bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







EONA

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: EONA

Navštívte Ríšu nebeských drakov!
Je to nádherný fantazijný svet inšpirovaný dejinami a kultúrou Číny a Japonska aj modernou súčasnosťou.

Práve tu, v Ríši nebeských drakov, žije Eona. Kedysi bola Eonom, dievčaťom prezlečeným za chlapca, a riskovala život, aby sa mohla stať učňom zaklínača drakov a osvojiť si dva druhy umenia – umenie meča a magické schopnosti. Teraz je zaklínačkou Zrkadlového draka a záchrankyňou krajiny, no má ďalšie, oveľa nebezpečnejšie tajomstvo.
Nevie ovládať svoju moc.
Vždy keď sa pokúsi kontaktovať so Zrkadlovým drakom, stáva sa z nej spojnica pre desať duchovných drakov. Ich zaklínačov zavraždil pán Ido. Cez Eonu prúdi žiaľ osirených drakov a mení jej schopnosti na silu, ktorá ničí krajinu i ľudí.
V jej stopách sa blíži ďalšia hrozivá sila!
Eona spolu s Rykom a pani Delou totiž utekajú pred armádou ctihodného pána Sethona, ktorý sa svojvoľne vyhlásil za cisára. Utečenci ho chcú zastaviť, ale musia nájsť mladého cisára Kyga a povstalcov z hnutia odporu. Bez Eoninej moci Kygo nemôže získal späť svoj trón...

Eona je dráma, pri ktorej sa vám rozbúši srdce, plná vzrušujúcich bojových scén, napätia – a mnohých prekvapení. Zvíťazí v nej boj o moc, alebo láska?

Z anglického originálu Eona (Viking, a Member of Penguin Group, New York 2011) preložil Martin Štulrajter.

Detaily o knihe

Názov: EONA

Originálny názov: EONA: Dragoneye Reborn

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

„EONA" zaujímavý príbeh, nezvyčajná téma a spracovanie (Jarka, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som s veľkým očakávaním čakala doma, kedy mi zásielkou konečne príde. Hneď v prvý deň som ju začala čítať a doslova som ju zhltla za dva dni. Tá kniha je ÚŽASNÁ!!! Už prvý diel som mala neskutočne rada, pretože ma bavil a bol jednoducho výborný. Ale toto? Jedna z mojich najobľúbenejších kníh, mám ju doma vystavenú a všetci, čo čítali prvú časť po nej siahli. Potešil ma príbeh, aj netradičné spracovanie a ešte netradičnejšia téma. Veľmi sa mi to páčilo, aj keď niekedy sa dej príliš naťahoval a komplikoval podrobnými opismi. Zaujali ma draky a tok energií, úplne iný pohľad... zaujal ma svet, ktorý autor vytvoril. Skvelé čítanie. Eona je super postava... kniha je vážne zaujímavo písaná.. :) Ďakujem autorke za jej fantáziu :D Táto kniha sa mi páčila omnoho viac ako Eon, je fakt úžasná a ak sa ju rozhodnete ju prečítať už ju jednoducho nepustite z ruky. Keď som bola tesne pred koncom, dokonca sa mi o nej celu noc snívalo. Napätie, láska, prekvapenia a to vyvrcholenie! Krásny koniec, som rada, že sa Eona rozhodla dobre. Celá kniha je jednoducho geniálna! Nečakané rozuzlenie, napätie, trochu tej romantiky :) a všetkého so zdravou mierou, tomu sa nedá uprieť ani jedna hviezdička! ODPORÚČAM !

Znovu Draci :) (Zuzana Palušáková, 30.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak isto ako prvy diel, je aj druhy diel prijemne citanie. Z Eona chlapca je Eona dievca a prenika to na povrch. Vsetci sa o tom dozvedia. Je to zarovne vysvetlenie preco sa zrkadlovy drak tak dlho nikomu nezjavil az Eone. Knizka je super. Draci zase ukazuju to co inde nemozeme ocakavat. Snura peral je velmi zaujimavy vymysel a kto chce vediet preco tak si musi precitat knizku :-) V knizke su rozne zvraty a situacie, napetie, laska a smutok sa tam striedaju, a tak knizka prinasa citatelovi vela emocii s ktorimi moze pracovat. Opet vrelo odporucam milovnikom drakov ale oplati sa precitat aj ostatnym ludom ktori nechovaju nenavist voci tymto stvoreniam :-) a konecne po dnesku mam tuto knizku aj vo svojej kniznici :-)

ujde (Pavol Melišo, 17.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
jednička bola hrozná. Dvojka je čistý priemer ktorý dokáže zaujať no pre mňa nič moc.

