bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Súmrak - sága Twilight

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Séria:Twilight
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Súmrak - sága Twilight

Súmrak od autorky Stephenie Meyerovej bol búrlivo prijatý hneď po vydaní a pritiahol obrovské masy nadšených čitateľov. Hoci je román určený mladšej vekovej kategórii, mnohé čitateľky priznávajú, že román putoval z ruky do ruky, až skončil u babičky. Publishers Weekly označil román za najlepšiu knihu roka, v New York Times získala ocenenie Editor´s Choice a na najväčšom internetovom obchode Amazon.com bola hodnotená ako najlepšia kniha desaťročia. Ťažko jednoznačne určiť, v čom je ukrytá príťažlivosť tejto knihy, je to shakespearovská láska Romea a Júlie alebo faktor ohrozenia, ktorý v tomto románe vyletí do hviezdnych výšok, keď sa vzrušenie zo zakázanej lásky a utajovanej náklonnosti zmení na hrôzostrašný závod o holý život. Dej tejto dráždivej knihy posúva vpred rovnako napätie ako aj romantika, ktoré prinútia čitateľov neprestajne prevracať stránky.

Keď sa Isabella Swanová presťahuje do večne zamračeného mestečka Forks a stretne záhadného, zvodného Edwarda Cullena, jej život odrazu naberie vzrušujúci, a desivý smer. Edward je so svojou porcelánovou pokožkou, zlatými očami, mámivým hlasom a nadprirodzenými schopnosťami neodolateľný a zároveň nepreniknuteľný. Až do tejto chvíle sa mu darilo skrývať svoju pravú identitu, ale Bella je rozhodnutá odhaliť jeho temné tajomstvo.

Bella si však neuvedomuje, že čím bližšie sa k nemu dostáva, tým väčšiemu riziku vystavuje seba aj svojich blízkych. A na návrat už môže byť neskoro...

SÚMRAK je veľmi zvodný a výnimočne napínavý román, ktorý čitateľa doslova priklincuje, až kým neotočí poslednú stránku.

Detaily o knihe

Názov: Súmrak - sága Twilight

Originálny názov: Twilight

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nesúď knihu podľa filmu! (Herriett, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
K súmraku som sa stavala veľmi skepticky súdiac podľa filmov, no potom mi nejakou náhodou kamoška požičala knihy a ja som ich začala čítať. Najprv sa mi do toho strašne nechcelo, myslela som si, že sa budem musieť do toho vážne siliť, aby som sa prekúskala aspoň cez 30 strán a zrazu som začala čítať a úplne ma to strhlo. Každú jednu knihu v sérii som zhltla za tri-štyri dni. Tak krásne jednoducho sa to čítalo! Postavy sú proste úžasné. Pamätám sa, že po dočítaní Novu som musela čakať na Zatmenie a prežila som asi najhoršiu knižnú opicu v živote. Nemohla som čítať nič iné, myslieť na nič iné. Svet twilight ságy ma absolútne pohltil. Viem, že mnoho ľudí odcudzuje túto sériu, je na ňu až príliš negatívnej kritiky aj keď si to nezaslúži. Myslím, že ľudia by tejto sérii mali dať šancu pretože je to úžasná séria. Skúste sa odosobniť od toho čo o tom ľudia hovoria a skúste si spraviť vlastný názor. V mnohých prípadoch ľudia twilight odcudzujú a pritom knihy ani nečítali, ja som k tým ľuďom patrila a teraz si uvedomujem ako veľmi som tejto sérii krivdila. Rozhodne Vám túto knihu a vlastne celú sériu 100% odporúčam. Dá sa na tom super nasmiať, je to napínavé a postavy, tie postavy!

„Súmrak - PERFEKTNÁ sága Twilight“ (Jarka, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si na naliehanie mojich kamarátok, že je super, prečítala až teraz. A pochopila som, prečo som to tak dlho odkladala. Až doteraz som odoláva twilight ságe, myslela som si, že to nie je čítanie pre mňa, predsa len upíri a vlkolaci?...nesústreďujem sa na takéto čítanie a neverila som, že sa mi to bude páčiť, ale od začiatku ako som otvorila prvú knihu ma príbeh dostal! Dnes môžem povedať len to, že za pár týždňov som sa prelúskala celým príbehom a úplne som to prežívala s hlavnými hrdinami a bol to neskutočne krásny príbeh! Po prečítaní poslednej stránky ostalo vo mne normálne sklamanie z toho, že sa príbeh skončil. Musím uznať, že Bella a Edward mi budú strašne chýbať! Úžasná knižka, plná nefalšovanej a dych berúcej lásky. Túžim po pokračovaní, pretože to je najlepšia séria kníh, čo som kedy prečítala. HLAVNE SI PREČÍTAJTE VŠETKY 4 ČASTI TWILIGHT SÁGY!!!! A ešte by som chcela podotknúť, že dej je úplne úžasný... naozaj je pravda , že pocity a dej hlavných hrdinov prežívate spolu s nimi. Túto ságu by som nevymenila za nič na svete.! A to som naozaj veľmi prieberčivá čitateľka... proste mi nesadne hocijaká kniha  Milujem túto ságu. A mám pocit, že vždy, keď ju čítam znova a znova vyvoláva u mňa nové pocity. Možno tým, že som stále staršia a inak ju vnímam. Proste toľko hviezdičiek koľko by som jej dala sa tu ani nezmestí. :) Všetkým VRELO ODPORÚČAM!!!

