bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihy od autora Nick Cave

Nicholas Edward Cave, narodený v roku 1957 vo Warracknabeale v austrálskom štáte Victoria, je známy najmä ako úspešný rockový hudobník.

Patrí k osobnostiam súčasného umenia so širokými tvorivými záujmami. Okrem kariéry hudobníka a speváka skupiny The Birthday Party (1973 – 1984) a The Bad Seed (1984 až dodnes), s ktorými vydal množstvo albumov, skladá Nick Cave hudbu k filmom, svoj hlas prepožičal viacerým animovaným postavičkám a na tvorbe filmov sa zúčastňuje aj ako scenárista a herec.

Literárne debutoval v roku 1988 zbierkou textov piesní a javiskových útvarov King Ink, v roku 1989 vychádza jeho román And the Ass Saw the Angel (A oslica uzrela anjela), ktorý sa stal kultovou knihou. Literárna kritika vyzdvihla metaforický príbeh na rozhraní sna a šialenstva. V roku 1996 vydal esejistické dielo o svojom vzťahu ku kresťanstvu The Flesh Made a Word (Telo dalo slovo) a v roku 1997 zbierku básní a textov piesní King Ink II.

Román Smrť Bunnyho Munroa je po takmer dvadsaťročnej prestávke jeho ďalšou metaforickou feériou. Za všestrannú umeleckú činnosť dostal Nick Cave množstvo literárnych i hudobných ocenení.
Zobrazujem: 1 až 1 z 1
Zobraziť po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD

Zasielanie noviniek zdarma na váš e-mail


x