Eona (Niki Kántorová, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa odohráva povedzme, že v Číne a často som na to zabúdala, no pri predstave tých chalpov... Potom mi došlo, že bože oni sú číňania no ani tak mi to nezmenilo pohľad na ich.. Koniec bol pekný a hrozný zároveň, keďže sa mi celkom páčila vášen ktorá vychádzala z Ida... no nič.. záver bol jedinečný a dobrý.. vrelo odporúčam.. :D

pokracovanie dost sklamalo (katka, 12.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
po precitani EON som sa nevedela dockat pokracovania. no asi som mala velke ocakavaia. kniha bola pre mna miestami dost nudna . tak ako som prvy diel zhltla, tak pokracovanie sa so mnou tahalo dost dlho. ale inak za precitanie celkom stoji, hlavne preto aby sme vedeli ako to cele skonci ;)

Fanúšikom pravej fantasy! (Evelin Kissová, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je ešte lepšia ako 1. diel a ten je tiež veľmi dobrý. Je tu plno akcie, nejaká tá romantika, ktorá v 1. dieli chýba, draci! Milujem drakov a táto kniha mi ich ukázala v ďalšom novom svetle a svet, ktorý autorka vytvorila je skvelý, detailný a kniha sa krásne číta. Fanúšikom drakov a pravej fantasy môžem len odporučiť!

Tak to dopadne, keď mám narodeniny (Mária P., 2.5.2012) Odpovedať

Prvú aj druhú časť som dostala od sestry k narodeninám (love you, sis) a zhltla som ju za pár dní (nepozerajte na mňa tak obviňujúco, čítala by som rýchlejšie no boli tu isté... povinnosti... ehm, ožranpárty... ktorým som sa musela venovať) Knihy sú skvelé, inšpirované čínskou históriou a kultúrou (alebo aj japonskou, kto sa v tom má vyznať) a normálne ma navnadili, aby som si o tejto kultúre toho viac pozisťovala. Je to fantasy kniha a hlavne v prvej časti neočakávajte veľa romantiky. Hlavná hrdinka má svoje chyby a to ju robí ešte reálnejšou, čo je veľké plus. Síce som sa s ňou vždy nestotožňovala, s jej rozhodnutiami alebo myšlienkovými pochodmi, no napriek tomu Eona nepatrí k tým hlavným hrdinkám, ktoré vám svojou hlúposťou budú liezť na nervy. Takže odporúčam, ak máte radi fantasy, drakov, dobro vs. zlo, bojovanie, napätie a nečakané zvraty :)

Očarená (Veronika, 12.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už len tá obálka pôsobí úžasne... verím tomu, že každého milovníka fantasy vtiahne do sveta dobrodružstiev, boja dobra so zlom :)
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Láska je veľmi zneužiteľná slabosť.“ Sethon upriamil svoj chladný skúmavý pohľad zase na mňa. „Yuso tvrdí, že môj synovec a pán Ido ti pribehnú na pomoc.“ Palcom mi prešiel po perách. „Čo máš, že dvaja mocní muži pobežia v ústrety svojej záhube? Je to len drak, alebo aj niečo iné?“
„Neprídu,“ zachripela som.
Zľahka ma potľapkal po líci. „Obaja vieme, že prídu skôr, ako sa skončí deň. Si dokonalá návnada.“
Zaťala som zuby, mal pravdu.
Naklonil sa nad malý stolík vedľa mojej stoličky. Okolo neboli prepychové koberce, iba hlinená dlážka. Vzal dlhý tenký nôž. Kútikom oka som zazrela nože, háky a kladivko. Tieto nástroje som už videla – v Idovej cele. Spomienka vo mne vzplanula, nútila ma utekať. Bojovať. Nemohla som sa však ani hnúť.
„Môj synovec si príde po teba,“ pokračoval Sethon, „a tým mi prinesie cisársku perlu, ktorá je v bezpečí pod jeho silným mladým hrdlom.“ Zdvihol čepeľ a preskúšal nabrúsenú hranu. „Bol by som radšej, keby ho zabil Yuso a priniesol mi perlu, no tradícia hovorí, že ju treba preniesť z jedného živého hostiteľa na druhého v priebehu dvanástich výdychov.“ Pokrčil plecami. „Človek nikdy nevie, či sú tie príbehy pravdivé, alebo nie.“
Potiahol mi okraje tuniky, odhalil pokožku nad prsami. V mysli som udierala a kopala, no moje telo zostalo pod jeho rukami nehybné.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x