Toto asi ani nepotrebuje komentár :-) (Daša Šimonová, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celá sága je perfektná a nie iba pre pubertiačky, ako si mnohí myslia... odporúčam!

Najlepšia (Sabrina Luščíková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som celú ságu niekoľko krát. No táto kniha bola niečim výnimočná. Pre mňa to bola prvá kniha akú som kedy čítala. Lepšie povedané s ktorou som vydržala do konca. Je pre mňa výnimočná pretože rozpráva krásny príbeh lásky. Nie je to príbeh lásky ako sa bláznivá teenegerka zamiluje do nejakého debila zo strednej ktorého chcú všetky baby a on chce viac. Je to niečo iné a výnimočné. Som team Edward pretože v knihe bol tááák úžasný. Pretože sa o Bellu tak bál a ochraňoval ju. Bolo to strašne zlaté. Bella a jej povaha sa mi páčili od začiatku. To, že mala odvahu ísť do nového mesta a spoznať nových ľudí. Iste mala potom strach no pre mňa je dôležitejšie to, že sa dokázala posadiť do lietadla a odísť od mamy. Obálka knihy sa mi tiež veľmi páči. Je veľmi málo kníh s takou tajomnou a zároveň krásnou obálkou. Tá čierna v pozadí je priam skvelá. No teraz sa môžme presunúť späť do deja... Jacob. Jacob je chalan ktorého som zo začiatku neznášala. No postupom času ako Belle hovoril ten príbeh a tak sa mi začal čoraz viac páčiť. No nikdy nebude mať nad Edwarda. Nikdy. Edward je omnoho lepší než Jacob. Samozrejme je to len môj názor. Páčil sa mi koniec knihy. To ako zabili Jamesa a ten ples... Ten ples bol aj vo filme krásny a moje predstavy o tom plese boli podobné. S tým, že vo filme tie svetlá v altánku svietili normálne na žlto ako každé iné svetlá no v mojich predstavách boli modré. Boli nahustené pri sebe a vytvorili takú ako keby oblohu. Bolo to nádherné. Autorke nemôžem nič vytknúť lebo kniha ako aj celá sága boli dokonalé.

sumrak (Renáta Žúborová, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bolo to prvé super čítanie po Potterovkách,dovtedy som si myslela že ich nič netromfne ,ale vyrovnala sa.

hm... (Michaela Ducsová, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítať túto rozsiahli ságu som sa pustila až po veľmi dlhom čase od hystérie, ktorú spustila. Nemám rada novú literatúru o upíroch, pre mňa existuje iba Stokerov Dracula :) To bol asi dôvod prečo sa mi do toho nechcelo. Potom som však náhodne videla asi dve minúty filmu a upútala ma tá bledá zelonomodrá upršaná atmosféra a scéna kedy Edward rukou zastavil auto, ktoré sa valilo na Bellu. Bolo to pôsobivé a tak som si povedala, že tomu dám šancu. Po prečítaní musím povedať, že nemám na knihu jednoznačný názor. Boli veci, ktoré sa mi veľmi páčili a iné naopak, ktoré ma strašne iritovali. Páčilo sa mi ako autorka vykreslila klan Cullenovcov. Ich opis, výzor, charakter, skrátka všetko okolo nich. Keď vo filme vplávali do jedálne, musela som uznať, že na nich čosi naozaj je. A musím uznať, že viac ako Edward na mňa zapôsobil Carlisle ani neviem prečo :) a mám rada aj Alice. Ale Bella – boli stránky, ktoré by som najradšej rozhrýzla :) to ako konala, čo robila, ako uvažovala, ma niekedy fakt vytáčalo do vývrtky.A nechápala som, prečo si Edward vybral práve ju. Tiež ma rušil fakt, že niektoré pasáže boli zbytočne veľmi, ale fakt veľmi rozťahané ako žuvačka. Mám rada rozsiahle opisy a prežívania ale toto bolo aj na mňa veľa. Hlavne keď sa napriek tomu dej skoro nikam neposunul. Asi jediná vec, ktorá ma absolútne vytočila bol baseball, ktorí upíri hrali :) toto som fakt nemusela. Predstava Edwarda v prúžkovanej šiltovke.... nie vďaka :) To sa mi videlo až čudné a absolútne mi to tam nepasovalo. Na strane druhej má príbeh brutálnu atmosféru. Napätie medzi Bellou a Edwardom, to ako sa jej úporne snaží vyhýbať, tá neistota a hrozba čo nad nimi visí. Stačí sekunda a Bella je studená a vysatá. Tá opatrnosť, ktorá ich ťahá k sebe a zároveň drží od seba – toto je fakt skvelo vytvorené. Vo svetle týchto skutočností ich prvý bozk na neviemktorej strane spôsobil zimomriavky :) To iskrenie čo je medzi nimi, napriek tomu, že sa skoro nedotýkajú je šialené :) Takže áno, čosi na tej ságe je :) Ale viem si predstaviť knihu o mnoho strán tenšiu.

