bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Muži, ktorí nenávidia ženy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Millennium (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Muži, ktorí nenávidia ženy

Novinár MIKAEL BLOMKVIST je odsúdený za ohováranie významného švédskeho podnikateľa a snaží sa uniknúť pozornosti médií hlavného mesta. Priemyselný magnát HENRIK VANGER, žijúci v severnom Švédsku, ho poverí úlohou napísať kroniku svojej rodiny, ktorou v skutočnosti sleduje jediný cieľ: objasniť záhadné zmiznutie svojej netere Harriet v lete 1966. Blomkvist pri písaní kroniky, aj s pomocou geniálnej hackerky LISBETH SALANDEROVEJ, čoraz hlbšie preniká do záhad rodiny a odhaľuje pravdu o mužoch, ktorí nenávidia ženy.

Prvý diel trilógie Millennium Muži, ktorí nenávidia ženy získal hneď po svojom vydaní cenu za najlepší severský kriminálny román roka a v deväťmiliónovom Švédsku sa ho dosiaľ predalo viac než 850 000 výtlačkov. Kniha bola krátko po vydaní preložená do tridsiatich jazykov.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Muži, ktorí nenávidia ženy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Muži, ktorí nenávidia ženy

Originálny názov: Man som hatar kvinnor

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Ošiaľ (Barbora, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím, že toto bola kniha, ktorou sa začal na slovensku ošiaľ severskej krimi. A právom. Hlavnú hrdinku si jednoducho zamilujete aj keď je aká je.

skvelá (Bibik, 18.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná, aj film sa mi páčil...

NAJLEPŠIA TRILÓGIA STOROČIA (wandall, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spočiatku ma názov knihy neskutočne odrádzal a trvalo mi asi pol roka, kým som sa odhodlala kúpiť si prvú časť, ktorá u mňa ešte aspoň mesiac zapadala prachom. No ako som ju otvorila, 424 strán bolo prečítaných za dva dni a utekala som kúpiť ďaľšie dve, lebo som chcela vedieť čo najskor, ako sa to skončí. Každý diel má svoje čaro, svoj pútavý moment a mega rúško tajomstva a každou stranou niečím prekvapí. Odporúčam každému, kto má rád inteligentné krimi. Kniha ho udrží v napatí až do úplného konca. Smutné je, že už mu nebolo dopriané napísať viac kníh...

Fantastická kniha ... (Lia, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čitateľská lahôdka, nielen pre milovníkov tohto žánru ... Napínavá od prvého písmenka, až po to posledné - a to vôbec nepreháňam. Vychutnajte si ju, pretože po nej to už nebude rovnaké.

Brilantné (Veronika Fujáková, 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní tejto knihy náročnej na pozornosť a intelekt čitateľa som bola milo prekvapená a zaujatá (a to detektívky a podobné krimi romány nemusím)...ale tento pocit bol nič v porovnaní s tým, keď som prečítala celú trilógiu. Brilantne logicky pospájané osudy nespočetného množstva postáv, charakterov a dejových línii. Až mi Salander bolo skutočne ľúto, čo by sama veľmi neocenila :D

odporúčam (Simonka Bartošová, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vôbec nepomýšlejte na to, že by ste knihu odložili skôr, než ju dočítate! Berte to úplne vážne. Pri prvých desiatich stránkach som si išla uvariť kávu. Potom som už len čítala... Nevidela, nepočula a len si užívala fantasticky napísanú knihu, kde ani jeden riadok nebol nudný.

mrazivy thriller (Rastislav, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj napriek tomu, ze som najprv videl film, a preto som poznal dej, ma tato kniha uplne polhtila a cca 400 stran som sfukol ako nic. Mrazivy seversky pribeh, ktory do poslednej chvile drzi citatela v napati, by si mal precitat kazdy fanusik thrillerov.

nemá chyby!!! (Katarína Tobiašová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krimi ako sa patrí! Musím sa priznať že najprv som sa dostala k filmovej verzii a potom som sa rozhodla že si to musím aj prečítať. Neoľutovala som. Po dočítaní som siahla na druhý diel a neviem sa dočkať tretieho. Kniha ktorá sa jednoducho nedá zavriet a len tak odložiť a robiť niečo iné. Odporúčam všetkým ktorý majú radi napätie.

