bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rohy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rohy

Ignatius Perrish sa celú noc opíjal a stváral divé kúsky. Na druhy deň sa zobudil, cítil sa pod psa, hlavu mu išlo roztrhnúť... a zo slúch mu vyrastali rohy.

Kedysi sa Igovi žilo sťa v siedmom nebi: narodil sa do privilegovanej rodiny ako druhý syn svetoznámeho hudobníka a mladší brat vychádzajúcej televíznej hviezdy. Hovel si ako vo vatičke, peniaze mohol rozhadzovať a v bohatých kruhoch mal pevné, zaručené miestečko. Mal vlastne všetko a ešte dačo navyše – získal si lásku Merrin Williamsovej, lásku založenú na spoločných snoch, spoločných dobrodružstvách a neskutočnom očarení z letného slnovratu.
Odrazu však krásna a veselá Merrin zmizla zo života – za nevysvetliteľných okolností ju znásilnili a zavraždili, pričom Ig sa stal hlavným podozrivým. Nikdy ho za zločin nesúdili, ale porota zložená z verejnej mienky ho navždy označila za jediného možného vinníka.
Z ničoho nič Ig v sebe objavuje ohromnú novú silu vyplývajúcu z nového vzhľadu a rozhodne sa, že ju využije na dolapenie netvora, čo zabil Merrin a zničil mu život. To, že sa správal slušne a modlil sa za všetko najlepšie, ho nepriviedlo nikam. Nastáva čas na pomstu... je najvyšší čas, aby sa veci ujal diabol.

Z anglického originálu Joe Hill: Horns (HarperCollins Publishers,
New York, USA) preložil Alojz Keníž.

Detaily o knihe

Názov: Rohy

Originálny názov: Horns

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dá sa (Lubi Listoferova, 6.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Svojho otca určite nepoprie, majú rovnaký štýl. kniha sa čítala ľahko a dej bol celkom pútavý. Stojí za prečítanie.

Joe Hill (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Zápletka bola super, kniha sa dobre čítala. Teším sa už aj na sfilmovanú verziu.

Nic moc ... (Samael, 17.7.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Taky priemer, nudnejsie pisane, teda aj citanie ... Po 70 stranach som to vzdal, po tyzdni sa vratil a nejako som to prehltol, trosinka sa to rozbehlo, ale nic moc ... Podobne som uz cital niekolko krat ... Hill ma daleko od svojho otca Kinga ...

Niekto sa nám "potatil" (Lenka, 1.8.2013) Odpovedať

Alebo ako King posunul spisovateľské gény svojmu synovi... Rohy sú zvláštne dielo s veľmi špecifickou a pochmúrnou atmosférou. Hlavného záporáka (prekvapivo to nie je ten s rohami) síce odhalíme dosť skoro, ale to, ako sa s ním hlavný dobrák (hej, rohatý) vyporiada, nie. Je to vtipné, jemne hororové, dobre napísané. Môžem silno odporučiť tým, ktorí majú radi Kingove staršie knihy a možno im trochu vadí, že sa už miestami opakuje. Táto kniha je veľmi sviežim závanom v hororovej literatúre a jediné, čo mi miestami vadilo, bol preklad. Veď diabol nemusí "cikať", pokojne môže "močiť" :D

Často si myslíš, že niekoho dobre poznáš. Väčšinou však vieš len to, čo chceš vedieť. (Jana Kufelová, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Také iné, také zvláštne, také skvelé! Na základe tohto románu som sa pustila aj do Obleku mŕtveho, kde ma Hill tiež nedokázal sklamať.

nadšenie opadlo (Lucia Kmeťová, 29.5.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
veľmi rada čítam napínavé fantasy knihy s nádychom hororu. Podľa opisu knihy na obale, som presne toto očakávala. Ale moje nadšenie opadlo po pár stranách. Niektoré som dokonca preskočila. Dej by sa dal zhrnúť na pár strán, napätie žiadne a koniec mi prišiel úplne odveci. Nevedela som sa začítať do tejto knihy a ledva som čakala na koniec.

nuda (Lucia Krajčiková, 4.4.2012) Odpovedať

neoslovila ma
sory najhoršia kniha ktoru som zatial čitala....

fantasy detektívka (Zuzana Jurčová, 16.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
už názov knihy upozorňuje na nejakú fantasy tému.Dielo sa nesie v duchu spravodlivosti a pomsty za vraždu milovanej osoby. Ig (hl.postava)príde o svoju lásku a čo je horšie jeho obvinia z jej vraždy. Po roku sa proste raz zobudí z opice a zistí že sa stáva "čertom/diablom" a to doslova. Začnú mu rást rohy a objaví ich schopnosť manipulovať nimi s ludmi. Každý sa mu zverí so svojím zvrhlými tajomstvami. Neskôr vypátra vraha svojej milovanej a pomstí sa mu. Kniha sa číta ľahko a je pútavo písaná. To s tou premenou však nie je vysvetlené, čo ma zaujímalo najviac. A tak isto aj záver je akýsi nedopovedaný, proste odíde do "pekla". A hotovo, žiadne vystelenie ako to dopadlo s tými čo tu zostali, ako si to vysvetlili, že zmizol a hlavne ,im nebolo čudné debatovať s chlapíkom, ktorý má na hlave rohy.... Proste nič. Pri čítaní mi postava prípomínala toho červeného čerta z filmu Hellboy.

Vrelo odporúčam (Ogoa, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak máš rád detektívky typu King, tak sa smelo vrhni na tuto knihu. Joe Hill je Kingov syn a jablko nepadlo ďaleko od stromu... Napínavé, jedným dychom prečítane...

Kedy to vlastne vydáte? (Zod, 11.4.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Kedy o vlastne v IKARE vydáte? Na komentáre niekto odpisuje?
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Natiahol na seba tmavozelené krátke nohavice – ešte vždy mal oblečené veci zo včerajška – a naklonil sa nad umývadlo, aby sa lepšie na seba pozrel.
Nešlo vlastne o rohy v pravom zmysle slova, neboli dlhšie ako jeho prstenník, pri hlave hrubšie, ale postupne, ako sa dvíhali, prechádzali do hrotu. Rohy pokrývala až po samotné špice jeho vlastná, priveľmi bledá pokožka. Svietili odporným ohnivo červeným odtieňom, akoby sa hroty na ich koncoch chystali zapichnúť do mäsa. Priložil ruku k jednému a zistil, že je na dotyk citlivý a trochu ho bolí. Prstami prebehol po bokoch rohov a pod pevne napnutou hladkou pokožkou nahmatal tuhú kosť.
Ako prvé mu zišlo na um, že si túto nepríjemnú telesnú anomáliu nejako privodil sám, lebo včera neskoro v noci zašiel do lesa za starú zlievareň, kde zavraždili Merrin Williamsovú. Ľudia pri čiernej vysýchajúcej čerešni pamätným spôsobom označili miesto tragédie. Kôra na strome sa odlupovala a odhaľovala nahé drevené telo. Merrin našli presne v rovnakom stave. Šaty sa z nej odlupovali a odhaľovali nahé ženské telo. Na konároch s citom rozmiestnili jej fotografie, postavili vázu s bahniatkami, rozložili kondolenčné karty, ktoré už poznačilo a poskrúcalo počasie. Ktosi – zrejme Merrinina matka – priniesol aj ozdobný kríž so žltými nylónovými ružami a plastovou Pannou Máriou. Usmievala sa blaženým úsmevom mentálne retardovanej

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x