sumrak (Katarína Danková, 1.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Keď som ju čítala po prvýkrát veľmi ma zaujala, sci-fi, napínavá, romanticka, proste všetko čo v dobrej knihe má byť, ale keď som ju čítala nedávno po druhýkrát, prišla mi zvláštna... neviem prečo

Sága (Katarína Voláková, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
užasná kniha! celú ságu milujem a pri každej knihe som mala nenahraditelný pocit :) nedá sa to popísať ..tie zmiešané pocity a myšlienky, plač..uzkosť..pocit radosti a šťastia..nádherné dielo autroky v každej jednej časti tejto ságy :))

prekvapila (Karolína K., 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
priznám sa, táto kniha ma zo začiatku ani nechytila, keď pred pár rokmi vyšiel aj film, prvú časť som si pozrela, no to aj stačilo. No prednedávnom, mi sestra poradila túto knihu, a milo som sa prekvapila, neverila som že ma až tak chytí. Vychutnávala som si každý kúsok z tejto knihy. Už kamarátka žiarlila na knihu, že ona mi je prednejšia, dôležitejšia. Je to celé len o predstavivosti. A táto kniha je dôkazom toho že filmy nie sú robené podla naších predstáv, naše predstavy sú v knihách :)túto knihu sa proste nedá nemilovať. Na ten momentík čo čítame, nás vnesie do takého sveta čo v skutočnosti ani neexistuje, ale tu sa to tak vnímať ani nedá.Už plne chápem, prečo sa sestra tak platonicky zalúbila do Edwarda. odporúčam každému

super (katarinka, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha je skvelá, samozrejme lepšia ako film, napísaná jednoducho ale pritom krásne vykreslený cit belly k edwardovi, určite odporúčam!

fenomenalna kniha (Katarína Kaňuchová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
jedna z najlepsich knih ake som citala, zhltla som ju na jeden sup a je samozrejme lepsia ako film (skoro vzdy je to tak :)) Pri citani som mala pocit, ze to JA som sa zalubila do Edwarda ze to mne sa to vsetko deje, uplne som sa do toho deja ponorila a priznam sa ze som v ten den neurobila nic :D

Twilight saga. (Bay Maceas, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ďalšia kniha z tých, ktoré som čítala až po tom, čo som videla film. Z jednej strany je to celkom aj dobré, pretože som sa k nim vôbec dostala a som za to teraz naozaj rada, pretože by som inak prišla o naozaj veľa. Kniha už zo začiatku upúta skvelým štýlom písania, čitateľným. Páči sa mi, že je celá písaná akýmsi melancholickým štýlom z pohľadu Belly, doposiaľ som nijakú takúto knihu nemala možnosť čítať. Avšak každá kniha má svoje muchy, lenže tie sa vôbec neoplatí posudzovať, pretože podľa môjho názoru má Twilight oveľa viac plusov, ako mínusov. Jednoznačne odporúčam, kniha, ktorá sa oplatí prečítať!

Šialenstvo začína (michaela, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred tým ako som videla upútavku na prvý film som o upíroch nechcela ani počuť. Ale ta upútavka vo mne niečo zmenila. Hneď som si zohnala všetky knihy a začala som čítať. nevedela som sa od nich odtrhnúť a s napätím som čakala čo prinesie nová strana. Nie že by som teraz behala po svete a hľadala upírov, ale v skutočnosti je to predsa len prijateľnejšie ako nejaký Dracula. A myslím, že Stephanie začala celosvetový ošiaľ ohľadne upírov. A nejeden človek tomu podľahol, vrátane mňa.

Twilight Saga (Marcela Ježová, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha, odporúčam. Tak som sa pri nej začítala, že som skoro celý deň nič nejedla :-)

Kniha (Michaela Orságová, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha,vrúcne odporúčam,romantika spojená s drámou dá sa čítať naozaj všade.Aj keď my niektoré dialógi nesedeli dá sa to prehrýzť ;)

perfektná (Jana, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednotka je pre mňa najlepšia z celej série. aj keď to veľa ľudí nazýva literatúrou pre násťročných, mňa chytila za srdce, aj keď už dávno pubertiačka nie som. neviem, niečo na nej je, čo človeka osloví. to ako sa do seba zaľúbia, ako s tým on bojuje, ale skrátka sa nedá. krásny príbeh a hlavne tie myšlienky :) nejde ani tak o lásku medzi upírom a človekom, ale celkovo, tá láska je tam krásne podaná, že knihu som si musela prečítať opäť