Millenium na 1* (ivuš, 1.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kriminálky, to je jednoducho moje a drsné severské ešte viac. Konečne som sa tento rok dočkala a pod stromčekom si našla danú trilógiu. Jedná sa o neskutočné dielo!!! Počas čítania som mala pocit, že som stále s hlavnými hrdinami, že aj ja sa zapájam do vyšetrovania, že pomáham Lisbeth, jednoducho spisovateľ je majster a dokonale vtiahne čitateľa do deja. Nie sú to knihy pre každého, rozoberajú totiž konzervatívne, ťažké, utajované témy ale po prečítaní si každý jeden z Vás povie "veď takto to aj reálne môže byť". Veľká škoda pre nás, že pán Larsson už nie je medzi nami a nemôže nás potešiť ďalšou skvelou literatúrou. P.S.: bodaj by aj Slovensko malo svojho investigatívneho Blomkvista!!!

plný počet hviezdičiek (Ondro, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bol Pán autor, podarilo sa mu dokopať ma k čítaniu po rokoch..Normálna závislosť.Úžasný námet, strhujúci dej, neobvyklá postava Salanderovej..škoda len, že autor už nežije, viem si predstaviť dalšie pokračovania, verím že by za to stáli, nuž život nie je vždy fér..

Skvelá (Andy, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi napínava kniha od zaciatku do konca, nebudete sa vediet od nej odtrhnut.

Best of the best! (Monika, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najúžasnejšia kniha akú som kedy čítala! spolu s ďalšími 2 časťami trilógie Millenium. Ku knihe som sa dostala úplnou náhodou. Boli sme s priateľom v kníhkupectve a jemu sa zapáčil obal knihy.Neskôr som mu ju na vianoce kúpila a obaja sme ju jedným dychom prečítali.Štýl písania Stiega Larssona je špecifický a skvelý. Takto premakanú vec som už dlho nečítala . Klobúk dole ! Vrelo odporúčam každému

Fantastické!!! (Emily, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som videla film a potom som siahla po knihe, ktorá je samozrejme ešte lepšia. Na túto knihu sa dá použiť množstvo superlatív

majstrovske dielo (peta, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tato kniha, aj cela trilogia milenium, nema jedinu chybu! napisana tak, ze sa neodtrhnete.. strhujuci dej, napatie.. autor podla mna kvalitativne porovnatelny s danom brownom

klobúk dole (Simona Poliaková, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veru tak. Klobúk dole pred spisovateľom za toto úžasné dielo. Pútavý dej Vám nedovolí, len tak ju pustiť z ruky. Vždy keď som bola nútená prestať čítať, v myšlienkach som ostávala v príbehu a nevedela sa dočkať čo bude ďalej. Lisbeth je zvláštna, no i napriek svojmu vzhľadu (nízka,chudá) silná žena, ktorá ide za svojím cieľom a nebojí sa riskovať, veď si už pretrpela veľa nepríjemných chvíľ a teraz je čas na pomstu. Tiež bol pre mňa pútavý osud novinára Mikaela, trefný opis vplyvu médií a hon za tajomstvom rodiny, v ktorej prevláda nenávisť, peniaze a mocenský boj. Príbehu nechýba ani sexuálny podtón v podobe dobrodružstiev hlavných hrdinov. Právom je nazývaná bestsellerom!

:) (Michaela Junasová, 4.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som si a odporúčanie priateľky kúpila, a dnes som to spomenula asi 5 ľuďom ktorí mi ju tiež vrelo odporučili, už sa neviem dočkať dnešného večera keď so sadnem do kresla s teplým čajom a knihou :)

Supeeeeer (Eliška, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
O knihe som vela pocula tak som si ju kupila, ze uvidime. A uz som sa od nej nevedela odtrhnut a takisto som zhltla aj dalsie pokracovania. Jednoducho genialne !!!!!!

najlepšia (Michal, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha, ktorú som dostal na Vianoce ma prividedla k čítaniu, ak máte možnosť prečítajte si ju a všetky ostatné z trilógie tiež. Je to moja srdcovka . Každý jeden kto ju v mojom okolí čítal bol očarený. takže čítajte oplatí sa :)

:) (Lenka, 2.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantasticka trilogia. Uzasny napinavy dej. Knihy, ktore som citala bez prestavky, kym som ich nedocitala (casto aj do noci :). Tak dobre napisane knihy som este necitala. Vrelo odporucam.

