bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Diablova hviezda

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Diablova hviezda

Hlavné mesto Nórska Oslo sužujú tropické horúčavy. V jednom z bytov v centre sa na strope objaví hnedastá škvrna a do hrnca s variacimi sa zemiakmi padá kvapka krvi. Na podlahe svojho bytu na ulici Sofies gate leží inšpektor Harry Hole – namol opitý a opustený. Ani fanatické úsilie mu nepomohlo dokázať kolegovi Tomovi Waalerovi vraždu, no pripravilo ho o najbližších. Navyše vie, že o štyri týždne príde aj o prácu. Pri telefonáte z policajnej stanice precitne z alkoholického opojenia. Polícia našla zavraždenú ženu s odseknutým prstom na ruke. Harry Hole dostáva ešte poslednú šancu. Má však spolupracovať s jediným kolegom, ktorý v tom čase nie je na dovolenke – je ním práve Tom Waaler. A teplota v Osle má v najbližších dňoch ďalej stúpať...

 

Dostupné verzie titulu

Diablova hviezda Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Diablova hviezda

Originálny názov: Marekors

Objednávací kód NA200937

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Diablova hviezda (Veronika Berdáková Pavlík, 9.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Excelentné ako stále, čo k tomu dodať. Aj ked knihy o Harrym čítam tak trocha v rozhádzanom poradí všetky sú úžasné, veľmi sa mi páčia. Len škoda, že väčšinou tí zlí na konci zomrú a neskončia v base(-: Napätia tu je ako maku aj akcie....len sa do toho pustiť. Určite odporúčam, nesklame ako ani žiadna kniha od Nesba.

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý dej. Kniha sa super číta a neviete sa od nej odtrhnúť. Jo Nesbo vie ako na to.

Neoľutujete (Lucia Lieskovanová, 21.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo - vďaka nemu som si krimi zamilovala.Prečo? Aj keď si tipnete, kto je vrah - neuhádnete.Nečakané zvraty,vďaka, ktotým sa nebudete chcieť odtrhnúť od knihy.Hlavná postava - Harry Hole - nie je to typický predstaviteľ svojho remesla,ale práve preto ho budete milovať-tak ako Jo Nesba.Jednoznačne odporúčam prečítať.

skvelá voľba (Annka, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak pri detektívkach už v polovici zvyčajne viete, kto je vrah, mali by ste si prečítať túto knihu. Aj mne sa to stávalo, ale Jo Nesbo ma v Diablovej hviezde prekvapil. Autor vie príbeh podať tak, že v závere krútite hlavou s dôvetkom, že toto by ste teda nečakali :-) A mimochodom, tak som sa do knihy začítala, že som takmer zabudla vystúpiť z autobusu :-)

dobrý výber (Marianna, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý výber, ktorý nikto neoľutuje. Jednoducho a stručne - Nesbo vie ako zaujať, vie podať príbeh čitateľovi tak, že pri výbere ďalšej knihy opäť siahne po niektorej z jeho kníh.

Výborná (Ninočka, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Snehuliakovi to bol môj druhý Nesbo. Harry Hole mi je napriek všetkému sympatický a tento príbeh ma prekvapil aj svojim rozuzlením. Narozdiel od spomínaného Snehuliaka som do poslednej chvíle netušila, kto môže byť vrahom!

super (Veronika, 25.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uvítala som že Harry Hole nepatrí medzi typických -sterotypných a obľúbených vyšetrovateľov ktorí predstavujú ideál dokonalostí. Má svoje muchy, najmä potýčky s alkoholom, ale aj tak je šikovný vyšetrovateľ. Snaží sa odhaliť skorupmovaného člena zboru Toma Wallera,ktorý sa ho snaží presvedčiť aby sa k nim pridal, aj za cenu vyhrážok podarí sa mu to? Keď Waller zamätá všetko stopy, a dokáže manipulovať s ľuďmi. Spriatelia sa počas ich spolupráce medzitým všetky stopy vedú k odhaleniu vraha,ale zdanie môže klamať , odhalenie skutočného vraha je prekvapivé ale logické, mrazivý záver knihy , pri ktorom som mala zimomriavky, Waller nafingoval všetko tak aby všetky stopy šli proti Harrymu, ktorý mal stať za únosom údajného vraha , zachráni osobu na ktorej mu záleží a podarí sa mu očistiť svoje meno a zároveň odhalí pašeráka? Poslednou dobou som si až príliš obľúbila Nesba a jeho knihy má talent všetko rozpísať a zaujať , túto knihu odporúčam starším čitateľom.