O tom, čo si myslím (Niko, 19.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Takže, keď som uvidel Túto knihu, ihned som si vybavil preukaz v knižnici a požičal si ju. Takmer NON-STOP som ju čítal a dychtivo hltal každé jedno slovo. Môj úprimný názor je však taký, že aj ked je to o upíroch, je to už niečo úplne iné. Draculu nemôže nič prekonať. Táto kniha je určená výhradne len pre teenagerov, ktorý prežívajú svoje "dni" a pomocou tejto knihy sa snažia stotožniť s nejakým hrdinom. Bella je typický príklad väčšiny dievčat. Len s tou výnimkou, že ona je bledá a ostatné sú... opálené (?). Dejovo je to vskutku fascinujúca kniha a som rád že som si ju prečítal. Záverečný súboj v baletnom štúdiu bol podľa mňa najlepší. A ak by som mal ešte niečo dodať, tak asi to, že nehltajte všetko doslova - môže to dopadnúť tak, že nebudete vedieť rozlýšiť realitu od skutočnosti a budete len stále fantazírovať o svojom Edwardovi - prípad mojej kamarátky :D

Príjemná séria :) (Klára Cicoňová, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som prečítala na odporúčanie kamošky. Bolo to v maturitnom ročníku a tesne pred maturami. Namiesto učenia som túto knihu zhltla za jeden deň. vtedy som bola veľký fanúšik, teraz som už viac dozrela, ale aj tak odporúčam každému, komu sa páči tématika upírov, nekončiacej lásky atď.

Super (Nikolett Zubnárová, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
všetky štyri knihy mám doma lebo ich sestra raz kúpila súmrak som si prvýkrat prečítala pred viac ako 2 rokmi ked som si pozrela film a odvtedy sa zo mna stala Twilight fanynka :) vždy som sa vedela vžiť do každej knihy a do tejto sa mi podarilo najviac aj preto vám ju odporúčam :)

nádhera (Diana, 7.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súmrak som si prečítala až po tom, ako som videla film, ktorý ma očaril. Knihu som si požičala od kamarátky a hneď ako som ju začala čítať, neodtrhla som sa od nej. Veľmi sa mi páčila, Stephenie má príjemný štýl písania a hoci sa Bella niekomu nepozdáva, podľa mňa je veľmi obetavá a statočná :) A Edward? :) Edward a Bella sú zlatí! Počula som, že autorka písala prvý diel Twilightu aj z Edwardovho pohľadu, ale niekto zverejnil jeho časť na internet a tak prestala. Ak sa rozhodne dokončiť aj Midnight Sun (Twilight z pohľadu Edwarda) bola by som neskutočne rada a chcela by som si prečítať aj tú knihu! =) Táto séria ma prinútila čítať knihy viac a som jej za to vďačná! :)

Twilight sága (Vika, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Láska medzi človekom a upírom o tom je táto kniha ale aj o sebazaprení Edwarda ktorý si musí vybrať či je pre neho dôležitejšia láska k Belle alebo potreba napiť sa jej krvi. To je akoby sme stretli osobu ktorú nadovšetko milujeme no tým že si ju vyberieme budeme musieť prijať to že sa s nás stanú vegetariáni hoci máme neskutočne radi steak. Takto som to vnímala keď som začala túto knihu čítať odporučili mi ju kamošky ktoré na tejto ságe doslova fičia :) Odporúčam túto knihu ja ju beriem z rezervou nevnímam tam len skutočnosť že ide o lásku upíra a človeka ale hlavne to koľko je človek ochotný za lásku zaplatiť ak je pre neho zmysel života.

Názor (Katarína Eštočinová, 31.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jedna z najlepších kníh, ktorú som prečítala.V tejto knihe sa vyskytuje láska medzi ľudskou bytosťou a upírom.Už keď som prečítala prvé strany nemohla som ju pustiť z rúk. Dnes už čítam druhú časť a teším sa ako to skončí.

Súmrak (Dominika Ľudviková, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha, oveľa lepšia než film. Prečítala som ju niekoľko krát :D Odporúčam všetkým, čo majú radi sci-fi a romantiku :D

Súmrak (Monika, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha. Videla som aj film, ale kniha je omnoho lepšia. Mala som ju prečítanú za menej než 1 deň. Zatvorila som ju až keď som dočítala poslednú stranu. Proste som nemohla od nej odtrhnúť oči. :)))

skvelé (Jana Suchá, 13.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala už veľa krát a určite sa k nej veľa krát v budúcnosti vrátim. Autorka ju napísala úžasne. Je to neuveriteľné, ako dokáže vyvolať u čitateľa pocity ako keby bol súčasťou deja. Presne to čo cítia postavy som cítila aj ja. Aj keď možno v originálnej verzii by to bolo trošku lepšie. Celkovo príbeh, zápletka, postavy, fantázia, predstavivosť autorky to všetko bolo neskutočné. Milujem túto ságu. A mám pocit, že vždy keď ju čítam znova a znova vyvoláva u mňa nové pocity. Možno tým, že som stále staršia a inak ju vnímam. Proste toľko hviezdičiek koľko by som jej dala sa tu ani nezmestí. :)

