bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Návrat z Afriky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Návrat z Afriky

Po štyroch rokoch strávených v primitívnych podmienkach v Keni sa Corinne Hofmannová s podlomeným zdravím a malou dcérkou Napirai vracia do Švajčiarska.
Bez finančných prostriedkov, bez povolenia na pobyt a s mizivým sebavedomím sa Corinne s matkinou pomocou snaží začať odznova. Od civilizácie si odvykla a v modernom svete sa zrazu cíti úplne bezradná. Začína boj s úradmi. Zháňa Lketingov rodný list, aby mohla zmeniť priezvisko a štátnu príslušnosť ich dcéry a dala sa rozviesť. Ale Lketinga je nezvestný - nevedno, kde prepíja majetok, ktorý mu Corinne zanechala. A tak sa Biela Masajka i na diaľku snaží podporovať jeho rodinu z účtu, ktorý nechala v Keni. Vymieňa si listy s Lketingovým bratom Jamesom, a zostáva tak s bývalou rodinou naďalej v kontakte.
Časom sa jej podarí získať povolenie na pobyt, potom aj prácu a vlastný byt. Nájde si i nového priateľa a knižne vydáva svoje zážitky z Kene, ktoré majú mimoriadny čitateľský ohlas.

Detaily o knihe

Názov: Návrat z Afriky

Originálny názov: Zurück aus Afrika

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Keňa (Zuzana Békésiová, 30.8.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka je pútavá,nevedela som ju položiť.Určite si ju prečítajte a zmení sa Vám obraz života v Keni a ľudí v nej žijúcich. A ten Lketinga?!

Predaj kníh (Jun, 2.2.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý večer, máte ešte túto knihu? Už nejaký čas sa ho snažím kúpiť, ale nikde. Mohli by ste mi ho predať? Ďakujem!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď nasledujúce ráno zavolám na cudzineckú políciu, cítim každou bunkou tela, že nastala veľmi dôležitá chvíľa. Matka sedí s Napirai na pohovke a napäto sa na mňa díva, kým v duchu sa istotne modlí.
Keď ma prepoja na príslušné pracovisko, prednesiem žene na druhej strane linky svoju prosbu. Priateľsky ma požiada, aby som počkala, že sa ide pozrieť. To čakanie si budem pamätať po celý život! Srdce mi bije na poplach a hrdlo sa čoraz väčšmi sťahuje. Tie sekundy či minúty mi pripadajú ako večnosť. "Dobrý bože, prosím, pomôž nám ešte tento jediný raz!" modlím sa v duchu a držím sebe i svojej maličkej palce. Konečne začujem hlas tej panej: "Vaše meno je Corinne Hofmannová, toho času bývate vo Wetzikone s dcérou Napirai, narodenou 1. júla 1989, je to správne?" "Áno," vysúkam zo seba. "Vaša žiadosť o povolenie na pobyt bola odsúhlasená. V priebehu niekoľkých dní dostanete písomné potvrdenie." Zadržím vzduch a potom to zo mňa vyletí: "Ďakujem, veľmi pekne ďakujem, urobili ste ma najšťastnejším človekom na svete. Dovidenia!" Otočím sa a celá bez seba kričím: "Môžeme tu zostať! Vďaka bohu!"

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x