Diablova hviezda (Lenka Šišmičová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Diablova hviezda bola mojou druhou knihou od Jo Nesba (až potom som si všimla, že tie príbehy možno trošku na seba nadväzujú, tak by nebolo zlé ich čítať postupne, ale to neviem naisto) a určite ma nesklamala! Čítala sa mi ľahko, pri čítaní som bola stále napätá, že čo zase nájdu a zistia. Dej bol naozaj zaujímavý, predstava sériového vraha bola spočiatku pre všetkých vyšetrovateľov akoby nočnou morou, no postupne sa museli sústrediť na dolapenie tohto človeka, ktorý páchal na prvý pohľad vraždy náhodných ľudí. Hlavná postava knihy, Harry Hole, mi bol spočiatku nesympatický (opitý človek, ktorého šéf kryje), no potom mi došlo, že ten šéf by ho len tak z nudy nekryl, a že Harry je naozaj skvelý vyšetrovateľ, čo dokázal aj pri vyriešení prípadu. Pri čítaní záveru ma naozaj mrazilo, Jo Nesbo je majster slova a príbeh vie podať tak, aby čitateľa zaujal. No a či sa aplikovala Harryho obľúbená metóda "Za všetkým hľadaj manžela" aj na tomto prípade, to si už musíte prečítať samy :)

Kde bolo tam bolo, v jedno horuce letne popoludnie v Oslu... (Matej Paluch, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opat sa rozbieha dramaticka nahanačka na čele s Harrym avšak tento rozbeh je oproti predchadzajucim pribehom trochu vrtkavy. Harry je zas namoceny v alkohole, ale tentokrat by ste mu najradšej vy jednu vrazili nech sa chlapisko spamata a plni si riadne svoje povinnosti. Avšak to už by nebolo to prave orechove s kvantovymi zapletkami a velkolepym a opat zas nečakanym rozuzlenim ;) Pan Nesbo ma neuveritelny talent na pisanie napinavych detektivok a my čitatelia verime, že Jo nam bude nadalej podavat na podnose taketo horuce knihy :)

super (Kristína Opálková, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela kniha. Vrelo odporucam. Nechala ma v napeti az do konca kvoli comu som sa od nej nevedela odtrhnut. Skvele premysleny pribeh.

Diablova hviezda stojí za prečítanie (Martinka, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tejto knihe sa opäť stretávame s mojim viac menej obľúbeným vyšetrovateľom – Harry Hole je totiž znovu na scéne. Avšak na rozdiel od predchádzajúceho diela, v ktorom končil ako triezvy, tu začína v stave pravého opaku. A nezdá sa, že by na tom hodlal niečo zmeniť. No aj Harry dokáže bojovať a to dokonca aj sám so sebou, a tak môžem na moju veľkú radosť povedať, že sa ako tak spamätá a začne robiť to v čom je najlepší – hľadať vraha. Musím uznať, že Harry je o dosť lepší inšpektor ako by som kedy mohla byť ja. Napriek tomu, že som si už niekoľkokrát bola istá, že som odhalila páchateľa, Nesbo ma nakoniec vždy vyviedol z omylu. A tak radím: Máte radi dobré detektívky s nečakanými zvratmi v deji? Také, pri ktorých je zápletka a jej rozuzlenie logické ale predsa neočakávané? Knihy, ktoré pri dočítaní jednej kapitoly nútia človeka pokračovať? Potom rozhodne siahnite po tejto knihe od Jo Nesba – Diablova hviezda. Verím, že sa rovnako ako ja nebudete nudiť, Jo Nesbo totiž znovu dokazuje, že vo svojom remesle ja naozaj dobrý.

five stars for star a dva krát dva sú alebo je štyri??? (adam j. pallo, 18.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
neviem, či sa stávam úchylným na švédske krimi príbehy, no podľa mňa je Diablova hviezda ďalšie vynikajúce dielo zo severu. Tipoval som asi troch vrahov, no Nesbo ma vyviedol z presvedčenia, že mám nos na predčasné odhalenie záveru. Nemám. Nevadí. Každopádne mám už Headhuntera a tipovať pre istotu nikdy nebudem. Prisahám.

filmová (Milena Veresová, 8.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Jo Nesbo nie je moja šálka kávy. Knihu som síce prečítala rýchlo a nie uplne bez záujmu, ale na môj vkus sú jeho knihy bláznivé - pre mňa je to scenárista úžasných a zábavných burlesiek :)

Bomba (Myky, 10.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšie skvelé dielko z pera môjho obľúbeného severského autora kriminálnych románov. Zamotaný dej, Harry sa vrátil do starých alkoholových koľají, ale aj napriek tomu sa mu darí vyriešiť zamotaný prípad rituálnych vrážd v Osle.
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Camilla Loenová bola mladá žena. Mala medzi dvadsaťsedem a tridsať rokov. Pekné dievča s plnými tvarmi a hladkou opálenou pokožkou. Smrteľná bledosť sa však už drala na povrch. Jej tmavé vlasy určite vyblednú, keď vyschnú, a malú dierku v čele zakryjú v pohrebnom ústave. Nebudú mať veľa roboty. Postačí len šminkou zakryť čosi, čo vyzeralo ako opuch na pravej očnej guli.
Harry sa sústredil na čiernu, okrúhlu dierku v čele. Mala iba niekoľko milimetrov. Neprestával sa čudovať, aké malé dierky vedia vziať život človeku. No ich veľkosť bola zradná, po výstrele sa koža rýchlo opäť stiahla. Harry predpokladal, že v tomto prípade bol projektil väčší než diera, ktorú zanechal.
„Smola, že leží vo vode,“ ozvala sa Beate. „Inak by sme možno našli odtlačky vraha, kúsky šiat, alebo DNA na jej tele.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x