Twilight (Suzie, 31.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je jedna z kníh, ktoré musíte buď milovať alebo nenávidieť. Ja patrím k tej prvej skupine. Milióny ľudí ju kritizujú preto, že je podľa nich až neprípustne nereálna, no v tom je jej čaro. Ponúka možnosť zabudnúť na hektický, reálny svet okolo seba a úplne sa ponoriť do deja, ako keby ste sami boli jeho súčasťou. Má v sebe všetko, čo len duša môže v knihe hľadať - napätie, ktoré vás núti obracať jednu stránku za druhou i dokonalú lásku, ktorá je schopná prekonať aj tie najväčšie prekážky, ktoré jej osud vloží do cesty. Myslím si že by sme mali byť Stephenie Meyerovej vďační za to, že vytvorila snový svet, v ktorom si môžu nájsť svoje útočisko romantické duše, medzi ktoré určite nepatrím len ja :-) Pre mňa je toto kniha snov ;)))

SUMRAK (Martina, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani som nemala v zaujme ju citat...kazdy hovoril aka je super....nakoniec som neodolala a kupila...a neostala som len pri jednej, ale uz som precitala vsetky styri....a poviem Vam, ze sa mi to citalo jednym hltom jedna kniha pomaly za jeden den..... vreloooo odporucam vsetky styri......

Twilight saga (Jana Mačová, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vrelo odporúčam všetky štyri časti ságy, je proste úžasná, dokáže človeka preniesť do úplne iného sveta, ja som sa nedokázala odtrhnúť od jedinej strany a čítala som tak povediac deň a noc, prvú časť som prečítala za 5dní a štvrtú za 8 dní. stále som sa tešila keď ju opäť vezmem do rúk a prenesiem sa späť do deja. vrelo odporúčam, lebo je kniha jednoznačne lepšia ako filmové stvárnenie, aj keď ani to nebolo zlé ;).... prajem krásne čítanie

What a stupid lamb. - What a sick masochistic lion. (Miroslava Špaňová, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto by uz len v dnešnej dobe nepoznal známu hlášku z filmu? Stephenie Meyerová vydala prvú knihu v 2007, ja som sa dostala k nej v ten rok, keď sa začal točiť film a 4. kniha bola len v tlači. Veľa z Vás uz videlo film, ale hoci Meyerová napísala predlohu, nebudete mať z obidvoch rovnaký zážitok. Už len preto, aby bol prístupnejší širšej verejnosti (alias, aby sa aj chlapi mali na čo pozerať), okresala ľúbostné a romantické scény a zamerala sa viac na akciu. A v tom ju podporujem, filmy nie sú fádne. Kniha je písaná očami Belly, takže môžete očakávať zameranie na jej pocity. Takže skôr romantika s nádychom obáv, či by jej bol Edward alebo jeho rodina schopný ublížiť, alebo nie. Teenagerky si určite prídu na svoje, ale nielen ony. V prípade, že chcete uniknúť z reality a nečítať len priezračné romance, toto je tá správna voľba. A možno aj vy si budete predstavovať, ze ste Bella a máte niekoho ako Edward. Autorkin svet upírov je trochu iný ako ten, na ktorý sme zvyknutí, ale to je hlavne tým, že námetom na tento príbeh bol jej vlastný sen a sama o upíroch nemá veľa načítané. Hoci je príbeh situovaný do strednej školy, hlavné postavy mi prídu už dospelé. bella nie je normálna teenagerka a to sa mi tiež páčilo. Veľakrát som ostala prekvapená jej vyzretou odpoveďou, alebo jej zmýšľaním. Kniha sa číta veľmi ľahko a je vtipná a nie je zbytočne rozsiahla. Jej pokračovaním je Nov, ktorý mi až taký dobrý neprišiel, ale takticky potrebný, aby sme si ešte lepšie vychutnali 3.diel série, Zatmenie. Najviac akcie a boj. 4. diel mi príde trochu nanútený, alebo skôr vynútený čitateľmi - skôr čitateľkami. Každá je zvedavá, či sa zoberú, či sa Belle podarí prehovoriť Edwarda a stane sa upírkou a aká bude Bella ako upírka. Tiež vstupuje konflikt s nesplneným sľubom Volturiovcom a ešte niečo, čo neprezradím a s čím som sa ani ja a určite by sa ani Darwin nestotožnil. Viac nechcem napísať, aby som nepokazila radosť z čítania. Ja som prečítala celú ságu do 3 týždňov, ale 4.diel mi ležal nedočítaný asi mesiac. Neviem, či to bolo tým, že už toho bolo veľa, alebo ma odradilo čítanie Jacobových myšlienok, ale keď som sa dostala znova k časti, ktorú píše Bella, začala som si ju užívať. Veľmi dobrá sága.

