bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Harry Potter a Polovičný Princ

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Potter (6.diel z 7)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Harry Potter a Polovičný Princ

Harry trávi letné prázdniny opäť u Dursleyovcov. Tento rok má však plnú hlavu udalostí na Ministerstve mágie. Rozmýšľa nad smrťou svojho milovaného krstného otca Siriusa Blacka, pripomína si hrôzostrašný zápas so smrťožrútmi i neľútostný súboj profesora Dumbledora s lordom Voldemortom. Teraz nervózne čaká vo svojej izbietke na riaditeľovu návštevu. Harry si nevie vysvetliť, prečo sa s ním chce Dumbledore stretnúť práve teraz. Musí to byť niečo dôležité, ak to nemôže počkať do začiatku školského roka. Navyše sa obáva reakcie Dursleyovcov na nečakanú návštevu rokfortského riaditeľa. Vyšlo: Harry Potter a Kameň mudrcov (1. diel) Harry Potter a Tajomná komnata (2. diel) Harry Potter a Väzeň z Azkabanu (3. diel) Harry Potter a Ohnivá čaša (4. diel) Harry Potter a Fénixov rád (5. diel)

Detaily o knihe

Názov: Harry Potter a Polovičný Princ

Originálny názov: Harry Potter & The Half-Blood Prince

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

WOW!! (Timotej, 13.8.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky knihy o Harrym Potterovi sú super, ale 6 - tka je supro-bombo-fantastická!! Odporúčam:)

HP 6 (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super príbeh. Tu sa dozvieme viac o Voldemortovi. Super kniha.

Skvelá časť ságy, ktorá odhaľuje najväčšie tajomstvá (Michaela Ducsová, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celú sériu kníh som prečítala niekoľkokrát, ale to mi nebráni čítať znovu. Vždy tam nájdem niečo, čo som prehliadla a vždy sa nanovo uisťujem, že Rowlingová je geniálna autorka. Dej je premyslený do detailov a mnohé postavy, ktoré boli pre dej dôležité v iných častiach sa tu znova nečakane objavili a znova prispeli k deju. Tak ako napríklad postava Aragoga, ktorý nepriamo prispel k tomu, aby Harry získal veľmi dôležitú spomienku. Aj v tejto knihe, tak ako v ostatných sa znova objavujú konkrétne zaklínadlá a tento krát autorka pridala aj ich tvorcu, čo perfektne dopĺňa rolu Severusa Snapea. Jeho postava je napísaná fantasticky už len preto, že čitateľ celú dobu vie, na akej strane je, lebo je to také zjavné. A pritom je všetko celkom inak! Úplne som sa ponorila do deja a sledovala vývoj udalostí, ktoré v tejto časti dostávajú prudký spád. Čitateľ odhalí najväčšie tajomstvo lorda Voldemorta a neveriacky premýšľa o myšlienke roztrhania duše. Keď som túto knihu čítala prvýkrát ani vo sne by mi nenapadlo, že práve Snape je Polovičným princom, avšak jeho znalosť elixírov to mohla napovedať:) Po prvom prečítaní mi zo záveru doslova padla sánka a ešte chvíľu po zatvorení knihy som musela premýšľať nad tým, čo som prečítala. Autorka si dala záležať na tvorbe zaklínadiel - sú priamou súčasťou deja a nie sú iba spomenuté v texte. Oceňujem jej prácu s fantáziou. Hltala som aj spomienky z mysľomisy na rod Gauntovcou a matku Toma Riddla. Nič nenechala na náhodu, všetko premyslela do najmenším detailov a čitateľ musí neraz obdivne hvízdať nad jej stránkami a nad tým, čo sa dozvedá. Celá sága o Harrym je dokonalá, a táto časť obzvlášť, lebo sa mnohé vysvetlí. Päť hviezd je málo na knihu, ktorá určite vojde do dejín, keďže vrátila celú generáciu detí k čítaniu. Vrelo odporúčam, lebo aj keď sa zdá, že je to literatúra pre mladých, vôbec to nie je pravda. Dospelí v nej nájdu prvky sci-fi, drámy i hororu. V tejto časti už navyše postavami začína lomcovať láska. Takže ak niekto hľadá originálne a zaujímavé čítanie, po Harrym musí určite siahnuť a bude spokojný.

Zbožňujem!!! (Daša Šimonová, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celá sága je perfektná a nie iba pre pubertiačky, ako si mnohí myslia... odporúčam!

(Pavlína Ružičková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vybrať si obľúbenca z Harry Potter série je pre mňa ako Sophiina voľba ale keby som si jednu mala vybrať tak je to "6-tka".Dej sa v nej napínavo zauzlí ale miestami sa mnohé veci vyjasnia.Keď sa rozhodnete si ju prečítať - a to by ste vážne mali - pripravte sa na to že budete plakať,smiať sa a aj sa rozplývať nad romantickými a roztomilými scénami :)

detsvo (Renáta Žúborová, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi ľúbim všetky knihy.

Super! (Evelin Kiss, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Harryho Pottera musí milovať každý! Skvele napísané knihy! Tento 6. diel priniesol mnohé odhalenia a tajomstvá. Veľmi ma bavilo čítať o Voldemortovi a jeho rodine. Páčilo sa mi, ako sa Harry zalúbil, mohlo tam toho byť ešte aj viac. Vzťah Rona a Hermiony sa tiež dosť vyhrotil. Kniha je skvelá a vždy to prečítam za 1 deň.

Recenzia (Karina Smreková, 28.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
6. zo série "potteroviek" patrí medzi moje najobľúbenejšie. Od začiatku vás zoberie do deja. Na knihách milujem to, že využívate svoju predstavivosť. Tu si to môžete vynikajúco trénovať. Svet plný kúziel a mágie ma vtiahol rovno doň. Stránky papiera pokryli malé vlhké bodky sĺz a miestnosť naplnil môj smiech. Striedavo som musela plakať a smiať sa. Svet čarov má čosi do seba. Všetko smutné i veselé ma posilňovalo. Musela som čítať ďalej - až do konca. Každú stránku, každé slovo a písmenko. Do bodky. Milujem sériu Harry Potter. Vrelo odporúčam si prečítať, ak máte radi fantasy tak ako ja :)

Polovicny princ (Zuzana Ťažká, 22.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
tato kniha je velmi skvela

parada (Pasko 5, 9.7.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
secky harry potter su paradne, 6 bola specificka tim ze kazdu 5 kapitolu boli v myslomise
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x