil príležitosť ukojiť svoju zvedavosť. Ako by ste sa zachovali na jeho mieste?
„Prinútim vás vykonať veľa vecí, ktoré ste dosiaľ nerobili. Ak neposlúchnete, trest vás neminie. Ak prejavíte tichý vzdor, trest vás neminie. Ak budete reptať, trest vás neminie. Ak zlyháte, trest vás neminie. A trestu neuniknete ani vtedy, keď po ňom zatúžim z číreho rozmaru. Vyhnete sa mu jediným spôsobom: keď sa nenaučíte myslieť samostatne. Inak sa vrátite na toto nádvorie a okamžite vás

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x