Fantastické (Martina Pavlíková, 5.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som celú ságu, ale vyjadrím sa k tejto knihe, lebo podľa mňa je prvá kniha vždy rozhodujúca. Spôsob, akým píše autorka je jedinečný. Vtiahne Vás do deja a už Vás nepustí. Čítala som tie knihy deň aj noc, vždy som si povedala že dočítam kapitolu a pôjdem spať, no každá kapitola sa skončila tak, že som nevydržala a začala čítať hneď ďalšiu. Najkrajší bol koniec poslednej časti. Keď Bela otvorila myseľ a vpustila do nej Edwarda, ktorý sa mohol dostať do každej mysle, len u Bely nikdy nevedel čo sa jej práve honí hlavou. Niekedy pochyboval o jej láske a o tom, čo je za tým, že tak až chorobne túži byť upírom. A vtedy, keď mu ponúkla možnosť aby videl čo si myslí konečne uvidel ako veľmi ho ľúbi a túži byť len rovnocenným tvorom aby mohli byť už navždy spolu a aby sa už nikdy nemusel báť že jej niekto ublíži. Krásny príbeh, únik od každodennej reality. Prečítala som veľa kníh a ság o upíroch, anjeloch a vlkolakoch, ale táto sága je napísaná jednoznačne najlepšie pre romantické duše. Z každej témy je na trhu jedna dobrá sága a zvyšok sú len napodobeniny alebo zliepance, ktoré autori vyskladali z kníh s danou tematikou ktoré sú momentálne na trhu.

súmrak (Lenka Kyzeková, 3.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
nezvyčajné spojenie lásky a mystickeho sveta upírov! no, musím vám povedať pravdu, že som sa do tohto príbehu zamilovala!!! prečítala som poslednú stranu s povzdychom "ááách" a s úsmevom na perách! už mám v ruke druhú časť a som neskutočne zvedavá ako to skončí!

SKVELE (Monika Ďurkechová, 29.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha, akú som kedy čítala. 5 hviezdičiek je ešte málo na ohodnotenie jedinej ságy, ktorú som si v živote kúpila. Naozaj skvelá kniha! Ale to už asi všetci vedia.

perfektne (Ivana, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj ked niesom nást-rocna,aj tak to bola skvela oddychova kniha!!! A dá sa prečítat aj viac krat,určite sa k nej vratim... a skvela bola aj jej hrúbka...Zhltnete to na jeden krat a budete chciet viac....:))

Súmrak-Twilight sága (Bibi, 15.10.2011) Odpovedať

Ahojte viem ze som asi trochu neskorá ale chcela by som sa spytat na knihu súmrak.Viete mne sa ten film celkom pacil ale zeby ma az tak velmi oslovil?!? to nie. Kamoška mi povedala ze jej sa tiez tie filmy velmi nepacia ale ze knihy sú ÚUUUŽAS. Čo si myslíte???

fakt dobré čítanie (Terézia Holubčíková, 1.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deń, prečítala som všetky časti aj novelu k románu Zatmenie a úpne ma to pohltilo. Naozaj to stálo za tie peniaze.

Sumrak (Sialena Dia..:P, 29.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cawte..:)..velmi dobra kniha...strasne strasne dobra tak isto aj Nov je dobry..:)..ale teraz nb som poprosila o *pomoc* nevedel by mi niekto napisat takych 5 viet ako by zacal pisat knihu? chcela by som napisat knihu viem je to nezmysel ved mam iba trinast a co teraz mozno ked budem dospela kazdy zabudne na Twilight a vidam ju...len by som chcela od vas ako by ste zacali knihu ktora ma taky isty vyznam ako Sumrak..diiky..:D

Tú knihu milujem (Erika, 22.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha je az prilis dobra nemohla som od nej odtrhnut oči ked som ju v skole nemohla citat myslela som na to ako moze pokracovat a vzdy ma to nadchlo.Je prostne uzasna kazdy kto jo nema este precitanu z predu aj zo zadu a zo vsetkych stran mal by to urobit je proste skvela :D

Najlepšia kniha akú som čítala (Zuzka Vesturova, 12.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporučila mi ju kamaratka a som jej zato velmi vdacna ,pretoze som nic lepsie necitala.Ona si kupila 3 casti a neskor sa to v triede tak roznieslo ze ju precitali asi vsetky baby.:)Takze fakt odporucam najprv precitat vsetky casti a potom si kludne pozrite aj filmy,ktore su tiez super ale v knihe je toho vsak ovela viac.PRIJEMNE CITANIE :)

super (lilinka311, 15.6.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
za tyzden som precitala vsetky diely a je to fakt super!!!!

twilight (Martina, 19.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
všetky 4 knihy mam v compe a čítala som ich uz asi 5-krat a filmy ani neviem koľko krát som vydela je to moja srdcovka...oplatí sa to prečítať aj kuknuť film už sa teším na tretí..odporúčam aj Upírske denniky či už knihy alebo seriál aj školu noci sú to tiež dobré knihy a seriál :D