fascinujúce (Anna Nagyová, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niečo podobné som ešte nečítala.Od prvého riadku som vedela, že to bude zážitok. Čítala som ju všade kde som mala chvílu času.Zakúpila som si celú sériu.Najlepšia je z nich aj tak prvá.Vrelo odporúčam,kto má len trochu rád tento štýl určite nebude sklamaný.

neskutocne napinava (Jaroslava Kovaľová, 15.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked som si vyberala tuto knihu zaujal ma obal,no ked sam sa neskor zacitala ostala som fakt prekvapena ako sa da pohrat s dejom.Knihu som precitala snad na jeden dych,velmi som chcela vediet ako sa skonci a az do skoro poslednej kapitoly som netusila aky bude zaver.Autorovi sa podarilo vymysliet zapletku,ktora sa nakoniec prekvapivo rozuzli.Miestami bol dej strasidelny,miestami dojimavy.Jednoducho kniha ma vsetko co dobra kniha ma mat.Tesim sa na dalsie casti.Oproti filmu je kniha 100x lepsia:-)

Napínavá severanka (Maximilián Lamanec, 11.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od prvej chvíle, čo som túto knihu otvoril až kým som ju nezavrel, som bol v napätí, čo sa stane, čím ma znova autor prekvapí. Jednoduchá kniha, veľmi zaujímavá zápletka, neobyčajné prostredie, jednoducho kniha, ktorá vás vytrhne zo sveta reality a nepustí vás, kým ju nedočítate.

Uf... (Katarína Greňová, 30.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nekupene, ale pozicane od brata a precitane (teda cela trilogia) za 4-5 dni. Jednoducho sa od toho nedalo odtrhnut. Miestami vas mrazi. Miestami si myslite, ze ste prisli na nieco co hlavnym hrdinom pri vysetrovani uniklo, len aby ste boli znova a znova prekvapeni. Miestami ste zhrozeni, kolko perverzakov beha po svete. Miestami je vam zle z detailnych nasilnych sexualnych opisov. Miestami sa pytate, ci toto fakt niekto moze napisat. Nuz moze, a je to napisane skvele. Z krimi zanru nemam precitane vela, ale toto stoji za to. Postavy Salanderova, Blomkvist, Bergenova, Armanskij (a mnoho dalsich) vam utknu dlho v pamati.

Uchvatna!!! (Alena, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je fakt úchvatná ! Prečítala som ju takmer jedným dychom a ako čítam v ostatných komentároch, je to pri nej skôr pravidlo, ako výnimka. Začiatok sa síce rozbiehal pomalšie, ale po cca 30-40 stranách to nabralo spád a nedalo sa od nej "odlepiť". Tešila som sa aj na film, ale bola som ním trochu sklamaná - chýbali mi tam hlavne Lisbethine myšlienky, ktoré boli v knihe výborne podané. Je to jedna z kníh, ktoré budú kraľovať v mojej knižnici.

Skvelá (Petra Ondrejková, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som začala čítať na lyžiarskom ,mala som ju požičanú. Okúsila som len málo zo začiatku ,ale keď som prišla domov ,neváhala som a hneď som si objednala všetky tri časti....Neľutujem ,vážne skvelé čítanie ,do deja som bola úplne ,,vcucnutá" ťažko sa mi od nej odchádzalo. Prežívala som to ,akoby som bola jednou z postáv a práve som sa tam s nimi nachádzala. Skvelá kniha ,odporúčam aj tým ,čo neholdujú detektívkam.....

trilogia-millenium (juraj, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
päť hviezdičiek pre tuto trilogiu je určite malo.všetky tri knihy sa čitaju jednym dychom.vydel som aj sfilmovane verzie ale to čaro s knih tam nie je . dalej odporučam všetky knihy od Harlana Coena

Super kniha! (Katarína, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super, super, super čítanie, nepoznám nikoho koho by neoslovila, ak ju prečítal. A budete musieť siahnuť po ďalších dieloch. Škoda, že autor už nežije, od neho by som prečítala čokoľvek.

