bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pevné puto, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pevné puto, 2. vydanie

Keď sa prvý raz stretávame so Susie Salmonovou, je už v nebi. A ako sa pozerá dolu z toho zvláštneho nového miesta, rozpráva nám sviežim a oduševneným hlasom štrnásťročného dievčaťa príbeh, ktorý naháňa hrôzu a zároveň dáva nádej. V týždňoch bezprostredne nasledujúcich po svojej smrti Susie sleduje, ako život tam dolu ide ďalej aj bez nej – jej spolužiaci si odovzdávajú chýry o jej zmiznutí, jej rodina sa drží nádeje, že ju nájdu, jej vrah sa snaží zahladiť stopy. A ako plynú mesiace a nič sa nedeje, Susie vidí, ako strata dieťaťa zhoršuje vzťah jej rodičov, sestra sa zatvrdzuje v úsilí zostať silná a jej malý brat sa snaží pochopiť význam slova odišla.
Zároveň skúma miesto, ktoré sa volá nebo. Pripomína jej školské ihrisko s úžasnými hojdačkami. Sú tu poradcovia, ktorí prišelcom pomáhajú privykať si, a priatelia, s ktorými sa noví ubytujú. Všetko, po čom kedy túžila, sa jej zjaví pred očami, len čo si na to pomyslí. Okrem jedinej veci, po ktorej túži najväčšmi – môcť sa vrátiť k ľuďom, ktorých ľúbila na zemi.
Na motívy románu Pevné puto nakrútil známy režisér Peter Jackson rovnomenný film v hlavných úlohách so Saoirse Ronanovou, s Markom Walbergom a Susan Sarandonovou.

Detaily o knihe

Názov: Pevné puto, 2. vydanie

Originálny názov: The Lovely Bones

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

pútavé čítanie (Filip, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to vynikajúca knižka o pute, ktoré nerozdelila ani smrť. Na prvý pohlad smutný príbeh, no v skutočnosti doplňaný veselými momentmi, spomienkami, okrem smútku pozostalých sme svedkami aj ich šťastných chvíl, pokračovania ich životov. Je to jednoducho a jemne vyrozprávaný príbeh, oddychové čítanie pre rôzne vekové kategórie, ba dokonca aj pre mňa - chalana. ;-)

Pevné puto (Mária Klapáková, 3.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka vás do deja vtiahne hneď na začiatku, keď hlavná hrdinka Sussie rozpráva podrobnosti o jej zavraždení. Napriek tomu, že vraha poznáme už z prvých strán, jeho odhalenie a pátranie po ňom je napínavé a strhujúce až do konca. Triler je podaný zaujímavým spôsobom, lebo celý ho rozpráva už mŕtva Sussie, ktorá má možnosť sledovať celú situáciu zhora bez toho, aby o tom niekto tam dole vedel. Bolo to fascinujúce, že sa hlavná hrdinka dozvedela, kto je ako vnímal za života a pre koho bola jej smrť zničujúca. Zároveň zistila, že aj keď bola obyčajným dievčaťom, jej náhly a tragický odchod zo sveta živých zmenil životy a ich normálne fungovanie hneď niekoľkým ľuďom.

Kniha,ktora si vas k sebe priputa (Alena Holécyová, 8.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvely napinavy pribeh,ktory ma dostal hned po prvych riadkoch.Pri ocitnuti sa v pribehu sa citite taky bezradny. Tato kniha si vas naozaj priputa.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mama poznala každý prívesok na mojom náramku – kde sme ho kúpili a prečo sa mi páčil. Spísala podrobný zoznam vecí, ktoré som mala na sebe a so sebou. Keby sa našli akokoľvek ďaleko alebo každá zvlášť, policajti by vedeli, že súvisia so mnou.
V duchu som váhala medzi horkosladkou radosťou, že mama vedela pomenovať vymenovať všetky moje veci, a pocitom márnosti, ktorý sa zmocňoval, keď som si uvedomila, v čo dúfa. Že cudzí človek, ktorý nájde strúhadielko na ceruzky v tvare komiksovej postavičky alebo odznak s fotkou rockovej hviezdy, pobeží rovno na políciu.
Po Lenovom telefonáte otec vystrel ruku k mame; sedeli na posteli a hľadeli pred seba. Mama myslela na ten zoznam a otec mal pocit, že práve vchádzajú do tmavého tunela. V jednej chvíli začalo pršať. Cítila som, že obom napadlo to isté, aj keď to nepovedali nahlas. Že som tam vonku, v daždi. Pevne dúfali, že som v bezpečí. Niekde v suchu a teple.

Filmovú adaptáciu románu Pevné puto si môžete od januára 2010 pozrieť v slovenských kinách.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x