Čistá láska...:-))) (Laura, 15.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred tým som čítala iba povinné knihy a čisto z nudy som si túto kúpila, lebo každý o tom rozprával a nikdy to nebudem ľutovať...ja som nič iné celý mesiac nerobila len čítala Twilight ságu...:-)))

úžasné (Anna Vrtochová, 24.4.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky diely sú výborné,behom troch týždnov som prečítala všetky diely a film je tiež super ale kniha je kniha

Pretože užasnéé :) (Zuzka Pribulová, 16.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uplné užasné:)Na Vianoce 09 som dostala všetky časti :) a za 3dny som prečítala Všetky časti :D všetko čo sa točí okolo Twilightu viem :D aa samozrejme ,že aj filmy mám doma .. ale kinihy,su proste lepšie..vo fantázii sa predsa medze nekladu !

Fascinujúce :D (Gabriela Škundová, 13.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Manželík mi na Vianoce 09 daroval celú sériu Twilight, zhltla som všetky 4 diely do týždňa (oba filmy máme doma, sú super,ale kniha je kniha - fantázii sa nič nevyrovná) - fantastické čítanie, od ktorého sa nedá odtrhnúť! Manžel teraz číta 3-jku a u nás všetko stojí, nič sa nerobí, len sa stále číta:D

twilight sága (elen, 9.12.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšie zatiaľ čo som čítala.Zhltala som všetky 4 knižky za týždeň a film ani neviem spočítať koľký krát som videla.Super, vrelo odporúčm každému.

super (Lucia Chovanová, 28.10.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som všetky diely zhltla behom dvoch tyzdnov. Priznám sa, že sa mi do toho najprv moc nechcelo, ale keď to už raz človek začne čítať, nedá sa od toho odtrhnúť. Perfektný príbeh napísaný ešte lepším štýlom. Aj keď v niektorých miestach až prehnane sentimentálne a romantické, ale čitateľa to aspoň odpúta od starostí bežného života. Takže vrelo odporúčam... Perfektné.

STOJA ZA TO!!! (Tina Blahusiakova, 3.10.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dnes som cez pocitac docitala 4 knihu,trvalo mi to tyzden,pre mna bola najlepsia 2,aj ked tam nefiguroval Edward aj tak bola super ale aj ostatne beru dych!!!Najviac sa tesim na sfilmovanie 2!!!

Sumrak (Simca, 21.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to ta najlepsia kniha aku som kedy citala.. vazne ju odporucam.. ked vysla a kamosky ju citali stale dokola myslela som si ze to musi byt fakt neco zaujimave.. musela som to skusit.. a veru vobec nie som sklamana prave naopak som nadsena aj to je asik priliz slabe slovo.. je plna lasky.. ma total putajuci dej a strhujuci.. je fakt uzasna :-))

twilight (basha, 31.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
ku knizkam som sa dostala 29.decemba v pondelok,v utorok rano som mala precotanu prvu cast.v stredu rano druhu a tretiu som citala na silvestra celu noc rovnako ako tie predtym.4 cast som citala bohuzial cez pocitac,co uz,anglictina mi problem nerobila...takze za tyzden vsetky 4 knihy...od januara ich citam uz asi 5 krat a film som videla aspon 15 krat..je to jeden z najputavejsich pribehov aky som kedy citala...uzasne,napinave a dychberuce...

Sumrak (Stanka, 21.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
fantasticky relax na ceste do a z prace :)

súmrak (sandritka, 21.7.2009) Odpovedať

priemerná kniha
ku knihe som sa bohužial ešte nedostala,lebo som si myslela že je to skor literatúra pre nast ročnych,ale tuším sa do toho pustim. film bol super,neskutočny,pozerala som ho dva dni po sebe 2x a ten herec...bol neskutočny..mlady zajko,na ktoreho sa neviem vynadivat.. a inak mam otazku,tie knižky su 3 alebo 4?? ak ano ake su prosim ich nazvy a aka je postupnost tych dielov..?? dakujeeeeeeeeeem

raz nestačí (Ivi, 15.7.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
najprv som čítala od kolegyne, na prvý pohľad som neverila, že to bude volačo výnimočné, ale sú to také knihy, ktoré nestačí raz prečítať, mám doma všetky 4, hoci štvorku v češtine, ale kúpim aj v slovenčine, a myslím si, že po slovensky bude úplne iná ako česká, lepšia (pritom ani slovenčina ani čeština nie je môj materinský jazyk). už čítam druhý krát, a viem, že nie naposledy. videla som aj film a stále to pozerám, aspoň raz za týždeň, tento príbeh je ako droga, ale zdravšia, len do toho!

Twilight (Jasmína, 6.7.2009) Odpovedať

som sklamaný(á)
podľa mňa je súmrak ten typ knihy, ktorý uchváti každého aj keď nemá žiadnu pointu. a to zlé pretože z knihy nevyplýva žiadne ponaučenie. súmrak je na tej istej úrovni ako nezmyselné argentínske telenovely ...

