bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Červený kapitán

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Červený kapitán

Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu privolajú začínajúceho detektíva z oddelenia vrážd Richarda Krauza a jeho staršieho kolegu Eduarda Burgera. Onedlho zistia, že o odhalenie skutočnej príčiny smrti nebohého kostolníka nemá záujem ani cirkev, ani vyššie miesta... Začnú rozmotávať klbko záhad zapadaných prachom a vôbec netušia, že sa nechtiac dostanú na stopu najväčšej záhady, akú kedy na oddelení vrážd riešili...

Detaily o knihe

Názov: Červený kapitán

Objednávací kód NA312445

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Srdcovka (Zuzana L., 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola mojou prvou dánovkou a odvtedy a nimi neviem prestať. Dej ma ihneď vtiahol a jeho filmové spracovanie bolo strhujúce. Za 2 dni bola prečítaná, ako každá ďalšia. Určite odporúčam fanúšikom detektívok a krimi.

Slabé (Dušan Juriga, 11.3.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Slbučké ako čaj , ktorákoľvek časť zo 40 prípadov majora Zemana je lepšia, len škoda , že tie už v našich TV nemôžeme vidieť.

super (Martina Korbuľáková, 23.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, detektívka zo slovenského prostredia, kde je zapletená ŠTB a jej praktiky z ktorých sa mi dvíhal žalúdok. Bohužiaľ nie je to len vymyslené, ale tieto praktiky boli realitou v nie tak dávnej minulosti. Novinkou u tohto autora bolo zakomponovanie templárov do deja, čo ma veľmi zaujalo. Starý dobrý detektív Krauz je zárukou detailného vyšetrovania, niekedy používaním nezákonných postupov, ale pre neho svojských.

Napätie (Maggie, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Dominika Dána som dlho čítať nechcela. Neverila som tomu, že aj slovenský autor dokážne napísať dobrú detektívku. Keď siahnem po literatúre tohoto žánru, tak očakávam aj príslušnú kvalitu. Od začiatku som bola sklamaná, ale sama zo seba, že som tohto autora osudzovala. V napätí som bola celú knihu. Koho zaujímajú témy história, stratených pokladov, templári, alebo bývalý režim si príde na svoje. Miestanmi vtipné momenty vás donútia sa usmiať a následne nato, sa znovu ponoríte do napínavého deja. Detektív Krauz sa pustí do objasnenia prípadu po tom čo na cintoríne nájdu kliniec zatlčený v lebke kňaza, pričom aj samotnému detektívovi pôjde o život. Ztejto knihy rozhodne nebudete sklamaní.

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Červeného kapitána som mal veľmi rýchlo prečítaného. Cez víkend som ho rozlúskol. Veľmi sa mi dobre čítala.

Červený kapitán (Lucia Vajsová, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá Dánovka a i keď som ju čítala už veľmi dávno a vlastním kompletnú zbierku detektívok od DD, táto ostane mojou srdcovkou. Vrelo odporúčam!

prvá (Mária Činčurová, 12.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Dva dni, a bolo po knihe :) dá sa do nej ponoriť a potom už nevykĺznete. Zatiaľ som od D. Dána neprečítala nič. A k tejto knihe som sa dostala ako slepé kura k zrnu. Je písaná na detektívku dosť vtipne. Autor vykresľuje prostredie aj prostredníctvom malých postavičiek ako Cigánka čo veští a býva v kroví niekde pri železničnej stanici, alebo krčmár s rukami ako lopaty, ktorý radšej nech vás radostne neobjíma. V zápletke sa spája vražda s (na prvý pohľad) rôznymi oblasťami: ŠTB, Templári, Cirkev. Ale Dán ich spája a prepája zákulisnými nitkami. To čo je na tom fikcia, a čo sú fakty, vie len historik – hlava študovaná, ale pre mňa, bežného čitateľa, to znie vierohodne. Opis eštébáckych praktík aj s väzbami na cirkevných hodnostárov je pre človeka, čo bol vtedy iba dieťa šokujúci, ale nie neuveriteľný. Téma templárov sa v knihách objavuje stále častejšie. Prinášajú tajomno, ktoré k detektívke patrí. Takže odporúčam prečítať. PS: Existuje vraj aj audiokniha, nahovoril ju Jozef Vajda. To musí byť ešte o level lepšie „čítanie“.

napínavé (Lenka Kacvinská, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto má rád napínavé príbehy plné neočakávaných zvratov, tak je čas siahnuť aj po knihách Dominika Dána. Ja konkrétne odporúčam Červeného kapitána, túto knihu som dostala a veľmi ma potešila. Máte sa načo tešíť! =)

perfektná (Anna Šternová, 23.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá detektívka - ako všetky, ktoré som zatiaľ od tohto autora čítala. Do poslednej chvíle udrží čitateľa v napätí. Táto knižka ma zaujala aj kvôli tomu, že sú tam spomínané praktiky ŠtB pred prevratom, ale aj krátko po ňom.

skvelé (Andy, 7.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po nájdení lebky, v ktorej je zatlčený klinec, nasleduje pitva. Tá preukáže, že obeť zomrela v roku 1985, z čoho vyplýva, kto, čo za tým môže byť, ale aj nemusí. ŠtB. Napriek tomu, že je krátko po prevrate (r. 1992), ŠtB celkom nezmizla. Stále má chápadlá všade a nech urobia vyšetrovatelia čokoľvek, "veľký brat" sa nielen pozerá, ale aj zametá po sebe stopy. Kniha vás doslova chytí do siete pavučín ŠtB, do jej praktík, z ktorých aj dnes mrazí. Červený kapitán je skvele spracovaná detektívka, z čias nie tak dávnych, z čias, kedy pravdepodobne podobné prípady neboli fikciou ale realitou, len sme o tom nevedeli.

odporúčam (Lenka, 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem všetky knihy Dominika Dána a tiež ich vrelo odporúčam. Príbeh sa dá najlepšie vystihnúť autorovými slovami: "Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé..."
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x