perfektna !!! (Ing.miriama Kollárová, 26.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku tejto knihe som sa dostala nahodou, nasla som ju v otcovej kniznici a kedze ja nie som fanusik kriminalok tak som ju nejaky cas obchadzala. No a potom sa to nejako zvrtlo a ja som zacalo citat. Ak by som mala pouzit nejake trefne prirovnanie asi by to bolo strhujuco podmanive. Kniha ma zaujala od prvej stranky a fakt by som asi nenasla miesto ktore by ma nudilo. Naopak, autor pise takym putavym sposobom, ze odlozit knihu pre povinnosti bol pre mna problem, tak som skoncila nadranom .. a oplatilo sa. Mam precitanych kopec knih ale toto je kniha na aku nezabudate ... ten dej je vykresleny tak realne, ze sa obcas az bojite a zaroven zasnete nad genialnou predstavivostou autora. Precitajte si ju .. neolutujete. Teraz sa chystam na dalsie a tesiiim sa ... :-)

výborná kniha (Gabriela Turanová, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď je človek doma na maródke a musí ležať v posteli - táto kniha všetky tieto negatíva posunie pozitívnym smerom. Teším sa, že som si objednala všetky tri diely, do konca choroby ich určite zvládnem.

Výborná (Magdaléna Bernátová, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keby mi niekto povedal, o čom to je, asi by som si pomyslela, že sa mi to nechce čítať. No všetkým informáciám o príbehu som sa doteraz vyhýbala, aby som si čítanie čo najviac užila. A to sa aj stalo. Kniha je na prvý pohľad veľká a hrubá, ale číta sa veľmi dobre. Akoby ste boli priamo tam, autor vás vie dobre zatiahnuť do deja a do prostredia. Za tri večery som ju dočítala. Napínavé a veľmi dobre "poskladané". Obdivujem, ako to môže niekto takto napísať. Škoda, že autor už nič nenapíše...

Neskutočne pútavá (Zlatka Zmatková, 20.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slovo dobrá je priveľmi "vlažné". Táto knižka je fakt úžasná. Keby som mohla, tak by som ju prečítala v priebehu pár hodín, takto som ju pri povinnostiach maminy a manželky prečítala v priebehu troch dní. Juj - teším sa na druhý diel. Už som si ho kúpila.

vynikajúca (Katka, 14.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma dostala. Nezvyknem čítať takýto žáner, ale som rada, že mi bola odporučená a naozaj som ju prečítala. Vynikajúci dej, pútavý príbeh. Rozhodne odporúčam. Už dávno ma tak nezaujala nejaká kniha :)

Čítavé, čítavé, čítavé! (Ivana Paštrnáková, 10.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím potvrdiť, že od tejto detektívky sa človek odtrhne len veľmi ťažko, dokonca sa veľmi ľahko môže stať, že číta, číta, číta a "po chvíli" zistí, že sú dve hodiny v noci... Písaná je svižným štýlom, číta sa naozaj vynikajúco. Možno síce neprináša nijako oslnivé vyvrcholenie a výsledok druhej zápletky v závere knihy mi pripadá trošku nepresvedčivý, čítanie je však jedna veľká polahoda. Čitateľ sa dokonca môže oprávnene obávať, že po dočítaní trilógie Millennium sa mu bude tak dobre čítať už len máločo. Mať tak väčšiu ročnú výmeru dovolenky, aj by som si deň-dva voľna kvôli čítaniu zobrala :-), ja som si ju však dávkovala postupne a každé čítanie som si užila do posledného písmenka.

bezva citanie (erika, 12.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednoznacne stoji za precitanie..malo knih ma dokaze zaujat tak ako tato trilogia... clovek sa dokaze ponorit uplne do deja, prezit pribeh, citit bolest, trapenie, zhon , strach ...lepsie ako akykolvek film... uprimne, je mi luto ze som ju docitala, teraz mu nieco chyba...dalsia dobra knizka.nieco dobre odporucite? dakujem !

neľutujem ,že som to čítala (salviana999, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
neskutočne zaujímavá kniha,ani neviem ako opísať plynutie deja,už keď som si myslela ,že ju odložím,vždy ma prekvapila niečím novým,lepším a ešte viacej zaujímavým.Dúfam,že sa dostanem aj k ďalším častiam trilogie.

originál (tin007, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha (rovnako ako celá trilógia), vôbec mi nevadilo, že plynula tak "prirodzene" a nie holywoodsky akčne. Všetky postavy mi prišli ako reálne, že keby som ich stretla na ulici, tak sa ani nečudujem, čo tam robia, pretože by úplne prirodzene zapadli. Rozlúštenie zápletky ma skutočne dostalo a neuveriteľne navnadilo na pokračovania.