:*) (Lenka, 26.6.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súmrak je úžasná kniha,vážne som nikdy nič lepšie nečítala, má veľmi napínavý dej, keď som sa do toho pustila nemohla som prestať čítať. A to nehovoriac o New Moon a Eclipse:)Práve dočítavam Zatmenie je to super, fakt odporúčam, lutujem len jedno, že som sa dostala k filmu skôr ako ku knihe xi:)

pomozte teraz odpiste prosim (katka, 24.6.2009) Odpovedať

0
tato kniha sumrak ... je to po slovensky keby tu si ju objednam ?

nazor (Dana Pivková, 5.5.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Katka, urcite kupit. Ja som prave vcera docitala Sumrak a ta kniha je skutocne super. Precitala som ju za necele dva dni /480 stran/ a nemohla som prestat citat aj ked moje oci uz protestovali:-) Uz sa tesim na Nov...

wow (Veronika Maťovčíková, 3.4.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
No toto, nečakala som že to bude až tak dobré, pretože keď som si čítala recenzie tak sa mi do toho moc nechcelo. No ale som rada, že som si to nerozmysela a kúpila som si ju. Už sa teším na to ako si pôjdem kúpiť ďalšie (alebo presvečím priateľa, že si ich zaslúžim). Škoda toho Midnihgt sun bolo to veľmi zaujímavé. Rovnaká knihy, rovnaký príbeh aj dej alebo na moje prekvapenie vôbec to nebola rovnaká kniha.

Súmrak, Polnočné slnko (Soňa =), 2.3.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super, fakt super.. Krásny príbeh o láske dvoch ľudí. Oddychové čítanie ku ktorému sa dá vrátiť zas a zas. Videla som aj film ale kniha je 100x lepšia. Škoda, že sa utorka rozhodla nedopísať Polnočné slnko. Edwardov pohľad je veľmi zaujimavý.

TWILIGHT SAGA (Veronika Oleárová, 25.2.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
precitala som vsetky casti ..... Sumrak, Nov, Zatmenie, Usvit a aj Polnocne slnko ...... nemam na to slov je to naprosto uzasne!! :DDD uplne ma to pohltilo ...... nevedela som prestat citac ani len na par sekund ....... moje pocity sa ani nedaju opisat ...... "proste super" je to slabe na vyjadrenie :DD

Súmrak (Alena, 9.2.2009) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ktorá osloví širšiu vekovú kategóriu. či už ste na strednej, vysokej alebo žena na materskej či v domácnosti. Ale predovšetkým, je to kniha pre ženy, ak zrovna nie ste muž s romantickou dušou:-)Príbeh komplikovanej nevyliečiteľnej lásky, ktorá môže skončiť tragicky, ak sa jden či druhý hrdina prestane ovládať a kontolovať svoje " pudy ". Očakávanie a mrazenie na tele vás bude sprevádzať počas čítania takmer od začiatku do konca knihy. Odporúčam .

bozsky film (Lenka, 23.1.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
tuto knihu som este necitala,ale bude prva, ktoru si hned zajtra pojdem kupit. po tom, co som videla film, o tom ani nepochybujem.. ten je viac ako uzasny.donale prepracovovany pribeh lasky, ktory v kazdej babe vzbudil tuzbu po niecom podobnom nam zaroven odhaluje svet upirov...su naozaj taki zli ako si o nich vsetci myslime? ...

Hrôza (Jozef Nemček, 19.1.2009) Odpovedať

som sklamaný(á)
Už dlho som nič tak úboho amatérske nečítal.Prepojenie nekonečne dlhých a nudných zaľúbených opisov so svetom upírov v štýle vyšplhať sa na päťsto strán.Ľutujem, že som si doprial aj druhý diel,čítať ho určite nebudem a asi ho darujem nejakému nepriateľovi. Bŕŕŕ!

TWILIGHT SAGA (Veronika Oleárová, 15.12.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
som velka citatelka, tuto knihu som bohuzial este necitala, ale pozrela som si film, ktory je uzasny :D .....uz sa neviem dockat kedy si precitam celu TWILIGHT sagu :DD

Sumrak (Lenka, 8.12.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
ta najsupernejsia kniha aku som kedy v zivote citala...zalubila som sa do nej hned ako som precitala prve dve kapitoly a vobec som sa od nej nevedela odtrhnut...kazdemu odporucam..je to fakt perfektna kniha s uzasnym dejom..

Katarina (21.11.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uff fakt super kniha bala som sa, ze budem lutovat, ze som dala tolko penazi za knihu popravde nikdy som za ziadnu tolko nedala, ale fakt nelutujem je uzastna a uz sa neviem dockat kedy sa zacitam do druheho dielu, ktory uz lezi na mojom stole ;).Precitala som za jeden den nejakych 400stran na hlt proste som nevnimala okolie naozaj sa mi velmi paci a dufam, ze coskoro budu u nas aj dalsie diely, isto sa rozpredaju jednym tahom :) Uz ich CHCEEEM citat :))
Všetky komentáre (68)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x