bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Romeo a Júlia

Vydavateľ: Nestor (NESTOR PRINT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:172
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:04

Lepšia cena: 15,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,48 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,- €
Ušetríte: 2,52 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Romeo a Júlia

Svetoznámy príbeh o veľkej láske a nenávisti v darčekovej úprave - Originálna umelecká ručná knihárska práca.

Detaily o knihe

Názov: Romeo a Júlia

Objednávací kód NA938275

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rómeo, Rómeo, prečo si len Rómeo? (Simona Bagová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Žiadna klasika od Shakespeara NIKDY nesklame, ale klasika, akou je táto kniha, už vôbec. Príbeh, ktorý všetci poznáme od nepamäti a ktorý sa stal akýmsi frazelogizmom, metaforou pre pravú lásku, má v knižnej podobe úplne iné čaro ako na filmovom plátne. História poukazuje na silu a odvahu v láske, na dve rodiny rozhádané na život a na smrť, na klasiku, ktorá hovorí, že človek si uvedomí, čo má, až keď už je neskoro. Slová, zvláštne vetné konštrukcie, akými sa dokázal vyjadrovať len Shakespeare sú v tejto knihe popísané s hlbokou vášňou a oddanosťou, precítené tak, ako to dokáže len zamilovnaý muž. Pri čítaní vyznaní, ktoré si vernoskí milenci šepkali, mi behal mráz po chrbte. Napadla mi myšlienka, prečo sa takto nevyjadrujeme dnes? Prečo sa kvetnat vyznania lásky skrátili na strohé a o toľko ochudobnené "ľúbim ťa"? Knižku odporúčam prečítať každému, patrí k typu literatúry, ktorá by mala byť prečítaná. No na rozdiel od väčšiny klaasických kníh, cez ktoré sa človek ťažko prelúska, William nás svojím majstrovským perom núti obracať napnuto stránku za stránkou, až pokým sa nedopracujeme k tragickému koncu a nezačneme si ešte oveľa viac vážiť, čo máme. Kniha je symbolom lásky a harmónie a oplatí sa prečítať každému. Kto nečítal Rómea a Júliu, nevie, čo je láska v literatúre :-)

Shakespeare :) (Veronika Dedíková, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná historická kniha. Shakespeare je jeden z najväčších velikánov svetovej literatúry. Rómeo a Júlia symbolizujú to, aká bolestivá môže byť láska. Rozdelili ich pohádané rodiny. Práve kvôli rozporom ich rodín nemohli byť spolu. Júlia už mala predurčené za koho sa má vidať, aj keď bola ešte veľmi mladá. Láska si nás však vyberie aj vo chvíľach, keď to nečakáme. A tak sa stalo aj v prípade Rómea a Júlie. Láska si ich úplne podmanila. Mali však šťastie v nešťastí. Nemohli byť spolu a aj keď sa veľmi snažili a chceli aby to tak bolo ich príbeh lásky sa skončil tragicky. Myslím si, že toto dielo je také skvelé, pretože symbolizuje, čo všetko sú ľudia schopní urobiť kvôli láske. Aká dokáže byť silná :)

Skvelá (Ivka, 13.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja najobľúbenejšia klasika od Shakespeara, vždy keď, ju čítam tajne dúfam, že Romeo s Júliou budú žiť šťastne až do smrti, aj keď viem, že to tak nebude neodradí ma to prečítať si ju hoci aj sto krát :)

Rómeo a Júlia (Miroslava Krličková, 30.1.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala ako druhú v poradí od Shakespeara a to viac krát, pretože v dnešnej dobe čítať o láske tak veľkej, že je človek pre ňu ochotný aj zomrieť sa už v dnešnej dobe len tak ľahko nevidí. Žijeme vo svete, kde každý každému len závidí a úprimné city idú bokom. Odporúčam každému kto ešte chce veriť, že existujú aj úprimné city bez pretvárky a povrchnosti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x