Túto knihu zbožňujem! (Zdeno Suchý, 10.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečudujem sa, že sa stala svetovým bestselerom, je napísaná možno chvíľami drsne, ale neuveriteľne priamočiaro a hutne. Rozbieha sa snáď pomalšie, ale to by vás nemalo odradiť, lebo čo príde potom, vám vyrazí dych: akcia, sprisahanie, prekvapenia na každom kroku. Áno, sú tam možno pasáže, ktoré sú opísané podrobnejšie, asi zdĺhavo a nejeden čitateľ by prijal kratšie, ale podľa mňa to tak musí byť. Taká sínusoida, Larsson dobre narába s čitateľom, trochu ho akože uspí a potom vezme na húsenkovú dráhu. Mňa uchvátilo vystavanie príbehu, jeho komplexnosť, prepracovanosť, rôznorodé postavy a najmä sociálny kontext, odkaz. Toto nie je kniha na obyčajný relax, pre netrpezlivých čitateľov, ktorý idú po povrchu. Toto je kniha, ktorá má silný emocionálny a sociálny prvok, prežije dlhé roky a približuje švédsku spoločnosť, jej tienisté stránky. Stieg Larson má v mojej knižnici pevné miesto a rozhodne je to kniha, ku ktorej sa ešte vrátim, lebo je nadčasová. Pán larsson, klobúk dolu, boli ste výnimočný spisovateľ a škoda, že už nič podobné nenapíšete.

1 !!! (Júlia Angyalová, 26.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite odporúčam všetkým - knihu mi posunul brat na letnej dovolenke. 3 mesiace mi trvalo, kým som sa k nej dostala, no po otvorení som ju nedokázala pustiť z ruky - prečítaná za 2 poobedia. Pútavý, dramatický dej - autor však píše zrozumiteľne, čisto - žiadne mozog zavarujúce konšpiračné teórie - ale logický, napínavý príbeh, ktorý vám nedovolí knihu odložiť. Nevedela som sa dočkať ďalších 2 dielov a priznám, že po prečítaní 2.časti som bola nedočkavá, ako sa príbeh odvíja ďalej - s nadšením som okamžite siahla po tretej časti /momentálne ju čítam/. Výborný darček pod stromček pre fanatického čitateľa :-)

výborná (Milena Veresová, 25.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
kriminálka. Napínavá od začiatku až po poslednú stránku. Charizmatickí hlavní hrdinovia sa výborne doplňajú a čitateľ má pocit, že sa on nich nesmie pohnúť ani na minútu. Číta pri jedle, v posteli aj na záchode. Ale stojí to zato.

geniááálna !!! (Lenka Kyzeková, 23.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
ak by bolo možné, dám tejto knižke najmenej 8 hviezdičiek! je to jedna famózna kriminálka s genialnou zápletkou! ak niekto číta krimi, nesmie mu chýbať v knižnici táto kniha! zhltala som ju za jednu noc!

skveláááá (ivkabudka, 24.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akurát som ju "zhltla"!..... :-)))) prečítala som ju za 6 hodín a nešla som sa od nej odtrhnúť....výborný, pútavý štýl,zaujímavá zápletka .......najlepšia kniha akú som po Dánovi v poslednom čase čítala..... teším sa na ďalšie dva diely.... :-))))
Všetky komentáre (41)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

"Harriet zostala mojím najväčším pokladom. Snažil som sa jej dodávať istotu a sebavedomie, boli sme si naozaj blízki. Vnímal som ju ako vlastnú dcéru a dôverovala mi väčšmi než vlastným rodičom. Musíte pochopiť, Harriet bola veľmi zvláštna. Bola utiahnutá - presne ako jej brat - a ako malé dievča sa nadchýnala náboženstvom, čím sa líšila od všetkých ostatných členov rodiny. Bola však veľmi nadaná a neskutočne inteligentná. Mala morálku aj chrbtovú kosť. Keď som ju ako štrnásť- či pätnásťročnú porovnával s jej bratom a ďalšími strašnými bratancami a inými deťmi vo svojom okolí, vedel som, že práve ona je predurčená na to, aby raz viedla celý koncern či minimálne hrala ústrednú úlohu."
"Čo sa teda stalo?"
"Práve sme dospeli k skutočnému dôvodu, pre ktorý som vás sem zavolal. Zistite, kto z rodiny zavraždil Harriet Vangerovú a už celých štyridsať rokov sa ma pokúša priviesť do šialenstva."

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x